Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: radres108
    quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37
    radres108 sen de benimki bazı güzel anları ölümsüz yapma pesinde gibisin ben ametörum anlam fazla detaydan cekdigim resimleride pcden düzenlemek gibi bir zamanım yok tatile falan cıkdıgım uzakdan idare eder resim ve video alayım yeter ben bu sınılar içinde hankisi daha başarılı onun pesindeyim param ve ilgim olsa neden mercedes olmasın ama honda suan benim işimi fazlası ile görür

Evet aynen bende öyle ama fiyat işte insanın kafasını karıştırıyor :) arkadaş 650D 1500 Tl lensi ile beraber 2 yıl paralel ithalat garantili Canon 60 D 1550 Tl sadece body paralel ithalat olarak 2 yıl garantili 50 mm lens ile alırsan 60 D ortalama 1750 gelir :) ileride lens alınır sıkıntı olmaz Ama sony A 37 ile 18-55 ve 75-300 1450 civarı alınıyor birde sony HX300 de 1200 e alınıyor haydaa :D işte benim için sıkıntı burda hadi bunlardan 60 D eledim 50mm lens ile 1750 1800 civarı geliyor diye geriye kaldı 650 D A37 ve tele lensi ve HX300 işte olay burda

İkinci el temiz NEX-5Nler 1000-1300TL arası. Sıfır Olympus E-PM1 fotozeynep'te 839TL. Nikon D5100 ikinci eller 1000-1200, sıfırları 1250-1500TL arası. Nikon 55-200mm VR 300-450Tl arası. Sony kit de iyiymiş. Seçenek çok. 1000TL üzeri veriyorsan iyi düşünmen lazım.

hocam olympus 750TL olmuş büyük fırsat valla, bu makine varken dslr like makineye 500den fazla verilmez yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam merhaba makinen geldimi eline biraz paylaşım yapabilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

quote:

quote:

canonu biliyorum ancak fuji hakkında bilgim yok.
    ama sony'nin carl zeiss gibi bir lensi var.bu yüzden yine sony derim,ben memnun kaldım.

tskler hocam ciddi olarak bu makineyi bende düsünüyorum yapancı formlarda bu üclünün testleri var videoda sony 1 numara resim kalitesindede iyi görünüyor 800 iso degerlerinde gayet başarılı gibi canonda yakın o sebebden cıkmaza düsmüsdüm fujide netleme problemi var galiba

rica ederim.
    evet gayet iyi,birsürü para verip bi de üstüne objektifler almana gerek yok. her zaman için de biraz da ps bilgin olsun,yeter.
    şurda zaten fark yeterince açık

sony hx300 full optik zoomla çektiğim
    http://oi50.tinypic.com/672zw1.jpg

bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :)
    http://www.fotokritik.com/3082945/fotokritik-fotografi

Burada örnek diye karşı karşıya koyduğunuz fotoğraflar hakkında hiç biraz olsun bilgi edinme, önünüzdeki sayfada çıkanlara bakma gibi bir çabanız oldu mu ?! O sonuna gülücük koyduğunuz Canon 600D ile çekilmiş kuş fotoğrafının 5000 ISO'da çekildiğini göremediniz mi, görmek mi istemediniz !? Karşısına koyduğunuz hx300 fotoğrafının hangi iso'da çekildiğine dair bilgi vermiş misiniz ?! Size biri bunu yapsa ortada bir haksızlık, bir numara, bir alengir olduğunu düşünmez misiniz ? Şu mesajınız şu hali ile, bilgi eksikliği nedeniyle insanları aldatacak bir durumda. Değil mi ? Bu mesajınızı düzeltmeniz sizin sorumluluğunuzdadır !..
    -
    Aynı boyutta sensöre sahip olmaları nedeni ile tahmin edebileceğiniz gibi yakın sonuçlar vereceği için önceki versiyonları olan HX200V ve HX100V'nin ISO6400'deki başarılarını Canon 600D'ninki ile karşılaştıralım. Eşit sartlarda sonuç görüp konuşalım !

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

Bakmak isteyen olur ise linki de vereyim * TIKLAYIN *
    Sanırım, umarım yakında buraya HX300V'de eklenir onunla da görürüz. Şimdi birisi çıkıp da "Aaa iso 3200, 5000, 6400 neden gerekli olsun ki" demesin. Dediği gibi saf rolüne yatmış cin olduğu ortaya çıkar. Çünki yukarıda paylaşılan fotoğraflardan sonuna gülücük de eklenerek linki verilmiş olan fotoğraf ISO 5000 ile çekilmiş !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2013; 0:46:45 >

• quote:

hocam merhaba makinen geldimi eline biraz paylaşım yapabilirmisin

Evet makinem dün geçti elime, makineyi tanımaya çalışıyorum henüz. Kullanım kılavuzunu okuyorum, kutudan çıkanı özet gibi, sony resmi sitesinde daha detaylısı var. Dün ve bugün hava hep yağmurluydu, dış mekan çekimi yapamadım pek. Fotografcılık konusunda sadece küçük makine deneyimi olan birisi olarak bu yeni bir aşama benim için.

Makine konusundaki izlenimlerime gelirsek; Kalite hissi olarak oldukça iyi, ele oturması ve tutma yeri ergonomik. Yüksek
    optik zumlarda görüntüyü sabit tutmak zor, üçayak ile sabitlemek gerek sanki. Titreşim engelleme modu var ama yüksek zomlarda yetersiz sanki. Bu sadece sony için geçerli değil, diğer markalarda da aynı sorun var sanıyorum.

Elimde tabletten kalma Class 10 32 GB microSD hafıza kartım vardı, adaptörle taktım, sorunsuz çalışıyor. Bu arada güzel bir çanta arıyorum, pil ve şarj cihazını seyahatlarda alabilecek, çok da kaba olmayan. Bir de 55 mm obejektif koruyucu bir filtre(şeffaf) alacağım sanırım.

Ekran koruma kapağı güzel, ama kaybetme olasılığı çok yüksek bence, bazı makinelerdeki gibi iple ana gövdeye bağlı olmasını isterdim.

Bu arada benim gibi acemilere çok yararlı bulduğum bir siteden yararlanıyorum, PC labs içindeki BAS-ÇEK bölümünde çok yararlı öneriler ve eğitim videoları var. Daha önce zaman zaman bakardım, artık yeni baştan bir okuyup-izleyeceğim, benim gibi olanlara önerilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Evet makinem dün geçti elime, makineyi tanımaya çalışıyorum henüz. Kullanım kılavuzunu okuyorum, kutudan çıkanı özet gibi, sony resmi sitesinde daha detaylısı var. Dün ve bugün hava hep yağmurluydu, dış mekan çekimi yapamadım pek. Fotografcılık konusunda sadece küçük makine deneyimi olan birisi olarak bu yeni bir aşama benim için.

Makine konusundaki izlenimlerime gelirsek; Kalite hissi olarak oldukça iyi, ele oturması ve tutma yeri ergonomik. Yüksek
    optik zumlarda görüntüyü sabit tutmak zor, üçayak ile sabitlemek gerek sanki. Titreşim engelleme modu var ama yüksek zomlarda yetersiz sanki. Bu sadece sony için geçerli değil, diğer markalarda da aynı sorun var sanıyorum.

Elimde tabletten kalma Class 10 32 GB microSD hafıza kartım vardı, adaptörle taktım, sorunsuz çalışıyor. Bu arada güzel bir çanta arıyorum, pil ve şarj cihazını seyahatlarda alabilecek, çok da kaba olmayan. Bir de 55 mm obejektif koruyucu bir filtre(şeffaf) alacağım sanırım.

Ekran koruma kapağı güzel, ama kaybetme olasılığı çok yüksek bence, bazı makinelerdeki gibi iple ana gövdeye bağlı olmasını isterdim.

Bu arada benim gibi acemilere çok yararlı bulduğum bir siteden yararlanıyorum, PC labs içindeki BAS-ÇEK bölümünde çok yararlı öneriler ve eğitim videoları var. Daha önce zaman zaman bakardım, artık yeni baştan bir okuyup-izleyeceğim, benim gibi olanlara önerilir.

hayırlı olsun güle güle kullan
    http://shiftdelete.net/sony-dsc-hx300-video-inceleme-44163.html
    burada inceleme yapılmış tavsiye ediyorlar

• quote:

Şimdi o videoyu da bir konuşmak lazım ... Önemli nokta da bu videonun çözünürlüğü. Hayli düşük gibi görünüyor. Böyle düşük çözünürlüklü ve araya video codec'inin de girdiği videolarda fotoğraf makinası ile çekilmiş video ve özellikle de fotoğraflarını incelemek çok büyük yanlışa sebep olabilir.
    -
    Sony NEX-F3 hiç araştırmamışdım 40 ve 600d den başarılımıdır diye sormuşsunuz. Bu kişiye göre değişir. Başarılıdır, çünki onların verdiği kalitede fotoğrafı verirken size daha ufak ve hafif bir ürün olarak gelir. Fakat diğer bazı yönlerden ise 600D'nin gerisinde kalır ki en önemisi lens bulunabilirliği ve lenslerin fiyatı. Canon 600D için oldukça keskin, arkaplan katili, şahane portre lensi F1.8 - 50mm'yi 230 TL'ye alabiliyorsunuz mesela "sıfır" !.. Fakat işte Nikon D3000 bakıyorum dediğiniz için dedim bunları. Yoksa 600D olsun, Nex-F3 olsun vb. alıp 1 yıl bile kit lens ile (18-55) kullanabilirsiniz. Çünki onunla da çekilebilecek bir dünya fotoğraf var. Şu başlıktan birkaç sayfa bakıp görebilirsiniz ,http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2013; 1:40:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Hocam bu tür insanlara prim vermeyin. Aldıkları makinanın üstünlüğünü herkese dayatmaya çalışan zihniyet. Konuyu boşuna uzatıyorsunuz aklı başında biri eklenen örneklere bakarak doğruyu bulacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Hocam bu tür insanlara prim vermeyin. Aldıkları makinanın üstünlüğünü herkese dayatmaya çalışan zihniyet. Konuyu boşuna uzatıyorsunuz aklı başında biri eklenen örneklere bakarak doğruyu bulacaktır.

Onlar için uzatmıyorum. Onların ne oldukları arada kaynayıp gitmesin, herkes görsün diye uzattım biraz evet. ISO 5000'lik fotoyu kendi makinasının karşısına koymuş kendi fotosuna dair bilgi vermemiş. Kesit almak ile çektiği fotoğrafı 16 kat ufaltmayı şekille de gösterdiğim halde anlayamadı yada anlamak istemiyor ısrarla . Fakat işte bu bilgiler o ve onun gibiler için verilmiyor. Anlayabilecek birileri olabileceği için veriliyor.

• Güzel tartışma bilgilendirici teşekkürler arkadaşlar. Şaka yollu da olsa ikisinden aynı anda alsak olmaz mı? Paramız çok mesela duble yapmak istiyoruz

Aslında evet dayatma kendi cihazını dayatmak hoş değil. Objektif olmak lazım insanlara saldırmadan. Gerçi insan anlıyor kim haklı , öfkelenmek ve kişisel saldırılar haksızlık göstergesidir.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Nisan 2013; 10:26:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

Hayırlı olsun.
    evet zoomda elinden geldiğince titretmemen lazım. ama dediğin gibi kendi titreşim koruyucu özelliği var,bazen yeterli oluyor.
    hatta üstüne eğer görüntüde bir titreme hissederse duruma göre 3 ya da 10 tane fotoğrafı arka arkaya çekerek kombinesini alıyor tek bir fotoğrafa.
    böylelikle titrese bile düzgün bir fotoğraf çıkarıyor.
    tabi zoomda f değeri yüksekldiği için (yine her dslrde olduğu gibi) isosu artarsa ,gürültüyü de (noise) en aza indiriyor böylelikle.

aklında bulunsun.
    bu özellik tam otomatik modda da var (sarı makine işareti+),kendi hesaplayıp harekete geçiriyor.
    eğer manuel yapmak istiyorsan SCN modunda elde alacakaranlık ya da sarsıntı bulanıklığı önleme gibi alt modlarda çekebilirsin.

misal ben bu şahin fotoğrafını full optik zoomda öyle çektim.(sony hx300)
    otomatik peşpeşe 3 fotoğraf çekti makine.

bunu da demin çektim. otomatik modda 4 kere peşpeşe çekti macro moduna geçip.(odak orta sağdaki yaprak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 20 Nisan 2013; 12:08:30 >

• quote:

evet gayet iyi,birsürü para verip bi de üstüne objektifler almana gerek yok. her zaman için de biraz da ps bilgin olsun,yeter.

Bu kanıtları koyarak bu yorumu yapıyorsunuz ama koyduğunuz kanıtlar denk mi hiç bir bilgi vermiş misiniz ?!
    bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :) (Böyle yanına gülücük de koyduğunuz fotoğraf ISO 5000'de çekilmiş !
    http://www.fotokritik.com/3082945/fotokritik-fotografi (ISO 5000)
    Sizin çektiğiniz bu fotoğraf kaç iso'da ?http://oi50.tinypic.com/672zw1.jpg (ISO kaç ?!)
    -
    Ya doğru düzgün bilgi verin, ya dengi fotoğraflar koyun. "Şurada zaten fark yeterince açık" demek ne kolay. Oysa bir fotoğrafın iso 5000 ile çekildiğini biliyoruz, ötekinde(sizin çektiğinizde) hiçbir bilgi göremiyoruz ! Fark işte bu kadar açık !!!

• quote:

quote:

Bu kanıtları koyarak bu yorumu yapıyorsunuz ama koyduğunuz kanıtlar denk mi hiç bir bilgi vermiş misiniz ?!
    bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :) (Böyle yanına gülücük de koyduğunuz fotoğraf ISO 5000'de çekilmiş !
    http://www.fotokritik.com/3082945/fotokritik-fotografi (ISO 5000)
    Sizin çektiğiniz bu fotoğraf kaç iso'da ?http://oi50.tinypic.com/672zw1.jpg (ISO kaç ?!)
    -
    Ya doğru düzgün bilgi verin, ya dengi fotoğraflar koyun. "Şurada zaten fark yeterince açık" demek ne kolay. Oysa bir fotoğrafın iso 5000 ile çekildiğini biliyoruz, ötekinde(sizin çektiğinizde) hiçbir bilgi göremiyoruz ! Fark işte bu kadar açık !!!

sen sorunu kişisele indirgediğin, konunun özünü kaçırıp ,haksız duruma düşünce hırs yaptığın ve saldırganlaştığın için muhattabım değilsin.ve ben elimden geldiğince sony hx300 ile çektiğim örnekleri koyup ,googledan bulabileceğiniz teorik bilgilerle değil, somut örneklerle gitmeye çalışırken sen sadece sataşıyorsun.hiç çektiğin bir fotoğrafı görmüyoruz. (aynı fiyat tayfında)

dolayısıyla sağlıklı tartışabileceğim ve sağlıklı düşünebilen insanlarla konuşmak tercihimdir. yoksa bilgi vermek yerine burda çirkin bir görüntü oluşturmanıza alet olmuş olurum.
    tüm yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye edebilirim ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 20 Nisan 2013; 14:07:00 >

• he he tamam öyle. hx300 daha iyi. konu kilit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _undead_

he he tamam öyle. hx300 daha iyi. konu kilit.
    sony hx300 zoom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 9:57:16 >
  • arkadaşım sanki dünyanın en muhteşem kuş fotosunu çekmişsin gibi böyle çekim yapan varmı kimse koyamamış deyip duruyorsun.. sen nasıl 40d falan kullandın ben anlamıyorum... çok uzatmayayım ama dslr like ile dslr makinenin çekimlerindeki kalite farkını göstermek için senin meşhur kuş fotonun altına kendi d300s ve 70-300 vr ile zamanında çektiğim 2 fotoğrafı paylaşayım..

1-bu 3 fotoğraf arasında fark yok diyenler dslr like bile almadan cep telefonları ile fotoğraf çekmeye devam edebilirler.
    2-ya hakikaten fark var ama benim için önemli değil üstteki de bana yeter diyenler.. dslr like alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler
    3-yok renkler keskinlik detay aşağıdakiler gibi olsun .. üstteki fotoğraf ne öyle çamur gibi diyenler dslr like tan uzak durun sizin yolunuz dslr yolu.. para harcamaya hazır olun..

Ben çıkıyorum.. selamlar herkese..

• Aradaki Ucurum fiyat farkı var ki o da Nikon D300S 18-200 VR II Lens DSLR Fotoğraf Makinesi Fiyatı 5.800 Tl fotografium da garantili. sadece Nikon 70-300mm Vr lens fiyatı 1.379 Tl yani D300s ile bir nikon 70-300 Vr lens fiyatını bulmadım açıksası Fiyat olarak kıyasladığımız zaman Sadece 70-300 lens e bir Sony Hx 300 alınabiliyor cebinede 100 tl kalıyor :) Ama foto kalitesi çok hoşuma gitti nikon mükemmel yani !! fiyata değermi derseniz ? Parası olan için gerçekten değer böyle bir makina ve lens Süper !!! Gerçi bende okadar para olsa gider paralel ithalat Canon 5D mark 3 alırım arkama da bakmam :)
  • İyi olmuş da konuyu kişisele getiren ben olmadım. Önce belgelerime ve delillerime cevap veremeyince bana hakaret etmeye çalışan ve iftira eden kişi ve sonra siz yaptınız. Bakınız evvelinde bir kişiye özel herhangi bir hakaretim olumş mu, bulun koyun var ise. Ben bana atılan iftiyaya ve hakarete karşı hiçkimseye hakaret etmeden cevap verdim !.. Aklı ve bilgisi yetmeyen kanıtları ve bilgileri çürüyemeyince doğruları ortaya koyanlara saldırarak sizler gibi kişiyi yanlış göstermeye çalışırlar. Fakat doğrular kişilere ait olmadıklarından istediğinizi yapın daima doğru olarak dururlar. Ben kimseye hakaret ve iftirada bulunmadım. Yapanların yaptıkları ortada. Ben kimseye yanlış bilgi de sunmuyorum. Birileri hala 20mp fotoğrafı 2mp'le (10 kat ufaltıp!) , karşısındaki 1:1 fotoğraftan kesite cevap olarak koyarak insanlara yalan-yanlış bilgiler vermeye devam ediyor. Hala 5000 iso'da çekilmiş fotoğrafın karşısına koyduğu fotoğrafın kaç iso ile çekildiğini söylemiyor ! Uyarıldığı halde hala mesajını düzeltmemesi neyin göstergesidir ?
    -
    Ayrıca yerinizi bilin sizin asker arkadaşınız yok burada. Herhangi bir samimiyetiniz olmayan birisine "sen" diye hitap etmemeyi öğretemediler mi size !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Nisan 2013; 16:16:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _undead_

he he tamam öyle. hx300 daha iyi. konu kilit.

diğerleri daha iyi diyenler 1000 liralık makineyle şöyle bir kuş ve yaprak fotoğrafı çekip koyabilir mi?

kardeşim önce bi fotoğrafları photoscape'de açarak "otomatik düzey" butonuna tıkla ve fotoğrafın gerçek renklerini gör . beyaz ayarı yapamayan like makineler ile dslr karşılaştırmak hata olur .

sony a350 - sıfır bulamadım - piyasa fiyatı 500tl

http://500px.com/photo/2722886

olympus e620 - sıfır bulamadım - ikinci el olarak 800tl civarı

http://500px.com/photo/30192557

canon 40D - sıfır bulamadım - ikinci el olarak temizliğine göre 600-900tl civarı

http://500px.com/photo/26025879

canon 400D - sıfır bulamadım - ikinci el olarak 300-600tl civarı

http://500px.com/photo/28457043

minolta 7D - sıfır yok - ikinci el çok nadir 400-600tl civarı ( sadece 6 mp , yani crop imkanı çooook çok kısıtlı , yaklaşık 9-10 yıllık bir makine )

http://500px.com/photo/3458037

------------------------------------------------------------

600D'ye gelene kadar bunun gibi çok makine ve fotoğraf var . "iso5000" olmadığı sürece like şöyle uzaklardan bakar geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 20 Nisan 2013; 17:25:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

arkadaşım sanki dünyanın en muhteşem kuş fotosunu çekmişsin gibi böyle çekim yapan varmı kimse koyamamış deyip duruyorsun.. sen nasıl 40d falan kullandın ben anlamıyorum... çok uzatmayayım ama dslr like ile dslr makinenin çekimlerindeki kalite farkını göstermek için senin meşhur kuş fotonun altına kendi d300s ve 70-300 vr ile zamanında çektiğim 2 fotoğrafı paylaşayım..

1-bu 3 fotoğraf arasında fark yok diyenler dslr like bile almadan cep telefonları ile fotoğraf çekmeye devam edebilirler.
    2-ya hakikaten fark var ama benim için önemli değil üstteki de bana yeter diyenler.. dslr like alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler
    3-yok renkler keskinlik detay aşağıdakiler gibi olsun .. üstteki fotoğraf ne öyle çamur gibi diyenler dslr like tan uzak durun sizin yolunuz dslr yolu.. para harcamaya hazır olun..

Ben çıkıyorum.. selamlar herkese..

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 9:57:38 >

• İki gündür girmiyordum nihayet bugün fırsatım oldu.

İlk önce jiddi arkadaşın yazdıkları kendi edep ve yetiştirilme örneğini gösterir. O yazdıklarından sonra benim onu adam noktasına koyup yazacağım bir şey olamaz evet ben kendisine yazdıklarım böyle terbiyesizlik sınırında şeyler değildi.

Burda kendisine açıklama yazmadan geçmekte istemedim. Kaç gündür burda bir çok başlık altında bir çok kişi ile tartışmaktayız. İlşin doğrusu bir süre sonra hangi yazdığınız hangi başlık altındaki yazıdaydı kimin yazdığıydı karışmakta.

kendisi olsun, pexo olsun, ozturert olsun DSLR tarafını savunan arkadaşlarla bir sürü yazı yazdık karşılıklı. Kendisi yazmamış olsa bile o arkadaşın mesajını onaylayarak yazdığı bir çok yazı oldu ben kısmen bazılarını kopyaladım.

Kendisi söylemediği şeyleri söylememle itham etmiş ama açıklayayım.
    Kendisinin yaptığı 3 madelik bir değerlendirmeye hitafen yazdığım yazıya cevap dahi vermedi. Yaptığı değerlendirmede
    DSLR le like aynı ağırlıkta derken, sadece body ölçüsü yazmışsın tek body ile mi resim çekiyorsun. Lensleri niye koymuyorsun diyorsun cevap yok. Ki aşağıya yazımı kopyaladım.
    Kendisi olsun diğer arkadaşlar olsun. Biz like ın yakın çekimde DSLR le kıyaslanmayacağını zaten yazıyoruz. Biz her yazımızda DSLR kalitede iyi ama maliyet ve angaryada dez avantajlı diyor. 50 örnek veriyoruz. Bunlara cevap yok.

"50x de Çamur gibi resim çeker" diyorlar falan sitede 50x örneği var çamur gibi mi. DSLR le o kadrajı yakalaya biliyormusun diyoruz cevap yok.

madmax bir hayvan fotosu koymuş örnek olsun diye. Senmi çektin neyle çektin diyoruz cevap yok.

Bir diğeri internetten kıyaslama fotosu koymuş hx200 le Canon vs kıyaslaması. Tamam ama orda hangi lens kullanılmış diyoruz çıt yok.

Ha bu arada jiddi arkadaşın ben nezaman crop 100 daha iydir dediği sözü kendisi demedi zaten bende sen dedin demedim. Kendi gibi savunan diğer arkadaşlara hitafendi. Herkes okuduğu için yazanda aşağıda.

Pexo
    sadece monitörde izliyoruz çoğumuz çektiğimiz resimleri.. burası doğru.. ama bu dslr için ayrı bir avantaj..
    mesela d800 ile 300mm de fotoğraf çekip 1200mm le ile çekilmiş gibi kırparak hx300 den 100 kat kaliteli fotoğraf elde edersin...

Crop fotoğrafını arkadaşın 50xle çektiği fotolarla kıyasladırlar sonucu hepimiz gördük. Biz zaten DSLR yakında iyi derken 50x de kötü derken. 50x karşılığında crop un daha iyi olacağını iddia eden arkadaşlar koca resim kalitesine bile bahane bulmaya çalıştılar. Bide belgeden bahsediyorlar.
    Bu arkadaşda açıklamış. Yok biri tam da öbürü crop ondan. Biz ne diyoruz. Sen asla o yakınlığa ulaşamazsın ancak bütünden crop yaparsın. (100 binlerce kez söyledk) Ama cropun bile daha iyi olacağını söylüyorlardı. Şimdi ama biz bir parçayı büyüttük de siz bilmem ne de. Biz ne dedik. İşte bu senin DSLR de yapacağın bu. Önce inkar ediyo sonrada ama biz crop yaptık. E yuh yani. Tamam crp yapma çek. Aynı balkona birlikte çıkalım o arkadaşın 50x le çektiği plaka fotosundan daha netini çek crop mu yapıyorsun. Crop sonucunu gördün ne yapabiliyorsan kaçlık objektif kullanıyorsan kullan ama sonuçta iki fotoyu yanyana koyunca daha detaylı çek. Bizmi diyoruz crop yap. DSLR de elindeki imkan o.

Adam kalklış yok efendim 20mp yazıyormuş ama 20MP değilmiş kafaya göre yazmışlar diyo. 10 kare yazıyo ama çekemez diyo. Bizde Bu nasıl mantık, O zaman Canon yazanda Canon değildir, APS-C sensör diyo ama APS-C sensör değildir. Kafalarına göre yazmışlardı mantık bumu diyoruz. Kendi yazdığına bakmadan benim yazdığımı savunma olarak yazıyo.

Biz DSLR in kalitesini hiç inkar etmemize rağmen Like ın avantajlı olduğu bariz farkları konuşmaay bile yanaşamıyorlar.

demediğim lafı bana dedi diye savunmuş kendini. Ben her fırsatta DSLR kullanan biri olarak her iki makineyide bile biri olarak diye yazmama rağmen "Yok efendim kendi elinde o var diye elindeki makineyi savunmaya çalışıyor" suçlamalarına ne demeli.
    Asıl kendileri hiç görmeden elindeki dslr leri savunuyorlar. Bide hayal dünyasında yaşamaktan bahsediyo Yalandan bahsediyo.
    Kendi yazısı aşağıda ben nerde HX300 5d mark3 den iyi demişim.

Gayet iyiyim. Demediğim bir sözü bana söylemişim gibi demesi sizce normal mi ? Var mı ispatı dediğime dair ? O zaman benim demediğim bir sözü dedin demeyecek. Bu açıkca iftiradır. Siz psikoloğa görünün. Bu yapılanı algılamayacak kadar iyisiniz demek ki. O zaman ben de sizin için şöyle diyeyim. Siz değil miydiniz HX300V 5D mark III'ten 100 kat iyi diyen ? Haydi buyrun...

Buda başta bahsettiğim maddeler. Cevap alamadığım.

Pexo açıklama yapmış adam 83mm le çekmiş sen 1.200 le neyi kıyaslıyosun diye. İşte onu diyoruz. Senin elindeki mm o ötekinin ise 1.200mm. Haa 300 mm yapmak için bir daha lens alman lazım oda 300 mm.
    O zaman bizde e tabi sen APS-C sensörle çekiyorsun neyi kıyaslıyosun mu diyelim. Bu nasıl düşünce sistemi?

Maddelerine cevap vereyim
    1. Madde : Kimse DSLR ve Like aynı resim kalitesinde çeker demiyor. DSLR de o resimlerdeki fark hangi Lens ile ortaya çıkıyor ve kaç para. 1.500 TL mi diyelim. Kaliteli olması için Diyaframı iyi bir lens olmalı. Ve sadece tek bir lensten bahsediyoruz. İyi sonuç almak için 18-55 ine de, 70-300 ünde iyi lens alman ve ona göre para vermen lazım. Likeın tüm maliyeti senin bir lense verdiğin para.
    Bu neye benziyor. Adam standart aracıyla (50 bin TL diyelim) 220 yapıyo, sen gelmiş benim Ferrari 260 yapıyor diyorsun. Ama o fark için bilmem kaç yüzbin TL veriyorsun. Biz diyoruz ki yüksek hız yapmayacak adamın o kadar para vermesine gerek yok. Normal şartlarda bir arabada yeter.
    Hani fıkra varya, Tavuk, diğer tavuğa yumurtaları gösterip "Kardeş şu iri iri olan çift sarılı yumurtalar benim " diye hava atıyormuş.
    Diğer tavukta "Kardeş benim kocam iki kuruş fazla için g.tünü yırtmaya gerek yok diyor" demiş.
    O hesap...

2 Madde: Resmi makine çekmez kişi çeker olayına. Siteye foto yükleme olayını bilmiyorum öğreneyim. Sana Hem DSLR ile hem Nikon P510 ile (Like makinedir) Hem de Sony HX9V (Ki kendisi Kompakt bir makinedir) ile çekilmiş resimler yollayayım. EXİF bilgileri olmadan. Ayırt et bakalım. Fotoğraf üstadları ile yapılan röp. leri sohbetleri bi takip et. Orda ne kompakt model örnekleri veriliyor. Adam diyo bu bilmem kaç paralık DSLR gibi çekiyo ama çekime gidince küçük diye bizim insanımız ciddiye almıyor. İlla büyük ve gösterişli olacak. Halbuki bu kaç DSLR makineyi cebinden çıkarır diye.

3 Madde: Ağırlık ölçüsü yazmışsın. DSLR ler daha hafif diye YUH insafın kurusun.
    Boş Body ölçülerini yazmışsın bide pil dahil yazmışsın. Herhalde o bady objektifsiz çekiyo. Direk aynadan alıyo ha görüntüyü :) :) :)
    El insaf be kardeşim el insaf. 18-55 ekle. Bitti mi ? yo Teleyi ne yapcan? Çünkü en ince gömlek cebine sığan Kompakta bile 16X zom var. Ki senin 18-50 ve 70-300 lens aralığını hesaplarsan 16x yapar. Ki Like larda 50x optik 200x dijital zoom var. Ki her DSLR cini çantasında olan portre (50mm), makro, geniş açı falan saymıyorum. Ne oldu ağırlık.
    Öyle boş body ebatları yazmakla olmuyor. Üstelik sadece ağırlıkta değil (Sony alfa a35-a37, a55, a57 leri falan saymazsak) Canon ve Nikonun bodyleri ile Like veya kompaktlar birmi. Hele pro makineler eşek ölüsü gibi. Ben geçen hafta dereboyuna balığa gittiğimde sırf bu yüzden çantayı alamadım yanıma. Bilader kompakt makinesini koydu cebine öyle gitti. Balık mı tutucam koca çantayı mı taşıyıcam diye. (Benim çantada Body, Geniş açı, tele, portre lensi alet edevatı derken bayağı okkalı bir ağırlık)
    Like makimeyi kapalı iken palto cebinde bile taşırsın. Bu arada bu hemen kendi çantamı ölçüm 2.8 Kilo. Yani DSLR tadında resim çekmek için Her gittiğim yere 3kg yük taşıyorum. Ki kıyaslayacaksanız böyle kıyaslamak lazım. Çünkü Like makinenin genişi de tele side hepsi içinde.

O yüzden biraz jiddi deği ciddi olmak lazım. Ama sağol beni güldürdün. Allah da seni güldürsün :)
    Hele ağırlık olayında süperdin. Komik adamsın vesselam.

Bence siz DSLR in kalitesini bizim kabul ettiğimiz gibi, sizde lens fazlalığı, fiyat, düşük zoom gibi konularda dezavantajları kabul edebilecek kadar adil olun

Şimdilik zamansızlıktan bu kadar yazıyorum. Malum başka işlerimizde var. Diğer yazılara ilaveten cevap yazarım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.