Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

nomenklatura, yanlış anlama. Seni neden HX300 aldın diye yargılayan yok. Mesele şu: HX300, 600D gibi bir DSLR ile aynı kefede değil, olamaz. Sen HX300'le memnunsan hiç sorun yok. Ben de bir yere kadar P500'den memnunum. Asıl sorun şu: "HX300 DSLR'dan daha iyi çeker" demek. Çünkü çekmez! Çekmiyor işte meret. İştediğin kadar zorla. Lens değiştirmeden birçok işi yapabilmek avantaj gibi dursa da sonuçta aldığın kalitenin limiti belli.

Bak aşağıda senin yaptığının aynısını yaptım. Kullandığım makine Sony NEX-5N. Üzerinde kit 18-55mm var. Önce 18mm ile çektim ki senin makinede 28mm civarına denk gelir. Senin ilk fotoğraftaki bina boyutunda bir araba seçtim. Sonra aynı yeri 55mm ile çektim ki bu da senin makinede 83mm civarı. Dikkat et 1200mm değil, 83mm:

ISO100, f8, 1/640, 18mm (28mm).
    Araba boyutu yaklaşık senin bina kadar. Aşağıdaki 55mm'de çekilmiş ve %100 kesme alınmış hali. Yani fotoğrafın tamamı değil, sadece arabayı %100 gösteriyorum:

Plakayı görebiliyor musun? Sütlükahve ve Siyah arabanın logoları bariz görünmüyor mu? Biraz daha büyüteyim mi, mesela 24MP yapayım:

Biraz daha (30MP'nin üzeri):

Dikkat et, elimdeki kit lens "SADECE" 83mm. Son iki fotoğrafı bilgisayarda büyüttüm ona rağmen HX300 kadar kötü olmadılar. Elimdeki lens 200mm olsa sana plakadaki vidaları da sayardım.
    Anlatabildim mi?

Jiddi, rica etsem böyle bir tartışma olursa insanları bu örneğe yönlendirir misin? Bir tarafta 20MP 1200mm DSLRlike, diğer tarafta 16MP 83mm NEX-5N. Hele bir de yanımda 18-200mm olsaydı...
    Şimdi ben de çektim sony hx300 ile elle.
    crop yapmadan.zoomlayarak

bu uzaklık anlaşılması için.
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

crop gereği duymadan direk optik zoom (o kırmızılar çiçeklerin kırmızısı)

bu arada kuş varmış orda,onu da çekmiş bulundum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:01:27 >

• Ama ben derdimi anlatamadım hala Son fotoğraf kaç mm?
    Fotoğraftaki EXIF bilgilerini silmesen daha iyi. Kaç mm'de kaç ISO'da çekilmiş onu görürüz.
    O kırmızı-mavi, lekeler güneşin yansıması mı?
  • kısaca cevap vereyim, ben olsam 600D seçerdim
  • Evet, buradaki detay karşılaştırmasında şöyle bir anlaşılamama var sanırım.
    Bir makinanın çektiği 20pm fotoğrafı 10 kat ufaltarak 2 mp'ye getirerek net bir fotoğraf ortaya konuluyor iken(HX300V), diğerinda ise çekilen fotoğraf 16 mp. görüntüden 1:1 boyutta alınmış kesit(Nex-5N). Burada olay ayrı konularda ilerliyor. HX300V zumum çok diyor, Nex-5N foto kalitem daha iyi diyor. Hepimiz biliyoruz ki fotoğrafın boyutu ufaldıkça gözümüze büyük halinden daha iyi, net görünür.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:35:30 >
  • quote:

Ama ben derdimi anlatamadım hala Son fotoğraf kaç mm?
    Fotoğraftaki EXIF bilgilerini silmesen daha iyi. Kaç mm'de kaç ISO'da çekilmiş onu görürüz.
    O kırmızı-mavi, lekeler güneşin yansıması mı?
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:35:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

dolayısıyla çok büyük fotoğraf çekmenin gerek olmadığını,
    arkadaşın dslr ile büyütüp çektiği fotoğrafın ne kadar kötü olduğunu gördük işte.
    amaç çok para harcamak değilse hx300 de plakalar daha net göründü gözüme :)

Siz açıkladığım konuyu yanlış anladınız sanırım. D-slr (diyelim) 1:1 ölçekteki fotoğraftan kesit ile HX300V ise 20mp'i 10 kat ufaltarak karşısına çıkıyor. Burada bir denklik olduğunu söyleyebiliyor musunuz ? Dedim ki evet sizin makinanın zumu arkadaşın zumundan yüksek. Burada konuşulan detay o değil ki. Onu konuşmaya gerek var mı ? Zaten diyor üründe bilmem şu kadar x zum diye. Eğer isterseniz siz de çektiğiniz fotoğrafı 10 kat ufaltarak değil 1:1 ölçekte, gerçek boyutunda açın, oradan plakanın olduğu kısmı kesit alın 1280x960 pixel falan olarak ve onu koyun görelim.
    -
    Şöyle de şekil olarak göstereyim

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

El insaf diyorum.

Hayatımda duyduğum en komik açıklama (bahane)

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Evet, buradaki detay karşılaştırmasında şöyle bir anlaşılamama var sanırım.
    Bir makinanın çektiği 20pm fotoğrafı 10 kat ufaltarak 2 mp'ye getirerek net bir fotoğraf ortaya konuluyor iken(HX300V), diğerinda ise çekilen fotoğraf 16 mp. görüntüden 1:1 boyutta alınmış kesit(Nex-5N). Burada olay ayrı konularda ilerliyor. HX300V zumum çok diyor, Nex-5N foto kalitem daha iyi diyor. Hepimiz biliyoruz ki fotoğrafın boyutu ufaldıkça gözümüze büyük halinden daha iyi, net görünür.

Artık şu resimlerden sonra halen savuncak bahane bulmaya çalışıyorsunuz. Yok 50X de çamur olurmuş. Bak bakalım DSLR le çekilmiş resmin croplanmış hali mi çamur like ın mı? Croplayınca 100 kay iyi oluyormuş allah aşkına. Elinizi vicdanınıza koyun değil plaka nerde ise arabanın modeli bile anlaşılmayacak. Logo zaten hak getire. Allahtan aracın modelini biliyoruz. Klimaya duvara bir bakın. Yok büyütülmüşte bilmem ne de. DSLR de crop yapmaktan başka şansın yok. Onun neticeside 50X den 100 kat iyi olurdu diyordunuz . Olmuya biladerler zorlamaya gerek tok. Uzakta DSLR, 50X karşısında bayılır. Bitti. Artı sen croplasan bile orda ki kuşu faretmeyecektin. Kuşmu kola şişesimi diye düşünecektin :)

DSLR deyince hem portre yakın çekim kıyası düşünüyorsunuz.

nomenklatura eline sağlık. Başka söze gerek yok. Biraz daha zoom lasaymışın farların içindeki ampullerin kaçlık olduğunu görecektik nerdeyse. Arkadaki araçta plakayı geçtik, plaka altlığındaki telefon numaraları okunuyor nerdeyse

Bu mesajınızın altında açıklamam var. Laf edeceğinize bilgi koyun ortaya, kanıt koyun. Kişilere hakaret ederek ve iftira ederek ahlaksızlık yapmaya devam ederek ne rezil, ahlaksız biri olduğunuzu insanlara göstermeye amma meraklı biriymişsiniz siz ! Benim 100 kat iyi dediğim yorumumu bul koy buraya ! Koyamıyacaksın !.. Siz nasıl bir yaratıksınız böyle. Zerre insanlık melekeniz olsa yukarıda yaptığınız ahlaksızlıktan sonra aynı şekilde devam etmeye yüzünüz olmazdı ! Sizde mi vicdan var şimdi ?! Birisinin söylemediği şeyleri söylemiş gibi dillendirerek insanlara iftira atıyorsunuz ! Bir de Allah'tan söz ediyorsunuz. Sizi ne inandığınız din, ne aldığınız ilkokul vb. eğitim kurumları insan edememiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2013; 16:08:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

El insaf diyorum.

Hayatımda duyduğum en komik açıklama (bahane)

quote:

Evet, buradaki detay karşılaştırmasında şöyle bir anlaşılamama var sanırım.

Artık şu resimlerden sonra halen savuncak bahane bulmaya çalışıyorsunuz. Yok 50X de çamur olurmuş. Bak bakalım DSLR le çekilmiş resmin croplanmış hali mi çamur like ın mı? Croplayınca 100 kay iyi oluyormuş allah aşkına. Elinizi vicdanınıza koyun değil plaka nerde ise arabanın modeli bile anlaşılmayacak. Logo zaten hak getire. Allahtan aracın modelini biliyoruz. Klimaya duvara bir bakın. Yok büyütülmüşte bilmem ne de. DSLR de crop yapmaktan başka şansın yok. Onun neticeside 50X den 100 kat iyi olurdu diyordunuz . Olmuya biladerler zorlamaya gerek tok. Uzakta DSLR, 50X karşısında bayılır. Bitti. Artı sen croplasan bile orda ki kuşu faretmeyecektin. Kuşmu kola şişesimi diye düşünecektin :)

DSLR deyince hem portre yakın çekim kıyası düşünüyorsunuz.

nomenklatura eline sağlık. Başka söze gerek yok. Biraz daha zoom lasaymışın farların içindeki ampullerin kaçlık olduğunu görecektik nerdeyse. Arkadaki araçta plakayı geçtik, plaka altlığındaki telefon numaraları okunuyor nerdeyse

Bu mesajınızın altında açıklamam var. Laf edeceğinize bilgi koyun ortaya, kanıt koyun. Kişilere hakaret ederek ve iftira ederek ahlaksızlık yapmaya devam ederek ne rezil, ahlaksız biri olduğunuzu insanlara göstermeye amma meraklı biriymişsiniz siz ! Benim 100 kat iyi dediğim yorumumu bul koy buraya ! Koyamıyacaksın !.. Siz nasıl bir yaratıksınız böyle. Zerre insanlık melekeniz olsa yukarıda yaptığınız ahlaksızlıktan sonra aynı şekilde devam etmeye yüzünüz olmazdı ! Sizde mi vicdan var şimdi ?! Birisinin söylemediği şeyleri söylemiş gibi dillendirerek insanlara iftira atıyorsunuz ! Bir de Allah'tan söz ediyorsunuz. Sizi ne inandığınız din, ne aldığınız ilkokul vb. eğitim kurumları insan edememiş.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:02:13 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 19 Nisan 2013; 15:53:01 >
  • quote:

silmedim exif bilgilerini,yükleyince silinmiş
    iso 80 de
    güneş yansıması değil,önündeki çiçeklerin kırmızılığı,yazdım ya altına fotoğrafın
    bi de yani şimdi allah var, benim plakalar mı daha iyi,seninki mi :)
    hala konuyu anlatamadım. birsürü para verip seninki gibi bi plaka fotoğrafı çekeceğime,alırım hx si,çekerim.
    sen hala objektif almak için uğraşırsın :)
    olay bu.
    fotoyu bidaha yükledim.linkten bakın
    http://i50.tinypic.com/2uhvino.jpg

215mm'de çekmişsin. Bu da yaklaşık 1100-1200mm yapar. Benim çektiğim 83mm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 19 Nisan 2013; 16:00:04 >

• Gayet iyiyim. Demediğim bir sözü bana söylemişim gibi demesi sizce normal mi ? Var mı ispatı dediğime dair ? O zaman benim demediğim bir sözü dedin demeyecek. Bu açıkca iftiradır. Siz psikoloğa görünün. Bu yapılanı algılamayacak kadar iyisiniz demek ki. O zaman ben de sizin için şöyle diyeyim. Siz değil miydiniz HX300V 5D mark III'ten 100 kat iyi diyen ? Haydi buyrun...
    -
    Bir önceki mesajında aklı ve kapasitesince alınan okul eğitimine göre beni-insanları aşağılamaya çalışması da normal mi yani sizce ? Haksız mıyım ! Pardon ? Benim buraya yazdığım bilgilerin, açıklamaların birini kanıtınız ile yanlış olduğunu ispat edin önce. Ondan sonra konuşalım. Siz de bakıyorum bilginiz yetmediği için midir, aklınız yetmediği için midir nedir kişiye saldırmaya yönelmişsiniz. Şu ana kadar mesajlarımsa şahsınıza böyle sözler kullandım mı ? Sizin yetmeyen aklınızın ve bilginizin ispatıdır bu yaptıklarınız işte. Size psikolog ne yapsın ! ? İftira atmak, konu hakkında konuşmak yerine kişiye hakaretler ederek saldırmak ahlaksızlık, ve kişinin inandığı değerlere göre suçtur. Kendisi ve siz de Allah kelimesini kullanarak insanlara hakaret etmeyi bir halt biliyorsunuz amma iftira atmak o inandığınızı zannettiğiniz Allah'ın size söylediği en büyük kusurlardandır. Haddinizi bilin, bilemiyorsanız cevabınızı veririm.

• @oztuert @jiddi bosuna sirlenmeyin ben de hata ettim laf anlatmaya calistim ama kalitelerini coktan ortaya koydu zaten elemanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

silmedim exif bilgilerini,yükleyince silinmiş
    iso 80 de
    güneş yansıması değil,önündeki çiçeklerin kırmızılığı,yazdım ya altına fotoğrafın
    bi de yani şimdi allah var, benim plakalar mı daha iyi,seninki mi :)
    hala konuyu anlatamadım. birsürü para verip seninki gibi bi plaka fotoğrafı çekeceğime,alırım hx si,çekerim.
    sen hala objektif almak için uğraşırsın :)
    olay bu.
    fotoyu bidaha yükledim.linkten bakın
    http://i50.tinypic.com/2uhvino.jpg

215mm'de çekmişsin. Bu da yaklaşık 1100-1200mm yapar. Benim çektiğim 83mm.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:36:04 >

• Dslr yada aynasızlarla Dslr-Like ları kıyaslamak doğru değil sonuçta sensör büyüklüğünün yarattığı büyük bir fark var.

Önemli olan amacına uygun makina almak.

Aşağıdaki fotoğrafı HX1 ile çekmiştim (hx300 ün 2 önceki modeli)

Sonuç, idare eder, kimlerin işini görür:
    • Lens değiştirmekle uğraşmak istemeyip aynı zamanda yüksek zoom isteyenlerin
    • Fotoğraftan çok Video çekmek isteyenlerin çünkü HX200 ve sonrası gerçekten çok güzel video çekiyor (yumuşak sessiz zoom çok güzel)
    • Çekilen fotoğraftan crop almayıp sadece fotoğrafın tümünü kullanan, onu da büyük baskı yapmayanların.
    • Fotoğrafçılığa çok zaman ayırmam, arada işimi görsün yeter diyenlerin.

Ama bu işe çok zaman ayırıyorsanız, fotoğrafta detaya önem veriyorsanız hiç bir dslr-like (carlzeiss lensi bile olsa) , bir giriş seviyesinde bile olan Dslr ile kıyaslanmaz.

Öte yandan şunu unutmamak gerek, iş fotoğrafçıda, nice Dslr sahipleri görüyorum binlerce dolarlık DSLR ekipmanı var ama berbat karanlık flu fotoğraflar çekiyor.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:02:40 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:36:21 >
  • HX300 ne kadar?
    600D + 18-55mm ne kadar?
    600D + 18-135mm ne kadar?
    Olympus EPM1 + 14-42mm + 40-150mm ne kadar?
    Sony NEX-5n ya da F3 + 18-55mm ne kadar?
    Nikon D5100 + 18-105mm ne kadar?
    Yukarıdakilerin hangisi binlerce TL?
    Sen mutluysan sorun yok, ama "HX300'ün yaptığını yapabilmek için binlerce liralık DSLR lazım" dememek lazım . "AYNI PARAYA" (binlerce liraya değil) daha yüksek kalite alabileceğin seçenekler var, hem de 10larca.
    İçeriğin önemli olduğunu sağır sultan duydu zaten.
    Neyse, ben kaçtım
  • arkadaşım adam 83mm ile çekmiş sen 1200mm de çekmişsin hala kıyaslıyorsun.. neyi ispat etmeye çalışıyorsun?
    kaç kat kırpmış fotoğrafı hala netice veriyor.. buradan normal olan, şu fotoğraf 300 le çekilse (450mm olur o makine de).. ne sonuç çıkar anlar zaten.. 70-300 de para değil.. piyasada 150 usd ye bile var
    dslr like ile kıyaslamak için öyle IS li VR li almana da gerek yok.

like gövde dslr den daha iyidir demiyorum bende diyorsun ama ne dediğini hala anlayamadım.. neyi savunuyorsun?

elma ile armutu kıyaslıyorsun..... en baba like makine giriş seviyesi dslr den iyi değildir NOKTA
    Murat 131 in en donanımlı halini, fabrika çıkışı standart BMW ile kıyaslamaktan farkı yok yaptığının
    ayağımı yerden kesiyorya diyorsan tamam işte al like kullan.. ama kıyaslama hala....... sen buraya bin tane dürbünle çekilmiş foto koysan sonuç değişmez
    50 usd lik 50 1,8 ile adam sana mum ışığında fotoğraf çeker ağzın açık kalır..
    sen de aynı ortamda makinenin tek pazarlama özelliği olan 1200mm kullanır flaşı çakar milletin burun kıllarını çekersin.. herşey zoom mu.. bu mu fotoğrafçılık..

herkes başından beri söylüyor.. merakın yoksa.. detaylar seni ilgilendirmiyorsa.. mesela az ışıkta gerekirse çakarım flaşı maksat o anı belgelemek diyorsan o zaman harika bir makinan var
    güle güle kullan.. ama like makina dslr den daha iyidir diyorsan sana hayatta başarılar.. ne diyeyim..

Burada da sensör boyutlarına bak istersen

en küçük yeşil 1/2,3 olan HX300 hemen hemen

o en küçük yeşil kutunun içine 20milyon pixel koy
    büyük yeşil kutu içini de 18milyon pixel..

gel de sonra çıkacak neticeyi karşılaştır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 19 Nisan 2013; 18:40:24 >

• quote:

HX300 ne kadar?
    600D + 18-55mm ne kadar?
    600D + 18-135mm ne kadar?
    Olympus EPM1 + 14-42mm + 40-150mm ne kadar?
    Sony NEX-5n ya da F3 + 18-55mm ne kadar?
    Nikon D5100 + 18-105mm ne kadar?
    Yukarıdakilerin hangisi binlerce TL?
    Sen mutluysan sorun yok, ama "HX300'ün yaptığını yapabilmek için binlerce liralık DSLR lazım" dememek lazım . "AYNI PARAYA" (binlerce liraya değil) daha yüksek kalite alabileceğin seçenekler var, hem de 10larca.
    İçeriğin önemli olduğunu sağır sultan duydu zaten.
    Neyse, ben kaçtım
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:02:55 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.