Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:34:06 >
  • hocam harbiden resimler güzel begendim yakın zamanda siyahmurat arkadaşlada kapışma resimlerinide bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

hocam harbiden resimler güzel begendim yakın zamanda siyahmurat arkadaşlada kapışma resimlerinide bekliyoruz
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:34:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura
    bu da optik+digital zoom'la,elle çektiğim foto
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

Bunun tam hali var mı? Yani 20MP'lik hali?
  • Abi herşeyi boşverin bi tarafa. Konuyu açan ali161 bilmem ne rumuzlu arkadaş bir daha yazmamış bile :)
    Ben o kadar yazı yazmışım, nomenklatura okadaryazı yazmış resim koymuş, DSLR i savunan arkadaşlar o kadar karşı yazı yazmışlar resim koymuşlar tartışmanın sahibi yok. Stüdyoda ki konukları bırakıp giden spiker gibi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 9:59:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Abi herşeyi boşverin bi tarafa. Konuyu açan ali161 bilmem ne rumuzlu arkadaş bir daha yazmamış bile :)
    Ben o kadar yazı yazmışım, nomenklatura okadaryazı yazmış resim koymuş, DSLR i savunan arkadaşlar o kadar karşı yazı yazmışlar resim koymuşlar tartışmanın sahibi yok. Stüdyoda ki konukları bırakıp giden spiker gibi olmuş.
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:00:01 >
  • Olsun, konuyu açanın katılımı çok da önemli değil. Bir çok kişi buradaki paylaşımlarınızdan faydalanabilecektir. Konu sahibine cevaptan ziyade paylaşılanlar herkes için bilgidir. Bu anlamda yaptıklarınız gayet güzel işlerdir.
    -
    quote:

Bu arada
    sony hx300 ile full optik zoom+ digital zoom ile çektiğim fotoğrafı koyayim.(+ps ile düzenledim biraz)
    sonuçta teorik bilgiden iyidir pratik. teoriyi herkes birbirine karıştırabilir,kişinin zekasına bağlıdır :)

fakat bu örnekte baya uzak zoomladığım yer.

uzaklığı anlamanız için bir de bulunduğum yerden çektim.

kırmızı okun ucu ile gösterdiğim yeri çektim.inşaat orası.

biraz bozulma var ama bu kadar uzaktaki kuşu falan da çekmeyin bi zahmet :)

Burada gayet haklısınız. Eğer birisi taa o kadar uzaklarda ne var görmek istiyor ise, işte gösteriyor. Yok ama ben güzel, net, baktın mı "Adam çekmiş" dedirtecek fotoğraf çekmek istiyorsam bu zumla bu makina ile olacak iş değili de gösteriyor ve siz de zaten bunu söylemişsiniz. Bir de sanırım bu zumlu fotoğrafta Photoshop ile gren giderme uygulamışsınız. Toprak olan bölgede acayip derecede görülüyor etkisi. Yanılıyor da olabilirim, belki de makina NR yapmıştır !..

• quote:

quote:

quote:

sebep?

O alet 20MP değil miydi? Senin verdiğin örnek 2MP.

• quote:

quote:

quote:

sebep?

Hahaha , hocam o konu artık önem arzetmiyor. Çünki şoplayan, şop diyen vatandaş 1:1 ölçekte fotoğrafı açmaya zumlamak diyor. Makinanın çektiği 12-16-18-20 megapixel fotoğrafı ekranında 1280x960=1.2 megapixel (2 megepixel de değil ki!!!) açtı mı "Hııhhh işte budur" diyor. Hiç bir tanesi de çıkıp "Yahu ben 16-20 megapixel makina satın almıştım ama, yada bu makinanın 20 megapixel olduğu yazılıyor, peki bana neden 15-20 kat ufaltılmış fotoğraf gösteriliyor?" diye sormak aklının ucundan bile geçmiyor. Tüketici sormaz ise üretici de oraya bol bol megapixel yazıp senden de çok çok paranı alır. Sen de iyi bir alış-veriş yaptığını, iyi bir iş yaptığını zannedersin.
    -
    Bu olayın bir de şöyle bir yönü var. Üreticiler bu tüketici bilgi düzeyini, eğilimini bildikleri için aslında az bilenlere acıyarak onları az üzüyorlar ! Öyle ya ben ekranımda maximum 1920x1080=2 mpixel fotoğraf açıp görüp onu beğenebiliyorsam bu makina güzeldir. Nedir bu makina, mesela bu konudaki. Mesela x marka-modelin bir d-slr like'ı , bir kompaktıdır... Kaça alınır 500-1500 lirası alır gider çekersin fotoğrafını. Yok ama eğer sen çok bilensen, detayda kalite arıyansan üretici sana "Gel bakalım sen şöyle, maden çok biliyorsun ben de seni bu bilginden dolayı cezalandırırım. Al şu d-slr'ı ver 1500-3000 lira bugün git-yarın geleceksin yine ama bana"

Yani bilmeyene bildirmek onu o bilgisiz ve mutlu dünyasını kaybetmesine sebebiyet verebilir. O sebeple bu tip kişiler zaten bilgiye de açık olmadıklarından bildirmek-bilgilendirmek gibi bir uğraş vermek doğru mudur ? ! :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

quote:

sebep?

Hahaha , hocam o konu artık önem arzetmiyor. Çünki şoplayan, şop diyen vatandaş 1:1 ölçekte fotoğrafı açmaya zumlamak diyor. Makinanın çektiği 12-16-18-20 megapixel fotoğrafı ekranında 1280x960=1.2 megapixel (2 megepixel de değil ki!!!) açtı mı "Hııhhh işte budur" diyor. Hiç bir tanesi de çıkıp "Yahu ben 16-20 megapixel makina satın almıştım ama, yada bu makinanın 20 megapixel olduğu yazılıyor, peki bana neden 15-20 kat ufaltılmış fotoğraf gösteriliyor?" diye sormak aklının ucundan bile geçmiyor. Tüketici sormaz ise üretici de oraya bol bol megapixel yazıp senden de çok çok paranı alır. Sen de iyi bir alış-veriş yaptığını, iyi bir iş yaptığını zannedersin.
    -
    Bu olayın bir de şöyle bir yönü var. Üreticiler bu tüketici bilgi düzeyini, eğilimini bildikleri için aslında az bilenlere acıyarak onları az üzüyorlar ! Öyle ya ben ekranımda maximum 1920x1080=2 mpixel fotoğraf açıp görüp onu beğenebiliyorsam bu makina güzeldir. Nedir bu makina, mesela bu konudaki. Mesela x marka-modelin bir d-slr like'ı , bir kompaktıdır... Kaça alınır 500-1500 lirası alır gider çekersin fotoğrafını. Yok ama eğer sen çok bilensen, detayda kalite arıyansan üretici sana "Gel bakalım sen şöyle, maden çok biliyorsun ben de seni bu bilginden dolayı cezalandırırım. Al şu d-slr'ı ver 1500-3000 lira bugün git-yarın geleceksin yine ama bana"

Yani bilmeyene bildirmek onu o bilgisiz ve mutlu dünyasını kaybetmesine sebebiyet verebilir. O sebeple bu tip kişiler zaten bilgiye de açık olmadıklarından bildirmek-bilgilendirmek gibi bir uğraş vermek doğru mudur ? ! :)

Alıntıları Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:00:13 >

• Anaa hakkaten 1,2MP'ymiş. Aslında 1,2MP web için süper. Ben de P500'le çektiklerimi 2MP civarına getiriyorum zaten. Dur bakıyım, 2MPlik fotoları bir-iki arkadaşa gösterip "bak süper" diyeyim, bakalım nasıl makara yapacaklar benimle
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:00:26 >
  • quote:

Yahu niye sizin keyfiniz için 20 mb lık dosyayı upload edeyim,küçültüp upload ettim.
    niye bekliyim 10 dakka upload için. kör müsünüz, göremiyor musunuz :)
    bi de amacınız ney,neyin peşindesiniz,fotoğraflarımla sergi mi açacanız :)

hayır bi de büyük boy fotosunu yükle diye daha önce de demişti @ozturert
    yükledim.ne bi teşekkür ne bi yorum.

o yüzden sordum "sebep" diye.

Alınganlık etmeyin. Konuşuyoruz şurada. Söylediğimiz şey yanlış bir bilgi mi içeriyor ? Yoo !.. O zaman alınganlık göstererek açıklamanıza gerek yok. Ben mesajımda yaptığınız paylaşımların herkese ait bilgiler olacağını ve bu nedenle iyi bir şey yaptığınızı söyledim ya zaten. Yani daha da ayrıca "teşekkür" kelimesini mi görme ihtiyacınız var ? Bu da bir nevi teşekkür değil midir ? Siz nasıl mesajlarınızı konu sahibi için, Ona cevaben yazmıyorsanız. Ben de, biz de bu bilgiyi kendimiz için istiyorsak namerdiz !.. Kasmadan, gerilmeden güzel güzel konuşalım, paylaşalım. Eminim siz de, hepimiz gibi iyi niyetli, amacı bilgi edinmek ve bilgi paylaşmak isteyen birisisiniz. Kullandığımız makinalar ne olursa olsun, bizi karşıt kutuplara koyacak şeyler olmamalı bu sebeple. Makinanıza bir şey diyen de yok, kaldı ki dense ne olur. Sizin ürettiğiniz, geliştirdiğiniz ve satışından gelir elde ettiğiniz bir ürün değil değil mi ? Öyle ise daha çok bilgi isentiğinde gerilmeye gerek var mı ? Umarım yanlış anlaşılmam...

• quote:

quote:

Yahu niye sizin keyfiniz için 20 mb lık dosyayı upload edeyim,küçültüp upload ettim.
    niye bekliyim 10 dakka upload için. kör müsünüz, göremiyor musunuz :)
    bi de amacınız ney,neyin peşindesiniz,fotoğraflarımla sergi mi açacanız :)

hayır bi de büyük boy fotosunu yükle diye daha önce de demişti @ozturert
    yükledim.ne bi teşekkür ne bi yorum.

o yüzden sordum "sebep" diye.

Alınganlık etmeyin. Konuşuyoruz şurada. Söylediğimiz şey yanlış bir bilgi mi içeriyor ? Yoo !.. O zaman alınganlık göstererek açıklamanıza gerek yok. Ben mesajımda yaptığınız paylaşımların herkese ait bilgiler olacağını ve bu nedenle iyi bir şey yaptığınızı söyledim ya zaten. Yani daha da ayrıca "teşekkür" kelimesini mi görme ihtiyacınız var ? Bu da bir nevi teşekkür değil midir ? Siz nasıl mesajlarınızı konu sahibi için, Ona cevaben yazmıyorsanız. Ben de, biz de bu bilgiyi kendimiz için istiyorsak namerdiz !.. Kasmadan, gerilmeden güzel güzel konuşalım, paylaşalım. Eminim siz de, hepimiz gibi iyi niyetli, amacı bilgi edinmek ve bilgi paylaşmak isteyen birisisiniz. Kullandığımız makinalar ne olursa olsun, bizi karşıt kutuplara koyacak şeyler olmamalı bu sebeple. Makinanıza bir şey diyen de yok, kaldı ki dense ne olur. Sizin ürettiğiniz, geliştirdiğiniz ve satışından gelir elde ettiğiniz bir ürün değil değil mi ? Öyle ise daha çok bilgi isentiğinde gerilmeye gerek var mı ? Umarım yanlış anlaşılmam...

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:00:41 >

• quote:

...

Alıntıları Göster
    quote:

yahu heralde,alınganlık yok ortada.
    sadece diliniz biraz dalga geçer şekildeydi. daha çok ozturert'in tarzı.
    yükle diyor,yüklüyorum, bi yorumda bulunmuyor iyi kötü. bu da amacını sorgulatıyor bana.
    misal kartal fotosuna çok iyi devam demişsiniz siz. sağolun. ama ozturert hiçbir yorumda bulunmamış. yükledikten sonra görünce kaçıyor gibi geliyor :)
    pratikte kimse 20mb dosya kullanmaz.bunu bilmiyor olamazsınız? ancak sergi vs açarsanız basmak gerekir.
    oyüzden gereksiz bir değerlendirme olmuş.yani gerçek hayatta bunun karşılığı yok.
    elimde canon 40d varken de,600d varken de dosyanın boyutunu küçültmek zorund kaldım.
    bu yüzden mantıklı bir tez değil sizin söylediğiniz.

tabiki bilgi paylaşıyor,bu tarz atışmalar da malesef oluyor. boşverin olsun :)

Sizin şahsınıza özel bir durum yok ortada. Benim yukarıda bahsettiğim tarzda büyük bir kutlanıcı kitlesi var ve ben genelin yaptığı şeyleri söyledim. Yapmaları doğru yada yanlış da demiyorum. Fakat siz 20 mp. diye size satılan bir ürünün 20mp. görüntüsünü görmek istemez misiniz ? Kullanışsızdır, nerede işime yarayacak, neden gerek olacak 20mp. ye diyebilirsiniz ki gayet haklısınız. Peki bunu bana diyorsunuz da, üretici niye size "Al bak 20mp. ver bakayım 1500 lira(farz edelim) deyince "Hop, göster bakalım bana 20mp. demiyorsunuz ?! Bir bize mi geçiyor dişiniz ! Aman ha tabir öyle, herhangi kötü bir şey kast etmek istemedim, lütfen hoşgörünüze sığınıyorum. Hassaslaştık çünki. Üreticiye ses edemeyip, paşa paşa o parayı verip 1 yada 2 mpixel fotoğraflar koyunca oluyor da birisi ama bu makina 20mp. deyince hücuuuum oluyor mu ?!
    -
    Ne güzel de bilgi vererek konuşuyorsunuz, açıklıyorsunuz. 20 mp pratikte kullanılmaz, sergi açacaksak, büyük boy baskı alacaksak falan belki gerekebilir. Peki Sony bunu sergiciler için mi 20mp yapmış ! ? İşte yani, konuşalım, soralım, bize yutturulan nedir açıklayalım. Bizim söylediğimiz mantıksız tarz dediğiniz şeye siz para ödeyip almışsınız. Üretici yapmış o mantıksızlığı ama onu hiç sorgulamadan almışsınız. Bu mu mantıklılık şimdi ? Birbirimize yapmayalım bunu lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2013; 13:09:51 >

• quote:

Bu jiddi isimli arkadaş jiddi jidi deli. (alınma güze güzel konuşuyoruz)
    20 MB yazıyormuş değilmiş. Allahım ya adamdaki kafaya bak sanırsın ilkokul çocuğu yazıyo. 20MB yazrmışda değilmiş o makineler. Hadi ya.... Bunları yazmadan önce çizgifilm falanmı izliyorsun oradaki hayal dünyasından çıkamadn mı yazıyorsun ya.

Belkide senin elindeki Canon da, Canon değildir dimi. Belki üzerinde yazsa da içinde APS-C sensör yoktur. 3D yazan tvlerde 3d değildir. Tüketiciyi kandırıyorlardır. Sonuçta bunlar kafaya göre yazılan şeyler. Abi git ya..

nomenklatura arkadaşım bu arkadaşla konuşmaya gerek yok. Hani derler ya makineyi görünce aklım gitti diye. Bu arkadaşta durum gerçekte öyle olmuş. Makineyi gördüğünde AKLI GİTMİŞ.
    Allah tan video dosyası atmadın örnek olarak yoksa onunda HD sini ister, kolay yüklensinde convert ettiğin dosya formatı sanırdı. Veya 2 dk lık parça göndersen adam aa bak 2 dk çekiyo bile der bu kafa.
    Abiii uğraşma. 3.000 lira (Minimum) verince 1.000 liralık makinelerin yakın kalitede çekeceğini kabul edemiyor bu marka beyinler."He heyyyt! Ben en babasını aldım DLSR aldım uleyn! O kadar para verdik. Nasıl kompakt güzel çekermiş? durumundalar

quote:

El insaf diyorum.

Hayatımda duyduğum en komik açıklama (bahane)

quote:

Evet, buradaki detay karşılaştırmasında şöyle bir anlaşılamama var sanırım.
    Bir makinanın çektiği 20pm fotoğrafı 10 kat ufaltarak 2 mp'ye getirerek net bir fotoğraf ortaya konuluyor iken(HX300V), diğerinda ise çekilen fotoğraf 16 mp. görüntüden 1:1 boyutta alınmış kesit(Nex-5N). Burada olay ayrı konularda ilerliyor. HX300V zumum çok diyor, Nex-5N foto kalitem daha iyi diyor. Hepimiz biliyoruz ki fotoğrafın boyutu ufaldıkça gözümüze büyük halinden daha iyi, net görünür.

Artık şu resimlerden sonra halen savuncak bahane bulmaya çalışıyorsunuz. Yok 50X de çamur olurmuş. Bak bakalım DSLR le çekilmiş resmin croplanmış hali mi çamur like ın mı? Croplayınca 100 kay iyi oluyormuş allah aşkına. Elinizi vicdanınıza koyun değil plaka nerde ise arabanın modeli bile anlaşılmayacak. Logo zaten hak getire. Allahtan aracın modelini biliyoruz. Klimaya duvara bir bakın. Yok büyütülmüşte bilmem ne de. DSLR de crop yapmaktan başka şansın yok. Onun neticeside 50X den 100 kat iyi olurdu diyordunuz . Olmuya biladerler zorlamaya gerek tok. Uzakta DSLR, 50X karşısında bayılır. Bitti. Artı sen croplasan bile orda ki kuşu faretmeyecektin. Kuşmu kola şişesimi diye düşünecektin :)

DSLR deyince hem portre yakın çekim kıyası düşünüyorsunuz.

nomenklatura eline sağlık. Başka söze gerek yok. Biraz daha zoom lasaymışın farların içindeki ampullerin kaçlık olduğunu görecektik nerdeyse. Arkadaki araçta plakayı geçtik, plaka altlığındaki telefon numaraları okunuyor nerdeyse

-
    Bu da sizin dediğiniz...
    quote:

@jiddi sen iyi misin?
    yani alıntıladığın mesajı okuyorum da arkadaş (@aliselale) ne demiş de sen böyle tepki veriyorsun? yok ahlaksızmış,yok rezilmiş. sizin dalga geçmelerinizden daha kibar yazmış?

sakin ol ve bi psikolağa görün derim. bu ne şiddet bu celal.haksız duruma düşmenin verdiği tepki mi?

-
    Şimdi madem bu kişinin de avukatı oldunuz. Siz de buyrun madem ispat edin benim nerede "20MB yazrmışda değilmiş o makineler" zavallı devamında sanki böyle bir şey demişim gibi kendi yaşadığı hayal dünyasından bildirmeye devam ediyor şöyle : "Belkide senin elindeki Canon da, Canon değildir dimi. Belki üzerinde yazsa da içinde APS-C sensör yoktur. 3D yazan tvlerde 3d değildir. Tüketiciyi kandırıyorlardır. Sonuçta bunlar kafaya göre yazılan şeyler. " Ben herhangi bir yerde bu makina 20MB yazıyor da değil" demiş miyim? Kim hayal dünyasında ?

Sonra şöyle sürdürüyor iftirala ve hakaretlerini : "3.000 lira (Minimum) verince 1.000 liralık makinelerin yakın kalitede çekeceğini kabul edemiyor bu marka beyinler." , pardon hangi markayı savunuyorum ben ?! Hatta o kadar zavallı ki arada örnek fotoğraflar ekleyen arkadaşın koyduğu fotoğraflar da Sony marka bir makina ile çekilmişler ! Yani düştüğü halin adı rezillik değil de daha ne ? Hangi makinaya 3000 lira vermişim, ispatı var mı ? Madem yok öyle ise bu yaptığına ne denir ?

Dahası da var, şöyle de iftira ediyor utanmadan !.. "Yok 50X de çamur olurmuş." , "Croplayınca 100 kay iyi oluyor" dediğimi de ispat edin Allah'ınızın da yardımı ile !.. Bir de bu cümlesine Allah aşkına demesini de biliyor. Allah aşkı nasıl ise onda hiç söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazıyor değil mi ?

Hakaret, seviyesiz sözleri de ayrıca "Abi git ya..." , "Allahım ya adamdaki kafaya bak sanırsın ilkokul çocuğu yazıyo." , "Hadi ya..." , "Makineyi gördüğünde AKLI GİTMİŞ." , "He heyyyt! Ben en babasını aldım DLSR aldım uleyn!"
    -
    Benim nerede bu d-slr sahipleri dediğim mesajın neresinde alay, hakaret ve aşağılama varmış ?! Gayet temiz bir soru şeklinde açık davet. Evet, onların da sizin gibi bu başlıklarda yüzlerce kez yok zumu böyle, şöyle d-slr ile ne mümkün diyerek savundukları yüksek zumlu fotoğraflarını göstermeleri için davet etmek şu yukarıdaki hakaretler, iftiralar ve kendinizi düşürdüğünüz seviye ile kıyaslanabilir mi ! ? Sonra Allah'ın adını elinize alıp alıp da böyle iğrenç iftiralarınız için kullanmanız da sizin inancınızın durumunun en güzel göstergesidir. Buyrun bunu da açıklayın ! Benim adıma söylemişim gibi kullanıp iftira edilen şeyleri açıklayamadığınız için, haklı olduğum için zaten gidip karşıma "Eee ama sen de şurada şöyle demiştin" diyorsunuz. Ben hanginize demediğiniz, yapmadığınız bir şeyi dediniz ve yaptınız derken bir de Allah'ın adını kullanarak Allah'ı yalanlarıma şahit göstererek bu rezilliği yapmışım !? Siz de ne güzel buldunuz bozacıyı hemen oldunuz şahidi şıracı ! "Psikoloğa görün, haksız duruma düşmenin verdiği tepki mi?!" %100 tam da haklı olduğumun tepkisi. Siz burada yaptığınız bu rezilliğin bir teki için haklılığınızı açıklayın hele bir de ondan sonra da bu kişinin avukatlığına da devam edin. Nerede imiş haksız duruma düştüğüm yer ? 20 mp görüntüyü 1.2 mp'ye ufaltıp koymuyor musunuz ? E biz de bunu dedik, bu mu haksız duruma düştüğüm şey :) Hem kendiniz 20 mp. kullanılmaz ki ne gerek var dediniz, biz de e siz ona 20mp diye de para ödediniz dedik neresinde haksızlık, yanlış ?! Olsa zaten gidip başka konulardaki alakası olmayan mesajıma sığınma zavallılığını da göstermezdiniz. Şimdi yine yaptığınız hakaretleri görmezden gelip ve attığınız iftiraları kanıtlayamayacaksınız ve alakasız şekilde kendinizce cevap vermeye çalışacaksınız. Sizin ne olduğunuz ortada olduğundan biz de şaşırmayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Nisan 2013; 23:49:43 >

• nomenklatura, yanlış anlama. Seni neden HX300 aldın diye yargılayan yok. Mesele şu: HX300, 600D gibi bir DSLR ile aynı kefede değil, olamaz. Sen HX300'le memnunsan hiç sorun yok. Ben de bir yere kadar P500'den memnunum. Asıl sorun şu: "HX300 DSLR'dan daha iyi çeker" demek. Çünkü çekmez! Çekmiyor işte meret. İştediğin kadar zorla. Lens değiştirmeden birçok işi yapabilmek avantaj gibi dursa da sonuçta aldığın kalitenin limiti belli.

Bak aşağıda senin yaptığının aynısını yaptım. Kullandığım makine Sony NEX-5N. Üzerinde kit 18-55mm var. Önce 18mm ile çektim ki senin makinede 28mm civarına denk gelir. Senin ilk fotoğraftaki bina boyutunda bir araba seçtim. Sonra aynı yeri 55mm ile çektim ki bu da senin makinede 83mm civarı. Dikkat et 1200mm değil, 83mm:

ISO100, f8, 1/640, 18mm (28mm).
    Araba boyutu yaklaşık senin bina kadar. Aşağıdaki 55mm'de çekilmiş ve %100 kesme alınmış hali. Yani fotoğrafın tamamı değil, sadece arabayı %100 gösteriyorum:

Plakayı görebiliyor musun? Sütlükahve ve Siyah arabanın logoları bariz görünmüyor mu? Biraz daha büyüteyim mi, mesela 24MP yapayım:

Biraz daha (30MP'nin üzeri):

Dikkat et, elimdeki kit lens "SADECE" 83mm. Son iki fotoğrafı bilgisayarda büyüttüm ona rağmen HX300 kadar kötü olmadılar. Elimdeki lens 200mm olsa sana plakadaki vidaları da sayardım.
    Anlatabildim mi?

Jiddi, rica etsem böyle bir tartışma olursa insanları bu örneğe yönlendirir misin? Bir tarafta 20MP 1200mm DSLRlike, diğer tarafta 16MP 83mm NEX-5N. Hele bir de yanımda 18-200mm olsaydı...

• quote:

quote:

yahu heralde,alınganlık yok ortada.
    sadece diliniz biraz dalga geçer şekildeydi. daha çok ozturert'in tarzı.
    yükle diyor,yüklüyorum, bi yorumda bulunmuyor iyi kötü. bu da amacını sorgulatıyor bana.
    misal kartal fotosuna çok iyi devam demişsiniz siz. sağolun. ama ozturert hiçbir yorumda bulunmamış. yükledikten sonra görünce kaçıyor gibi geliyor :)
    pratikte kimse 20mb dosya kullanmaz.bunu bilmiyor olamazsınız? ancak sergi vs açarsanız basmak gerekir.
    oyüzden gereksiz bir değerlendirme olmuş.yani gerçek hayatta bunun karşılığı yok.
    elimde canon 40d varken de,600d varken de dosyanın boyutunu küçültmek zorund kaldım.
    bu yüzden mantıklı bir tez değil sizin söylediğiniz.

tabiki bilgi paylaşıyor,bu tarz atışmalar da malesef oluyor. boşverin olsun :)

Sizin şahsınıza özel bir durum yok ortada. Benim yukarıda bahsettiğim tarzda büyük bir kutlanıcı kitlesi var ve ben genelin yaptığı şeyleri söyledim. Yapmaları doğru yada yanlış da demiyorum. Fakat siz 20 mp. diye size satılan bir ürünün 20mp. görüntüsünü görmek istemez misiniz ? Kullanışsızdır, nerede işime yarayacak, neden gerek olacak 20mp. ye diyebilirsiniz ki gayet haklısınız. Peki bunu bana diyorsunuz da, üretici niye size "Al bak 20mp. ver bakayım 1500 lira(farz edelim) deyince "Hop, göster bakalım bana 20mp. demiyorsunuz ?! Bir bize mi geçiyor dişiniz ! Aman ha tabir öyle, herhangi kötü bir şey kast etmek istemedim, lütfen hoşgörünüze sığınıyorum. Hassaslaştık çünki. Üreticiye ses edemeyip, paşa paşa o parayı verip 1 yada 2 mpixel fotoğraflar koyunca oluyor da birisi ama bu makina 20mp. deyince hücuuuum oluyor mu ?!
    -
    Ne güzel de bilgi vererek konuşuyorsunuz, açıklıyorsunuz. 20 mp pratikte kullanılmaz, sergi açacaksak, büyük boy baskı alacaksak falan belki gerekebilir. Peki Sony bunu sergiciler için mi 20mp yapmış ! ? İşte yani, konuşalım, soralım, bize yutturulan nedir açıklayalım. Bizim söylediğimiz mantıksız tarz dediğiniz şeye siz para ödeyip almışsınız. Üretici yapmış o mantıksızlığı ama onu hiç sorgulamadan almışsınız. Bu mu mantıklılık şimdi ? Birbirimize yapmayalım bunu lütfen.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:00:55 >

• quote:

...

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 9 Mayıs 2013; 10:01:08 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.