Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:29:35 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:29:55 >
  • DSLR like makineler ve üzerinde yazan zoom değerlerinin neyi kastettiği konusunda yanılabilirim.. 1200mm diyor özelliklerinde.. siz 215mm de çekmişsiniz..
    açıkcası bu bile benim için yeterli değil ki bunun 300mm ve üzerindeki değerlerinde daha da soflaşacağını kabul edebiliriz....

belki bizimki saplantı ama dediğim gibi kimine yeterli gelir ki o kişiler bence allahın şanslı kulları ve işi bir makineyle çözerler
    kimine yeterli gelmez.. ondan sonra düşersin sonu olmayan kuyuya ve senede bir keç kez çekeceğim diye ekipman alır durursun... ben kuyudan yazıyorum:)

tercih tamamen kişisel beklentiler kısacası..

ama iş aynısını çekerim e gelince.. orada dslr ye ve çanta dolusu ekipman taşıyanlara haksızlık yapmayalım o kadar:)

bu arada güle güle kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

@Pexo
    hocam sony'nin zoomu tatmin edici,örnek de koydum .
    bi değerlendirin isterseniz tahminden öte somut fotoğraf var yukarıda.

0.2 MP fotograf vermissin. Bu ornek mi?Tam hali yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette ki DSL ve SLR Like ayrı sınıflar. DSLR in kalitesi zaten tartışılmaz ama hakkını vermiyorsanız bazı konularda dezavantajlarıda azımsanacak değil.
    Aynı şekilde bende bu kadar emekten sonra hala yok şunun için şu objektifi almak lazım, bunun için bu diye yetersizliklerin peşine koşunca sıkılmıyor değilim. Eğer gerçekten DSLR lazım değilse almamak lazım. Sıradan kullanıcı makine almak için gidiyor teknomarkete. Hop.. Bilmem şu model DSLR makine yanında 70-300 ile 1.500-2000 TL bide üstüne 12 taksit ohh gelde alma. Ama iş orda bitmiyor tabi alınca başlıyor asıl macera. Yok kit lensi değiştir hemen, Yok daha iyi diyaframlı lens kovala. Bide bunun üstüne sizin 10kg yükle dolaşıp resim çekeceğiniz noktada adam gelsin 250 TL lik Kompakla çeksin gitsin. Siz hala diyaframdır, filtredir ayar yapmaya çalışın.
    Sonra bakıyorsunuz ki DSLR size değil siz DSLR e yetmiyorsunuz. Veya paranız. İyi objektifler olmadankit lensle kompakt altında resim çektiğinizi görüncede moral bozukluğu.

Gelelim bazı arkadaşların 1.200 mm lensle resim mi çekilir Sözlerine. (Düşüncelerine kısmen katılarak ve saygı duyarak)EVET gayette güzel çekilir. En azından aradaki fiyat farkı için değebilir bir durum. İnceleme sitelerinde çok ince farklarla üstünlüğü belli olan resim kalitesi vaz geçilmez birşey değil. Bunu neye benzetiyorum. Sizin aracınız 410 yapıyo adam adam 418 yapıyo ve hız rekoru onun oluyo. Ama fiyatta 10 kat artıyo. Canım benim aracım 418 yapmayı versin 410 da bana yeter. O yüzden 1.000 TL lik makine ile 6.000 TL lik ekipmanın bir kaç tık altında resim çekmek beni o kadar üzmez kanaatindeyim. Yarışmaya sokmayacağım resimlerimi. Evimde 15" monitörümden bakıcam (Çoğu kişinin yaptığı) Ama 6.000 TL lik makinenin nokta gibi gördüğü arabanın bandrolünün tarihini görebiliyorsam ışık kaybını görmeyebilirim.

Elinde DSLR ve iyi kötü 70-300 objektifi olan herkes savunmaya geçiyor. 1.200 mü çamur olur o , o değerde diyafram kaç olur. O resimler hiç bi halta yaramaz. Hemen ışık kaybı diyafram değerlerindem dem vurulur. Peki soralım gerçekten diyafram Kaç Olur 6 küsür dimi Sony de. Pekiiiii 75-300 de aaaa oda 6 küsür. Peki DSLr objektifi 1.200 olsa diyafram kaç olurdu. Mesela 2x Tele converter aldınız en babasından taktınız 70-300 ünüze 600 mm oldu (1200 ün yarısı ) diyafram kaç oldu hoppp 12.
    Büşünün DSLR de 1200 de ne oluyo. Zaten 1.200 mm ulaşmanız için sanırım otomobil parası. Haa bide taşımak için bi otomobil daha.

Bi arkadaş yazmış 70-300 ün sonuçlarını beğenmiyorum 1.200 hçekilmez, çok kötü olur diye. Sendeki 300 mm dimi istesende fazlası yok. Bunda 300 var istiyorsan 300 de kal ama lazım olduğunda geride 900mm daha var. İster kullan ister kullanma. (Yine saygı çerçevesinde yazıyorum, sataşma anlamında değil yanlış anlaşılmasın)

Artı teknoseyir internet sitesinde Canon Sx50 ile 1200 de çekilmiş foto var. Çamur gibi mi bi bakın. Bide neye ayar oluyorum.Başka sitelerde de yazdım hemen ışık kaybı, diyafram, resim kalitesi tonlarca itiraz oldu. Sanki herkes çektiği resimleri sergide yayınlıyo. Kimsenin 1 stop ışık kaybına tahammülü yok. DSLR makinesi olan herkes Ara Güler'i geçmiş. Abi her resmi tabloluk çekmezsiniz. Bazen çekmeniz gereken bir şeyi çekersiniz. Önemli olan o şeyi çekmek veya belgelemektir. Işık, Diyafram kompozisyon değildir amaç. Tabiki fotoğrafçılığın amacı en güzel resimdir ama her resimi bununla çekmezsiniz. 260 yapan spor arabanız var diye marketede 260 la gitmezsiniz.

Prof. kullanıcılara. Bu işten para kazanan insanlara diyecek sözüm yok. O insan alıyosa bi bildiği vardır. Adam sırf lens değiştirmekle zaman kaybetmemek için 2-3 makineyle dolaşır. Ancak normak kullanıcı için, yeni heves etmiş veya amatör konuşmak gerekirse. Para sorunum yok para bende gani "Alırım 3.000 lik body, en baba lensleride alırım. Para mevzu değil kıyak olsun. Arabada var. Bagaja koyarım yükte olmaz anasını satayım" noktasında değilseniz gerek yok maceraya.
    Hx300 de güzel makine 2.8 CZ lens var. Sizin Mediamarkt lardan aldığını kit lensli Canon, Nikonlarda kaç var 3.5 standart çöp lensmi (Bu lensler bilenler tarafından çöp lens diye anılır) Sırf Bodyi sattırmak için yanına verilir.

Geçen sene tatilde ike bu hx300 olsaymış diyorum. Biz denizde ike eşim otelin balkonundan (Nokta kadar görüyorduk) bizi kızımla suda oynarken çekerdi.
    Hele geçen hafta bi şahinin önümde güvercin avlaması vardı. kapıp götürdü dalın üstüne. 300 mm le ağacı zor çekerdiniz. Ama 1.200 mm de.
    Neyse, mevzu uzadı. Demek istediğimi anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 17 Nisan 2013; 15:45:32 >

• Hx300 ile guvercin kapan sahini nasil yakalayacaksin? 100 cekimden biri belki olur. Alet o kadar hizli odaklayamaz, odaklasa takip edemez, takip etse deklansor gecikmasi yizunden hayvani yakalayamazsin. 600mm ve uzeri kompaktlar sadece sabit cisimler icin uygun.
    Sonu'deki objektif sabit f2.8 degil, oradan basliyor ama 35-40mm olmadan diyafram kapaniyor.
    Sony hx300, nikon p520, fuji bilmemne gibi aletleri alirken "iyi fotograf elde edemem ama arada yeterli fotograf alirim" diye almak lazim. Ben Nikon p500 aldim, ama ne oldugunu bilerek.
    Simdi telefonla otobusten yaziyorum. Bilgisayar basinda olsam hx300 ve en dusuk seviye bir dslr arasindaki imaj kalite farkini gosterirdim. Merak edenler dpreview ya da imaging-resource'da acip bakabilir.
    Dslr alirsan lens degistirmek zorunda degilsin. Nikon ve Canon'un 50-200 ya da 55-250mm lensleri cok pahali degil. Bu "lens alman lazim" lafi fazla abartiliyor. Almasan bile 18-55mm lensler yeterince iyi.
    800mm ve uzerindeki cekimlerde mesele su: Cok iyi isik lazim cunku İS/VR olsa bile 1/200-1/400 civari perde hizi lazim. Kapali diyaframi da dusunursen genelde İSO'yu yukseltmen gerekiyor ki kompaktlar icin sorun. Ayrica yukarida yazdigim gibi odaklama hizi ve dogrulugu azaliyor. 120mm neden iyi peki? Hic olmamasindan iyi

• Arkadaşım olay şöyle gerçekleşti. Onbeş yirmi metre önümüzde havada ilk darbeyi vurdu , biz tabi güvercinin düştüğü yere bakmaya koşunca aldığı gibi bir ağacın üzerine götürüp icabına baktı. 1200 mm olayı ağacın üzerinde konduğunda çekmek içindi artı resim için değil video için di. Kast ettiğim. Bu makineleri sadece foto olarak düşünmemek lazım. 1200 mm videoda size güzel avantaj sağlar.
    Zaten, mesajımda DSLR le kıyaslamadığımı, DSLR kalitesinin ayrı bir noktada olduğunu ancak gerçek anlamda DSLR kalitesi yakalamak için biraz fazla para harcaman gerekiyor demiştim. Bu makineler az para ile iyi sonuç ve video çekmek için ideal.
    Ben size Sony hx9v ile çekilmiş (Ki kendisi kompakt makinedir) bir iki esim gönderiyim. Sen bunu 650D veya 550d veya D3100, D5100 ile çek yada DSLR değil diye anla ben burda sana 3 sayfa özür mektubu yazıcam.
    Artı bendede var o kit lensten sana sonuçları göndereyim bak bakalım hangisi kompakt.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pexo

DSLR like makineler ve üzerinde yazan zoom değerlerinin neyi kastettiği konusunda yanılabilirim.. 1200mm diyor özelliklerinde.. siz 215mm de çekmişsiniz..
    açıkcası bu bile benim için yeterli değil ki bunun 300mm ve üzerindeki değerlerinde daha da soflaşacağını kabul edebiliriz....

belki bizimki saplantı ama dediğim gibi kimine yeterli gelir ki o kişiler bence allahın şanslı kulları ve işi bir makineyle çözerler
    kimine yeterli gelmez.. ondan sonra düşersin sonu olmayan kuyuya ve senede bir keç kez çekeceğim diye ekipman alır durursun... ben kuyudan yazıyorum:)

tercih tamamen kişisel beklentiler kısacası..

ama iş aynısını çekerim e gelince.. orada dslr ye ve çanta dolusu ekipman taşıyanlara haksızlık yapmayalım o kadar:)

bu arada güle güle kullanın..
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:30:54 >

• quote:

canonu biliyorum ancak fuji hakkında bilgim yok.
    ama sony'nin carl zeiss gibi bir lensi var.bu yüzden yine sony derim,ben memnun kaldım.

tskler hocam ciddi olarak bu makineyi bende düsünüyorum yapancı formlarda bu üclünün testleri var videoda sony 1 numara resim kalitesindede iyi görünüyor 800 iso degerlerinde gayet başarılı gibi canonda yakın o sebebden cıkmaza düsmüsdüm fujide netleme problemi var galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Hx300 ile guvercin kapan sahini nasil yakalayacaksin? 100 cekimden biri belki olur. Alet o kadar hizli odaklayamaz, odaklasa takip edemez, takip etse deklansor gecikmasi yizunden hayvani yakalayamazsin. 600mm ve uzeri kompaktlar sadece sabit cisimler icin uygun.
    Sonu'deki objektif sabit f2.8 degil, oradan basliyor ama 35-40mm olmadan diyafram kapaniyor.
    Sony hx300, nikon p520, fuji bilmemne gibi aletleri alirken "iyi fotograf elde edemem ama arada yeterli fotograf alirim" diye almak lazim. Ben Nikon p500 aldim, ama ne oldugunu bilerek.
    Simdi telefonla otobusten yaziyorum. Bilgisayar basinda olsam hx300 ve en dusuk seviye bir dslr arasindaki imaj kalite farkini gosterirdim. Merak edenler dpreview ya da imaging-resource'da acip bakabilir.
    Dslr alirsan lens degistirmek zorunda degilsin. Nikon ve Canon'un 50-200 ya da 55-250mm lensleri cok pahali degil. Bu "lens alman lazim" lafi fazla abartiliyor. Almasan bile 18-55mm lensler yeterince iyi.
    800mm ve uzerindeki cekimlerde mesele su: Cok iyi isik lazim cunku İS/VR olsa bile 1/200-1/400 civari perde hizi lazim. Kapali diyaframi da dusunursen genelde İSO'yu yukseltmen gerekiyor ki kompaktlar icin sorun. Ayrica yukarida yazdigim gibi odaklama hizi ve dogrulugu azaliyor. 120mm neden iyi peki? Hic olmamasindan iyi

oztuert boşver hocam cevap verme daha fazla. Nasıl olsa anlamayacak. Her mesaja saldırıp prim yapmaya çalışıyor işte.

• quote:

Hx300 ile guvercin kapan sahini nasil yakalayacaksin? 100 cekimden biri belki olur. Alet o kadar hizli odaklayamaz, odaklasa takip edemez, takip etse deklansor gecikmasi yizunden hayvani yakalayamazsin. 600mm ve uzeri kompaktlar sadece sabit cisimler icin uygun.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:31:11 >

• Bu mercimek sensorlu cöp makinalari aliyorsunuz birde yok 40d ,600d diyorsunuz yazik verilen paralara .

• quote:

quote:

arkadaşa demişsin ama hx300 saniyede 10 kare çekiyor.ne gecikmesi? odaklama da gayet hızlı. hareketli odak takip etme özelliği var
    600d alsa ne hızlı odaklama olur o kadar,ne de 18-55 le kuşu görür:) üstelik 600d snde sadece 3,7 kare çekiyor.

hx300 ile tek sorun,güvercin kapan şahini bulmak kalıyor:)

Mesajlarinizda cahilligin dibine vurmussunuz birde ozturert gibi biriyle tartismaya girerek cok komik duruma dusuyorsunuz. Bir fotoğraf makinası için en önemli husus sensör boyutudur. 6.3x4.6mm boyutlarında bir sensör ve optik kalitenin perişan olduğu 50x zoomlu bir objektif birleşerek berbat ötesi fotoğraflar işte hx300'ün özeti budur. Diğer özellikler beni hiç ilgilendirmez zira teknolojiden uzak tüketiciyi avlamaya yönelik makinalar bunlar. Gösterişli bir kasa yapısı ve yüzlerce optik zoom pazarlama oyunları ile birleşince ortaya mağdur tüketiciler çıkıyor. Tabi DSLR kalitesini görmemiş bazıları burada gelip 40d ve 600d gibi makinalarla karşılaştırma gafletine düşüyor. Contrast detection ile focuslama yapan bir makinaya karşılık Phase detection yapan bir DSLR aynı kefeye konup üzerinede 10 FPS diyerek fanatikliğin dibine vuruluyor. Kardeşim her şeyi bir kenara bırakıp örnek çekimlere bakın ve susun.

Şöyle orjinal boyutlarda bir resim koyabilirmi arkadaşlar;
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 17 Nisan 2013; 23:33:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

quote:

canonu biliyorum ancak fuji hakkında bilgim yok.
    ama sony'nin carl zeiss gibi bir lensi var.bu yüzden yine sony derim,ben memnun kaldım.

tskler hocam ciddi olarak bu makineyi bende düsünüyorum yapancı formlarda bu üclünün testleri var videoda sony 1 numara resim kalitesindede iyi görünüyor 800 iso degerlerinde gayet başarılı gibi canonda yakın o sebebden cıkmaza düsmüsdüm fujide netleme problemi var galiba

rica ederim.
    evet gayet iyi,birsürü para verip bi de üstüne objektifler almana gerek yok. her zaman için de biraz da ps bilgin olsun,yeter.
    şurda zaten fark yeterince açık

sony hx300 full optik zoomla çektiğim
    http://oi50.tinypic.com/672zw1.jpg

bu da canon 600d ile çekilen kuş fotosu :)

tesekkürler hocam t resim gercekden güzel yakın zamanda ben de alacam insallah günlük işlerimi görsün yeter manzara vs amatörüz sonucda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknisyen37 -- 20 Nisan 2013; 20:02:17 >

• quote:

quote:

arkadaşa demişsin ama hx300 saniyede 10 kare çekiyor.ne gecikmesi? odaklama da gayet hızlı. hareketli odak takip etme özelliği var
    600d alsa ne hızlı odaklama olur o kadar,ne de 18-55 le kuşu görür:) üstelik 600d snde sadece 3,7 kare çekiyor.

hx300 ile tek sorun,güvercin kapan şahini bulmak kalıyor:)

hx300 dediklerini yapıyorsa zaten başka makineye gerek yok kuşçular boşuna boru gibi lensler alıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

oztuert boşver hocam cevap verme daha fazla. Nasıl olsa anlamayacak. Her mesaja saldırıp prim yapmaya çalışıyor işte.

Olsun birileri öğrenir nasıl olsa

• Arkadaşım hiç 10 kare çeken bir makine kullandın mı DSLR veya Like. 10 kare çekemezmiş yakalayamazmış. Eline bir a77 al. (Saniyede 12 kare) havaya bir taş at ve düşerken 12 kare çek gör bakalım çekebiliyor mu çekemiyor mu? Veya kaydıraktan kayan bir çocuğu kaydıraktan inerken 12 kare çek. Bak bakalım.
    Çekilebiliyormu çekiliyormu. Ha eline almışken focus hızına bak. bir 2mt önüne birde 100 mt tut bak nasıl focusluyo. Ondan sonra yaz.
    Ben kullanmış biri olarak yazıyorum. Öyle bilmeden görmeden "yapamaz canım" diye değil. Veya kendi elinde bilmem kaç tarihinden kalma saniyede 3 kare çeken DSLR makine ile dolaşıp teknolojinin veya makinelerin hala orda olduğunu zannederek de değil. Sana göndereyim istersen çocuğumun kaydıraktan kayarken saniyede 10 kare hızında çekilmiş resimlerini. Bakarsın her birinde netlemiş mi netlememiş mi.
    Takip edemezmiş, etse odaklayamazmış, odaklasa deklanjör gecikmesiymiş. Şimdiki makineler gözünü vizöre koydunmu otofocus yapıyo hemde salisede. Senin makinen burnunun dibinde hareketsiz duran objeyi kaç saniyede netliyo, netlemek için kaç tur atıyor bilmiyorum ama şimdikiler öyle değil. Üstünüze gelen bir arabayı çekerken araba 50 mt ötedeyken odakladınız ama araç ilerledi odak dışı kaldı flu oldu flan yok. Her karede netliyor ve bütün bu işi saniyede 12 kere yapıyo.
    Bide 600 mm üzerindeki kompaklar sabit nesneler için demiş. Siz tele çekimde sadece kuş mu çekiyonuz. (ölçüde verimişsiniz birde 600 mm neye göre hesapladıysanız. Böyle bir kuralmı . Efendim ölçü 600 mm aha 650 oldu hop çekemezsiniz. Artı DSLR de 600mm lensmi var. Yani günlük kullanımda sen ben anlamında.Özel ekipmanları kast etmiyorum.)

Gelelim diğer konuya, Lensler pahallı değil demişsin evet ürünle birlikte Kampanyadan bile veriliyo. Onlar ne işe yarıyo pardon. SOny den açıldı madem ördeğide sonyden gidelim. Evet Sony'ninde 75-300 lensi var450-500 TL alıyosun sonra bakıyon ki yooo bun okadar matah bişey değil G serisi veya CZ lensle DSLR kalitesinde resim alına biliyo. Kaç para Hop 2.000. Bodye de 3.000 vermiştin ne oldu 5.000. Bunun geniş açısı var. Portre lensi var. Varda var.
    Biz bunu söylüyoruz. Elbette kalite farkı var ama kol gibide fiyat farkı var. Hani biri yazmışya bu like lar satış oyunu diye asıl DSLR tam kullanıcıyı yolma taktiği. Kit lensler ister 18-55 olsun ister 70-300 bir yere kadar. O yerde kopak makinenin hemen hemen aynı kalitesi. DSLR iyi objektifle anca fark atar ve gerçek kalitesi ortaya çıkar oda fiyatla alakalı. Yoksa bir kompakt bir DSLR fotosu koyayım siteye ilk bakışta çoğunu siz bile seçemezsiniz. Büyütücen çok dikkatli inceleyecen de falan filan. (Bunu öyle işkembeden kullanmadan bilmeden değil DSLR makine sahibi 4-5 lens kullanan biri olarak yazıyorum)
    Ha bide teleye gerek yok 18-55 de yeter demişya arkadaş çok güldüm. Önünde duran adamı çekiyorsan evet. Ama vapurda simit yiyen adamı çekmek isteyince herhalde limandan denize atlayıp geminin yanına kadar yüzüp vatandaşı kadraja oturtunca çekim yapıp geri iskeleye yüzersen olabiir. Veya ağacın dalındaki bir kuşu veya meyveyi çekmek için sıva kolları tırmanmaya başla.
    Ben DSLR de kullandım CANON 650d, Nikon 3100 kullandım, Sony A77 ve A55 kullandım (Ki biri halen durur), Canon SX50 hs de kulandım. Nikon p510 olan arkadaş sırf denemek için getirdi. Aynı açıdan aynı objeleri aynı modlarda çektik. Sonra uzak nesneleri aynı açı ile (Önce 300 mm DSLR in sınırı) ile cektik sonra o 42X le çekti. Hiçte çamur olmadı. Hatta resimleri klasör adlarını değiştirip fotoğrafçı bir arkadaşa gösterdik o bile ilk başta anlamadı. Dikkatli inceleyince hangi resmin DSLR olduğunu anladı. (Resimler gündüz dışarda çekildi belirteyim)
    Elbette fark var ama ışık az olduğunda isterse DSLR in ağa babası olsun iyi sonuç zor alırsınız. 800 mm de 1/200 hız lazım oluyor da 70-300 de olmuyo mu?

Kuşçular buşuna boru gibi lensler alıyorlar demişsin ya. Evetdediğin gibi o kalite için boru gibi lens alıyon. Boru gibi para ödüyon. Boruyu alıyon yani.
    Bir kuşçu kadar olmaz belki ama onun bir çanta lensle 10 bin lira ile çektiği resmin yakınını (Aynısını demiyorum yakınını) tek bi makine ile 1.000 tl ile çekiyon. Bilboard yapmayacaksam sergi açmayacaksam, boru isteyenin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 18 Nisan 2013; 2:03:21 >

• Elbetteki sensör işin kalbi bunu kimse yadsıyamaz. Zaten kimse Like ile SLR sensörü aynı demiyor. Siz o kadar kitlenmişsiniz ki SLR i savunmaya ne dediğimizi anlamamışsınız bile. Sadece sensörle bitmiyor iş. Sensör gelen ışığı işliyo. Gelen ışığında iyi bir lensten gelmesi lazım kaliteyi almak için. Onlarda iyi para demek. Sensörse tek mesele çıkar objektifini boş body le çek o zaman. Yada al bi pet şişe sok oraya öyle çek. DSLR makinelerin bodyleri,sensör olsun işlemci olsun diğer özellikler olsun yüksek seviyedeler ancak kompakla kıyaslanmaz ama o badyi size kit lensle satıyorlar. Sora siz o lensle resim çekerken hop yanınzda bir adam 250 TL lik basit makinesi ile çatır çatır çekiyo. Hatta sizden daha güzel çekiyor bazen sizin diyafram enstantane ayarı yanlış olduğu için flu çıkarken adam oto modda çatır çatır çekiyor. Ondan sonrada ver elini hayyam. 2.8 -1.4 lens kovala. Asıl bu tüketiciyi kandırma oyunu. Diğer türlü alır adam kompaktını koyar cepine olay bitmiştir. Ama DSLR de body'e verdiğiniz 2.000-3.000 TL nin farkını gerçekten yaşamak için bir 2.000 daha harcamanız lazım.
    Artı o kadar lens aksesuar taşı dur. Geçen hafta sonu Kervansaray tarafındaydık balığa gitti. Çantayı alayım mı almayayım mı. Alayım diyorum koca çanta. İçinde 4-5 tane lens. Sadece 18-55i alayım. Eee tele lazım olursa. Hepsini alayım. Balık mı tutucam yükmü taşıyıcam. Almadım vesselam. Bilader küçük kompakt makinesini alındı koydu pantolonun cepine gittik. ANLADIN?
    İşte bu durumların karşılığıdır Like. İki farklı kulvardan bahsediyoruz. Ha bunlarla uğraşırım. En baba lenside alırım. Tüm çantayıda her yere taşırım ama en üst seviyede resim olsun yeter ki diyorsan SLR.
    Ama yok, güzel resimleri olsun. Ucuz da olsun. Ben öyle bi çiçeğin yanına yatıp istediği ayar için güneş şu açıya geçsin, yok diyafram şöyle osun diye dakikalarca uğraşacak zamana sahip değilim, kimse ile de sidik yarışında değilim diyorsan Lİke.
    Ya bide bu idda edenleri bi izlesen Allah bilir bir düzgün resim için kaç resim harcıyorlardır. Gün içinde 500 resim çek. Eve gel yok. bu olmamış, bunda veli kımıldamış, bunda Ali flu çıkmış, bunun flaş parlamış, bunda diyafram yanlış olmuş Adamı manzara çektik arka taraf çıkmamış. Kala kala 80 resim kaldı.
    Sanırsın herkes foto muhabiri.
    Bu arada koyduğun resim kendi fotoğrafın mı internetten mi buldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 18 Nisan 2013; 1:59:20 >

• Neyse ben vazgeçtim. Hangisine cevap vereceğime şaşırdım. Gene örnek vererek değil yazarak iddia ediyorsunuz. HX300'den bahsederken araya A77 giriyor vs... Ucuz DSLR lensleri her türlü hx300'deki hiper süper lensten iyi sonuç verir. Neden? Çünkü "ucuz" lensin arkasında kocaman bir algılayıcı var.
    DSLRlike makinelerin bir limiti var. Bu limitleri bilerek alırsan sorun yok da sen "fark yok" deyince olmuyor işte. Ben Nikon P500'ü ne olduğunu bilerek aldım (ve özellikle 12MP'lik makine seçtim). Aynı paraya DSLR almak her türlü daha avantajlı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.