Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 600D yerin dibine sokulmus, gulerek okudum yorumlari. 600D'nin kit lensi ile 55mm de cekip %100'den crop yapsan yine hx300'den kaliteli fotograf elde edersin. Hadi onu gectim 350D ve kit lensi ile cektigi fotografi istockphoto.com'da parayla satan akrabam var benim, 40D ye nasil hx300'den kotu denebilir ki, komik yani. Malesef "bilmiyorum" kelimesi bizim milletin lugattan komple siliniyor herkes herseyin profesoru olmus.
  • aslında şu cümlen ile hepimizin söylediğini sende söylüyorsun arkadaşım
    "Bazen çekmeniz gereken bir şeyi çekersiniz. Önemli olan o şeyi çekmek veya belgelemektir."

normal bir dslr like gövde al.. ucuzundan da bir dürbün al, daya önüne çek.. ben yaptım zamanında.. çok açıkta yangın çıkmış bir geminin fotoğrafını çektim.. olayı gösteriyordu.. eh yeterliydi de.. ne diye hx300 e para veriyorsun ki o zaman.. demek ki biraz da kalite olsun istiyorsun..dürbün le çekilmiş fotoğraf çamur gibi olur diyorsun.. doğru diyorsun..
    işte dürbün le çekilmiş fotoğraf ile dslr like arasında ne kadar fark varsa.. like ile dslr arasında da o kadar fark vardır.. dslr kullanıcıları da like ile çekilmiş fotoğrafları dürbünle çekilmiş olana benzetir ve tatmin olmaz.

sadece monitörde izliyoruz çoğumuz çektiğimiz resimleri.. burası doğru.. ama bu dslr için ayrı bir avantaj..
    mesela d800 ile 300mm de fotoğraf çekip 1200mm le ile çekilmiş gibi kırparak hx300 den 100 kat kaliteli fotoğraf elde edersin...

ayrıca hep çamur gibi çöp gibi dediğin 18-55 lensler optik kalite olarak son derece yüksek performanslıdır... iso 2000 yaparsın, eşini dostunu mum ışığında çekersin tablo gibi çıkar.
    ama dersenki ben o anı belgeleyeyim yeter.. açarsın flaşı çekersin.. sonra o 2 resme bakınca farkı görürsün..

uzatmaya gerek yok

aslında sanırım herkes aynı şeyi söylüyor.. dslr ile like arasında ciddi kalite farkı varmıdır.. evet
    ihtiyacı olmayanın merakı olmayanın dslr almasına gerek varmıdır... hayır

bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 18 Nisan 2013; 9:21:29 >

• Daha önce hiç DSLR kullanmamış hatta fotoğraf makinesi sahibi olmamış sadece cep telefonu ile çekim yapmış birisi için bol ışıklı ortamlarda like makinelerin verdiği sonuç onu gayet mutlu edecektir hatta bu makine çok iyi diyecektir. Taki DSLR sahibi oluncaya kadar. O zaman geriye dönüp eski fotoğraflarına baktığında IQ olarak beğenmeyecektir.

DSLR Like ve kompak makineler DSLR taşımak, lens değiştirmek ve bir sürü ek maliyete katlanmak istemeyen ve bu makinelerin sonuçları ile mutlu olabilecek daha fazlasını istemeyecek kişilerin alması gereken makinelerdir.

Özetle burada tatmin önemlidir. Kişi tatmin oluyorsa like alır. Bazı kullanıcıları ise 600D bile tatmin etmez 5D Mark III alır, L serisi lensler alır. Paranız varsa ve uğraşmaktan zevk alıyorsanız sorun yok zaten.

Yani genelleme yapmaya gerek yok. Ama bir like makineye verilen bir DSLR parasınada acıyorum doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Hx300 ile guvercin kapan sahini nasil yakalayacaksin? 100 cekimden biri belki olur. Alet o kadar hizli odaklayamaz, odaklasa takip edemez, takip etse deklansor gecikmasi yizunden hayvani yakalayamazsin. 600mm ve uzeri kompaktlar sadece sabit cisimler icin uygun.
    Sonu'deki objektif sabit f2.8 degil, oradan basliyor ama 35-40mm olmadan diyafram kapaniyor.
    Sony hx300, nikon p520, fuji bilmemne gibi aletleri alirken "iyi fotograf elde edemem ama arada yeterli fotograf alirim" diye almak lazim. Ben Nikon p500 aldim, ama ne oldugunu bilerek.
    Simdi telefonla otobusten yaziyorum. Bilgisayar basinda olsam hx300 ve en dusuk seviye bir dslr arasindaki imaj kalite farkini gosterirdim. Merak edenler dpreview ya da imaging-resource'da acip bakabilir.
    Dslr alirsan lens degistirmek zorunda degilsin. Nikon ve Canon'un 50-200 ya da 55-250mm lensleri cok pahali degil. Bu "lens alman lazim" lafi fazla abartiliyor. Almasan bile 18-55mm lensler yeterince iyi.
    800mm ve uzerindeki cekimlerde mesele su: Cok iyi isik lazim cunku İS/VR olsa bile 1/200-1/400 civari perde hizi lazim. Kapali diyaframi da dusunursen genelde İSO'yu yukseltmen gerekiyor ki kompaktlar icin sorun. Ayrica yukarida yazdigim gibi odaklama hizi ve dogrulugu azaliyor. 120mm neden iyi peki? Hic olmamasindan iyi

oztuert boşver hocam cevap verme daha fazla. Nasıl olsa anlamayacak. Her mesaja saldırıp prim yapmaya çalışıyor işte.

Olsun birileri öğrenir nasıl olsa

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:31:33 >

• nomenklatura

Siz nerede yaşıyorsunuz. Ankara'da yaşıyorsanız bir gün buluşalım. Bende Olympus OM-D EM-5 var. Aynı şartlarda, aynı odak mesafesinde, aynı nesneyi çekelim. Bakalım sonuç nasıl olacak.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:32:16 >
  • Arkadaşım,
    A77 yedi örneğini. Yok efendim 10 kare çekilmezmiş, yok odayaklamazmış, odaklasa deklenjör gecikmesi olurmuş gibi bilmeden yazdığın şeylere karşılık bak ve gör diye yazdım.Üstelikte 10 değil 12 bile çekiyor diye a77 yi yazdım. Siz bilmiyorsunuz diye veya sizin makinede yok diye Öyle 10 kare olmaz falan diye ezbere konuşmamak lazım. Elbette ki konu HX300, gayet başarılı bir DSLR olan a77 bilmem kaçbine kaç bin fotoyu saniyede 10 kare çekebiliyorsa. HX300 de 10 kare çekebiliyor. Yani üzerine yazılmış olan o şey senin dediğin gibi hayal falan değil olan bir özellik. Bilmiyorsundur o ayrı.

Bu durum 10 kare yazdığı ve çektiği gerçeği, 20MP içinde geçerli, 1.200 mm le gayet güzel resim çekilir içinde.

Kendinde yazmışsın ucuz lensin arkasında kocaman algılayıcı var diye. Hah! HX300 ün küçük algılayıcı önünde ise Canavar Gibi Carl Zeiss lens var.
    UCUZ lens büyük algılıyacı karşısınıda, küçük algılayıcı ama CZ lens olunca iş dengeleniyor. Birbirine yakın sonuç çıkıyor.

Zaten kimse DSLR den dahi iyi demiyo HX300 siz bu kısmı anlamıyorsunuz. Diyelim siz 1.200 TL verdiniz 550D aldınız 18-55 kit lensi ile. Bende HX300 aldım o paraya. Evet 18-55 açısı içinde olan resimlerde siz benden bir kaç tık önde resim çekeceksiniz. Burda resimde sizi geçemem. Portrede, yakın çekimde siz önde olursunuz, sizin kadar olmazsa da bende resim çekerim. Yakın farklarla. Ama Karşı köydeki evin çatısında ki kuşu çekerken, siz köyü bile göremeyeceksiniz. Ancak kalkıp oraya gidip evin karşısında ki çatıya çıkıp kuşu kaçırmadan çekebilirsiniz. Siz ne yapcaksınız hemen medimarkt veya satrune koşup en kötü standart 70-300 lense 500 TL vereceksiniz (Bu arada makine oldu 1.700) E. çantaya sığmadı hadi bide büyük boy çanta almak lazım (Hop oldu mu 1.800) Ecet şuanda maksimum 300 mm de çektiğimizde benden bir kaç tık öndesiniz. Ama siz ancak köyü çekebildiniz ama ben o kuşun çatıda ne yediğini çekiyorum videoya şuan. Ee ne yapcaksınız hemen birde 2x teleconverter bi beşyüz altıyüzde ona (Bu arada oldu fiyat 2.300)
    Allahtan çantayı büyük almıştınız sığdı içine. Ama oldu menziliniz oldu 600 mm. Evet artık köydeki evlerin çatılarıda görüldü ama hala kuşu göremediniz.
    E şimdi bitti ötesi yok buraya kadar. Avantajınız benden iyi resim çektiniz 2 kat para, ağırlık ve angaryayla. (Objektif çıkar ötekini tak vs vs). Ben sizin kadar canlı pırıl pırıl olmasada aynı resimleri çektim bilgisayar ekranında veya 120 ekran plazmamada fenada durmuyor. Bana yetiyor sergi açmıyıcam ya. Bide ben hala ilk verdiğim 1.200 liralık masrafla. Böyle olunca sorunun başından sapmış oldunuz çünkü soru aynı fiyatta iki ürün kıyaslamasıydı ama 1.200 makine ile 2.500 liralık makine değildi soru. Öne geçmek için bişeyler daha katmanız gerekiyor. DSLR diyince sadece portre yakın çekim düşünmeyin. Bazen uzak çekimlerde gerkiyo. O yüzden öyle 18-55 yeter demek yanlış.

Ben bilerek p500 aldım demişsin ya. Hah bende bunu bilerek hx300 diyorum. Ben tercihimi ucuzluk ve rahatlıktan yana kullandım. Sonuç bu.

Bak sana daha canlı bir örnek vereyim. Geçen iş yerinde bir arkadaş o teybi alacaktı fikrimi sordu. Fotoda önemli olan ana konu nasıl resimse teyptede sesdir dimi gerisi ikinci sırada gelir. Senin için ses önemli mi dedim yok dedi. Bir ürün için fiyat almıştı Pioneer ın normal ekransız bir modeli 450 TL. Bende benim aracımda Navitech marka Multimedia teybi var diye bahsettim. Ses kalitesi seniniçin ne seviyede diye sordum. Çok sesli dinlemem Ses seviyesi 50 desek ben 20 yi yukarı geçmem dedi. Aynı fiyata bundanda alabilirsin dedim. Sesi çok dehşet olmasada Video dosyalarını oynatan, TV li, Navigasyonlu, Bluetooth'lu Telefon bağlanabilen bir teyp aldı.
    Şimdi DSLR cilerin tepkisini örnek alırsak hemen olurmu canım müzik dinleyeceksen ses önemli diye tepki göstermek lazım. Kardeşim ben tercihimi camları sallayan sesten yana değil ek özelliklerden yana kullanırım. Ha müziği de dinleyim ama filmde seyredeyim. Videoda. Hatta tel çalınca elime almadan direkt konuşayım. Bu tercih meselesidir. Ha Navitech te düzgün müzik çalınmıyor mu yo çalınıyo haaa sesi sonuna dayarsanız Pioner farkını gösterir ama benim gibi müziği fazla yüksek dinlemeyen adam için önemli değildirki. Çünkü aynı DLSR gibi o Pioneer teybi takınca bitmiyor sesin hakkını vermek için kolonlarıda değiştiricen. Ben sesi yüksek dinlemem ha tamam güzel olsun ama ek özellikleride önemli. Fiyatıda.

DSLR olayıda bu.

• 600D yerin dibine sokulmus, gulerek okudum yorumlari. 600D'nin kit lensi ile 55mm de cekip %100'den crop yapsan yine hx300'den kaliteli fotograf elde edersin. Hadi onu gectim 350D ve kit lensi ile cektigi fotografi istockphoto.com'da parayla satan akrabam var benim, 40D ye nasil hx300'den kotu denebilir ki, komik yani. Malesef "bilmiyorum" kelimesi bizim milletin lugattan komple siliniyor herkes herseyin profesoru olmus.

Arkadaşım 600D yerin dibine sokulmuyo siz okumuyormusunuz her mesajda yazıyoruz.
    Bu bilmiyoruz kelimesi sizin lugattada bayağı yaygın sanırım. Bide kendi bildiğinin dışındaki şeyleri görmemekte inat etmek. Teknoloji diye bir şey var. 600D nin kit lensle, Sensörün DSLR de artısını HX300 de CZ lens ile dengeliyor. Elbeteki önde ama DSLR inde asla göremeyeceği 1.200 mm de Like ta var.
    Arkadışım dediğini yaptım DSLR le çektiğim bir resmi cropladım (50X) ikisinide koydum. İlk resimde ki ortada ki binanın arkasındaki binaya 50 x yaptım. Gerçekten süper oldu harbiden DSLR le croplamak HX300 le 50x ten daha iyimiş. Bina olduğu belli oluyo :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 18 Nisan 2013; 14:37:08 >

• Croplamışsın ve fark görememişsin bu lafın bana herhalde:) ayrıca yazımda örnek olarak verdiğim gövde d800 dü.. bulursan bir yerde denersin sonra tekrar konuşuruz.

"dslr nin sensör artısını cz lensle dengeliyor??" bunu nasıl söylüyorsun.. hangi seviyede konuşuyoruz ben anlamadım. sanırsın cz pro lenslerinden birini kullanmışlar hx300 de.. cz orada sadece pazarlama numarası.. yaklaştırsın yeter maksadıyla konmuş bir lens.. başka hiç bir kaygısı yok üreticinin.

senin çektim süper oldu işte dediğin fotoğraflar, benim olmamış diye sildiğim fotoğraflar olduğu için anlaşamıyoruz

güle güle kullanın arkadaşım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

evet ankaradayım
    olur ,havalar biraz iyileşsin çekelim.

lensin nedir bu arada?

Olympus 45mm f1.8, Panasonic 20mm f1.7, Olympus 12-50mm

Havalar düzelsin yapalım bir test.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Arkadaşım,
    A77 yedi örneğini. Yok efendim 10 kare çekilmezmiş, yok odayaklamazmış, odaklasa deklenjör gecikmesi olurmuş gibi bilmeden yazdığın şeylere karşılık bak ve gör diye yazdım.Üstelikte 10 değil 12 bile çekiyor diye a77 yi yazdım. Siz bilmiyorsunuz diye veya sizin makinede yok diye Öyle 10 kare olmaz falan diye ezbere konuşmamak lazım. Elbette ki konu HX300, gayet başarılı bir DSLR olan a77 bilmem kaçbine kaç bin fotoyu saniyede 10 kare çekebiliyorsa. HX300 de 10 kare çekebiliyor. Yani üzerine yazılmış olan o şey senin dediğin gibi hayal falan değil olan bir özellik. Bilmiyorsundur o ayrı.

Bu durum 10 kare yazdığı ve çektiği gerçeği, 20MP içinde geçerli, 1.200 mm le gayet güzel resim çekilir içinde.

Kendinde yazmışsın ucuz lensin arkasında kocaman algılayıcı var diye. Hah! HX300 ün küçük algılayıcı önünde ise Canavar Gibi Carl Zeiss lens var.
    UCUZ lens büyük algılıyacı karşısınıda, küçük algılayıcı ama CZ lens olunca iş dengeleniyor. Birbirine yakın sonuç çıkıyor.

Zaten kimse DSLR den dahi iyi demiyo HX300 siz bu kısmı anlamıyorsunuz. Diyelim siz 1.200 TL verdiniz 550D aldınız 18-55 kit lensi ile. Bende HX300 aldım o paraya. Evet 18-55 açısı içinde olan resimlerde siz benden bir kaç tık önde resim çekeceksiniz. Burda resimde sizi geçemem. Portrede, yakın çekimde siz önde olursunuz, sizin kadar olmazsa da bende resim çekerim. Yakın farklarla. Ama Karşı köydeki evin çatısında ki kuşu çekerken, siz köyü bile göremeyeceksiniz. Ancak kalkıp oraya gidip evin karşısında ki çatıya çıkıp kuşu kaçırmadan çekebilirsiniz. Siz ne yapcaksınız hemen medimarkt veya satrune koşup en kötü standart 70-300 lense 500 TL vereceksiniz (Bu arada makine oldu 1.700) E. çantaya sığmadı hadi bide büyük boy çanta almak lazım (Hop oldu mu 1.800) Ecet şuanda maksimum 300 mm de çektiğimizde benden bir kaç tık öndesiniz. Ama siz ancak köyü çekebildiniz ama ben o kuşun çatıda ne yediğini çekiyorum videoya şuan. Ee ne yapcaksınız hemen birde 2x teleconverter bi beşyüz altıyüzde ona (Bu arada oldu fiyat 2.300)
    Allahtan çantayı büyük almıştınız sığdı içine. Ama oldu menziliniz oldu 600 mm. Evet artık köydeki evlerin çatılarıda görüldü ama hala kuşu göremediniz.
    E şimdi bitti ötesi yok buraya kadar. Avantajınız benden iyi resim çektiniz 2 kat para, ağırlık ve angaryayla. (Objektif çıkar ötekini tak vs vs). Ben sizin kadar canlı pırıl pırıl olmasada aynı resimleri çektim bilgisayar ekranında veya 120 ekran plazmamada fenada durmuyor. Bana yetiyor sergi açmıyıcam ya. Bide ben hala ilk verdiğim 1.200 liralık masrafla. Böyle olunca sorunun başından sapmış oldunuz çünkü soru aynı fiyatta iki ürün kıyaslamasıydı ama 1.200 makine ile 2.500 liralık makine değildi soru. Öne geçmek için bişeyler daha katmanız gerekiyor. DSLR diyince sadece portre yakın çekim düşünmeyin. Bazen uzak çekimlerde gerkiyo. O yüzden öyle 18-55 yeter demek yanlış.

Ben bilerek p500 aldım demişsin ya. Hah bende bunu bilerek hx300 diyorum. Ben tercihimi ucuzluk ve rahatlıktan yana kullandım. Sonuç bu.

Bak sana daha canlı bir örnek vereyim. Geçen iş yerinde bir arkadaş o teybi alacaktı fikrimi sordu. Fotoda önemli olan ana konu nasıl resimse teyptede sesdir dimi gerisi ikinci sırada gelir. Senin için ses önemli mi dedim yok dedi. Bir ürün için fiyat almıştı Pioneer ın normal ekransız bir modeli 450 TL. Bende benim aracımda Navitech marka Multimedia teybi var diye bahsettim. Ses kalitesi seniniçin ne seviyede diye sordum. Çok sesli dinlemem Ses seviyesi 50 desek ben 20 yi yukarı geçmem dedi. Aynı fiyata bundanda alabilirsin dedim. Sesi çok dehşet olmasada Video dosyalarını oynatan, TV li, Navigasyonlu, Bluetooth'lu Telefon bağlanabilen bir teyp aldı.
    Şimdi DSLR cilerin tepkisini örnek alırsak hemen olurmu canım müzik dinleyeceksen ses önemli diye tepki göstermek lazım. Kardeşim ben tercihimi camları sallayan sesten yana değil ek özelliklerden yana kullanırım. Ha müziği de dinleyim ama filmde seyredeyim. Videoda. Hatta tel çalınca elime almadan direkt konuşayım. Bu tercih meselesidir. Ha Navitech te düzgün müzik çalınmıyor mu yo çalınıyo haaa sesi sonuna dayarsanız Pioner farkını gösterir ama benim gibi müziği fazla yüksek dinlemeyen adam için önemli değildirki. Çünkü aynı DLSR gibi o Pioneer teybi takınca bitmiyor sesin hakkını vermek için kolonlarıda değiştiricen. Ben sesi yüksek dinlemem ha tamam güzel olsun ama ek özellikleride önemli. Fiyatıda.

DSLR olayıda bu.

Arkadaşım biraz sakin lütfen. Oztuert'in daha önce ki yazdıklarına deneyimlerine bir bak ona göre yaz derim. Karşındaki forumda son derece iyi bilinen ve fikirlerine saygı duyulan birisidir.

İkinci olarak boşuna uğraşma. 1200mm de çektiğin fotoğraflardan bir şeyde bekleme. DSLR'ın fotoğraf kalitesiyle elindeki makineyi boşuna kıyaslama. Ancak taşınabilirlik vb. gibi konularda kıyaslayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlgoMan

quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

evet ankaradayım
    olur ,havalar biraz iyileşsin çekelim.

lensin nedir bu arada?

Olympus 45mm f1.8, Panasonic 20mm f1.7, Olympus 12-50mm

Havalar düzelsin yapalım bir test.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:31:55 >
  • Cok zor birsey degil "Kullanamadim ben manuel ayar olaylarina alisamadim, otomatik modlari olan, jpeg ciktilari bana daha hos gorunen bir makine aldim. Makinamdan memnunum DSLR almadan once makinadan tam performans alabilmek icin biseyler ogrenmeniz lazim ona gore alin" diyeceksiniz kimse ses etmeyecek.

600D+18-55 55mm de fotografin normal hali.
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

%100 croplu hali.

Jpeg'e ceviriken biraz kayip oluyor ama binanin suslemeleri bile belli. Daha uzaklari cekeyim dersen alirsin bir 55-250 sana toplam maliyet 700$'i bulmaz bile.

• E yuh yani. O kadar satır yazının %80 ninde ve her mesjımda DSLR le Like ın resim kalitesinin aynı olmadığını, DSLR in kalştesini kıyaslamadığımızı. Ancak bu kalitenin getirdiği angarya ağırlık, fiyat gibi dezavantajları nedeni ile ciddi kullanıcılar dışındakilerin Like yönelebileceğilin. O kişilerin ihtiyacını Lıke ın da karşılayacağını yazayaza parmağımda tüy bitti. Eh insaf artık.
    Bide taşınabilirliği konuşmak lazım demişsin biz ne yazdık zaten
  • Bana sanki cep telefonu ile çekim yapan birisiymişim gibi yazma lütfen.
    Filmli makine döneminden beri SLR makine kullanan (Minolta AF 700, 505si) Dijitalde Canon, Nikon D3100, Sony A77 ve A55 makine kullana ve halen elinde DSLR makinesi olan biri olarak yazıyorum.
    DSLR inde Like ınde ne olduğunu örnek fotoları kendim gözümle görüyorum. Tutturmuşsunuz bir yol. Önce bi o makinelerle foto çek. Şöyle at bilgisayarına iki makineninde sonularını aç bak. Birbirine ne kadar yakın sonuçlar olduğunu gör öyle yaz istersen dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Cok zor birsey degil "Kullanamadim ben manuel ayar olaylarina alisamadim, otomatik modlari olan, jpeg ciktilari bana daha hos gorunen bir makine aldim. Makinamdan memnunum DSLR almadan once makinadan tam performans alabilmek icin biseyler ogrenmeniz lazim ona gore alin" diyeceksiniz kimse ses etmeyecek.

600D+18-55 55mm de fotografin normal hali.

%100 croplu hali.

Jpeg'e ceviriken biraz kayip oluyor ama binanin suslemeleri bile belli. Daha uzaklari cekeyim dersen alirsin bir 55-250 sana toplam maliyet 700$'i bulmaz bile.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:32:38 >

• Muz ile cektim ondan cikmamis exif bilgileri. Ben hep raw cekiyorum Photoshop ile jpeg'e donusturuyorum. Paint ile mi fotografi boyutlandirsaydim %100'den crop yapsaydim? 600D ile jpeg cekip memnun kalamadiysaniz diyecek bisey yok Raw image diye bir teknoloji var tavsiye ederim faydali birsey bunu da ignore etmezseniz. hx300 nr'in sharpness'in dibine vurmuyor zaten jpeg olustururken.

Isim gucum yok yalan mi yazicam buradan alin exif bilgileri asagida.

Bana ne ki istediginiz makineye verin parayi en iyisi sizin makineler. Birsey bilmeyip de laftan da anlamayan insalara laf anlatmak zor. Aynen kendinizi kandirmaya devam hadi selametle....

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Muz ile cektim ondan cikmamis exif bilgileri. Ben hep raw cekiyorum Photoshop ile jpeg'e donusturuyorum. Paint ile mi fotografi boyutlandirsaydim %100'den crop yapsaydim? 600D ile jpeg cekip memnun kalamadiysaniz diyecek bisey yok Raw image diye bir teknoloji var tavsiye ederim faydali birsey bunu da ignore etmezseniz. hx300 nr'in sharpness'in dibine vurmuyor zaten jpeg olustururken.

Isim gucum yok yalan mi yazicam buradan alin exif bilgileri asagida.

Bana ne ki istediginiz makineye verin parayi en iyisi sizin makineler. Birsey bilmeyip de laftan da anlamayan insalara laf anlatmak zor. Aynen kendinizi kandirmaya devam hadi selametle....
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:32:56 >

• Orjinal hali nerede demisim onu da merak ettim.
  • Normal hali demek crop yapilmamis hali demek. Oynanmamis derdim makinadan cikan jpeg olsa. Dur onu da koyayim exifi ustunde gor rahatla. Klavye basindan milleti yalancilikla suclamak ne kadar da kolay Sen ve makinene mutluluklar dilerim senin dedigini onaylamayani yalancilikla suclamaya devam et sen kaybedersin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.