Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliselale

Arkadaşım buraya böyle marka makine yazmakla haklı olunmaz senin burada yazdığın makinelerin toplamı kadar ben sadece filmli SLR döneminde makine eskitmişimdir. Biz buraya DSLR in renk kalitesi için getirdiği ekstra lens maliyetini yazıyoruz.Sen öyle bir örnek vermişsinki. Bu kadar olur. Tam da bizim dediğimiz gibi. 70-200 ler 2-3 er adet. 70-300 ler. 50mm 1.8 ve 1.4 ler. Bazı arkadaşlar sadece 18-55 yeter diyordu. Görüldüğü gibi 18-55 ler 70-300 lerde yetmiyor 70-200 L serisi. Oda yetmemiş 2.8 i oda yetmemiş 2.8 bir tane daha..Artı onların fiyatlarınıda yazarsanız. O lensleri kaça aldığınızı. Lütfen ikinci değil sıfır fiyatı üzerinden yazın. Yazında DSLR like la aynı fiyata mı geliyor arkadaşlar anlasın. Yetiyorsa sadece 18-55 kit len niye alındı o kadar lens. Çünkü konu bunun üzerinden gidiyor. Başkasıda çıkar derki bende like ı 300 Tl ye aldım. Tek tek senin listeni sana yazmayım. Hah işte biz bundan bıktık. O yüzden makine önerisi soranlara gerçek anlamda resim heveslisi değilsen para yatırımı yapmayacaksan yazık etme parana demek için yazıyoruz.

Al sana kullandığım başka bir lens o zaman: sigma 18-200 500 tl fiyatı var. Yanına 1000 liraya bir de 550d body alırsın. Zoom istiyordun buyur sana 1500 liraya 18-200 lensi olan dslr.

Hadi şimdi anlat! Koca yazı yazmışsın ama boş. Sadece zoom'dan bahsetmişsin. Al sana ucuz zoom lens. Hadi buna da yaz cevabını malum arkadaş malum arkadaş diye. Kimse sana 10.000 liraya lens al demedi. 1500 liran varsa hx300'e verip çöp etme. O paraya 550d + sigma 18-200 al diyorum (ben ikinci el olarak 300 liraya satmıştım o lensi). Yaz şimdi yine yarım sayfa yazı zoom üzerine. Zoom aşağı zoom yukarı zoom çok lazım oluyor, zoom yapmadan zoom yapamıyorum vs vs vs.

Görende sanacak ki hx300 babamın katili ya da ben 600d sahibiyim. Her ikisini de kullanmış birisi olarak paranıza yazık etmeyin diye fikir veriyoruz. Nedense hx300 sahiplerine dokunmuş olacak ki "vay efendim nasıl hx300'e paranı verme dersiniz siz" diye esip gürlemeye başladınız. (Seni kastetmiyorum, ne kullanıyorsun bilmiyorum).

Edit: şunu da yazmışsın ama görmemiştim. Şunu okumuş olsaydım zaten cevap bile vermezdim:
    -canon, sony dslr'a 20 mp koyunca oluyor, ama aynı canon sony dslr like'a koyunca 20 mp "yok çekemez" diyorsunuz.

Sen hayatında sensör boyutu diye bir şey duydun mu? Aps-c ile senin dslr like'ta ki mercimekten hallice boyutlu sensörü yanyana koydun mu? Bizim ömrümüz kadar filmli makine eskittiğini söylemişsin ama belli ki 35mm film, 16mm film vs olaylardan haberin yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 21 Nisan 2013; 23:41:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

İkinci HS20 vakası :)
    Fotoğrafçılık 50x zoomdan ibaret değil.

Yani... Fuji'den sonra şimdi Sony geldi

Evet ama fotoğraf çekmek en üst seviyede renkler demekte değil.
    Yukarıda bir arkadaş güzel söylemiş ben onu biraz daha değiştirerek yazayım.

çünkü dslr'ların bir ton masrafı çıkacak, her mod için farklı lens aksesuar vs almak gerekecek. yani günlük kullanıcı için dslr gereksiz masraftan öte birşey değil.

benim amacım foto çekeyim, facebooka falan koyayım bi albüm yapayım. yada bi etkinlik mi var, kapayım gideyim o anları ölümsüzleştireyim.

Resim her zaman ölümsüz anlar yaratmak için değil anı ölümsüzleştirmek için çekilir.

Cep telefonunu kullan o zaman, instagram da yükle kafi sana.

Bu yaptığın benzetme, "500 milyara ferrari alıp napıcam, hız sınırı zaten 70. En iyisi 500 milyara altın kaplama vw golf alayım" ile aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe
    quote:

quote:

hocam gördüğüm kadarıyla forumda fotoğrafçılık alanında saygın birisiniz, bu konuda oldukça bilgilisiniz.

ancak konuyla alakalı bir yanlış anlaşılma var bunu düzeltmek isterim, bu makineden edinmek isteyen bizler fotoğrafçı olmak istemiyoruz. belli işlerimizi görebileceğimiz bir cihazımız olsun amacındayız. o yüzden çok özelliği tek parçada edinebileceğimiz uygun fiyatlı bu like denen ürünleri tercih ediyoruz.

ama bazı arkadaşlar yanlış anlamış olacaklar, sanki biz fotoğrafçılığa başlayacakmışız da başlangıç için bir makine arıyormuşuz gibi görüyorlar. bu konuyu açıklığa kavuşturayım istedim yazılan yorumlarda küçük görmekten, hakarete varan söylemler içerebiliyor bazen, "fotoğrafçılık 50x zoomdan ibaret değil." cümlesi bile küçümseyici bir yaklaşım. hoş değil. sizin gibi birinin bunu onaylaması daha da hoş değil

Yok ben yanlış anlatmışım galiba. Birkaç arkadaş "HX300 ve benzeri makinelerle DSLRlara göre aynı paraya daha fazla değer alıyorsun" diyorlar, ona itiraz ediyoruz. Yoksa herkes istediğini almakta serbest. Makinenden memnunsan sorun yok tabi. Ama "bak DSLR'dan daha iyi çekiyor" diyen varsa, işte ona itiraz ederim.

• quote:

quote:

quote:

Evet ama fotoğraf çekmek en üst seviyede renkler demekte değil.
    Yukarıda bir arkadaş güzel söylemiş ben onu biraz daha değiştirerek yazayım.
    çünkü dslr'ların bir ton masrafı çıkacak, her mod için farklı lens aksesuar vs almak gerekecek. yani günlük kullanıcı için dslr gereksiz masraftan öte birşey değil.
    benim amacım foto çekeyim, facebooka falan koyayım bi albüm yapayım. yada bi etkinlik mi var, kapayım gideyim o anları ölümsüzleştireyim.

Resim her zaman ölümsüz anlar yaratmak için değil anı ölümsüzleştirmek için çekilir.

Hocam her konuda söyledim, bir kere daha söylüyorum: DSLR aldın diye 10 lens 20 kart 50 çanta 100 üçayak almak zorunda değilsin. Ortalama bir DSLR ve kit objektifi ile senin bahsettiğin "ortalama kullanıcı"nın ihtiyaçlarının %95'i karşılanır. Makro için bir makro filtresi ya da makro tüpü yeterli ve bunlar uygun fiyata bulunabiliyor.
    Telefoto mu sorun? Sony A37, Sony A35, Sony A55, Pentax Kx, Pentax Kr alırsın ve yanına herhangi bir 18-200mm objektif alırsın ki Sigma ve Tamronlar çok uygun fiyata bulunabiliyor. işte sana gövdeden IS'li 18-200mm kit, hem de uygun fiyata.
    Facebook fotoğrafı mı? Telefotoya değil 18-55mm'ye ihtiyacın var. Kim 800mm ile Facebook fotoğrafı çekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

Arkadaşım buraya böyle marka makine yazmakla haklı olunmaz senin burada yazdığın makinelerin toplamı kadar ben sadece filmli SLR döneminde makine eskitmişimdir. Biz buraya DSLR in renk kalitesi için getirdiği ekstra lens maliyetini yazıyoruz.Sen öyle bir örnek vermişsinki. Bu kadar olur. Tam da bizim dediğimiz gibi. 70-200 ler 2-3 er adet. 70-300 ler. 50mm 1.8 ve 1.4 ler. Bazı arkadaşlar sadece 18-55 yeter diyordu. Görüldüğü gibi 18-55 ler 70-300 lerde yetmiyor 70-200 L serisi. Oda yetmemiş 2.8 i oda yetmemiş 2.8 bir tane daha..Artı onların fiyatlarınıda yazarsanız. O lensleri kaça aldığınızı. Lütfen ikinci değil sıfır fiyatı üzerinden yazın. Yazında DSLR like la aynı fiyata mı geliyor arkadaşlar anlasın. Yetiyorsa sadece 18-55 kit len niye alındı o kadar lens. Çünkü konu bunun üzerinden gidiyor. Başkasıda çıkar derki bende like ı 300 Tl ye aldım. Tek tek senin listeni sana yazmayım. Hah işte biz bundan bıktık. O yüzden makine önerisi soranlara gerçek anlamda resim heveslisi değilsen para yatırımı yapmayacaksan yazık etme parana demek için yazıyoruz.

Al sana kullandığım başka bir lens o zaman: sigma 18-200 500 tl fiyatı var. Yanına 1000 liraya bir de 550d body alırsın. Zoom istiyordun buyur sana 1500 liraya 18-200 lensi olan dslr.

Hadi şimdi anlat! Koca yazı yazmışsın ama boş. Sadece zoom'dan bahsetmişsin. Al sana ucuz zoom lens. Hadi buna da yaz cevabını malum arkadaş malum arkadaş diye. Kimse sana 10.000 liraya lens al demedi. 1500 liran varsa hx300'e verip çöp etme. O paraya 550d + sigma 18-200 al diyorum (ben ikinci el olarak 300 liraya satmıştım o lensi). Yaz şimdi yine yarım sayfa yazı zoom üzerine. Zoom aşağı zoom yukarı zoom çok lazım oluyor, zoom yapmadan zoom yapamıyorum vs vs vs.

Görende sanacak ki hx300 babamın katili ya da ben 600d sahibiyim. Her ikisini de kullanmış birisi olarak paranıza yazık etmeyin diye fikir veriyoruz. Nedense hx300 sahiplerine dokunmuş olacak ki "vay efendim nasıl hx300'e paranı verme dersiniz siz" diye esip gürlemeye başladınız. (Seni kastetmiyorum, ne kullanıyorsun bilmiyorum).

Edit: şunu da yazmışsın ama görmemiştim. Şunu okumuş olsaydım zaten cevap bile vermezdim:
    -canon, sony dslr'a 20 mp koyunca oluyor, ama aynı canon sony dslr like'a koyunca 20 mp "yok çekemez" diyorsunuz.

Sen hayatında sensör boyutu diye bir şey duydun mu? Aps-c ile senin dslr like'ta ki mercimekten hallice boyutlu sensörü yanyana koydun mu? Bizim ömrümüz kadar filmli makine eskittiğini söylemişsin ama belli ki 35mm film, 16mm film vs olaylardan haberin yok.

Aslında kendi yazımı yazrken yazacaktım. Şimdi dersinin 18-250 lensler var diye. Ama bekledim siz yazın diye. Kit lens olarak veriyorlar mı? Yo ayrı para. Ben benim DSLR için vakti zamanında bakmıştım takgez lens olsun diye 800 TL idi.
    Artı eğer gerçek bir DSLR ci olarak yazacaksan. Yani o makinein hakkını vereceksen (Forum sitelerinde aç bak ) 18-250 almak istiyorum diyen kişiye verilen cevap şudur. Sakın almayın 18-250 çek geniş bir aralık. O aralıkta lens içinde ki ekipman fazlalığından görüntü iyi olmaz vs vs. Kimse önermez. Daha kısa aralıklı lensler daha iyidir. O yüzden mümkünse en kısa aralıklı hatta sabit (prime) lensler öenmlidir. Şimdi diyeceksin ki elbette öyle. Ben HX300 dem daha iyidir anlamında yazdım. Hah... DSLR bile olsa kolaylık için kalliteden ödün verip pratik olsun diye 18-250 gibi büyük aralıklı lensi sen bile önerebiliyorsun. Yani uğraşmamak için daha düşük kalite seçilebilir diyorsun.

Bakın bizde HX300 satıcısı değiliz. Veya DSLR kan davalısı. HX300 ü anlatırken DSLR le kalştesini kıyaslamıyoruz. Farklı ihtiyaçlara hitao edişlerinden bahsediyoruz. Ben son dönemde (DSLR dönemini kast ediyorum) Canon da kullandım, Nikonda. En son Nikon makinemi Dayıma verdikten sonra (ücret karşılığı :)
    Bir dönem a77 kullandım oda ebatlı bir makine. Şimdi ise Sony a55 kullanıyorum. Ve elimde Portresi de teleside var. Hale hazırda bu DSLR makine ile zaten gayet güzel çekim yapıyorum. O makinelerin neler yapabileceğini marifetlerini de biliyorum sensörünün ne olduğunuda. Her mesajda yazılan sensör boyutunun ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Büyük sensörün hassasiyetini, içindeki pixellerin büyüklüğü, yoğunluğu vs vs. O yüzden sensörle ilgili sanki biz sensörün ne olduğunu bilmiyormuşuz resim çekerken ışığın lensten geçtikten sonra direk SD karta yazıldığını zannediyormuşuz gibi düşünmeyin artık. Ben bi dönem şunu düşündüm. Atayım tele ile kit lensi çantada iki lensten boşalan yere iyi zoomlu bir like koyayım. Zoom ihtiyaçlı fotolarda 70-300 yerine onu kullanayım. Ama A55 kendi 50mm lens ile portrelerde yakın çekimlerde veya iç mekan (düşük ışıklı) ortamlarda devam eder. Hem aynı fiyata iki makine olur. Duruma göre kullanırım. Bir başkası iki makine taşımak istemez veya maddi olarak müsait değildir pratik olanı seçer. Çünkü hepimizde iyi bilirizki standart 70-300 lensler veya 18-250 ler çok da matah bir lens değil. Makine DSLR olsada sensörü APS-C olsada o lensler (Sizin gibi usta, tecrübe sahibi DSLR in hakkını veren adamlara) gitmez. Siz hiç Mark ikisine kit lens veya standart 70-300 takan adam gördünüzmü?
    Fiyat konusuna gelince Zaten Likelar 1.500 TL de değil. Bende zamanında a55 ime 2600 küsür lira para vermiştim. 600-700 TL de lens için. Ama bugün o makineler 1.000 TL ye ikinci elde satılıyor. Şimdi siz kalkıp Sıfır Lİke makine ile ikinci el SLR makineyi kıyaslamamalısınız. O na bakarsanız. İlk çıktığında 1.000 lira üzerinde satılan P510 (Like makine) artık sıfır fiyatı 800 den bulunuyo. Yarın ikinci elde 400-500 e bulursunuz. Yine yarı yarıya olur. Hele hele o para verilirmi. 400-500 e kompakt al yazısına bitiyorum. Hal böyle olunca. Madem aynı sınıfta ucuzu varken pahallıya gerek yok. 550 d varken mark3 lere 7d lere ne gerek var. O makineler o objektiflere o paraları verenler aptalmı? Sizin dediğiniz bu kapıya çıkıyor. DSLR mi DSLR. O zaman al 1.500 TL lik body 40-500 ede bir standart lens. Ne gerek var. 4.000-5.000 lik bodylere 70-300 de 2.8f veren lenslere. Kardeşim adam bu özellikleri slim kopmakta koysun niye almıyım. Gömlek cebimde taşırım.

Ki artı, DSLR var Like makinenin çektiği resimmi, O kullanırmı derseniz. Üst seviye makine ile çekenler sizin DSLR ve kit lensle çektiğiniz resimlere bu ne ya fotoğrafmı bu der. Bilmem neresi ile güler. Senin 3.5-6 f li lensini çocuğuna oynamaya vermez.

Ki bakın abartısız söylüyorum. Şuan iş yerinde 4 kişi bu makineden almak için maaşların yatmasını bekliyor. Ve ben dahil üç kişi DSLR ci. Biri Canoncu diğeri Nikoncu. Üstelikde eskilerden ve bu işe çok zaman ve emek harcamış kişiler. İnanmazsanız başka arkadaşlar gibi bende ekipmanlarının listesini yazayım.

20MP olayına gelince. Sensörmüş çekmezmiş. Yıllar öncede APS-C ler 10MP çekmiyodu. Şimdi onada mı inanmayalım. Bu dediğiniz araçta abs yazıyo ama onda abs yoktur demek gibi bişey. Sanki adamlar kafalarına görre yazıyor. Kardeşim bıram MP sini içinde yazdığı bir ayar olması. Toplatırlar makineyi. Bunlar belli standartlar çerçevesinde çıkar.
    Artı 20Mp neye göre hesaplanır. Ve sen neye dayanar (Yok çekemez diyenler) neye dayanarak söylüyor. A55 te çekilen resimler dörtbine ikibin bilmem kaç çekilirken ve 4.5-5MB büyüklüğünde iken HX300 beşbine üçbin bilmem kaç çekiyor. Siz neye dayanarak 20mp değildir diyorsnuz. Siz o araç 200 yapmaz diyorsunuz. Siz 190 la giderken adam gelip geçiyor sizi. Yok o 200 km hız 200 değildir diyorsunuz hala.

Filmli döneminde belki siz o zman daha doğmamıştınız veya babanızın kompakt filmli makinesini kullanıyordunuz. Ben Minolta AF 7000 kullanıyordum. Benim derdim yoruldum, DSLR le uğraşmaktan 1.8 lerden 1.4 diyaframlara koşmaktan. 3-4 lens taşımakta. Bunlarla uğraşmamak için üst lenslere yüksek paralar vermekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 22 Nisan 2013; 15:35:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

Ben canon 40d de kullandım,600d de.
    Ama baktım objektif ihtiyacının sonu gelmeyecek yeter diyip zor bir karar aldım ve sattım ,daha az profesyonel (dslr like deniyor o yüzden) sony hx300.

ilk izlenimim iyi.canondan sonra menulerine alışmaya çalışıyorum.
    yazılım olarak artıları çok,yani çoğu şeyi otomatik yapabiliyor

yalnız focus noktasını manuel seçemedim,sanırım yok öyle bir özelliği canondakiler gibi.

hafta onu aoç hayvanat bahçesine gittim zoomunu ve kalitesini denemek için.

bilen bilir,tel örgülerle çevrili çoğu hayvan ve çok küçük delikler. o delikleri aşarak taa dipteki kartalı çektim.

sonuç benim için tatminkar oldu (biraz da ps ile)
    canon 40d bile bu kadar keskin değildi.

takdir sizin.

edit: fotoğrafı ekleyemiyorum iyi mi

Üstad bu mesajını yeni gördüm.
    Focus noktasını manuel seçemedim yazmışsınız. HX300 de bu özellik var. Focusu merkez veya nokta (Aynı DSLR deki gibi seçebiliyorsunuz.
    Artı arkada ki yuvarlak yön tuşlarının ortasına basığınızda çıkan kareyi focuslama istediğinz şeyin üzerine getirip tekrar basınca sürekli orayı odaklıyor.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:20:38 >

• quote:

20MP olayına gelince. Sensörmüş çekmezmiş. Yıllar öncede APS-C ler 10MP çekmiyodu. Şimdi onada mı inanmayalım. Bu dediğiniz araçta abs yazıyo ama onda abs yoktur demek gibi bişey. Sanki adamlar kafalarına görre yazıyor. Kardeşim bıram MP sini içinde yazdığı bir ayar olması. Toplatırlar makineyi. Bunlar belli standartlar çerçevesinde çıkar.
    Artı 30Mp neye göre hesaplanır. Ve sen neye dayanar (Yok çekemez diyenler) neye dayanarak söylüyor.

Bir kişi gösterebilir mi bu hayal ürünü lafları söyleyen kişi bu dediklerini söyleyenlerden (bir de üstelik birkaç kişiler bunlar yani) ?! Bu kişi neye dayanarak birilerinin bunları söylediğini iddia ediyor ? Hele bir böyle bir iddianın doğruluğunu kanıtlasın sonra cevap beklesin. Öyle bir şey söylendiğini iddia ediyor ise iddiasını ispatlamakla sorumludur. Edemediği durumda bu hayal ürünü yorumuna böyle cevap alabilir. Söylemediği şeyi kim nasıl cevaplasın ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Nisan 2013; 10:40:06 >

• quote:

Hocam her konuda söyledim, bir kere daha söylüyorum: DSLR aldın diye 10 lens 20 kart 50 çanta 100 üçayak almak zorunda değilsin. Ortalama bir DSLR ve kit objektifi ile senin bahsettiğin "ortalama kullanıcı"nın ihtiyaçlarının %95'i karşılanır. Makro için bir makro filtresi ya da makro tüpü yeterli ve bunlar uygun fiyata bulunabiliyor.
    Telefoto mu sorun? Sony A37, Sony A35, Sony A55, Pentax Kx, Pentax Kr alırsın ve yanına herhangi bir 18-200mm objektif alırsın ki Sigma ve Tamronlar çok uygun fiyata bulunabiliyor. işte sana gövdeden IS'li 18-200mm kit, hem de uygun fiyata.
    Facebook fotoğrafı mı? Telefotoya değil 18-55mm'ye ihtiyacın var. Kim 800mm ile Facebook fotoğrafı çekiyor?

hocam çok iyi açıklamışsınız . sony ve pentax bu tür avantajlar barındırıyor . ben de a37 ile tamron 18-200 kullanıyorum lens değiştirmek istemediğim zamanlar için . beklemediğim ölçüde de memnunum . ama hadi diyelim ben canon veya nikon istiyorum ,sigma 18-200 OS ' nin fiyatı 750 lira olmuş bugün türkiyede . dslr gövde ve 18-200 os yine 1700 lira gibi bir rakama gelir . fiyatların bu kadar düştüğü , ekipmanın bu kadar bollaştığı ortamda kimsenin fiyatlardan piyasadan haberi olmaz mıymış yahu

• Arkadaşlar bu kişiler kimsenin söylemediği şeyleri onlar söyledi diye iftiralar atıp konuyu aslında asla gitmeyeceği yerlere taşıyorlar. Böyle anormal insanlara neyi anlatabilirsiniz ? Uydurduğu, iftira attığı hiçbir şeye cevap veremediğini görmüyor musunuz ? Bunu bilinçsiz yapıyor ise başka bir sorunu vardır, bilinçli yapıyor ise başka bir sorunu var demektir. Siz böyle birisine nedersiniz ?
    -
    quote:

Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)
    Bir arkadaş araba örneği vermiş bende yine öyle bir örnek vereyim.
    Bir adam araç almış 260 yapıyo. Ama arabada klima yok, yol, bilgisayarı yok vs başka hiç birşey yo diyelim.
    Diğeride 220 yapan ama tam donanımlı araç almış aynı fiyata. ikisi tartışıyo. Hızlı olan benim aracım senden hızlı diyor. Diğeride evet senin araban benim arabamdan hızlı ama benim aracımda Klima var, yol bilgisayarı var, abs var, ebs var, 8 hava yastığı var, start-stop var. Ben zaten o kadar hızlı kullanmıyorum 150 yi geçmiyorum. diyor. Öbürü hala olsun benim arabam hızlı. Başka özellkik sayıyorsunuz onda olmayan. O halen benim arabam hızlı diyo. Sanki araç sadece yüksek hızla ölçülürmüş gibi.

Bu arkadaşlarda aynı. Ya seninki daha iyi (Hızlı) ama şu şu özellikler yok olması için yükzek rakamlar ve lenslerle uğraşman lazım diyon. Onlar hale benimki daha hızlı. Adama senin ki pahallı diyon. Savunmak için rennk kalitesi diye gösterdiği fotoları 10.000 lik lenslerle çekilmiş.

Adama uzakta fark olur sen crop yapmak zorunda kalırsın oda bu yakınlıkta netlikte olmaz diyorsun. Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

Başlığın 3.sayfasında bu mesajında bahsettiği örnek resim koyan kişi siz olmalısınız @ozturert , ben göremedim "ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu " dediğinizi, bari siz gösterin de herkes görsün böyle bir söz söyleyip-söylemediğinizi !..

• quote:

quote:

quote:

Ama baktım objektif ihtiyacının sonu gelmeyecek yeter diyip zor bir karar aldım ve sattım ,daha az profesyonel (dslr like deniyor o yüzden) sony hx300.

yalnız focus noktasını manuel seçemedim,sanırım yok öyle bir özelliği canondakiler gibi.

bilen bilir,tel örgülerle çevrili çoğu hayvan ve çok küçük delikler. o delikleri aşarak taa dipteki kartalı çektim.

takdir sizin.

Focus noktasını manuel seçemedim yazmışsınız. HX300 de bu özellik var. Focusu merkez veya nokta (Aynı DSLR deki gibi seçebiliyorsunuz.
    Artı arkada ki yuvarlak yön tuşlarının ortasına basığınızda çıkan kareyi focuslama istediğinz şeyin üzerine getirip tekrar basınca sürekli orayı odaklıyor.

çok teşekkürler hocam.

bi ona üzülmüştüm bu özellik yok diye,sevindim:). peşpeşe yarım basarak odağı ayarlamaya çalışıyordum.

nasıl yapıldığını bi bakayim :)

Hocam vizör yanındaki AF zoom tuğunu AF ye al. Deklanjörün arkasında ki FOCUS tuğuna bas ordan seçim menüsü geliyor. Ordan noktayı seçtikten sonra yön tuşları ile sola sağa aşağı yukarı ayarlayabiliyorsun kareyi.
    Artı belki biliyorsundur ama yazayım yine lens üzerinde ki tuşu manule aldığında focus tuşu 10 kat büyütme yapar. (Manuel modlarda.) Yani elle netleme yapacağın zaman (Özellikle zoomda) focusa bastığında makine odak noktasını 10 kat büyütür. Böylece elle netliği daha kolay yaparsın. Ha bide 50 zoom da iken 10 kat büyyüttüğünde dürbün oluyo mübarek

Dediğim gibi belki biliyorsunuzdur ama ben belki diğer okuyan arkadaşlara faydası olur diye yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 22 Nisan 2013; 11:38:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

hocam boşa dil döküyoruz . adam acele acele fotoğraf istedi , kaç tane fotoğraf buldum onca arşivin içinden hepsini de kağnı hızındaki internetim ile upload ettim akşamın bir vaktinde , adam artık bakıp görmezden mi geldi , yoksa kafasındaki tezler mi çürüdü ne veya bakmadı mı bilemiyorum ama bir şeyler demeye üşenmiş . bunun gibi zihniyetten ne bekliyoruz ben onu da çözemedim hala
  • quote:

quote:

quote:

quote:

takdir sizin.

çok teşekkürler hocam.

bi ona üzülmüştüm bu özellik yok diye,sevindim:). peşpeşe yarım basarak odağı ayarlamaya çalışıyordum.

nasıl yapıldığını bi bakayim :)

Hocam vizör yanındaki AF zoom tuğunu AF ye al. Deklanjörün arkasında ki FOCUS tuğuna bas ordan seçim menüsü geliyor. Ordan noktayı seçtikten sonra yön tuşları ile sola sağa aşağı yukarı ayarlayabiliyorsun kareyi.
    Artı belki biliyorsundur ama yazayım yine lens üzerinde ki tuşu manule aldığında focus tuşu 10 kat büyütme yapar. (Manuel modlarda.) Yani elle netleme yapacağın zaman (Özellikle zoomda) focusa bastığında makine odak noktasını 10 kat büyütür. Böylece elle netliği daha kolay yaparsın. Ha bide 50 zoom da iken 10 kat büyyüttüğünde dürbün oluyo mübarek

Dediğim gibi belki biliyorsunuzdur ama ben belki diğer okuyan arkadaşlara faydası olur diye yazdım

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:20:57 >

• Yalan, iftira, hakaret, uydurmalar ile bir hayal aleminde yaşıyor ve birşeyler söylüyorlar. Hiçbir iftirasına kanıtı yok, hepsinin yalan olduğu açıkca duruyorken cevapları olmadığından da cevap vermemeyi sanki iftira ve yalanlarını örteceğini zannediyorlar.
    -
    Diyor ki
    quote:

pratikte kimse 20mb dosya kullanmaz.bunu bilmiyor olamazsınız? ancak sergi vs açarsanız basmak gerekir.
    oyüzden gereksiz bir değerlendirme olmuş.yani gerçek hayatta bunun karşılığı yok.

Ben de dedim ki madem pratikte kimse 20 megapixel fotoğrafı kullanmayacak. Evvelce de dediği gibi sergi açmıyacak, poster basmıyacaksa kimse, siz bu makinayı 20mp diye de almıyor musunuz ? 20mp'ine para ödemiyor musunuz ?! Aldınız, ödediniz... Peki bunu bana diyeceğinize üretene desenize dedim. Yazsana şuraya bana 2 megapixel fotoğraf yetiyor, forumda 1280x960 pixel = 1.2 megapixel fotoğraf paylaşıyorum yetiyor. Neden bunu "20 megapixel yapıp benden 1200-1300 lira alıyorsun, yap şunu haydi olsun olsun 8 megapixel !!! İste benden 600 TL" gibi bir şey diyemiyorsunuz !? Şimdi buna da laf edebilirsiniz, 8 mpixel de amma yaptın dersiniz. Fakat siz 8 megapixel bir fotoğrafın da aynen dediğiniz sebepler ile gerçek hayatta gereksiz olacağını çok iyi biliyorsunuzdur !.. Şu idi belki de konuşulması gereken aslında...
    Burada Sony'nin bir mühendislik kurnazlığı var. Hiç şüphem yok ki müşteri eğilimlerini, kullanım şekillerini vb. detayları bir bilgi bankasında topluyorlardır. Görüyorlar ki arkadaşın da dediği gibi büyük bir kitle 1:1 fotoğrafa bakmıyor, nette paylaşılan fotoğraflar en fazla 2 megapixel (% olarak bakınca %80 oranla belki). O zaman biz bir ürün yapalım megapixele kapılıp giden müşterilerin gözünü alsın, buna bir de güzel bir kasa, güzel de bir yazılım, e tabi ki 20 mpixeli koyduk da neye koyduk bunu göze sokacak diğer bir önemli etken de yüksek zum ve onu da koyalım... Bunun bize maliyeti 1, satıştan karı 10 olur, haydi yapalım... Bunu da anlamyanlara yazmıyorum ! Bu dediklerimle ötrüşecek şeyler var. Aynı marka d-slr sınıf ürünleri de üretiyor. Aynı ebatlarda, aynı yazılıma sahip, aynı denilebilecek her şeyi olan bir makinasının tek farkı sensörü değil mi ? Peki hangi fark d-slr sınıfı ürününü bu sınıf ürününden çok daha pahalı yapmaktadır ?! Öncelikle ilk önemli farkı sensörü değil midir ?! İşte önceden de Türkçe dilini kullanarak söylediğim şeylerin Türkçe meali detalı olarak budur.
    Şu kadar basit bir şeyi anlayamayacak kadar uzak olduklarından gidip adıma türlü yalan sözler ürettiler ve devam ediyorlar, üzerine de hakaretler de ettiler.
    -
    Gerçi bu başlığın ve yalancı, iftira eden, uyduranların sözlerinin bir önemi kalmadı.
    Donanım Haber yönetimi bu makinayı inceledi ve tam boy fotoğraflarını da paylaştı !
    http://forum.donanimhaber.com/m_74256092/tm.htm
    Örnek : iso 80 ile çekilmiş.
    https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/DSC00196.JPG
    Bu fotoğrafı 1:1 tam boy - 20 megapixel açıp detayına bakınca görüyorsunuz ki şöyle bir iş yapmış makinanın sensörü
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?
    https://store.donanimhaber.com/6b/0f/f6/6b0ff6d0af14d674e98f80d1a002b71d.jpg
    -

• - HATA -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Nisan 2013; 13:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

hocam boşa dil döküyoruz . adam acele acele fotoğraf istedi , kaç tane fotoğraf buldum onca arşivin içinden hepsini de kağnı hızındaki internetim ile upload ettim akşamın bir vaktinde , adam artık bakıp görmezden mi geldi , yoksa kafasındaki tezler mi çürüdü ne veya bakmadı mı bilemiyorum ama bir şeyler demeye üşenmiş . bunun gibi zihniyetten ne bekliyoruz ben onu da çözemedim hala

inceleme fırsatı bulamadım. ne acelecsisin? sizin arkadaşlar daha mesajlarımı okumadan "yazmadıni,yanlış bilgiler veriyorsun" diyor zırt pırt.o bilgileri yazdığımı gösterince de "aa ben onu görmemiştim,özür" dileyeceğine hala ilkokul çocukları gibi bişeyler konuşuyor ,saçmalıyor :)
    bizdeki sabır kimsede yok emin ol.

ben demişim ki,
    quote:

misal benim yaprak fotosu gibi,şu fotoğrafın ham halini hala yüklememişsin.http://500px.com/photo/26635431

sen ise onun dışında herşeyi yüklemişsin.
    çoğu da ya karanlık (isoda bozmasın diye sanırım,ya da net değil) ama nikonun renkleri iyi ve canlı,ona diyecek bişeyim yok.
    misal şu net olmamasına rağmen canlı duruyor.http://img443.imageshack.us/img443/5042/dsc7881.jpg

benim yaprak gibi net değil yani,çünkü isoda bozmuyor hx300.seninki dağıtıyordur eminim biraz isoda.

ve de bana başta istediğim şu örneği de yükler misin.
    iso bilgilerini de verirsen iyi olur.

bir de bunlar d40 falan 2. eli 750 civarı olmuş. 6 yıl önce çıkmış. eminim bizimki bi 5-6 yıl sonra 200 e gider..
    fiyat tayfı karşılaştırması bu açıdan gerçekçi olmuyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:21:17 >

• - HATA -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Nisan 2013; 13:20:48 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:21:41 >

• quote:

Arkadaşlar bu kişiler kimsenin söylemediği şeyleri onlar söyledi diye iftiralar atıp konuyu aslında asla gitmeyeceği yerlere taşıyorlar. Böyle anormal insanlara neyi anlatabilirsiniz ? Uydurduğu, iftira attığı hiçbir şeye cevap veremediğini görmüyor musunuz ? Bunu bilinçsiz yapıyor ise başka bir sorunu vardır, bilinçli yapıyor ise başka bir sorunu var demektir. Siz böyle birisine nedersiniz ?
    -
    quote:

Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)
    Bir arkadaş araba örneği vermiş bende yine öyle bir örnek vereyim.
    Bir adam araç almış 260 yapıyo. Ama arabada klima yok, yol, bilgisayarı yok vs başka hiç birşey yo diyelim.
    Diğeride 220 yapan ama tam donanımlı araç almış aynı fiyata. ikisi tartışıyo. Hızlı olan benim aracım senden hızlı diyor. Diğeride evet senin araban benim arabamdan hızlı ama benim aracımda Klima var, yol bilgisayarı var, abs var, ebs var, 8 hava yastığı var, start-stop var. Ben zaten o kadar hızlı kullanmıyorum 150 yi geçmiyorum. diyor. Öbürü hala olsun benim arabam hızlı. Başka özellkik sayıyorsunuz onda olmayan. O halen benim arabam hızlı diyo. Sanki araç sadece yüksek hızla ölçülürmüş gibi.
    Bu arkadaşlarda aynı. Ya seninki daha iyi (Hızlı) ama şu şu özellikler yok olması için yükzek rakamlar ve lenslerle uğraşman lazım diyon. Onlar hale benimki daha hızlı. Adama senin ki pahallı diyon. Savunmak için rennk kalitesi diye gösterdiği fotoları 10.000 lik lenslerle çekilmiş.
    Adama uzakta fark olur sen crop yapmak zorunda kalırsın oda bu yakınlıkta netlikte olmaz diyorsun. Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

Başlığın 3.sayfasında bu mesajında bahsettiği örnek resim koyan kişi siz olmalısınız @ozturert , ben göremedim "ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu " dediğinizi, bari siz gösterin de herkes görsün böyle bir söz söyleyip-söylemediğinizi !..

Orada şunu demek istemiştim: Bir DSLR ile 83mm çekim yaptım, DSLRlike makinedeki 1200mm ile karşılaştırdım. Buna rağmen DSLR çok kötü olmadı. Elimde 200mm bir objektif olsaydı olay iyice kopacaktı.
    DSLRlike hayali kuranların şunu düşünmesi lazım: Çekecekleri fotoğrafların %90'ı 100mm'ya kadar olacak. Eş-dost-kedi-manzara vs.. 1200 ile çekilmez. DSLRlardaki telefoto objektifler de çok sık kullanılmaz, en çok kullanılanları 24-100mm arasında olanlar. Ve bu aralıkta kalite farkı artık su götürmez.

• quote:

quote:

Yalan, iftira, hakaret, uydurmalar ile bir hayal aleminde yaşıyor ve birşeyler söylüyorlar. Hiçbir iftirasına kanıtı yok, hepsinin yalan olduğu açıkca duruyorken cevapları olmadığından da cevap vermemeyi sanki iftira ve yalanlarını örteceğini zannediyorlar.

jiddi sen hala psikoloğa görünmedim mi?
    hayır o kadar suçlu pisikoloji içindesin ki ilkokul çocukları gibi yalancı,iftiracı,hakaret kelimelerini ağzından düşürmüyorsun her mesajında. bi sakin ol.

beni suçladığın her konuda,örnek:"isoyu yazmamışsın!!!""psde editlemişsin!!""
    sana daha önceki mesaj linklerimi gösterip,psde editlediğimi,isoyu da yazdığımı kanıtladım.(merak edenler 4.sayfadaki mesajlarımıza bakabilirler,ama bence o değerli zamanınızı buna harcamayın)
    rezil olunca da özür bile dilemeyip,hala bişeyler geveliyorsun yenilen pehlivan güreşe doymaz misali.

bu yüzden o kadar anlamsız konuşan birisin ki,ciddiye alıp yanıt yazmıyorum.

çıldırmış durumdasın.bi sakin ol.bi kumda oyna,top oyna,stresini at. oyalama bizi.

dip not: forumu okuyan arkadaşlardan bu konu dışı mesaj için özür dilerim. ama jiddiye açıklama yaptıkça ,kanıt koydukça hakaret etmeye,suçlamaya devam ediyor bilerek.
    dayanamadım.bu mesajım da kişisel,anlamsız mesajlarım içinde son mesajım olsun.

Hakaret ediyorsunuz, özür dilemiyorsunuz ! Üstelik devam ediyorsunuz !!! Sizin aklınız, bilginiz yetmediğinin kanıtı. Bu sözleriniz sizin ne durumda olduğunuzun kanıtı olduğu için ben de göstermeye devam edeceğim düştüğünüz rezil durumu. Dikkat ederseniz ben yaptığınız hareketin adını söylüyorum. Fakat sizin kullandığınız kelimeler hakaret içerikli. Farkı fark edecek kadar bile aklınız çalışmıyor. Bu alıntıladığım mesajında dediğim şeyleri de öyle söylemedim ki bu yaptığınız şey bile sahtekarlık. Kanıtı orada, koyuyorum ortaya kaç kere ama siz kıvırıyorsunuz ! Yazıyor muydu 600D ile kuş fotosu deyip de karşısına koyduğunuz kendi fotoğrafınızda iso bilgileri ? Neden kıvırıyorsunuz ?! Kıvırıp da e ben yazdım daha öncesinde o fotoğrafım 800 iso demekle oluyor mu ? O karşısına koyduğunuz 600D fotoğrafının 5000 ISO ile çekildiği bilgisi nerede !!! Var mıydı ? Yoktu ! Ben kanıt koyar, yalanı ortaya çıkarırım, yalancı ise böyle kıvırır işte ve bu da kimin ne olduğunun en güzel kanıtı olur !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Nisan 2013; 13:28:58 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.