Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Tam çok da kötü değilmiş diyecektim ki ISO80 olduğunu gördüm. Benim Samsung'un makine çıktısı ISO1600 jpegleri bundan iyi... Sony'de ISO3200 bundan temiz...
  • Ben şu jiddi rumuzlu arkadaşa cevap yazmayayım diyorum. Saçma sapan mesajlarını görmezden gerliyorum ve kendisinede bana artık cevap yazma benim mesajlarım sana değil diyorum. Duruyo duruyo yazıcak bişey mi bulamıyo yoksa kendisine fitira atıldı eğilimi var bilmiyorum. Ben öyle demedim böyle demedim. İftiracı diyor. Birazdan aşağıya koyacağım. Mesajında benim mesajımdan alıntılı olarak yazmış ben bunu nerde dedin diye ama o mesajın içinde zaten. Bunu jiddi demedi. Burda bir sürü kişi ile mesajlaşıyoruz aynı mesajda bir sürü kişiye cevap yazıyo. O konuda fikri olan yorum yapıyo. Ki ben demişim orda jiddi demedi diye.
    Ama adam duruyo duruyo ben nerde demişim üstelik üstünden 3 gün geçmiş.

Şimdi aşağı alıntılı cevapları göstericem. 20MP kim demişi de göstericem de artık sussun. Ve tekrar söylüyorum ben ona atfen bişey yazmıyorum artık. Herşeye atlamasın. Korkuyorum ben biraz önce arkadaşa focus noktasını ayarlamayı yazdım. Ben ne zaman onu dedim diyecek.

• Jiddi kardeş valla bir şey söyliyim neyi savunduğunu ben anlamadım. Dslr alsammı diye düşünürken bu konuyu takip ediyorum belki bir şeyler kaparız diye. Senin ne söylediğinden bir şey anlamadım. Valla bak...Like ı mı savunuyorsun dlsr yimi anlamadım. Koptun gittin...

Bu arada 1300 küsura n11.com nikon d5100 var, 18-55mm vr lens li. Alsak mı acaba? :)

Birde 1249 tl ye var, nası iş bu. Farklı dükkanlardan gelme sanırım ortak havuzda toplanıyor herelde. Güvenilir mi acaba. Doğuş gurubununmuş n11.com ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 22 Nisan 2013; 13:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

İki gündür girmiyordum nihayet bugün fırsatım oldu.

İlk önce jiddi arkadaşın yazdıkları kendi edep ve yetiştirilme örneğini gösterir. O yazdıklarından sonra benim onu adam noktasına koyup yazacağım bir şey olamaz evet ben kendisine yazdıklarım böyle terbiyesizlik sınırında şeyler değildi.

Burda kendisine açıklama yazmadan geçmekte istemedim. Kaç gündür burda bir çok başlık altında bir çok kişi ile tartışmaktayız. İlşin doğrusu bir süre sonra hangi yazdığınız hangi başlık altındaki yazıdaydı kimin yazdığıydı karışmakta.

kendisi olsun, pexo olsun, ozturert olsun DSLR tarafını savunan arkadaşlarla bir sürü yazı yazdık karşılıklı. Kendisi yazmamış olsa bile o arkadaşın mesajını onaylayarak yazdığı bir çok yazı oldu ben kısmen bazılarını kopyaladım.

Kendisi söylemediği şeyleri söylememle itham etmiş ama açıklayayım.
    Kendisinin yaptığı 3 madelik bir değerlendirmeye hitafen yazdığım yazıya cevap dahi vermedi. Yaptığı değerlendirmede
    DSLR le like aynı ağırlıkta derken, sadece body ölçüsü yazmışsın tek body ile mi resim çekiyorsun. Lensleri niye koymuyorsun diyorsun cevap yok. Ki aşağıya yazımı kopyaladım.
    Kendisi olsun diğer arkadaşlar olsun. Biz like ın yakın çekimde DSLR le kıyaslanmayacağını zaten yazıyoruz. Biz her yazımızda DSLR kalitede iyi ama maliyet ve angaryada dez avantajlı diyor. 50 örnek veriyoruz. Bunlara cevap yok.

"50x de Çamur gibi resim çeker" diyorlar falan sitede 50x örneği var çamur gibi mi. DSLR le o kadrajı yakalaya biliyormusun diyoruz cevap yok.

madmax bir hayvan fotosu koymuş örnek olsun diye. Senmi çektin neyle çektin diyoruz cevap yok.

Bir diğeri internetten kıyaslama fotosu koymuş hx200 le Canon vs kıyaslaması. Tamam ama orda hangi lens kullanılmış diyoruz çıt yok.

Ha bu arada jiddi arkadaşın ben nezaman crop 100 daha iydir dediği sözü kendisi demedi zaten bende sen dedin demedim. Kendi gibi savunan diğer arkadaşlara hitafendi. Herkes okuduğu için yazanda aşağıda.

Pexo
    sadece monitörde izliyoruz çoğumuz çektiğimiz resimleri.. burası doğru.. ama bu dslr için ayrı bir avantaj..
    mesela d800 ile 300mm de fotoğraf çekip 1200mm le ile çekilmiş gibi kırparak hx300 den 100 kat kaliteli fotoğraf elde edersin...

Crop fotoğrafını arkadaşın 50xle çektiği fotolarla kıyasladırlar sonucu hepimiz gördük. Biz zaten DSLR yakında iyi derken 50x de kötü derken. 50x karşılığında crop un daha iyi olacağını iddia eden arkadaşlar koca resim kalitesine bile bahane bulmaya çalıştılar. Bide belgeden bahsediyorlar.
    Bu arkadaşda açıklamış. Yok biri tam da öbürü crop ondan. Biz ne diyoruz. Sen asla o yakınlığa ulaşamazsın ancak bütünden crop yaparsın. (100 binlerce kez söyledk) Ama cropun bile daha iyi olacağını söylüyorlardı. Şimdi ama biz bir parçayı büyüttük de siz bilmem ne de. Biz ne dedik. İşte bu senin DSLR de yapacağın bu. Önce inkar ediyo sonrada ama biz crop yaptık. E yuh yani. Tamam crp yapma çek. Aynı balkona birlikte çıkalım o arkadaşın 50x le çektiği plaka fotosundan daha netini çek crop mu yapıyorsun. Crop sonucunu gördün ne yapabiliyorsan kaçlık objektif kullanıyorsan kullan ama sonuçta iki fotoyu yanyana koyunca daha detaylı çek. Bizmi diyoruz crop yap. DSLR de elindeki imkan o.

Adam kalklış yok efendim 20mp yazıyormuş ama 20MP değilmiş kafaya göre yazmışlar diyo. 10 kare yazıyo ama çekemez diyo. Bizde Bu nasıl mantık, O zaman Canon yazanda Canon değildir, APS-C sensör diyo ama APS-C sensör değildir. Kafalarına göre yazmışlardı mantık bumu diyoruz. Kendi yazdığına bakmadan benim yazdığımı savunma olarak yazıyo.

Biz DSLR in kalitesini hiç inkar etmemize rağmen Like ın avantajlı olduğu bariz farkları konuşmaay bile yanaşamıyorlar.

demediğim lafı bana dedi diye savunmuş kendini. Ben her fırsatta DSLR kullanan biri olarak her iki makineyide bile biri olarak diye yazmama rağmen "Yok efendim kendi elinde o var diye elindeki makineyi savunmaya çalışıyor" suçlamalarına ne demeli.
    Asıl kendileri hiç görmeden elindeki dslr leri savunuyorlar. Bide hayal dünyasında yaşamaktan bahsediyo Yalandan bahsediyo.
    Kendi yazısı aşağıda ben nerde HX300 5d mark3 den iyi demişim.

Gayet iyiyim. Demediğim bir sözü bana söylemişim gibi demesi sizce normal mi ? Var mı ispatı dediğime dair ? O zaman benim demediğim bir sözü dedin demeyecek. Bu açıkca iftiradır. Siz psikoloğa görünün. Bu yapılanı algılamayacak kadar iyisiniz demek ki. O zaman ben de sizin için şöyle diyeyim. Siz değil miydiniz HX300V 5D mark III'ten 100 kat iyi diyen ? Haydi buyrun...

Buda başta bahsettiğim maddeler. Cevap alamadığım.

Pexo açıklama yapmış adam 83mm le çekmiş sen 1.200 le neyi kıyaslıyosun diye. İşte onu diyoruz. Senin elindeki mm o ötekinin ise 1.200mm. Haa 300 mm yapmak için bir daha lens alman lazım oda 300 mm.
    O zaman bizde e tabi sen APS-C sensörle çekiyorsun neyi kıyaslıyosun mu diyelim. Bu nasıl düşünce sistemi?

Maddelerine cevap vereyim
    1. Madde : Kimse DSLR ve Like aynı resim kalitesinde çeker demiyor. DSLR de o resimlerdeki fark hangi Lens ile ortaya çıkıyor ve kaç para. 1.500 TL mi diyelim. Kaliteli olması için Diyaframı iyi bir lens olmalı. Ve sadece tek bir lensten bahsediyoruz. İyi sonuç almak için 18-55 ine de, 70-300 ünde iyi lens alman ve ona göre para vermen lazım. Likeın tüm maliyeti senin bir lense verdiğin para.
    Bu neye benziyor. Adam standart aracıyla (50 bin TL diyelim) 220 yapıyo, sen gelmiş benim Ferrari 260 yapıyor diyorsun. Ama o fark için bilmem kaç yüzbin TL veriyorsun. Biz diyoruz ki yüksek hız yapmayacak adamın o kadar para vermesine gerek yok. Normal şartlarda bir arabada yeter.
    Hani fıkra varya, Tavuk, diğer tavuğa yumurtaları gösterip "Kardeş şu iri iri olan çift sarılı yumurtalar benim " diye hava atıyormuş.
    Diğer tavukta "Kardeş benim kocam iki kuruş fazla için g.tünü yırtmaya gerek yok diyor" demiş.
    O hesap...

2 Madde: Resmi makine çekmez kişi çeker olayına. Siteye foto yükleme olayını bilmiyorum öğreneyim. Sana Hem DSLR ile hem Nikon P510 ile (Like makinedir) Hem de Sony HX9V (Ki kendisi Kompakt bir makinedir) ile çekilmiş resimler yollayayım. EXİF bilgileri olmadan. Ayırt et bakalım. Fotoğraf üstadları ile yapılan röp. leri sohbetleri bi takip et. Orda ne kompakt model örnekleri veriliyor. Adam diyo bu bilmem kaç paralık DSLR gibi çekiyo ama çekime gidince küçük diye bizim insanımız ciddiye almıyor. İlla büyük ve gösterişli olacak. Halbuki bu kaç DSLR makineyi cebinden çıkarır diye.

3 Madde: Ağırlık ölçüsü yazmışsın. DSLR ler daha hafif diye YUH insafın kurusun.
    Boş Body ölçülerini yazmışsın bide pil dahil yazmışsın. Herhalde o bady objektifsiz çekiyo. Direk aynadan alıyo ha görüntüyü :) :) :)
    El insaf be kardeşim el insaf. 18-55 ekle. Bitti mi ? yo Teleyi ne yapcan? Çünkü en ince gömlek cebine sığan Kompakta bile 16X zom var. Ki senin 18-50 ve 70-300 lens aralığını hesaplarsan 16x yapar. Ki Like larda 50x optik 200x dijital zoom var. Ki her DSLR cini çantasında olan portre (50mm), makro, geniş açı falan saymıyorum. Ne oldu ağırlık.
    Öyle boş body ebatları yazmakla olmuyor. Üstelik sadece ağırlıkta değil (Sony alfa a35-a37, a55, a57 leri falan saymazsak) Canon ve Nikonun bodyleri ile Like veya kompaktlar birmi. Hele pro makineler eşek ölüsü gibi. Ben geçen hafta dereboyuna balığa gittiğimde sırf bu yüzden çantayı alamadım yanıma. Bilader kompakt makinesini koydu cebine öyle gitti. Balık mı tutucam koca çantayı mı taşıyıcam diye. (Benim çantada Body, Geniş açı, tele, portre lensi alet edevatı derken bayağı okkalı bir ağırlık)
    Like makimeyi kapalı iken palto cebinde bile taşırsın. Bu arada bu hemen kendi çantamı ölçüm 2.8 Kilo. Yani DSLR tadında resim çekmek için Her gittiğim yere 3kg yük taşıyorum. Ki kıyaslayacaksanız böyle kıyaslamak lazım. Çünkü Like makinenin genişi de tele side hepsi içinde.

O yüzden biraz jiddi deği ciddi olmak lazım. Ama sağol beni güldürdün. Allah da seni güldürsün :)
    Hele ağırlık olayında süperdin. Komik adamsın vesselam.

Bence siz DSLR in kalitesini bizim kabul ettiğimiz gibi, sizde lens fazlalığı, fiyat, düşük zoom gibi konularda dezavantajları kabul edebilecek kadar adil olun

Şimdilik zamansızlıktan bu kadar yazıyorum. Malum başka işlerimizde var. Diğer yazılara ilaveten cevap yazarım.

Evet benim yazdığım mesaj. Bu mesajıda yukarı kopyalayıp ben nerde 20Mp yazıyorda 20MP çekemez dedim falan diye yazıp duruyo. Mesajın üçüncü paragrafında ve dokuzuncu paragrafında iki kere yazmışım. Hatta cropla ilgili yazıyıda kimin yazdığını koyu renkle alta eklemişim. Halen neyin saçmalaması neyin kafası anlamıyorum.

Son mesajında iyice aşmış 20Mp değil diye kim dedi ispatlasın demiş. Hemen geliyor sırada ki mesajda

• quote:

quote:

20MP olayına gelince. Sensörmüş çekmezmiş. Yıllar öncede APS-C ler 10MP çekmiyodu. Şimdi onada mı inanmayalım. Bu dediğiniz araçta abs yazıyo ama onda abs yoktur demek gibi bişey. Sanki adamlar kafalarına görre yazıyor. Kardeşim bıram MP sini içinde yazdığı bir ayar olması. Toplatırlar makineyi. Bunlar belli standartlar çerçevesinde çıkar.
    Artı 30Mp neye göre hesaplanır. Ve sen neye dayanar (Yok çekemez diyenler) neye dayanarak söylüyor.

Bir kişi gösterebilir mi bu hayal ürünü lafları söyleyen kişi bu dediklerini söyleyenlerden (bir de üstelik birkaç kişiler bunlar yani) ?! Bu kişi neye dayanarak birilerinin bunları söylediğini iddia ediyor ? Hele bir böyle bir iddianın doğruluğunu kanıtlasın sonra cevap beklesin. Öyle bir şey söylendiğini iddia ediyor ise iddiasını ispatlamakla sorumludur. Edemediği durumda bu hayal ürünü yorumuna böyle cevap alabilir. Söylemediği şeyi kim nasıl cevaplasın ?!

Be ve bundan önce yazdığın 20mp ile ilgili itham ve iddialarının cevabı ve ispatı.
    oztuert in 17 nisanda yazdığı cevap. Hani kimse demişti. Kendini aşmış kimsenin demediğini iddia ediyordun.

ozturert
    Yarbay

6260 Mesaj [X]

17 Nisan 2013; 15:35:03 Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=74119578

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Sony almazdım. 14MP üzerindeki makineleri almayın. Marka ya da diğer özellikler ikinci planda olmalı.

Benim cevabım .Ben size katılmıyorum. 20 mp foto demek o fotoyu işleyebilecek işlemci demek sensör demek. O 20MP yazısı oraya ezbere yazılmıyor.
    Siz 1200mm saniyede 10 kare dediğinizde bunu 20 MP yapacak güçtede makine üretiyorsanız o makine makinedir.

Ve oztuert in cevabı: Degildir. Fotograf orneklerine internette bak. Ya parlak bolgeler patlamis ya iso100'de bile kumlanma var. Bu makinelerin verdigi gercek coUnurluk 10MP'yi gecmez. Hx300'un teknolojik cicileri var ama gercek fotograf kalitesi kotu. Marka ile ilgisi yok, yani sadece Sony degil her 16mp ve uzeri kompakt makine boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 22 Nisan 2013; 14:36:00 >

• Artık o mesajları okur okur ağlarsın. Ve dediğim gibi ben sana atfen herhangi bir şey yazmak istemiyorum. Ahmete mehmete yazdıklarıma falan atlama ilerde ben ne zaman dedim diye. Sende bi hakarete uğrama iftiraya maruz kalma bağımlılığı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Arkadaşlar bu kişiler kimsenin söylemediği şeyleri onlar söyledi diye iftiralar atıp konuyu aslında asla gitmeyeceği yerlere taşıyorlar. Böyle anormal insanlara neyi anlatabilirsiniz ? Uydurduğu, iftira attığı hiçbir şeye cevap veremediğini görmüyor musunuz ? Bunu bilinçsiz yapıyor ise başka bir sorunu vardır, bilinçli yapıyor ise başka bir sorunu var demektir. Siz böyle birisine nedersiniz ?
    -
    quote:

Abi hiç uğraşmana gerek yok. Adamlar hep yakın çekim modunda düşünüyorlar (Veya düşünmek istiyorlar)
    Bir arkadaş araba örneği vermiş bende yine öyle bir örnek vereyim.
    Bir adam araç almış 260 yapıyo. Ama arabada klima yok, yol, bilgisayarı yok vs başka hiç birşey yo diyelim.
    Diğeride 220 yapan ama tam donanımlı araç almış aynı fiyata. ikisi tartışıyo. Hızlı olan benim aracım senden hızlı diyor. Diğeride evet senin araban benim arabamdan hızlı ama benim aracımda Klima var, yol bilgisayarı var, abs var, ebs var, 8 hava yastığı var, start-stop var. Ben zaten o kadar hızlı kullanmıyorum 150 yi geçmiyorum. diyor. Öbürü hala olsun benim arabam hızlı. Başka özellkik sayıyorsunuz onda olmayan. O halen benim arabam hızlı diyo. Sanki araç sadece yüksek hızla ölçülürmüş gibi.
    Bu arkadaşlarda aynı. Ya seninki daha iyi (Hızlı) ama şu şu özellikler yok olması için yükzek rakamlar ve lenslerle uğraşman lazım diyon. Onlar hale benimki daha hızlı. Adama senin ki pahallı diyon. Savunmak için rennk kalitesi diye gösterdiği fotoları 10.000 lik lenslerle çekilmiş.
    Adama uzakta fark olur sen crop yapmak zorunda kalırsın oda bu yakınlıkta netlikte olmaz diyorsun. Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

Başlığın 3.sayfasında bu mesajında bahsettiği örnek resim koyan kişi siz olmalısınız @ozturert , ben göremedim "ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu " dediğinizi, bari siz gösterin de herkes görsün böyle bir söz söyleyip-söylemediğinizi !..

Orada şunu demek istemiştim: Bir DSLR ile 83mm çekim yaptım, DSLRlike makinedeki 1200mm ile karşılaştırdım. Buna rağmen DSLR çok kötü olmadı. Elimde 200mm bir objektif olsaydı olay iyice kopacaktı.
    DSLRlike hayali kuranların şunu düşünmesi lazım: Çekecekleri fotoğrafların %90'ı 100mm'ya kadar olacak. Eş-dost-kedi-manzara vs.. 1200 ile çekilmez. DSLRlardaki telefoto objektifler de çok sık kullanılmaz, en çok kullanılanları 24-100mm arasında olanlar. Ve bu aralıkta kalite farkı artık su götürmez.

Arkadaşım. Hep aynı noktaya dönüyoruz. Orda şunu demek istedim diye açıklama yapmışsınız. Evet 200 mm veya 300 mm le daya iyi bir sonuç elde ederdiniz ancak bu defada DSLR de her açı için farklı lens alma ve lens çokluğu, fiyat artışı sözümüze geliyorsunuz yine. ama yinede o kadar yakın detay alamazdınız. Bakın detay derken renk detayı değil, çektiğiniz yerin yakınlığı anlamında.
    Aşağı sakal yukarı bıyık durumu. Fiyat ve lens ağırlığı olmasın dediğiniz ve kit lens yeter dediğinizde Zoom eksikliği sorunu çıkıyo. Zoom olunca fiyat ebat artıyo. Bende elimdeki 300 lük tele ile bilmem kaç metre ilerde binayı çekiyorum. Gayet güzel çıkıyo. Ama 50x le o binanın açık camından içerine ki tv kanalının logosunu göreceksiniz. Olay bu.
    Elbette ki kediyi eş dostu 1.200 le çekmem ama 24 mm de DLSr kadar olmasada çekirim.Sanki Like lar yakın planda hiç resim çekmiyormuş gibi yazıyorsunuz. Ama DSLR le 50x hayal ötesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 22 Nisan 2013; 15:25:21 >

• Bir zavallı ilkokul çocuğu, psikoloğa görün vb. şeklinde hakaretler etti sözde kendince birisine. Aslına orada hakaret ettikleri hep kendileri. Bir ilkokul çocuğu dahi sizin yalanlarınızı, yanlışlarınızı yazdığınız an görüp anlayabiliyor ise demek ki siz ondan daha az eğitimli yada rahatsızsınız demektir. Sizde bir İlkokullunun zekası da olmadığı için birilerine şöyle dedi böyle dedi dediğiniz yalanlarınızın bir tanesini kanıtlayamadınız. Kötü söz sahibinindir derler ya tam da bunun ispatı oldunuz her sayfasında bu başlığın.
    -
    quote:

Örnek resim koyuyo ama ben croplamak zorunda kaldım o yüzden kötü oldu diyo. Sanki biz ne dedikse. Croplamak gerekmeyen yüksek teleli bir lensle çek. O kalitede çekte neyle çekersen çek.

quote:

Bu jiddi isimli arkadaş jiddi jidi deli. (alınma güze güzel konuşuyoruz)
    20 MB yazıyormuş değilmiş. Allahım ya adamdaki kafaya bak sanırsın ilkokul çocuğu yazıyo. 20MB yazrmışda değilmiş o makineler.

Kanıtlayabiler mi bu iftiralarını ? Yok, olmayan şeyin kanıtı olmadığı için rezilliklerini hakaret ederek örtmeye çalıştılar.

İşte bir tanesini ispat edemediğiniz rezilliklerinizin sizin ne olduğunuzu gösteren en gerçek, en güzel kanıtlarıdır bunlar !.. Söz uçar yazı kalır, size de bu yaptığınız rezilliklerinizin belgesi olur işte böyle. Hala lafı kıvırıp durun. Hakaret ettiğiniz kişilerden bir zerre daha iyi zekaya, bilgiye, akla, eğitime sahip olmadığınızın kanıtıdır bu yaptıklarınızı ispatlayamamanız. Bu iftiralarınıza cevap veremeyip hakaretlere sarılmanız. Gösterebiliyor musunuz bu mesajlarınızda dediler diye yazdığınız iftiralarınıza bir kanıt ? Yok ve hala hakaret ve kıvırmalara devam ediyorsunuz. Benim size cevap yazdığımı nereden çıkartıyorsunuz ? Ben konuyu okuyanlara sizin yaptığınız yalan, iftira, hakaretleri gösteriyorum. Siz yaptıklarınızdan bile kendinizi sorumlu kabul edebilecek akla sahip değilsiniz ki, olsa birisini kanıtlardınız. Sizin kanıtlayamayacağınız mümkün değil, çünkü uydurduğunuz sözleri söyleyenler sadece sizsiniz. Kanıtlayabileceğiniz tek şey yine kendinizin ne olduğu olacaktır.
    Bir de bu 20MB apayrı bir uydurma. Hem cehalet hem uydurma. 20MB nedir ? İlkokul çocuğu yapmaz ki bu hatayı !!! Hem iftira ediyor, hem yalan söylüyor, hem de onu bile becerecek bilgi, zeka ve akla sahip olmadığını kanıtlıyor ne güzel !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Mayıs 2013; 8:31:03 >

• quote:

DSLR de her açı için farklı lens alma ve lens çokluğu, fiyat artışı sözümüze geliyorsunuz yine.

Aşağıdakileri alıp 1000mm'yi es geçerdim:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-slt-a35-16mp-plus2-lens-ile-birlikte-sok-fiyat-117048437/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sony-a37-18-55-mm-ve-75-300-mm-lensli-canta-ve-hafiza-karti-hed-115054889/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-petax-k-x-tum-seti-ile-satiliktir-119348073/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k-x-18-55-lens-uv-filtre-sd-kart-piller-sarj-cihazi-120112789/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-pentax-k-x-18-55-kit-ve-70-300-sigma-apo-dg-lens-114272473/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-epm-1-plus14-42mm-kit-lens..5-aylik,tr-garantili-122458288/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-olympus-pm1-3d-foto-full-hd-video-121177549/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-e-pm1-14-42-mm-sifir-grantili-kutusu-dahi-acilmamis-119485700/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-e-pl3-garantili-kutulu-121249331/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympis-ep-l3-118962424/detay
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7446
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7830
    http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=canon+600d
    http://www.sahibinden.com/arama?query_text=d5100
    http://www.sahibinden.com/arama?query_text=nex-5n

...
    ...
    ...

• arkadaşım aslında temel olarak aynı şeyi söylüyor herkes

dslr ancak meraklısı için gereklidir.. bu işe "vakit" ayırmayacak kişinin almasına gerek yoktur
    dikkat edersen sadece "vakit" dedim.. çünkü hx300 fiyatına YAKIN bedelle giriş seviye bir dslr+kit+ mesela nikon 55-200 alınabilir
    herkes anlatmış bir de ben anlatayım.

bunlar çok para tutmaz ve kullanıcıya bir daha ek masraf çıkartmadan uzun yıllar hemde compact makineye göre 10 misli kaliteli fotoğraflar çekmesini sağlar... bu kalitefarkı konusunda en azından anlaştık.

tezini savunmak için konuyu çarpıtmana gerek yok.. bu forumda renk karşılaştırması için ben fotoğraf koyudum sende yazmışsın 10.000 lik lensle çekilmiş diye.. buna ne gerek var? fotoğrafı yüklediğimde de yazdım70-300 lensle çektim diye.. yani yenisi 550 usd ikinci el 600 TL

Gövde d300s ama madem meraklısın bilmen lazım ki d5000-d90-d300s aynı sensöre ve aynı imaj kalitesine sahiptir
    yani aynı ayarlar ve aynı lens ile aynı neticeyi alırsın.

Farazi konuşma örnek koy diyecekleri muhattap almayacağım..olsa elimde d5000 yada 5100 çeker koyarım.. ama herkesin belli bir bilgi seviyesinde olması lazım eğer bir konu hakkında tartışmaya iştirak ediyorsa.

şimdi daha yenisi d5100+kit lens 600usd + koy üzerine 250usd 55-200 yada 400usd 55-300
    850-1000 usd etti..(fiyatlar usa yani hemen hemen hayyam fiyatları.. )
    HX300 usa fiyatı yaklaşık 500usd

işte bu basit setle 10.000lik lensle (70-300 550usd) çekilmiş dediğin yukarıdaki fotoğrafı hatta daha iyilerini çekersin tabi kullanmayı biliyorsan.

okuyanları yanıltmamak lazım.. 40d den 600d den daha iyi fotoğraf kalitesi veriyor dediniz mi bu sebebini anlayamadığım bir yalan olur.
    oysa burada okuyup elindeki biriktidiği parasıyla makine almaya karar verecek gençler var.. inat uğruna onları yanlış bilgilendirmek doğru mu?

bu işe vakti olmayan kişiler tabiki dslr almasınlar ama o kadar para verip te mercimek sensörlü bir compact almak ta yazık
    hemen hemen yarı fiyatına aynı işi yapacak onlarca compact var.

örnek mi?
    Fujifilm FinePix S4500 aynı ölçülerde sensöre sahip 24-720mm 149 usd
    Olympus SZ-12 aynı ölçülerde sensöre sahip 25-600mm 159 USD
    FinePix S8200 aynı ölç sensöre sahip 24-960mm 279 usd
    Panasonic Lumix FZ60 28-600mm aynı ölçülerde sensöre sahip ancak Leica Lensi ile 28mm den 600mm e sabit f2,8 diyafram veriyor 298 usd (ultra zoom compact da tartışmasız tek geçerim)
    Cyber-shot DSC-HX300 aynı sensör 24-1200mm 498 usd

yani ben sadece anı fotoğraflayacağım diyen biri, bire bir aynı işi yapacak ilk sıradaki modeli 149 usd ye almak varken neden 3 katı para verip hx300 alır?

buradaki insanlar da alanları değil ama okuyup karar vermeye çalışanları işte bu noktada uyarıyorlar.
    bir compact makine ye 500usd verilmez.. hele hele distribütör fiyatlarıyla 1450TL hiç verilmez.

• Panasonic Lumix FZ60 28-600mm resim ve video kalitesi hx300 den daha iyimidir bende bu tür kolay kullanırlık bir makine bakıyorum canon ile sony arasında gidip geliyordum videoda önemli canon o yönde zayıf diyorlar yoksa biraz daha cıkıp nex f3 almakmı mantıklıdır birde nex f3 video kalitesi hx300 ile aynımıdır bu cevap verebilen olabilirse sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

Panasonic Lumix FZ60 28-600mm resim ve video kalitesi hx300 den daha iyimidir bende bu tür kolay kullanırlık bir makine bakıyorum canon ile sony arasında gidip geliyordum videoda önemli canon o yönde zayıf diyorlar yoksa biraz daha cıkıp nex f3 almakmı mantıklıdır birde nex f3 video kalitesi hx300 ile aynımıdır bu cevap verebilen olabilirse sevinirim

F3'ün videosu çok daha iyi.
    Canon'unki de kötü değil ama HX300 daha iyi.
  • tesekkürler ozturert hocam jiddi hoca da f3 tavsiye etmişdi en yuksek zoom lens kaçç mm lik oluyor ve bu hx300 odaklandıgı alanı olensler ne kadar verebilir kalite anlamında sormuyorum mesafe olarak f3 55 205 len ne kadar uzaklık yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknisyen37

tesekkürler ozturert hocam jiddi hoca da f3 tavsiye etmişdi en yuksek zoom lens kaçç mm lik oluyor ve bu hx300 odaklandıgı alanı olensler ne kadar verebilir kalite anlamında sormuyorum mesafe olarak f3 55 205 len ne kadar uzaklık yapar

Şu anda NEX serisi için 55-210mm var. 35mm'de (tam kare standardında) 83-315mm'ye denk gelir ki pekçok şey için yeterli.
  • Sanırım bazılarında para bol. 1,300 TL böyle bir makineye verilir mi? İlerde satmak istersen ne yapacaksın? Bu kadar çok para bağlanmaz bu tarz makineye.

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?
    1200mm

Etrafı araştırıyorum ama 250mm nin üstünde görüntüsü hiç yok. Bunun nedeni acaba noise sorunu olmasın? O kadar para verip 250mm üstünde çekerken sorun yaşıyacak isen niye 500-600 TL lik bir cihaz almıyorsunuz ki?

ALın ben size iso 400 de foto vereyim. Sonra DSLR ile karşılaştırın. ^^ Bu arada fotoğraf 5184 x 3888 pixels gerçek boyutunda değil. Gerçek boyutta olsa o noiseler nasıl çıkar offf diyeyim. :)

HX300 - iso 400

ISO 400 +2ev'de Noiseleri rahatlıkla görebilirsiniz. Uygun ışık koşulları olmadığı taktirde kötü bir performans veriyor. ISO 800 ihtiyacı doğduğunda (ışk koşulları nedeniyle) sizi yarı yolda bırakıyor. Sürekli güneşli havada dolaşacak değilsiniz. Yanınızda da sürekli soft box da taşıyacak değilsiniz.

HX300 iso testi

Sensör boyutları
    D3100: 23.6x15.8 mm
    HX300: 6.3x4.6mm

DSLR ile Çakma DSLR'i karşılaştırmayın hiç. Vizör boyutları yeteri kadar bilgi veriyor. Optik çarpanlı kompact makineyi DSLR ile karşılaştırmak hacı murat ile ferrariyi karşılaştırmaktan farksız. Hacı murat ne kadar allayıp pullarsanızda ferrari etmez. Bu kadar basit. HX300 milleti tokatlamaktan başka bir şey değil. Ben bu tarz makineye 400 Liradan fazla para vermem.

Edit : Daha büyük sensör, daha fazla ışık alanı ve bu da daha kaliteli fotoğraf demektir. Canon EOS 600D modelinde 11,65 kat daha büyük sensör alanı mevcut.
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? 18.5 µm² vs 1.6 µm² : Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder. Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir. Canon EOS 600D modelinde 11,56 kat daha büyük pixeller mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 23 Nisan 2013; 4:11:27 >

• Fazla sağa sola yatmaya gerek yok zoom meselesi bir kenara bu sınıfta en iyi image kalitesi sunan like Panasonic FZ150-200.Bakabilirsiniz Leica objektifiyle bu sınıfın en iyisi Sony HX200-300 genel sorunları şu renkler berbat,noise oranı sensöre fazla yüklenildiğinden dolayı fazla(Şunu yapsa 10-12mp ama yok )tek artısı video ama bizde video kamera almadığımıza göre...

600d kıyası tam bir fiyasko.600D kit lensi ile bile bütün likelardan daha net ve canlı bir fotoğraf sunar.Likelardaki titreşim engelleme sistemi uç zoom değerlerinde yine bir işe yaramıyor.Kısacası şuandaki bir like yeni çıkan bir cep telefonundan çok da farklı değil...MP ve zoom değeri dışında..

Bu kadar para vericeğinize gidip şunu alın diyemiyorum işte bu meretlerin artısı herşeyden az az bulundurmaları...Sıradan bir kullancı 70-300mm bir lens alıcaktır fakat bu bile aslında o kafanızda çekmek istediğiniz noktanın yanından geçmiyor.Video konusunda ama 600d-D5100 v.s bunlardan kat ve kat iyi çekiceğini düşünüyorum... DSLR alırsanız Sony Alfa57'ye bir göz gezdirin derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sgtab1

Sayin TuffkiLLe

Profesyonel tip fotograf makinasi yoktur aslinda. DSLR (Digital Single Lens Reflex) fotograf makinalarinin en ucuzundan en pahalisina kadar profesyonellerden cok amatorler fotografcilar tarafindan kullanirlar. Cunku amator kullanicilarin sayisi profesyonel kullanicilardan fazladir.
    Turkcemize birileri bu DSLR makinalari profesyonel algilamasini fena pompalamis ki Turkiye de lensi degisen tum fotograf makinalarina profesyonel tiplemesi yapistirilmis.
    Profesyonel demek bir isi cok iyi bilen / yapan demek degildir aslinda. En basit ornek trafikte kendi arabasi ile bir yerden bir yere gidenler sofordur ama taksi soforleri profesyonel soforlerdir. Hayatini idame edebilmek icin para kazanmak amacli soforluk yaptigi icin taksi soforu profesyonel sofordur.
    Trafikte taksi soferlerinden daha iyi ve daha guzel araba kullananlarin sayisi taksi soforlerinden fazladir. Bunu neden acikladim . Her taksi soforu cok iyi araba kullandigi icin degil yaptigi isten para kazandigi icin profesyoneldir. Ama taksi soforlerinin kullandigi arabalar da super arabalar degildir .
    Bu yuzden fotograf makinalarindaki profesyonel / profesyonel olamayan diye ayirmak cok anlamsizdir.
    Cok basit makinalar ile cekilen fotograflar bile eger para kazandiriyor ise bana; benim profesyonelce fotografcilik yaptigimi belirler ama maalesef benim cok iyi fotografci olmami kanitlamaz. Ben fotografciligin ne anlama geldigimi bilmiyorsam resim cekmek ile fotograf cekmenin ayni olduguna inaniyorsam bana dunyanin en iyi fotograf makinalarini ve lenslerini getirin ben kendimce bir suru neden bulup o cihazlari elestiririm. Ama 200 TL bir kompakt makinadan cektigim resimide (fotograf degil) herkeze cok super diye algilatmak istiyorsam ve bunu diretiyorsam da bu isi bilenlerin karsisinda da komik duruma dusmus olurum.
    Arkadaslarinizin elindeki donanim zoom yapmaya elverisli degil ama guzel fotograf cekmeye yeterli bir donanim (18-55 lens). Zoom yapamadigi icin elestirdiginiz donanim bugun ayni zoom araliginda (18-55) DSLR nin altindaki tum fotograf makinalarindan cok ama cok daha kaliteli fotograf ceken bir donanimdir. fotograf makinalarini xxxxx zoom yapamadigi icin elestirmek sanirim lens olmadigi icindi eger arkadasinizin zoom lensi olsaydi bu kelimeleri su anda konusmuyor olacaktik.
    Fotograf sanatciligi xxxxxx zoom yapan makina ile cekmek degildir. Fotograf sanatcisi asla elindeki donanim ile degil cektigi fotograflarinin diger insanlar tarafindan verdigi degerle bir yere gelen sanatcidir. Ben istedigim kadar ovuneyim makinamin xxxxxxx zoomu cok iyi yaklastiriyor diye ama ben o donanimin sanatsal pencerisinden iceri girmedikten ve sayginliga erisemedikten sonra teleskop ile gunesin ustundeki lekeleri ceksem ne ise yarar ki Eger benim fotograflarim bir anlam ifade etmiyorsa.

simdi gelelim konumuza ;

Asagida verdigim linkte ;
    Canon EOS 550D + 18-55mm + 75-300mm Lens Dijital SLR Fotoğraf Makinası fiyati da 1.571,83 TL birde yanina 50mm 1.8 200 TL lens alirsaniz
    sizi inanin hic yolda birakmayacak bir setiniz olur

http://www.sanalreyonum.com/urun/canon-eos-550d---18-55mm---75-300mm-lensdijital-slr-fotograf-makinasi_967222.aspx?CatId=27282&ref=akakce&v=1.44.1

fotograf cekmek demek emek demektir. Fotograf cekmek demek gercek fotografciligin boyutuna atlamak demektir.
    Resim cekmek demek goruntuyu saklamak demektir. Resim cekmek demek kopyaci olmak demektir.

Benden size bir oneriydi

Saygilarimla.

tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam siz de haksız sayılmazsınız aslında, hx300'ün üzerine bi 500-600 lira daha yatırımla çok daha kaliteli fotoğraflar yakalamak mümkün. 2. el pazarında da avantajlı olunur ileride. ancak lens kalabalığı, zoom miktari ve pratiklikten ödün vermek gerekecek bu durumda da. ihtiyaçların ne olduğunu gözetip ona göre karar vermek lazım

• HX300 de kezban çekiyorsun adriana lima çıktısı alıyorsun. 600D yi bırak 5d mark III den bile daha iyi bir fotoğraf makinesidir. X100 ler de giyinik çekeseksin çıplak çıktısı alacaksın. Ben paraya ona biriktiriyorum. Ondan alacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 24 Nisan 2013; 17:40:07 >
  • Nex 3F FZ 200 HX 300 Fiyat olarak bir birlerine çok yakınlar ben 3 makinayı da beğendim ama üçü arasında kaldım :) taşıması kolay olsun , zoom da iyi olsun , çekilen foto da sağlam keskin olsun, bu üç özelliği karışımı bir şey olaydı kısmetse bu hafta alıcam İnşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: radres108

Nex 3F FZ 200 HX 300 Fiyat olarak bir birlerine çok yakınlar ben 3 makinayı da beğendim ama üçü arasında kaldım :) taşıması kolay olsun , zoom da iyi olsun , çekilen foto da sağlam keskin olsun, bu üç özelliği karışımı bir şey olaydı kısmetse bu hafta alıcam İnşallah

Netlik oranını sırayla yazıyorum NEX-FZ150-200-HX300

Like sınıfın en iyisi FZ150-200'dür.Sony noise'den geçilmiyor.Zoom konusunda ihtiyacına göre bir seçenek belirle artık...

Nex3f aynasız bir makina'dır ve objektifi değiştirilebilir...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.