Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliselale

Ya arkadaşım sizin mesajlarınızı okuyarak direkt mesajlarınıza karşılık yazıyoruz ama siz bizim yazdıklarımızı anlamamada ısrarcısınız. Senin çektiğin lens 550 USD imiş yani yaklaşık 1.000 TL ve sadece lens fiyatı.
    Bizde bunu diyoruz. Bir lensin fiyatı o iyi resmi çekmek için. Zoom objektifi ki zoom çekebilesin, geniş açısı ki en lazımı, derken fiyat büyüyor.
    Artı sadece sana değil burda adam bilmem kaçbinlik lenslerle çekilen resimleri koyup ucuz lens giriş seviyesi maki ile çekilmiş gibi lanse etmeye çalışıyor. DSLR kalitesini anlatmak için çok pahallı DSLR setlerle çekilmiş resimleri koyup giriş seviye standart kit lense örnek diye koyup insanların yanıltılmasına karşıyız. Burda ki mesele DSLR le Lİke kıyaslaması değil ki. Öyle olursa DSLR de bir sınır yok 25.000 lik lenslere kadar gider iş. 1.200 lük fiyat çevresindeki kıyaslama.

İkinci bir konu fiyatı yakın tutmak için DSLR in ikinci el fiyatı yazmak veya ben şuna mal ettim deyip spesifik rakam vermek, öte yandan sürekli olarak like makine için 1.500 TL demek de yanlış. Yok Like 1.500 verene kadar iyide like o fiyat değilki. Şu an daha 15-20 gündür piyasada olmasına rağmen Sony HX300 ün sıfır fiyatı 1.100 tl (Telepanya) hepsi sony veya bt sony de 1.200 civarı. Ve bu fiyat bir kaç haftaya düşecek. Mesela yine like olan Nikon P510 da 1.300 lerdeydi şimdi 800 e bulunuyor. Siz 800 sıfır tek lensten bahsediyorsunuz.

Birde DSLR en az 2 lens taşımak zorundasın biri geniş biri az çok 200 veya 300 mm yakınlaştırma için ha bunun diyafram değeri iyi olsun dersen 1.200 TL sadece lensler en az.

Senin yazdıklarını anlıyoruz neden anlamayalım.. ama her mesajında kullandığım lens'e araba parası dediğin için her seferinde düzeltmek zorunda bırakıyorsun insanı

demekki araba parası değilmiş.. üstelik ben aldıktan sonra çıkan ve Nikon 70-300VR den optik olarak daha başarılı olan Tamron 70-300VC... 350 usd.... adam gibi fotoğraf çekmek için çok mu pahalı?
    şimdi yeni alacak olsam gider direk Tamron'u alırdım mesela..

kısacası konu dslr lerin pahalılığı değil.. isteyen 50.000 usd harcar set kurar isteyen biraz araştıran 1000 usd harcar hayat boyu bir daha tek ekipman almadan fotoğraf çeker..

burada konu Like için yapılan tercih..
    1200TL ye neredeyse benim cep telefonumdaki sensör kadar sensörü olan bir makine alınır mı? zoom dışında imaj kalitesi cep telefonu ile neredeyse aynı olan bir makine ye bu kadar para vermek yazık değil mi?

"bence" yazık.. like makineler para tuzağı.. allayıp pullayıp bir sürü teknik data yazıp kandırmacadan başka bir şey değil...

örneğini verdim 149 usd aynı işi yapan makine var?.. asıl kazık bu işte... kim o kadar zengin? hem dslr nin pahalılığında şikayet bedeceksiniz hemde gereksiz yere 3 misli fazla vereceksiniz..
    bence asıl çelişki burada.

• quote:

Arkadaşım sonda ki o yazı zaten gerçekçilikle yazılmış değil, elbetteki öyle bir şey olmaz en azından bir süre daha. Adam kalkar da asıl para kaynağı olan DSLR pazarınının kalbi olan sensörü like makineye koyup DSLR pazarını öldürür mü? Orda vurgulanma istenen şey. DSLRde objektif çoğunluğunu savunan vs kişilerin hani olsaya olmazda misal diyelim böyle birşey konsa lens çokluğunu ve angaryasını kabul edeceklerini ancak şuanda DSLR makinelerde APS-C sensör olduğundan lens çokluğunu bir sürü lens taşımanın sıkıntısını göremezden gelmeye çalıştıklarını vurgulamak için yazılmış afaki bir yazıydı.

Ben tartışmanın kimi yerlerinde jiddi ve ozturerte yakınım kimi yerlerinde de sizin gibi arkadaşlara evet bir dslr makine sahibi olarak lens almanın zorluklarının farkındayım bu masraflı bir hobi kabul etmek lazım ancak 600mm bir sigma 6.5 kg geliyor parasını hiç konuşmayalım, 6.5 kg olmasının ve o kadar büyük olmasının sebebi dslr sensörlerinin fiziki yapısı bunu kastettim yukardaki yazıda.

"o yazı zaten gerçekçilikle yazılmış değil, elbetteki öyle bir şey olmaz en azından bir süre daha" şu cümlene itirazım var dslr like gövdenin içine aps-c sensör koyarsan aynı fiziki yapıyı korumanız imkansızdır bunun için bu makineler böyle akıllara zarar zoom değerlerine ulaşabiliyor.

Tartışma apayrı bir mecraya kayacak ama çarpan etkisi aslında zoom yapmaz yani aslında elinize geçen perspektif 215mm dir fakat gördüğünüz açı 1200mm dir dolayısıyla kıyaslama yaparken dslr gövdelere haksızlık yapmamak lazım

http://blog.fotografium.com/crop-faktorlu-sensor-zoom-yapar-mi-yoksa-mit-mi/

• Yok yok amaç zaten başka mecraya kaymak veya DSLR e haksızlık etmek değil. Bende aynı zamanda DSLR kullanıcısıyım. En azından şimdilik derken Teknolojinin önü çok açık. Yarın ne çıkarılacağı belli olmuyor.
    Mesela bakınız Sony SLT serisi ile DSLR in karekterstiğinden olan hareketli aynayı ipta edip geçirken ayna teknolojisi getirdi. Öte yandan yine Nex serisi ile compact gövde değişebilir lens yapıldı. Bu uygulama başka markalardada kullanılmaktadır. Son dönemde Aynasız makineler gündemde. Yarın ne olacağı kim bilir. Yarın bir marka veya mevcut markalardan biri Lenslerde yeni bir teknoloji getirip APS-C sensör koyup ara model diye sunar mı bilinmez. Çünkü yıllar önce olmaz dediğim bir çok özellik şuan cep telefonu kameralarında bile var.
  • quote:

Yok yok amaç zaten başka mecraya kaymak veya DSLR e haksızlık etmek değil. Bende aynı zamanda DSLR kullanıcısıyım. En azından şimdilik derken Teknolojinin önü çok açık. Yarın ne çıkarılacağı belli olmuyor.
    Mesela bakınız Sony SLT serisi ile DSLR in karekterstiğinden olan hareketli aynayı ipta edip geçirken ayna teknolojisi getirdi. Öte yandan yine Nex serisi ile compact gövde değişebilir lens yapıldı. Bu uygulama başka markalardada kullanılmaktadır. Son dönemde Aynasız makineler gündemde. Yarın ne olacağı kim bilir. Yarın bir marka veya mevcut markalardan biri Lenslerde yeni bir teknoloji getirip APS-C sensör koyup ara model diye sunar mı bilinmez. Çünkü yıllar önce olmaz dediğim bir çok özellik şuan cep telefonu kameralarında bile var.

sevgili Ali ben ısrar ediyorum yukarıda @MJackson grafikle aslında seni desteklemiş ama bu durumda ben de o grafikten faydalanarak dslr-like gövdeye aps-c sensör koyarsak fiziki yapıyı korumanın imkansız olduğunu iddia ediyorum, aynasız makineler ya da slt teknolojisi işin fiziksel yapısından ziyade küçük detaylara müdahale ederek yapılıyor sonuçta sony aynasız için 600mm lens takmak istediğinde gene 6.5 kg ağırlığa mahkum olacağız. Lens dediğimiz şey sonuçta temel fizikle alakalı ve yüzyıldan süredir fiziki yapısı değişmediği halde değişik kaplamalar ve teknolojilerle kalite arttırılmaya çalışılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali bey amca

Aslında olayı savaşa çevirenler var. Ortada söylenmeyenleri söylenmiş gibi konuşup bir de hakaret edenler yüzünden olay öyle sürünmüştür de epey hakaret içerikli mesajları silindiğinden siz görememektesiniz tabi. Olay başlıktaki gibi basit. HX300V iyi mi 600D mi almalıyım ? Şimdi okudunuz ise az yukarıdaki mesajımda verdiğim linkteki kullanıcı yorumları+bilgiler, arkadaşların paylaştığı sadece gündüz güneşli bir günde çekilmiş kuş fotoğraflarının karşılaştırıldığı linkleri de gördünüz. Ayrıca açılmış bir başlıkta bu ve benzeri modellere ait örnek fotoğrafların nerede ise hiç olmamasına karşın d-slr'lar ile çekilmiş epey paylaşımın olması ?! Bütün bu gerçekler size hiç bir bir şey göstermiyor peki ? Benim gördüğüm d-slr sahibi de olsanız d-slr like sahibi de olsanız bu yüksek zum öyle zırt-pırt, günlük yaşamınızda her an gerek duyduğunuz bir şey değil. Öyle ya, hiç 1200mm ile çekilmiş portre, makro, sokak, gece fotoğrafları göremiyoruz. Günlük yaşantımız bir orman ve gölde geçmediğine göre... Demek ki siz aslında %1 oranda kullanacağınız yüksek zuma para verip zumu az olan konudaki 600D'den daha kötü fotoğraf kalitesini almış oluyorsunuz. Bir ara da birileri ha bire "d-slr aldın mı 3-5 lens lazım, telesi-makrosu-portresi kaç para tutuyor biliyor musun" diyordu. Bir baktım d-slr kullananların çoğunda 2 lens, bazılarında 1, nadir kullanıcıda 3 ve üzeri adette lens var. Ben de yaklaşık 2 yıl kit lens ile kullandım makinamı. Bir şey mi kaybettim ? Ne oldu şu paylaşılan linkteki gibi kuş çekemedim de !? Var mı zaten hem ? Herkes öyle kuşlar mı görüyor her gün çevresinde ? Görüyorlar ise niye 3-5 d-slr like sahibinden 30x-50x ile çekilmiş benzer kuş fotoğrafları göremiyoruz ?! İşte, aslında burada herşey ortamın nasıl terörize edildiğinin kanıtı ile dolu. Hiç dediklerini ispatlayacak doğru düzgün delilleri yok iken ille de d-slr kötü demeleri neden ? Ne sebepledir ki siz kendinizin dahi kullanmadığı yüksek zumu bir başkası için de bu 600D'den iyidir bunu al gibisinden göstermek için insanlara hakaretler etmeyi de göze alarak yanlı(ş) bilgi vermek konusunda bu denli azimli, ısrarlı, saldırgan olursunuz ?! Dikkat ettiniz mi bilmem, bana ve bazıları için şöyle şöyle dediniz dedikleri tam cümleleri öyle söylediğimize dair kanıt koyamayıp, basit bir şekilde "Evet, öyle bir şey dememişsiniz" demek var iken lafı hep çevirip başka yerlere götürdü bazıları. Yukarıdaki mesajım da kanıtlar içeriyor. Her kim bir açıklama yapmak ister ise bu kanıtlar hakkında yada kanıtları kullanarak şahsıma değil bu verilere-kanıtlara cevap yada yorum yazarlar ise bilgi üzerinden, gerçek üzerinden, kanıt üzerinden konuşulur ve kişilere saldırı-hakarete gerek kalmaz. Bunu yapmasını bilemeyenler yüzünden olay bir ara çok alevlendi.
    -
    @MJackson arkadaşımız da çoğumuzun bildiği bir gerçeği kanıtları ile açıklamış.
    "Yaa merak ediyorum yarın SONY HX400 diye bir model çıkarsa ve HX300 ün özelliklerini kullanıp APS-C sensör koysa ne diyecekler acep. O zaman hepsi elindeki tüm setleri satacaktır. Eşi dostu sorsa bu kadar para harcadın bu lenslere bu makineler niye satıyorsun diye "canım hepsi aynı body de hemde APSc o kadar lens taşınır mı" diye APSC sensör için angarya lens taşıdıklarını BAL gibi kabul edecekler de..."
    Günümüz fizik kurallarına göre mümkün olmayan bir "hayal ürünü hikaye" nin uydurulması ile burada gerçekleri konuşanlara bir şeyler açıklama çabası değil midir ? Hani birileri hayal aleminde idi ? Biz de bu hayal ürünü hikayeye benzer biçimde cevap verelim mi ?! Mesela aynı tarzda "Yaa merak ediyorum yarın Sony Alfa modeli d-slr'lar için bir gövde alana 3 lens ücretsiz kampanyası yapsa... bla bla bla"
    -
    d-slr için angarya lens taşımamanız pek mümkündür. Fakat böyle bir d-slr like makinanın tümünü angarya olarak taşıyor olmanız çok mümkündür !
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?
    ISO 400 ! Bunu başlıkta sorulan Canon 600D + 18-55 kit lensi ile yapmanız mümkün değildir ! E, peki siz ne diye ha bire bir d-slr sahibinin sahip olmadığı lensleri hayalinizde adama taşıttırıp da angarya olduğunu söyleyip duruyorsunuz !? Oysa gerçek olan sizin HX300V'nin 400 iso'da çektiği şu, ve diğer bir çok örnek fotoğraf var !
    Netice olarak bu tartışmanın tümünü buraya getirenler şunu söyleyemez miler "iso 400 ve üzeri 1600, 3200'lerde başlıktaki 600D+18-55 kit lensinin karşısında açık ara kaybeden" değil midir ?! Günlük hayatta kullanılmayan 1200mm'ye para verip sadece gündüz ve güneşli günlerde kuş fotoğrafı çekecekleri bir makinayı satın almak ve taşımak angarya değil de hungary'i midir !?
    Kaç kişi sürekli boş vakit bulur da kendisini ormana, göl kıyısına, kuş vb. olan yere atabilir ve bunu ne sıklıkta yapabilir. Oysa hepimizin ailesi, akrabaları, arkadaşları ve sosyal yaşamı içinde günlük yaşamda 18-55 kit lensin rahatlıkla yeteceği aralıkta fotoğraflanacak milyonlarca dakikalık ömrümüz var !.. Buyrsunlar inkar etsinler !.. Gidip 1000 metre ötedeki direği, arabanın plakasını, marketin tabelasını okuduğun için çok mutlu oluyorsan herkesi bundan mutlu olacaktır diye düşünemezsin. Bugün herkes kabul eder ki eşini, evladını, anne-babanı, arkadaşını daha iyi fotoğraflamışsan bundan memnun olmayacak insan pek azdır herhalde değil mi ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Mayıs 2013; 15:15:03 >

• Aragorn nickli arkadaşım ben senin aksine ben iddia etmeyerek sadece misal veriyorum. İlla olur demiyorum.
    Ama olmaz diye bir şey yok. Yıllar öncede 20 MP ler hayaldi . Panaromik çekiyorsunuz makine öyle bir birleştiriyor ki akıl almıyor. Daha önce bunlarda zordu. Koca telefonlar minicik oldu cepe girdi. Hd Led ekranlar artık cep ekranında.
    Artı bir şey daha söyleyeyim. Bu makinelrde lensin dış çapına bakmayın lens içerde daha küçük bir alandır.
    Bakın bu linkte 1. dakikada lensler gösteriliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Bp9BrkWbzTk

bu linkte ise 20 sn de lensin önden görünüşünde içeride görünen ikinci küçük halkadır lens. O kadar küçük bir yerden giriyor ışık. Dış çapa yayarsanız APS-C nin sensör karşılığı olabileceğinide anlayabiliriz

http://www.youtube.com/watch?v=JzNm7VUxKbY

Veya şu linkte 4.34 e bakarsan lensin hareketini görürsün.
    http://www.youtube.com/watch?v=rk_JN_KV2Q4

Velevki HX300 ün lensin dış çapı DSLR lensimden daha büyük. 50mm den fazla fazla 18-55 den de belirgin şekilde büyük.
    Demek istediğimi anlatabildiysem eğer yani oldu ya böyle birşey yapılmayı düşünüldü (olmaz ya)lens illa büyümek zorunda değil.Bu makinelerde elinize kavradığınız lens değil onun içinde asıl lens. Etrafı açık. O grafikteki gibi tam birebir girmiyor ışık resmen ortada küçük bir yerden giriyor. DSLR inizde de böyledir. Alın 18-55 i merceğin önüne bakın anlarsınız.

Anti parantez yarın farklı bir mercek kullanılır iş çözülür olmaz diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 3 Mayıs 2013; 15:09:46 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 3 Mayıs 2013; 15:23:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Objektifteki lensler ufak da bunun odaklama motoru var IS sistemi var var da var. APSCler icin yapılan 18-250mm objektiflerin boyutu belli. Nikon 18-200mm ile 18-300mm'nin farkına bak, 100mm artış için bile bu kadar boyut ve kütle artışı gerekmis. Algılayıcı bit kadar olmasa 1200mmlere ulaşmak hala hayal.
    Gelecekte bir gün biri çıkar da acaip bir optik teknolojisi geliştirirse gene konuşuruz
    Buna rağmen astronomik fiyatlı DsLRlike makineler yerine kit objektifli DSLRlari tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar ben illa yapılır demiyorum. Ben Sony nin AR-GE mühendisi falan da değilim afaki konuşuyorum. Bize yıllardır olmaz diye düşündüğümüz şeylerin zaman olabildiğini, dev gibi hdd ler gerekir dediğimiz kapasitelerin minicik flash belleklere sığdırıldığını zaman gösterdi.
    Anti parantez yazmışsınınz o lensin içinde af motoru var Is var diye. Artık bunlar body lere konuyor. Örneğin Sony SLT makinemde AF motoru bodyde. Lenste gerek yok aramaya. Hal böyle olunca Sigma veya Tamron un 70-300 Af lensi bayonete yakın kısımda bayağı bir kalınlaşırken Sony nin Sal 70-300 lensi içinde AF motoru barındırmadığı için daha ince ve düz boru gibi bir lenstir ama body ile AF olarak çalışır.
    Bilmem anlatabildim mi? Nasıl ki yıllar önce LCD ekranları hesap makinesi ekranı iken ve bazı çevrelerde (Bilimsel), LCD iyidir ama daha büyük üretemediğiniz için asla TV ekranı olarak kullanılamaz bu yüzden plazmaya alternatif olamaz derken, LCD ekranlar çıktı, demode bile oldu. LED ler OLED ekranlar çıktı. Bunlar da cep ekranına girdi.
    Yarın farklı bir kristal ve mineral karışımı bir cam imal edilir. Şu anki camlardan 10 kat daha kaliteli ışık geçirgenliği sağlanır. Daha küçük lensler çıkar. Olmaz mı. Neden olmasın?
    Şimdi minicik ledler ampullerin yerini aldı. Daha az enerji ile daha fazla ışık verir oldu. Minicik çipler koca bataryalardan fazla akım saklar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 3 Mayıs 2013; 16:20:39 >

• Yapılamaz demedim zaten, sadece optik teknolojisinin ciddi biçimde değişmeye ihtiyacı var. Olmaz birşey değil. Şu anda IS gövdede bile olsa 18-250mm objektifler ufak değil.
  • @jiddi
    İşin gücün yok mu? Boşuna kürek çekip duruyorsun işte.
    O kadar yazmışsın kanıt koymuşsun nafile işte. ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 3 Mayıs 2013; 16:47:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Yapılamaz demedim zaten, sadece optik teknolojisinin ciddi biçimde değişmeye ihtiyacı var. Olmaz birşey değil. Şu anda IS gövdede bile olsa 18-250mm objektifler ufak değil.

Lens içine prizma koysalar olur aslında ama lensler eğri büğrü bişe olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

@jiddi
    İşin gücün yok mu? Boşuna kürek çekip duruyorsun işte.
    O kadar yazmışsın kanıt koymuşsun nafile işte. ^^

Part time, ek iş olarak yapıyorum ben bunu. Halka hizmet hesabı. Konuyu koşturanlara değil zaten mesajlarım da. Objektif olarak bakabilen birileri çıkar da okur ise ki oluyor. Öyle birilerine bir faydası olur diye... Bir de hatırlarsınız herhalde. Bir zamanlar bir haber olmuştu. Nasa astronotu uzay istasyonunda mı, mekiğinde mi Nikon d-slr kullanıyordu gibi bir haberdi diye anımsıyorum. Oysa neden bir d-slr like kullanmazlar ki ? Tek lens, çılgın bir zum, "müthiş" imaj kalitesi !.. Uzay mekiği gibi bir alette gram ağırlığın önemi çok büyüktür.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:24:14 >
  • Ay takibi iso 100-200 enstantene 100-200 civarında çekiliyor. En iyi ışık koşullarında bir fotoğraf makinesi çekim yapamıyorsa çöpe at geç.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:24:33 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:24:49 >
  • Hocam ,
    Eline sağlık iyi bir örnek ama buna da bir kılıf bulurlar şimdi. Gerçi ilginç bu kadar zamandır kimse cevap yazmamış. Senin koyduğun yazıda sensörle ilgili yazının dışında orda bir kaç madde var dikkatimi çeken.

Peki Neden Nikon diğer firmalar gibi 2x Çarpanlı.... diye başlayan paragraf.
    Orda bizim anlatmak istediklerimizi çok güzel açıklama getirilmiş. Özellikle 1 ve 3 maddede. O maddelerde küçük ve daha ucuz makine üretiminin öneminden. Artık insanların büyük angarya ve kaba ağır setler taşımak istemediğinden bahsedilmiş. Tamda bizim haftalardır anlattığımız şey.

İkinci bir konu; o kadar alternatif sebepler açıkladığımız halde hale "Ne gerek bu makinelre, bu makineler alınır mı diyenlere bir arkadaş çok güzel cevap vermiş. Sony HX te bilmem kaçıncı seriyi çıkarıyor, demekki alan var bu like makinelerin ayrı bir kullanım alanı ve kitlesi var diye. Üstelik bunu sadece Sony değil, Canon ve Nikon da yapıyor. Aşığı olduğu, yere göre sığdıramadığı DSLR i üreten firmanın ürettiği like bu kadar çamur atmak, yok canım o 20mp çekemz, 10 kara çekemez, o zoomda çamur gibi olur bi halta yaramaz, yalandır, uydurmacadır demekk te Türk halkına mahsustur sanırım.

Benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 9 Mayıs 2013; 12:14:31 >

• Sayfalardır ispat edemediğiniz sözleri birileri söylemiş gibi yazıp kendi hayal dünyanızda uydurduğunuz bu kişilere cevaplar verip kendinizi göstermekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Bilinçli kullanıcının yere-göğe sığdıramadığı makina yoktur. Şundan iyidir yada değildir şeklinde konuşurlar. Ayrıca o gün için ondan daha iyisi yok ise bu en iyisidir diye konuşurlar. Bilmeyen, hayatında ilk kez yeni bir ürünü alıp da yere-göre sığdıramayan hevesli arkadaşlar olabilir tabi. Ayrıca komedinin bir başka yönü bir üreticinin ürettiği bir-üç-beş makina iyi diye her ürettiği modeli iyi mi kabul etmelidir insanlar !.. ki o sebeple de iyi bir d-slr üreten üreticinin ürettiği başarısız bir ürüne başarısız denilememeli mi !? Ouu şahane bir düşünce tekniğini bu !..

Türk halkına mahsus olduğunu sandığınız eleştirel bakış açısı da sizin körlüğünüz, anlayışsızlığınız ve elbette uydurduğunuz kimsenin söylemediği şeylere inanmanızdandır. Türk halkı nerede 20mp çekemez demiş göremedik. Tam aksine makina sahibi birisinin 20mp nerede kullanılır, ne işe yarar, ne gereği vardır dediğini gördük ! "10 kara çekemez" şüphesiz ! Yukarıda Türk olmayan halklardan birkaçına ait yorumların ve fotoğrafların bulunduğu bir kaynaktan alıntılar yaparak neler dediklerini paylaştım. Kaynak tüm gerçekliği ile oradadır. Sizin gibi hayal alemimden uydurduğum kendi yalanlarıma savunmalar yazmıyorum !.. Kimseden bir markanın birkaç iyi ürünü var diye marka fanatikliği yapıp o markaya ait her ürünü "iyi" görmesini ve övmesini de beklemiyorum ! Makinaya çamur atan da yok ama sizin uydurduğunuz hikayeler sebebi ile siz kendi paranoyanızı o şekilde yaşıyorsunuz! Denilen o fiyata daha iyi fotoğraf kalitesi alabileceğiniz makina(lar) vardır. Karşılığında ne görüyoruz ? Ha bir benimkisi daha uzağa gidiyor diye (bilmem ne yarışı gibi) yüksek zumla çekilmiş fotoğraflar konulması, gün ışığı altında çekilmiş kuş fotoğrafları ! Kimse Hx300V 50x zum yapamaz mı demiş ki bu şekilde bir cevap veriliyor ? Yoo ! O zaman ne var, siz konuyu anlamadığınızdan veya anlayıp da o konuda cevabınız olmadığından konuyu ha bire benimkisi daha uzağa gidiyor diyerek bilmem ne yarışına çekmek şeklinde cevap veriyorsunuz. Kanıtlar hakkında da kasten yorum yapmaktan kaçınıyorsunuz ! Ne ise ki gözü ve beyni olan, aklı normal çalışan insanlar da var.
     Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?
    -
    Yukarıda verdiğim link
    Şu siteye girin :http://www.bhphotovideo...300_digital_camera.html
    Sayfadaki makinanın fotoğrafının hemen altındaki "Customer Reviews" başlığına tıklayın. Orada hemen göreceğiniz en baştaki ortalama puan kullanıcılarının verdiği puanlar. Göreceğiniz üzere toplamda ortalama puanı 5 üzerinden 3.5

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.