Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Körle sağırlar birbirini ağırlar... Arkadaş Nikon 1 serisi ile ilgili bir incelemeden tek bir cümleyi çekip çıkarmış, yazının tamamını okuduğunu da sanmıyorum. Okusaydı aynı yazıdaki şu cümleyi görecekti;

"Nikon 10 megapikselin çoğu kullanıcı için yeterli olduğunu düşünüyor. Küçük bir sensöre daha çok megapiksel eklemek daha çok noise problemi yaratacağı için ve bunun da Nikon 1 sistemi için dezavantaj olacağını bildiği için megapikseli sınırlamıştır. İYİ BİR FOTOĞRAF MAKİNESİ MEGAPİKSEL VE ISO PERFORMANSI ARASINDA MUTLAK BİR DENGEYE SAHİP OLMALI Kİ Nikon 1 bu dengeyi sağlamış durumda."

Evet Sony de cücük kadar sensöre 20MP sıkıştırarak bu dengeyi çok güzel sağlamış Bunu da bir Sony kullanıcısı olarak söylüyorum üstelik...

Arkadaşlar neyi ispat etmeye çalışıyor gerçekten anlayamıyorum, almışsınız güle güle kullanın, ama kalkıp hala küçük sensörde daha iyi görüntü kalitesi alacağınızı iddia etmeyin. Makineniz sadece iyi ışıkta zoom ihtiyacını karşılayan, fazlaca bir görüntü kalitesi beklenmeyecek şekilde iyi bir 2. makine olabilir, ama bir DSLR veya aynasızla kıyaslanamaz...

• Yaa arkadaşım, yazıları tam okumadan geçmiş yazıları okumadan hangi mesajın niçin kimin hangi yazısına hitaben yazıldığını bilmeden, tek bi mesaja o mesajında bir kelimesine bakıp onu da yanlış anlayıp cevap yazmayın.
    Artık yaza yaza bıktım, hatta bu yüzden cevap dahi yazmak istemiyorum bu mesajlara. Tekrardan hem sana hemde diğer arkadaşlara cevap olsun diye, yeniden "ARTIK YETER. BU SON OLSUN" diyerek tekrar yazıyorum. Kimsenin küçük sensör büyük sensörden kaliteli çeker, Like makine DSLR den güzel çeker dediği yok. Daha ucuz, daha kolay, daha pratik olduğu için, bir sürü lens taşımamak için, bir sürü lense para vermemek için, çekime gör habire lens değiştirmekle uğraşmamak için e birde bunun yanında DSLR de HAYAL olan 1.200 MM için (İstediği kadar çarpan faktörü ile bilmem ne ile elde ediliyo olsun. Sadece foto değil videoda çeken bir kişinin. 1km ötedeki adamın telefonun markasını çekebildiği için) işte bu sebeplerden ötürü DSLR deki resim kalitesinden feragat edilebileceğidir. Tekrar söylüyorum DAHA İYİ ÇEKER diye değil daha iyi çekmez ama tek body ile 1.000 TL ile çeker. Genişi de 1200 de aynı lensle çeker. Bunu o DSLR makineleri üreten markalarda bilip kabul ediyor artık. Böyle bir pazar var. Miliyonlarca makine satılıyor bu segmentte.
    Nikon un yazısındada bu bahsediliyor bir üst yazımda Nikonun yazısı ile ilgili atıfta bulunduğum 1 ve 3 madde dediğim yerde yazan şeyde bu. Nikon da artık daha hafif daha ucuz body taşımak bir sürü lens taşımak istemeyen veya artık bıkmış DSLR kullanıcılar için sensör küçültmeye ve hafif, pratik ve ucuz makine üretimine gidebiliyor. Tamam compakt taki kadar küçük sensör kullanmıyor ama APS-C sensörden daha küçük sensör üretiyor.
    Yani daha büyük sensörden daha küçük sensöre yöneliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 10 Mayıs 2013; 12:26:40 >

• Üretilen bir ürün sebebi ile üretilen bir sürü üründen vazgeçildiğini ve/veya üretilen diğer sınıf ürünlerden daha iyi olduğunu söyleyebilir miyiz ? X marka bir başka sınıf ürün üretti, evet. Fakat o markanın aynı süreçte ürettiği diğer sınıf ürünlerin çokluğu yanında bu yeni sınıf ürünü öne çıkartmaktaki amaç ve mantık nedir ?! Elbette üreticiler taleplere göre ürün yelpazelerini genişletir, daraltır, değiştirirler. Amaçları var olmak olduğu sürece değişim kaçınılmazdır. "Uyanık Türk kullanıcıları" örneğin bu Nikon V1, J1 serisini ne denli beğenmiş, benimsemiş ve tüketmiştir ? Az-çok forumdan görebildiğimiz kadarı ile çok çok az. Kaldı ki o model için birkaç kullanıcısından iyi yorumlar da okudum. Demek ki henüz beklentileri karşılamak konusunda yeterli değil tüketici açısından. Keza aynı durum Canon'un EOS M modelinde de oldu, Dünya çapında tutulmadı. En azından küçük gövdeli Nex serisi ve m43 sınıfı gibi tutulmadı bu örnek olarak konuştuğumuz 2 sınıf. İşte sırf bu sebeple bile Nikon şunu üretti, Canon bunu üretti, öteki onu üretti diye herşeyi sil baştan yapmak, işte iyisi-işte olması gerekeni budur demek doğru mu ? Üreticiler pazar payından daha çok pay almak için ürünler üretiyorlar. Her sınıfın da belli düzeyde (bilgi düzeyi, beklentileri, sayısı) müşterisi var tabi. Bu bir yönelimden ziyade satabileceğine inandığı bir model üretip oradan da para kazanma girişimi bence. Mesela şunu da iddia edeyim ve birlikte görelim. Gelecek 10 yıl içerisinde Canon ve Nikon gibi büyük d-slr üreticileri mevcut d-slr serilerinde bir azalmaya gitmeyeceklerdir diyorum ben. Yani misal x00D - x50D (600-650 gibi) , D3xxx - D5xxx serileri tedavülden kalkmayacaklardır. Bu durumda ürün yelpazesi içinde yıllardır önemli bir yeri olan bu sınıf ve seriler üretime devam edeceğinden ileride çıkacak başka bir sınıf bu üreticilerin bir yönelim içinde olduğunu göstermez. Dediğim gibi, pazardaki o pastadan da gelir elde etmek istediğini gösterir. Diğer yandan daha uzun vadede teknolojinin bir dönüm noktası yaratabildiği durumda zaten olay d-slr yada d-slr like ötesinde bir yere doğru gidecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 10 Mayıs 2013; 13:02:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Yaa arkadaşım, yazıları tam okumadan geçmiş yazıları okumadan hangi mesajın niçin kimin hangi yazısına hitaben yazıldığını bilmeden, tek bi mesaja o mesajında bir kelimesine bakıp onu da yanlış anlayıp cevap yazmayın.
    Artık yaza yaza bıktım, hatta bu yüzden cevap dahi yazmak istemiyorum bu mesajlara. Tekrardan hem sana hemde diğer arkadaşlara cevap olsun diye, yeniden "ARTIK YETER. BU SON OLSUN" diyerek tekrar yazıyorum. Kimsenin küçük sensör büyük sensörden kaliteli çeker, Like makine DSLR den güzel çeker dediği yok. Daha ucuz, daha kolay, daha pratik olduğu için, bir sürü lens taşımamak için, bir sürü lense para vermemek için, çekime gör habire lens değiştirmekle uğraşmamak için e birde bunun yanında DSLR de HAYAL olan 1.200 MM için (İstediği kadar çarpan faktörü ile bilmem ne ile elde ediliyo olsun. Sadece foto değil videoda çeken bir kişinin. 1km ötedeki adamın telefonun markasını çekebildiği için) işte bu sebeplerden ötürü DSLR deki resim kalitesinden feragat edilebileceğidir. Tekrar söylüyorum DAHA İYİ ÇEKER diye değil daha iyi çekmez ama tek body ile 1.000 TL ile çeker. Genişi de 1200 de aynı lensle çeker. Bunu o DSLR makineleri üreten markalarda bilip kabul ediyor artık. Böyle bir pazar var. Miliyonlarca makine satılıyor bu segmentte.
    Nikon un yazısındada bu bahsediliyor bir üst yazımda Nikonun yazısı ile ilgili atıfta bulunduğum 1 ve 3 madde dediğim yerde yazan şeyde bu. Nikon da artık daha hafif daha ucuz body taşımak bir sürü lens taşımak istemeyen veya artık bıkmış DSLR kullanıcılar için sensör küçültmeye ve hafif, pratik ve ucuz makine üretimine gidebiliyor. Tamam compakt taki kadar küçük sensör kullanmıyor ama APS-C sensörden daha küçük sensör üretiyor.
    Yani daha büyük sensörden daha küçük sensöre yöneliyor.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:25:37 >

• Zaten yazımı siye yöneticileri kaldırmış. Detaylı bir yazı yazmıştım.
    Adama ben sana yazmıyorum, senin seviyene inmiyorum. benim yazdıklarım senle alakalı değil, aynı şekilde sende bana yazma, benim mesajlarıma atlama, senle ilgili olmadığını sana yazılmadı diye beyan ettiğim yazılarıma bile "ben nezaman bunu dedim, nerde dedim" gibi akıl dışı saçmalıklar yapma, benle muhatap olma, ben seni muhatap almıyor mesajlarına cevap yazmaya tenezzül dahi etmiyorum diyorum anlamıyor. Saçma salak yazılarına cevap vermiyorum iyice azıtıyor, cevap veremedi ispatlayamadı gibi zırvalayıp duruyor. Tekrar söylüyorum BEN SENİ MUHATAP ALMIYORUUUUUUM, SANA CEVAP YAZMIYORUMMMMMMMMM. O yüzde benim senle alakalı olmayan mesajlarıma atlayıp durma. Bana sataşmaya çalışma.
    Adam akıllı konuşacak herkezle konuşur cevap veririm.

Sayfa yeni mesaj yazımına kapatılmış. O yüzden bu mesajıma ekleme yaptım. En son yazan arkadaş cevapsız kalmasın diye. Evet haklısınız 1.200 ler var hatta ben Sony DSLR kullandığım için ondan örnek vereyim

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-rokinon-lr-650mm-1300mm-x2-converter-telephoto-zoom-lens-122634748/detay

Burda görünen de 1.200 mm Sizin koyduğunuz Samyang 1200 mmde olabilir. Ancak böyle bir aleti heryere nasıl taşıyacaksınız. Arabada arka 3 koltuğa uzatmanız lazım :) Bir omuzda DSLR çantası bir omuzda soba borusu ile mi dolaşacaksınız. Haaa 500 mm örnek koymuşsunuz oda 500mm de sabit. İleri geri yok. Muhakkak çantanıza birde geniş açı koyacaksınız. 500mm in büyüklüğünü düşünün. Birde 2x teleconverer takıcaksınız. 500mm zaten orta bot bir omuz çantasına sığmaz az büyüğü olacak 2x takılı dursun derseniz çantaya sığmayacak. Çıkartsanız. Anlık bir durum oldu. DSLR i çıkart üstündeki genş açıyı çıkart. Kapaklarını tak çantaya koy, diğer lensi çıkart kapaklarını çıkart, converterı çıkart onunda ön arka kapaklarını çıkart bodye tak. Hop çekeceğiniz şey geçti bile :) Belki durağan bir şeyi çekecekseniz sorun olmaz söker takarsınz da bazen o kadar zamanınız olmuyor.
    Biz DSLR de zoom olmaz demiyoruz. Birden çok lens taşımanız gerekecek diyoruz. 18-55 ve 70-300 taşımayayım onun yerine 18-250 alayım diyebilirsiniz. İkinci elini 900-1.000 TL (Likın sıfır fiyatı üzerinden kıyasladığımıza göre) Sıfır fiyatını düşünün sadece 18-250 like fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 11 Mayıs 2013; 19:31:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliselale

Zaten yazımı siye yöneticileri kaldırmış. Detaylı bir yazı yazmıştım.
    Adama ben sana yazmıyorum, senin seviyene inmiyorum. benim yazdıklarım senle alakalı değil, aynı şekilde sende bana yazma, benim mesajlarıma atlama, senle ilgili olmadığını sana yazılmadı diye beyan ettiğim yazılarıma bile "ben nezaman bunu dedim, nerde dedim" gibi akıl dışı saçmalıklar yapma, benle muhatap olma, ben seni muhatap almıyor mesajlarına cevap yazmaya tenezzül dahi etmiyorum diyorum anlamıyor. Saçma salak yazılarına cevap vermiyorum iyice azıtıyor, cevap veremedi ispatlayamadı gibi zırvalayıp duruyor. Tekrar söylüyorum BEN SENİ MUHATAP ALMIYORUUUUUUM, SANA CEVAP YAZMIYORUMMMMMMMMM. O yüzde benim senle alakalı olmayan mesajlarıma atlayıp durma. Bana sataşmaya çalışma.
    Adam akıllı konuşacak herkezle konuşur cevap veririm.

evet,çünkü şikayet ediyor çocuk gibi (gibisi fazla :))

jiddi, senin algında problemlerin burda başlıyor. @radres108 önerdiğin nex -5r dslr ile şu fotoğrafı çekmiş:

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

iso 100 de 1/6 f de berbat bir foto. cep telefonu bile daha net çeker. fotoğraftaki insanların hareketi değil,fotoğraf kalitesi,noiseler berbat.ağaç dalları çöp gibi.ne renk var ne bişey. yani bu arkadaşın "acemiliğiyle" ilgili değil.fotoğrafın kalitesiyle ilgili bir eleştirim. bunu sony hx300 ile biri çekse yerden yere vururdun.bu da ikiyüzlülüğünün kanıtı.
    ben fotoğraf kalitesi ile ilgili eleştirimi getirince sen lağım çukuru ağzınla başlıyorsun hakaret etmeye.

misal oysa ki sen sony hx300 ü eleştirirken gidip şu fotoğrafı koymuşsun:
    yani o kadar kötü çekilmiş ki. noise dolu,nereyi odakladığı belli değil.
    ama bunun üzerinden sayfalar dolusu "sony hx300 işte böyle kötü bir makinedir" demişsin. "iso 400 de işte böyle sapıtıyor" demişsin. o fotoğrafı çekenin acemiliği seni hiç ilgilendirmemiş.
    demek ki acemiliği sorun etmemişsin. yani ahlaksızlıksa,en büyük ahlaksızlığı,düzenbazlığı,sahtekarlığı sen yapmış oluyorsun.

şimdi de bu formu okuyanlara bilgilendirmeye yönelik olsun bunlar da:

iso 400 de sapıtıyor dedikleri sony hx300 ün biraz önce düşük ışıkta (oda lambası) çeşitli iso değerlerinde çektiğim HAM fotoğraları:

iso 800 de :
    -
    iso 1600 de:
    -
    iso 3200 de:
    -
    iso 80 de:
    -
    gerek yok ama ps de netleme yapim dedim(düşük ışık koşullarında,flashsız )

selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 11 Mayıs 2013; 23:02:01 >

• hacı blokla gitsin. blokladım kafam rahat
  • DSLR de 1200mm hayal filan değil. Samyang 650-1300mm MC IF f/8-16 Lens var. Çarpanla 1,5x dslr ile 975-1950mm den geliyor. Convert kullan 2,3 katına kadar çıkar. Lensin fiyat 815 TL. Öyle araba parası filanda değil. 2x ile 1950-3900mm ye denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 11 Mayıs 2013; 14:05:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

DSLR de 1200mm hayal filan değil. Samyang 650-1300mm MC IF f/8-16 Lens var. Çarpanla 1,5x dslr ile 975-1950mm den geliyor. Convert kullan 2,3 katına kadar çıkar. Lensin fiyat 815 TL. Öyle araba parası filanda değil. 2x ile 1950-3900mm ye denk geliyor.

hocam hadi bu lens büyük diyelim . ama sonuçları iyi bir lens orası tartışılmaz . mesela bu ay fotoğrafında bana göre netlik gayet iyi .

http://500px.com/photo/12771327

ancak daha küçük bir lens olsun dersek de yine aynı markanın 500 mm mirror lensi var . çok daha kompakt yapısı var . fiyatları da gayet uygun . fotoğrafları da gayet iyi

http://500px.com/photo/21850381

http://500px.com/photo/2545766

• @CavaLieR-G
    Evet aynen Samyang 500mm MC IF f/6.3 Mirror Lens dikkatimi çekmişti.

Forumda bir kaç kez denk geldim de 1200mm dslr için hayal edip duruyorlar. DSLR de 1200mm ye kadar çıkamaza cevap olarak yazdım.
  • Ben aynı sonucu, hatta daha iyisini 200mm ile alırım diyorum (Nikon 50-200mm VR, Canon 55-250mm IS, Sony 50-210mm OSS, Pentax 50-200mm, Olympus 40-150mm vs..), siz hala 1200mm diyorsunuz, araba diyorsunuz. Bravo.
    Biryerlerden bu süper hiper zoom makine elime geçse de adam gibi göstersem ne demek istediğimi. Gerçi göstermiştim kapatılan konuda.
  • Mercimek sensörlü bir kompact makineyi ne kadar evirsen de çevirsen önüne teleskopta taksan DSLR olamaz ve kalitesini veremez. Öyle bir şeyede o kadar para vermek gereksiz.
    500-600 TL kadar anca para verilir.

• Öncelikle herkezden özür dilerim arkadaşlar işlerim nedeniyle uzun bir süredir giremedim ve kimseyede cevap veremedim ama tercihimi yaptım önce sony'e gittim cihazı aldım bir kaç fotograf çekip zoom u denedim belirtmek isterimki zoom gerçekten inanılmaz ve bozulmalara çok rastlamadım fakat fotograf kalitesinin yada canlılığınında desem yeridir (o gözle görünürlükten bahsediyorum) beni çok tatmin ettiği söylenemez
    sonra bi arkadaşımla girdiğim teknosada çalışan eleman fujifilm hs30 model bir makineyi öyle bir övdüki o kadar övmeye almasan pişman olursun ama ben olmadım :) güzeldide çok uzun bir mesafeyi üzerindeki lensle zoomlayarak çektim ve sonyden daha çok etkilendiğimi söyleyebilirm gerçekten
    ve son olarak canon magazasına girdim önce 600d leri sonrada 650 D orjinan canon eurasia garantili 150 tl fiyatındaki çanta yedek batarya ile birlikte 1950 tl ye ilerde yeni lensimi o mağazadan alacağım sözü vererek satın aldım üzerinde 18-55 lens var fakat 55 200 yada 75 300 lens almayıda ayrıyetten düşünüyorum şimdi neden canon aldığım sorusuna gelirsek evet 500 lira fazla verdim ama Canon 650D ile çektiğim fotograf yine diğer cihazlarda olduğu gibi telefonumdu önce hepsini otomatik modda günş tam tepedeydek ve bol ışıklı (Aynı dengede) ortamlarda çektiğimi söylemek sterim canon bu konuda bariz bir şekilde hepsine fark attı içime sinerek aldım gerçekten kullanıyorum ve çokta memnun kaldım o kadar para verilirmi diye çok düşündüm ama bence o kadar parayı hakediyor tabi bu benim fikrim düşünceler değişebilir ama fotograf makinesini canon ve nikon gerçekten ilerletmiş diyorum hepinize ayrı ayrı yardımlarınız için tşk ederim.

buda çektiğim ilk fotoğraf http://l1305.hizliresim.com/19/h/n36mf.jpg

• ISO 2000 de mümkün olduğunca düşük iso da çekmeye çalış. ^^

Hayırlı olsun.
  • Tşk ederim kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLi169

Tşk ederim kardeşim

Hayirli olsun. Fotograf doygunlugu, renk kalitesi ve canliligi gibi konularda 2008 model olan ama ff buyuklukte sensoru olan 5d mk 2 ile 2011 model olan 600d'ye (sensoru 2,5 kat daha kucuk) ciddi manada fark atabiliyor.

Buyuk sensor kendisinden 3 yil daha yeni olan cihaza bile ustunluk saglayabiliyorken buyuk sensorun onemini goz onune almadan sadece zoom uzerinden konusmak oldukca anlamsiz.

Bence dogru bir karar verdiniz. Fotograflarinizin hx300'e gore daha canli canli oldugunu goreceksiniz. Sensor farki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

buda çektiğim ilk fotoğraf http://l1305.hizliresim.com/19/h/n36mf.jpg

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    -
    Bu fotoğrafı da birilerinin delil diye koyduğu şekilde koyarsak "çok daha anlaışılır" olurdu. 1600 pixel çözünürlükte ve Photoshop'tan geçirdikten sonra !.. 2000 ISO'da bile mükemmel sonuç ! Ariyel ultırrasonik :)

• bu fotografta photoshop yok arkadaşım makinenin otomatik ayarda çektiği fotograf.
  • quote:

bu fotografta photoshop yok arkadaşım makinenin otomatik ayarda çektiği fotograf.

Biliyorum... size cevaben yada size bir şey demek için yazmadım o mesajımı. Kusurabakmayın... başlıkta birisi o şekilde epey bir fotoğraf paylaştı da, photoshoplayıp yada 10 kat ufaltıp... Yoksa sizin fotoğraf, makine ne çekti ise o.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.