Şimdi Ara

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
0
Favori
24.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The@Thing

quote:

Orijinalden alıntı: radres108

Nex 3F FZ 200 HX 300 Fiyat olarak bir birlerine çok yakınlar ben 3 makinayı da beğendim ama üçü arasında kaldım :) taşıması kolay olsun , zoom da iyi olsun , çekilen foto da sağlam keskin olsun, bu üç özelliği karışımı bir şey olaydı kısmetse bu hafta alıcam İnşallah

Netlik oranını sırayla yazıyorum NEX-FZ150-200-HX300

Like sınıfın en iyisi FZ150-200'dür.Sony noise'den geçilmiyor.Zoom konusunda ihtiyacına göre bir seçenek belirle artık...

Nex3f aynasız bir makina'dır ve objektifi değiştirilebilir...

Cevap için Teşekkürler zaten FZ 150 ve Fz 200 zoom gayet yeterli ben sadece keskinlik olarak merak ediyordum bir karşılaştırma bulamadım iki model arasında nex i eledim lensli alırsam canon daha yatkın geliyor gerek lens fiyatı ve ikinci eli vs olsun

• quote:

quote:

quote:

Nex 3F FZ 200 HX 300 Fiyat olarak bir birlerine çok yakınlar ben 3 makinayı da beğendim ama üçü arasında kaldım :) taşıması kolay olsun , zoom da iyi olsun , çekilen foto da sağlam keskin olsun, bu üç özelliği karışımı bir şey olaydı kısmetse bu hafta alıcam İnşallah

Like sınıfın en iyisi FZ150-200'dür.Sony noise'den geçilmiyor.Zoom konusunda ihtiyacına göre bir seçenek belirle artık...

Cevap için Teşekkürler zaten FZ 150 ve Fz 200 zoom gayet yeterli ben sadece keskinlik olarak merak ediyordum bir karşılaştırma bulamadım iki model arasında nex i eledim lensli alırsam canon daha yatkın geliyor gerek lens fiyatı ve ikinci eli vs olsun

Dediğim gibi amacınız belli olmalı.Like düşünüyorsanız samimi söylüyorum o fiyat verilmez FZ200-150'e ama malesef en iyisi o diyebilirim(Yurtdışından alırsanız uygun)...En keskin ve parazitsiz fotoğraf sunan Panasonic...Nex almak banada hep mantıksız geliyor kullanım amacım için...

DSLR alıcaksanız alıcağınız canon-nikon v.s bir like kadar size özellik sunamaz,zaten video konusunda da HX300 v.s gibi likelardan iyi değiller AF probleminden dolayı...Fotoğraf konusunda tartışmak amaçsız olur o konuda her like'dan iyiler...

Tavsiyem bütçe probleminiz yoksa Sony A57 yada bütçe daha az ise a37'ye bakmanız lensleri ucuz ve fotoğraf kaliteleri ve video kaliteleri iyi... Ama zoom işi için yine lens almanız gerekicek...

Çok DSLR meraklısı biri değilseniz ve manual modları kullanmakla uraşmazsanız DSLR-like lar sizin için güzel bir tercih olur...Her işi yapıyor Zoom-Fotoğraf-Video-Gps-3D Fotoğraf-HDR v.s

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dediğim gibi amacınız belli olmalı.Like düşünüyorsanız samimi söylüyorum o fiyat verilmez FZ200-150'e ama malesef en iyisi o diyebilirim(Yurtdışından alırsanız uygun)...En keskin ve parazitsiz fotoğraf sunan Panasonic...Nex almak banada hep mantıksız geliyor kullanım amacım için...

DSLR alıcaksanız alıcağınız canon-nikon v.s bir like kadar size özellik sunamaz,zaten video konusunda da HX300 v.s gibi likelardan iyi değiller AF probleminden dolayı...Fotoğraf konusunda tartışmak amaçsız olur o konuda her like'dan iyiler...

Tavsiyem bütçe probleminiz yoksa Sony A57 yada bütçe daha az ise a37'ye bakmanız lensleri ucuz ve fotoğraf kaliteleri ve video kaliteleri iyi... Ama zoom işi için yine lens almanız gerekicek...

Çok DSLR meraklısı biri değilseniz ve manual modları kullanmakla uraşmazsanız DSLR-like lar sizin için güzel bir tercih olur...Her işi yapıyor Zoom-Fotoğraf-Video-Gps-3D Fotoğraf-HDR v.s

Çok araştırdım da lens vs uğraşmak istemiyorum her ne kadar dlsr daha kaliteli olsada lens alma olayı ilgimi çekmiyor Finepix XS-1 bilginiz varmı ? o nasıl bir like onu da biraz önce gördüm acaba nasıl ama fiyatı pahalı bu model için bilginiz varmı kasa olarak güzel gözüküyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Çok araştırdım da lens vs uğraşmak istemiyorum her ne kadar dlsr daha kaliteli olsada lens alma olayı ilgimi çekmiyor Finepix XS-1 bilginiz varmı ? o nasıl bir like onu da biraz önce gördüm acaba nasıl ama fiyatı pahalı bu model için bilginiz varmı kasa olarak güzel gözüküyor

O cihaz bir like için çok pahalı ve parasına göre iş oranı yok diyebilirim fotoğrafları bence iyi değil...Sonuç olarak bir like yani hayatta etmez o parayı...

Bende Like bakıyordum bir aralar çok detaylı araştırdım En iyi kareler Panasonic FZ150-200'de...

Fufifilmden uzak durun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O cihaz bir like için çok pahalı ve parasına göre iş oranı yok diyebilirim fotoğrafları bence iyi değil...Sonuç olarak bir like yani hayatta etmez o parayı...

Bende Like bakıyordum bir aralar çok detaylı araştırdım En iyi kareler Panasonic FZ150-200'de...

Fufifilmden uzak durun

Evet fiyatı gold da 2398 tl canon 7 D parası yaf :) bakalım hayırlısı inşallah

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:23:18 >
  • Helal olsun sony ye. Bu gidisle butun dsrl ler cope gidecek desenize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

Sony DSC-HX300 iyimi yoksa canon 600 D mi almalıyım ?

1200mm de elde çekim (+ps). tabi yaban atı olduğu için kaçıyorlar.mecbur uzaktan hızlıca elle çektim.tripod olsa daha iyiolurdu.

bunu da yere koyup çektim.yine 1200mm optik zoom(+ps) . kedinin yüzü daha net o yüzden.

bu fotoları çekerken abim yanımdaydı. koca bir sırt çantasıyla. kendi çekemedi böyle. yanında canon 7d + 24-105 objektif (ki fotografiumda 2500 tl sadece bu objektif) vardı. bu fotoyu görünce,benimki böyle çekmiyor diye deli oldu. yakınlaştırdık çektiğini,çok kötüydü.tabi o objektifle normal,zoomu az. yinede kedi fotosu denemesini yüklerim gelince. karşılaştırırız.

bu arada full optik zoom yapmama rağmen odak 215 mm yazması başka birşeymiş,aslında çektiğim tüm 215 mm odak azan fotolarım,1200 mm .
    çekerken 1200mm ye geliyor objektifin zoomu(üstünde yazan değer scalasında)

soranlar olmuş niye hep 215 mm diye de,olay bu.

Ben beğendim

• 215mm yazıyor. ISO 200 ve alan derinlikleri yoköuş ve pikselleri patladığından netlik gitmiş. 1500 TL lik makineye göre çok kötü. 300-400 TL lik makine olsa ne kadar para o kadar köfte derdim. Ama HX300 için bu kadar para değmez.
  • facebook sağolsun herkes fotoğrafçı oldu .makinelerin satışları patladı yeni elemanlar işe girdi bokum gibi fotolara by photograpy ler yazıldı .. herkes elindekini savunuyor doğal olarak bende dslr alıp lense boşuna para akıtıp kocaman kocaman gezmemek adına ayrıca sonu yok bu lens işinin ..canon sx50 yada sony hx 300 arasında kaldım mesela benim bu makineyi istememdeki en büyük etken 50 x olması ve full hd video 1100 tl ye performans ve kullanabilrlik açısından komple bi makine olarak düşünüyorum ..

fotoğrafçılık parayla olan bi iş değil nokia n70 le çektiğim harika fotoğraflarımda oldu 250 tl lik olympusla su altı çekimlerimde bakıp bakıp gurur duyduğum. anı yakalamak duyguyu vermek anlatabilmek çok daha önemli yoksa stüdyoda profil resmi çekecekseniz dslr alın doğaya çıkılacaksa ve zevk için yapıyorsanız bütçede belliyse like en uygunu bence. ha varsa paranız o ayrı bu işten national geo ya foto çekip para kazanmıyorsanız da ne gerek 4 5 bin vermeye ağırlığa zahmete.

sx 50 karşılaştırmaları
    http://www.richbyoung.com/sx50.html

http://www.pbase.com/dadas115/blog/zblogcanonsx50 ne kadar fark var dağlar kadar mı hayır var tabiki ama buda kabul edilebilecek düzeyde. diyorum tabi benim fikrim

• quote:

Orijinalden alıntı: nomenklatura

1200mm de elde çekim (+ps). tabi yaban atı olduğu için kaçıyorlar.mecbur uzaktan hızlıca elle çektim.tripod olsa daha iyiolurdu.

bunu da yere koyup çektim.yine 1200mm optik zoom(+ps) . kedinin yüzü daha net o yüzden.

bu fotoları çekerken abim yanımdaydı. koca bir sırt çantasıyla. kendi çekemedi böyle. yanında canon 7d + 24-105 objektif (ki fotografiumda 2500 tl sadece bu objektif) vardı. bu fotoyu görünce,benimki böyle çekmiyor diye deli oldu. yakınlaştırdık çektiğini,çok kötüydü.tabi o objektifle normal,zoomu az. yinede kedi fotosu denemesini yüklerim gelince. karşılaştırırız.

bu arada full optik zoom yapmama rağmen odak 215 mm yazması başka birşeymiş,aslında çektiğim tüm 215 mm odak azan fotolarım,1200 mm .
    çekerken 1200mm ye geliyor objektifin zoomu(üstünde yazan değer scalasında)

soranlar olmuş niye hep 215 mm diye de,olay bu.

Üstad boşuna uğraşmayın derim.
    Ben artık sıkıldığım için laf anlatmaya çalışmaktan uzun zamandır girmiyorum bile buraya.

Herkes bi APS-C sensörün peşine düşmüş gidiyo. Sanki biz bilmiyoruz.
    Herkes tek kelime ezberlemiş DSLR daha iyi resim çekiyo. Biz sanki hayır like daha iyi diyoruz.
    Pahallılığından bahsediyorsun, aksini iddia eden adamın örnek koyduğu resmin çekildiği Objektif araba parası.
    Birden çok lens taşıma derdi diyorsun, aksini iddia edenlerin avatarın da, imzasında bilmem kaç lens var.
    Biz iki türüde deneyen kişi olarak diyoruz. Asıl kendileri bu makineleri görmeden ezbere cevap yazıp bide sanki bunu yapan bizmişiz gibi "Ellerinde ki makineleri savunuyorlar" lafını yazıyorlar.

Bizim sorduğumuz hiç bir soruya cevap vermeyip, es geçip, lafı dolandırıp tek kelime DSLR daha kaliteli APSC sensör vs vs.
    Örnek resim koyana, senmi çektin diyosun TIK yok. Neyle çektin diyorsun TIK yok. Belgeselcilerin yüksek bütçeli Body ve bi o kadar yüksek bütçeli Lenslerle ve bi o kadar kocamaaaaaaan lenslerle çekilmiş Maymun resmi koyup. Bak DSLR daha iyi diye. devenin nalı.
    Adam kalkıyo. Bizim ağırlık istemiyen adam tercih edebilir sözümüzü çökertmek için boş body ölçüsünü yazıyor. Kardeşim, body lemi resim çekiyon geniş açıyı da koy, e zoom da koy diyon TIK yok.

Yine adamın bir kalkıyo. Fazla lens taşımak istemeyen insanlar tercih edebilir sözümüzü çürütmek için ne gerk var bir 18-55 yeter diyor. Ama imzasında 5 lens var. 50 mm i 70-300 i geniş açısı, macro su. Madem yok o kadar lensi niye aldın? Şaka mısın?
    Yine bir başkası efendim o kadar zoom mesele değil DSLR in croplu hali 100 kat iyidir diyo. Croplu halini koyunca ve bariz berbatlığı görününce ama ben cropladım ondan öyle oldu diyor. Biz demedik siz dediniz daha iyi diye.

Üstelik o arkadaşların her biri 500mm lenslere salya sümük gıpta ile bakıyorlar. Ciğerci önünde kedi gibi. Ama DSLR makinede 500 mm bile kaç binliralarla başladığı için standart 70-300 lerle avunmaya çalışıyorlar. DSLR de 1.200 mm olsa evini arabasını satar hepsi. Resim kalitesi falan mırın kırın edip 1.200 mm burun kıvırırlar şimdi.

Adam kalkıyo, yok efendim 20 MP yazarmış ta olmazmış. Ya arkadaşım neye göre olmaz diyon. Ona göre olmazmış. On göre ölçü16 mp imiş.Ya aynı firma DSLR de 20 Mp diyince tapıyon da Like da diyince niye olmuyo. Olmazmış. Yalanmış, koskoca firmalar kafasın göre yazıyormuş. Ha birde olmadığının ölçütü ne neye göre hesaplanır 20 mp ve sen neye göre olmadığını iddia ediyorsun diyorsunuz TIK yok. Cevap veremiyorlar ya, kendi bence olmaz lafları dışında bir ispatları yok ya bu defa Yine diyorsunuz ki kardeşim al DSLR le çektiğim 16 MP 4 bine 2 bin bilmem kaç. Like la çektiğim 5 bine 3 bin bilmem kaç. Hadi onu geçtin DSLR le çektiğim 4 mb ama Like la çektiğim 6 mb bilmem kaç. Madem 20 MP değil bu çözünürlük ne dosya büyüklüğü ne o dosya büyüklüğü içine MP3 konarak oluşturulmuyor dimi. O kadar resim var içinde. Hadi dosya boyutu 2 bine 1bin bilmem kaç olsa dosya büyüklüğü 1-2mb olsa anlıyıcam da. Bu durumda YAZIK ya demekten başka bişey gelmiyor aklıma.

Yine aynı adamlar (burda illa birini kast etmiyorum atlama zıplama olmasın. Zira daha önce kimin dediğini saati ile tarihi ile alıntı yaparak yazmıştım) 10 kare çekemezmiş. Odaklayamazmış, deklanjör gecikmesi imiş. Koskoca Sony, Canon yalan beyan da bulunuyor bu arkadaşlara göre. olmayan özelliği kafalarına göre yazıyorlar. Ya buna inana biliyor musunuz. Kardeşim kullandın mı denedin mi neye istinaden diyorsun diye soruyorsun TIK yok. Al dene bakalım ondan sonra yaz diyorsun. Yok. Kardeşim değil Like makinede DSLR inde bile var saniyede 10 kare 12 kare diyorsun. A55 te 10 kare a77 de ise 12 kare saniyede çekim hızı var. Kullan bak bakalım netliyor mu netlemiyor mu çekiyor mu çekmiyor mu? Sen neye dayanarak yok diyorsun diyorsun gene çıt yok. Cevap veremeyince Ama DSLR daha güzel resim çekiyo..... cevap bu.

Biz DSLR in resim kalitesini sensör farkını hiç inkar etmez ve her yazımızda tekrar teyit ederken bu arkadaşlar bu kadar dolambaçlı, akla mantığa sığmaz laflar edip, bizim sorularımıza cevap dahi veremeyip, kendilerininde DSLR ini kullandığı markalara bile çamur atacak kadar şirazeyi kaçırıp üstelik denemeden bilmeden kullanmadan sırf kendileri bilmiyor yada kabul etmek işlerin gelmediği için yoktur canım yalandır aldatmacadır açıklamaları yaptıklarını gördükçe artık cevap dahi yazmaya tenezzül etmek istemiyorum. Sen DSLR setini bozup Like almışsın, ben hale hazırda DSLR kullanıcısıyım hemde öyle 1.500 TL ye giriş seviye makine bide kit lensle daha iyi çekrsin diyen arkadaşların 3-4 kat bütçe ile. Halen sanki biz cep tel. çekiyormuşuz da ömrümüzde DSLR görmemişiz veya DSLR alamadığımız için anca aldığımız Like makineymiş o yüzden onu savunuyormuşuz gibi salakça ithamlarla ve bu ithamları yapan kişierin kendilerinin elinin altında olan hariç diğer makineleri görmeden yazdıkları saçmalıkları okudukça daha uğraşmak dahi istemiyorum

Ve bu kadar farklı alternatif avantajlarını ortaya koyduğumuzda bunlara cevap veremeyip "DSLR kalteli" ezberi ve tek cevabını vermeleride bir acayip.
    Bunu neye benzetiyorum. İki otomobil kıyaslıyorsun biri eski model yol canavarı tek artısı Hızı 260 yapıyo diyelim. Diğeri
    ise 220 yapıyo ama yeni model içinde yok yok. Adama diyorsun ki tamam senin ki hızlı kabul ediyorum ama ben zaten yarışçı olmayacağım. Ben 180 geçmem. O yüzden 260 değil 200 yapanda olur ama bak bende klima var senin arabada var mı
    Cevap: Benim arabam daha hızlı.
    Yol bilgisayarı var büyük kolaylık
    Cevap: Benim arabam daha hızlı
    Senin arabanda eşşek kadar motor var mazot dayanmıyor. Bu yarısını yakıyor. sen iki kat mazot parası ödüyorsun
    Cevap: Benim arabam daha hızlı
    Senin araban sırf biraz daha hızlı diye benim kinin 2 katı. 40km hız için o kadar verilirmi
    Cevap: Benim arabam daha hızlı.
    Bu böyle çoğaltışabilir. Sürer gider. Veya başka bir örnekle açıklayayım. Yine arabadan olsun.

Diyelim yakın fiyatlarda 50.000 TL lik iki aracı kıyaslıyorsun. Adam size hızını kanıtlamak için aynı markanın 300.000 TL lik spor modelinin hız değerlerini veriyo size bak banim aracım daha iyi. DSLR cilerin prof. modelleri ile sadece tek lensi 5-6 binlik makinelerle çekilmiş resimleri sanki giriş seviyesi body ve standart kit lensle çekilmiş gibi örnek vermesi gibi.

Bir arkadaşın yazısında örnek koyduğu linkleri kopyalıyorum. Burda kamuflaj kaplamalı lens mesela. Şimdi siz kalkar bu lensle çekilmiş kuş resmini veya hayvan resmini like la kıyaslarken örnek diye koyarsanız adama akla hayale gelmeyecek küfür ederler. Hele bide bu resmi 550d ile kit lensle çekilmiş gibi sunmaya kalkarsanız.

http://www.pbase.com/dadas115/blog/zblogcanonsx50

Haa girmişken orda çekilmiş resimlerede bakın, kıyaslamaya da. Yazının başında arkadaş aynı ayarların, aynı mp değerinin aynı açının vs kullanıldığınıda yazmış.

Yaa merak ediyorum yarın SONY HX400 diye bir model çıkarsa ve HX300 ün özelliklerini kullanıp APS-C sensör koysa ne diyecekler acep. O zaman hepsi elindeki tüm setleri satacaktır. Eşi dostu sorsa bu kadar para harcadın bu lenslere bu makineler niye satıyorsun diye "canım hepsi aynı body de hemde APSc o kadar lens taşınır mı" diye APSC sensör için angarya lens taşıdıklarını BAL gibi kabul edecekler de.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliselale -- 2 Mayıs 2013; 23:29:39 >

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomenklatura -- 31 Temmuz 2013; 1:23:44 >
  • Ya yazmayayım dedim ama duramadım. Senin mesajından evvel yine değiştirip yazıma bir şeyler daha ekledim ama dediğim gibi artık cevap dahi vermek istemiyorum valla deveye hendek atlatmaya gidiyorum ben o daha kolay :)
  • Size bu Sony HX300V'yi fotoğrafçılıktan anlamayanların kullandığını ve önerdiklerini kanıtlayan bazı belgeler sunacağım !..
    -
    Şu siteye girin :http://www.bhphotovideo.com/c/product/926281-REG/sony_dsc_hx300_b_cyber_shot_dsc_hx300_digital_camera.html
    Sayfadaki makinanın fotoğrafının hemen altındaki "Customer Reviews" başlığına tıklayın. Orada hemen göreceğiniz en baştaki ortalama puan kullanıcılarının verdiği puanlar. Göreceğiniz üzere toplamda ortalama puanı 5 üzerinden 3.5 , peki bu kullanıcılar ne demiş biraz dikkatli bakalım !..
    -
    İlk yorum "Dick"ten gelmiş 5 üzerinden 5'i çakmış ! Ne şanslıyız ki 2'de fotoğraf paylaşmış !

Bu kadar ufak boyuta rağmen (1024x640 = 655.000 pixel - 1 megapixel değil) bu fotoğraflar iyi mi sizce ? Hımmm, ne oldu şimdi bu kişinin durumu ve yorumu ? Açıkca adam ya iyi fotoğraf görmemiş yada hiçbir şey bilmiyor. Öyle değil mi ?
    -
    Devam edelim...
    İkinci yorum "THE CURMUDGEON" isimli kişiden gelmiş. Adam da 5 yıldızı çakmış ve "Yes, I would recommend this to a friend" arkadaşlara öneriyorum bu makinayı diyor. Ne şanslıyız ki bu arkadaş da bir fotoğrafını paylaşmış... Bakın

Şimdi siz bu adama "Yuh ! Bu fotoğrafı bize gösterip bu makinayı alın öneriyorum demeye utanmadın mı be adam" demez misiniz ?! :)
    -
    Gidiyoruz aşağıdaki yorumlara. Birisi 2 kuş fotoğrafı paylaşmış ! Aisse isimli kişi. Ne ilginçtir ki bu adam bu makinaya 5 üzerinden 2 yıldız vermiş !!! Dur bakalım çektiği fotoğraflar neye benziyor ?

E abi şahane ! Daha ne istiyorsun demez misin bu adama da ? :) Haa durun bir hele, bu adamın işi bildiği işte buradan belli. Adamın koyduğu fotoğraf 1024x640 pixel = 655.000 pixel, yani 1 megapixel değil ! Demek ki bu adam bu makinanın çektiği fotoğrafları kendi bilgisayarında 3-5-15 megapixel olarak gördüğü için gerçeği bildiği için şu bize gösterdiği 655.000 pixellik (megapixel değil dikkat edin) şahane fotoğrafa rağmen önermiyor ve 2 yıldız veriyor makinaya.
    -
    En altta "sonjib" isimli kişinin yorumuna bakalım. Adam 5 üzerinden 1 yıldız vermiş !!! Eğlenceli bir oyuncak demiş 1200mm zum" u için. "Fakat 500 $ komple israf" demiş !.. Ne ise, makinayı geri gönderdim demiş... Bu da abartı gibi değil mi ? Bu kişi de bir fotoğraf paylaşmış.

Şimdi diyebilirsiniz ki bu kişilerin fotoğraftan-fotoğrafçılıktan anlayıp anlamadıklarını nerden çıkarıp söylüyorsun !? Bu delillere rağmen diyen çıkabilir. Bu çıkarımı kişilerin çektiği fotoğraflara karşılık makinaya verdiği puanlardan daha başka ne olabilir ki bunun delili ?

Ayrıca delillerim bir güzel detay daha içeriyor. Kaynak gösterdiğim sitedeki kullanıcı yorumlarının tarihine de dikkat edecek olursanız Mart 2013 sonu ve Nisal 2013'ün 3-4-9'uncu günlerine ait yorumlardır. Bu DH forumdaki başlığın açılış tarihi ve bu durumu anlayan Türk kullanıcılar ise olayı 13-15 Nisan tarihlerinde anlamışlar. Yani yabancılar bizden çok az da olsa daha önce anlamışların da belgesini içeriyor kaynağım !

Demek ki ırkçılık(meşhur ya bugünlerde) yapıp da bir tek Türk d-slr'cılar anlamasınmış gibi bir şey demenin hiçbir manası da kalmamış oluyor bu bilgiler ışığında. Elin bilmem nerelisi de benzer bakış açısına sahip olabiliyormuş. Üstelik ne kadar da güzel kanıtlamışlar kimin neden ve nasıl bu makinaya iyi dediğini, herkes kendi dediğini koydukları fotoğraflar ile kendisi kanıtlamış. Daha da mı laf üreteceksiniz ? Bunlar belge, bunlar delil, bunlar fotoğraf .
    -
    Kaynak diye ortaya konulan şu sitelerdeki fotoğraflara dikkat edelim bir. Ne çeşitlilikte fotoğraflar bunlar ?
    http://www.pbase.com/dadas115/blog/zblogcanonsx50
    Hepsi kuş fotoğrafı. Hepsi yüksek zum ile çekilmişler. Şimdi fotoğrafçılığın böyle detayının da detayının, çok alt bir kısmının fotoğraflarını çekip kıyaslamışlar. Buradaki kıyaslama dahi bir bilinç ile yapılmış. Amaç belli bir amacınız olduğunda hangisinin daha makul fiyata daha iyisini size verebildiğini göstermek. Bunu da anlayamıyorsanız buyrun kanıt diye paylaştığınız linklerde bir portre, bir makro, bir günlük yaşam, gün batımı, kapalı ortam fotoğrafı kıyaslamasının da olduğunu gösterin lütfen ! Yok ki gösterebilin !.. Hatta dikkat edin bütün fotoğraflar pırıl pırıl güneş ışığı altında çekilmiş nerede ise !.. Hmmm yani makina budur. Sadece kuş fotoğrafı ve hava açık ve güneşli iken çekeceğiz, şahane olacak o zaman .

• başka bir konuda az daha "sizin savaşınız kimle?" menşeili kısmen uzun bir mesaj yazacaktım, sonradan bu konuyu farkettim. hepsini okudum, kim neyi neden diyor anladığımı sanıyorum. dslr hakkında "18-55'le süper, az daha ekleyin 55-250" alın diyen kişilerin tutumu bana çok saldırganca ve küçümseyici geldi.

bazı arkadaşlar olayı nedense kişisel boyuta indirgemeye çalışıyor sürekli. iki kuruş bilgi alalım, öğrenelim diye foruma girince; bu konuda ve diğer konularda saldırganca olan tutumlara maruz kaldığımızı düşünüyorum. dikkatinizi çekerim, diğer konularda da benzer muhabbetler döndürülmeye çalışılıyor ve bilgi için girenler kısmi olarak engelleniyor. bilgilerden ziyade, anlayışlar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.

birisi bir kere alacaksınız, bir daha uğraşmayacaksınız, yakınlaştırma diyor. anı yakalamak istiyorsanız, düğünlere çekimlere gitmeyecekseniz ideal diyor.
    bir başkası benim fotoğrafım daha net diyor. ama o netliğe yakın mesafelerde ulaşmak için ben son haftada yaklaşık 200 lira harcadım. tele olayına giremeyeceğimi düşündüğüm için daha iç mekan çekimlerine merak salmak zorunda kaldım.

tele işine girsem, 55-250'nin fiyatı an itibariyle 659 lira. bunun filtresi var, parsoleyi var. eee, bunları alırsam ben makinenin taksitlerini çakıl taşı ile mi ödeyeceğim? beni ilgilendiren kısmı, hobi olarak ilgilendiğim şeyin beni aşıp aşmaması durumu. gerisi teferruat geliyor bana.

bu arada, dürbün olayını deneyeceğim. bu konudan bunu öğrendik. lakin, yaklaşık olarak 100 tane fazladan mesaj okumak zorunda kaldık.

edit: unutmuşum, makro lens almak istesem kim bilir ne kadar vereceğim Allah bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali bey amca -- 3 Mayıs 2013; 4:38:06 >

• @aliselale sonuna kadar kendinize göre doğru bir şekilde tezinizi savunmuşsunuz katıldığım katılmadığım yerler var ama sonunda çuvallamışsınız ticari olarak bu tip bir modele aps-c sensör koyulamayacağını bir kenara bırakın teknik olarak da bu imkansız bu modellerin bu kadar yüksek zoom yapabilmesinin nedeni sensörlerinin küçük oluşudur konu hakkında herkes kendine yakın gelen makineyi alsın mutlu mesut yaşasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım sonda ki o yazı zaten gerçekçilikle yazılmış değil, elbetteki öyle bir şey olmaz en azından bir süre daha. Adam kalkar da asıl para kaynağı olan DSLR pazarınının kalbi olan sensörü like makineye koyup DSLR pazarını öldürür mü? Orda vurgulanma istenen şey. DSLRde objektif çoğunluğunu savunan vs kişilerin hani olsaya olmazda misal diyelim böyle birşey konsa lens çokluğunu ve angaryasını kabul edeceklerini ancak şuanda DSLR makinelerde APS-C sensör olduğundan lens çokluğunu bir sürü lens taşımanın sıkıntısını göremezden gelmeye çalıştıklarını vurgulamak için yazılmış afaki bir yazıydı.
  • @aliselale, arkadaşında dediği gibi adamlar aptal değil boş yere koymuyor küçük sensörü,

sensör büyürse lens de orantılı olarak büyür.

Gereksiz bir konu fazla uzamış, alişelale çocuklar gibi araba kıyaslaması yapıyor, jiddi yabancı forumlardan cahil insanların yorumlarını ekliyor,
    bu nedir yani?

isteyen alır, istemeyen almaz.
    Sony kaçıncı sürümünü çıkardı hx serisinin demek ki talep var.
    Alıp mutlu bir şekilde kullanan insanlar da var.

Boş yere uzatıyorsunuz

• Arkadaşım

Yine uzun uzun yazmışsın da aynı şeyleri yazmışsın ama sana verilen cevapları okuma zahmetine girmemişsin

"adamın örnek koyduğu resmin çekildiği Objektif araba parası."
    "Belgeselcilerin yüksek bütçeli Body ve bi o kadar yüksek bütçeli Lenslerle ve bi o kadar kocamaaaaaaan lenslerle çekilmiş Maymun resmi koyup. Bak DSLR daha iyi diye. devenin nalı. "

yazdığın cümle bu

örneği ben koydum araba parası dediğin lens 550 usd = ucuza aldım dediğin HX300 fiyatı. mercimek sensörlü bir dslr like makineye araba parası veriyorlar mı diyeyim bende şimdi???
    Bunu bir kaç cevabımda da yazdım?? ya okumuyorsun ya işine gelmiyor. Okuyanları yanlış yönlendiriyorsun.
    tezini savunurken konuyu saptırmana gerek yok.

Burada like ile dslr imaj kalitesi tartışması yapılmıyor .. bunu savunan yani DSLR den daha kaliteli fotoğraf çektiğini söyleyeni bu forumda kimsenin kaale alacağını sanmıyorum.
    Konunun esası piyasada aynı işi yapan 150 usd lik makineler varken HX300 e 500 usd verilir mi verilmezmi..

Konuyu açan arkadaşa 500usd verecek bütçen varsa "bak o kadar paraya adam gibi fotoğraf çekeceğin şu şu seti de düşün deniyor"
    bunun nesi yanlış??

Mesela ben olsam like makineye 150 usd den 1 kuruş fazla vermem, 500 verenin de dslr ler çok pahalı demesini anlayamıyorum.

tercih yine alıcınındır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 3 Mayıs 2013; 10:28:02 >

• Ya arkadaşım sizin mesajlarınızı okuyarak direkt mesajlarınıza karşılık yazıyoruz ama siz bizim yazdıklarımızı anlamamada ısrarcısınız. Senin çektiğin lens 550 USD imiş yani yaklaşık 1.000 TL ve sadece lens fiyatı.
    Bizde bunu diyoruz. Bir lensin fiyatı o iyi resmi çekmek için. Zoom objektifi ki zoom çekebilesin, geniş açısı ki en lazımı, derken fiyat büyüyor.
    Artı sadece sana değil burda adam bilmem kaçbinlik lenslerle çekilen resimleri koyup ucuz lens giriş seviyesi maki ile çekilmiş gibi lanse etmeye çalışıyor. DSLR kalitesini anlatmak için çok pahallı DSLR setlerle çekilmiş resimleri koyup giriş seviye standart kit lense örnek diye koyup insanların yanıltılmasına karşıyız. Burda ki mesele DSLR le Lİke kıyaslaması değil ki. Öyle olursa DSLR de bir sınır yok 25.000 lik lenslere kadar gider iş. 1.200 lük fiyat çevresindeki kıyaslama.

İkinci bir konu fiyatı yakın tutmak için DSLR in ikinci el fiyatı yazmak veya ben şuna mal ettim deyip spesifik rakam vermek, öte yandan sürekli olarak like makine için 1.500 TL demek de yanlış. Yok Like 1.500 verene kadar iyide like o fiyat değilki. Şu an daha 15-20 gündür piyasada olmasına rağmen Sony HX300 ün sıfır fiyatı 1.100 tl (Telepanya) hepsi sony veya bt sony de 1.200 civarı. Ve bu fiyat bir kaç haftaya düşecek. Mesela yine like olan Nikon P510 da 1.300 lerdeydi şimdi 800 e bulunuyor. Siz 800 sıfır tek lensten bahsediyorsunuz.

Birde DSLR en az 2 lens taşımak zorundasın biri geniş biri az çok 200 veya 300 mm yakınlaştırma için ha bunun diyafram değeri iyi olsun dersen 1.200 TL sadece lensler en az.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.