Şimdi Ara

Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
15
Favori
24.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halilakdere

Bildiğim kadarı ile M3 ile M4 ün arasında sadece 4k video özelliği var. Türkiyede hala 4k bilinmiyor ve çok pahallı. Değermi sizce?

benim inceleme fırsatım olmadı fakat M3 sahibi olarak eğer tek fark 4k ise almama gerek yok. 4K benim için vazgeçilmez bir özellik değil.
  • halilakdere kullanıcısına yanıt
    M3 ve M4 arasında, donanım yönünden, sensör ve elektronik vizör dışında, pek bir fark yok gibi..

Fotograf çekimi açısından, M4 ün avantajları,
    -daha yüksek enstantane hızı (1/2000 yerine 1/32000)
    -daha yüksek ard arda çekim hızı (10 kare/sn. yerine 15 kare/sn.)
    -daha hızlı odaklama
    olarak görülüyor.

Sadece fotograf çekimi için, bu avantajların, aradaki %20 fiyat farkına değip değmeyeceğine bakmak lazım.

Video çekimi için, değerlendirme yapmak daha basit, birinde 4K desteği var, diğerinde yok.

Hafıza kartından, internet bağlantsına, bilgisayar donanımından, monitör çözünürlüğüne kadar, geniş bant için halihazırda yatırım yapmış iseniz, M4 için de, 150 USD fark ödenebilir, neden olmasın?
  • ayrıca 1000kare/saniye'ye kadar yavaş çekim imkanı da mevcut...
  • 3bin tl ye m4 var. aslında 4k için değebilir ama mikrofonu niye kötü ve niye harici mikrofon girişi yok anlamadım.
  • Sony RX100 IV Tanıtım ve İnceleme Videosu

• halilakdere kullanıcısına yanıt
    RX100 m4 ün en büyük avantajı sensörü. Yüksek hızlı çekim yapabiliyor ve iso performansı daha iyi. Öğlen vakti çekim yapmayacaksanız ya da slow-mo çekim yapan biri değilseniz bu kısım sizi pek ilgilendirmiyor :) 4K tercih meselesi, ileriye dönük bir cihaz istiyorsanız düşünülebilir. Beni 1080p hala tatmin ediyor, telefonum da 4K çekim yaptığı ve video için özellikle fotoğraf makinesi kullanmadığım için çok önemsediğim bir özellik değil.
  • Xavc s video kaydı için bu kart yeterli gelirmi

Lexar 633x 128GB Professional UHS-I SDXC Memory Card (U3)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reiis R kullanıcısına yanıt
    okuma/yazma hızları yönünden, fazlasıyla işinizi görür.

ancak, 128 GB kartlar, henüz Türkiye' de uygun f/p noktasında değiller.
  • B&H den sipariş verdim 57$ kargo ile beraber 63 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reiis -- 22 Kasım 2015; 19:22:59 >
  • Merhaba 2. El rx100 m3 bakıyorum. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir. Birde buna muadil başka hangi marka modeller var tavsiye edebileceğiniz.
    Teşekkürler

• sudkaldo kullanıcısına yanıt
    narin bir cihaz. geçmişini bilmeye de imkan yok. yerinizde olsam, faturalı olmasına dikkat ederdim. böylelikle, çıkış tarihine göre, en az 2016 ortasına kadar garantisi olurdu.

muadil olarak,
    lensi ve sensörü farklı olan, m2
    hemen hemen aynı özelliklere sahip, ama daha uygun fiyatlı, Canon G7x
    veya, hem kendisi hem de sensörü daha iri olan, Panasonic LX100, düşünebilirsiniz belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasHoşaf

narin bir cihaz. geçmişini bilmeye de imkan yok. yerinizde olsam, faturalı olmasına dikkat ederdim. böylelikle, çıkış tarihine göre, en az 2016 ortasına kadar garantisi olurdu.

muadil olarak,
    lensi ve sensörü farklı olan, m2
    hemen hemen aynı özelliklere sahip, ama daha uygun fiyatlı, Canon G7x
    veya, hem kendisi hem de sensörü daha iri olan, Panasonic LX100, düşünebilirsiniz belki.

Teşekkürler bulduğum bir tanesinde 13 ay garanti devam ediyor makyajı düzgün. Ama tabi görmeden bişey diyemiyorum. Lx100 ü açıkcası ben de merak ediyorum ama 2.ekde pek göremedim.

• Düşük ışıktakı performansı çok güzel

• Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı
    Doğanın direnişi. by Vural Balıkçı, on Flickr

Cihaz çok güzel ve kullanımı çok kolay. üstelik "çok" güçlü. Gece performansı çok güzel. 4k çok iyi çekiyor. Tek sıkıntısı biraz "video" da çok titriyor yürürken.. ya da ben tam ayarını bilmiyorum ama genelde sabitken çok güzel video çekiyor fotoğrafa diyecek bir sözüm yok. Eksi yanı pili..bitiyor.. çok hızlı bitiyor..

• Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı
    Untitled by Vural Balıkçı, on Flickr

• fotoğraflar harika ellerine sağlık. Özellikle 2.fotoğraftaki damla ya bayıldım pil konusunda hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz malesef. Bu yüzden ben 2 pil taşıyorum yanımda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narki

fotoğraflar harika ellerine sağlık. Özellikle 2.fotoğraftaki damla ya bayıldım pil konusunda hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz malesef. Bu yüzden ben 2 pil taşıyorum yanımda.

Teşekkür ederim övgünüz için. :) Bende yaza doğru pil almayı düşünüyorum. Özellikle yazın deniz kenarına falan inip iki video çekince biter, sinirler zıplar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Sony Dsc-RX 100 ( I-II-III-IV-V ) Kullananlar Kulübü - Fotoğraf Paylaşımı

Cihaz çok güzel ve kullanımı çok kolay. üstelik "çok" güçlü. Gece performansı çok güzel. 4k çok iyi çekiyor. Tek sıkıntısı biraz "video" da çok titriyor yürürken.. ya da ben tam ayarını bilmiyorum ama genelde sabitken çok güzel video çekiyor fotoğrafa diyecek bir sözüm yok. Eksi yanı pili..bitiyor.. çok hızlı bitiyor..

Hafıza kartı daha gelmediği için video performansını deneyemedim titreme 4k dami oluyor yoksa 1080p de titreme oluyormu

Flick den takip güzel fotoğraflar çekmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: reiis

quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

Hafıza kartı daha gelmediği için video performansını deneyemedim titreme 4k dami oluyor yoksa 1080p de titreme oluyormu

Flick den takip güzel fotoğraflar çekmişsin

Ben hep 4k çektim. Açıkçası yürüme "çok" belli, iphone 6s plus var o çok daha iyi "adımları" hissettirmeme konusunda. 1080p çekmedim bakarım ama sabit tuttuğunuzda kamerayı çok güzel görüntüler yakaladığımı söylemek isterim. Hele videoları hafif pan hareketleriyle çekince harika görünüyorlar..

• Hafıza kartı bugun geldi video çekimi gayet güzel titreme yok

Makinede lcd kapağın sağ üst tarafında hafif açıklık var normalmi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.