Şimdi Ara

Sony Dsc-S600 ve Hayal Kırıklığı :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sebebi fiyatının mükemmel olması, optik zoom digital zoom carl zeiss mercek vs vs...

Fakat tam anlamı ile bir hayal kırıklığı yaşıyorum...

Özellikle gece manzara çekimlerinde ve az ışıklı ortalmlarda "Tripodlu" çekimlerde bile devamlı sallantı uyarısı veriyor ve çektiği fotograflar sorunlu çıkıyor. Koca evde, oynayan tek bir toz zerresi bile yokken devamlı olarak sorunlu çekiyor..

İkinci ve asıl en büyük mega sorunum ise, ki defalarca okudum kullanma klavuzunu araştırdım ve inceledim, Multi Auto Focus ve Center Autofocus olsun, isterse otomatik ayarlar ile isterse özel program ile isterse her ayarıyla oynayın, Çektiği fotografların etrafı bulanık!!!

Yani bir manzara çekiyorsam eğer, focus yaptığı yerdeki görüntü, mükemmel ötesi fakat özellikle görüntünün etrafı sol sağ alt üst köşeler devamlı bulanık!!!

6 kişilik bir grubun fotosunu çekmişim ortadaki 4 kişinin taa burnunun deliğine bile giriyorum ama sol ve sağ köşedeki adamları sanki farklı bir kamerayla çekip oraya koymuşum gibi...

Alın size örnek..

Olacak iş değil, değiştirecem aleti başka bir ürün almak istiyorum, sony die gittim aldım ve defalarca foto çekmeme rağmen aynı sonuç...

Bu arada sanki şaka gibi bu alttaki fotografı tripod ile auto özelliği ile, gece görüş ile, manzara ile, elle yapılandırılan ayarlar ile 10 kere çektim en kalitelisini buraya koyuyorum, penceremden manzara... Yahu 6600 ın kamerası ile çekmişim gibi sıyıracam kafayı...

Bu fotograf deminde dediğim gibi tripod ile çekildi..

Sanki kötü bir rüyadayım lütfen uyandırın beni.. 5 sene önce aldığım Mustek Mdc4000 ile bundan iyi çekiyordum ya :(

Sanırım aletin ucuzluğu, ev kullanımı için bu aleti alan herkezin gözünü boyuyor...

yarın değiştireceğim aleti sizce ne alayım?

• alın, buradada kardeşimin olduğu fotoda, tepedeki ağaca bakın, cocuğun ayaklarına bakın fotonun sol altına bakın, Sanki fotografın ortasını başka bir makina kenarlarını başka bir makina çekmiş gibi...

• çekerken hangi ayarda çekiyorsun?! burada olan olaya "distorting" denir genelde makro çalışamlarda görülen bir şeydir... yanlışlıkla makro ayarda çekim yapıyor olmayasın?!

tam bunalrı yazmıştım ki exif bilgilerini kontrol edeyim dedim... "standart" modda yani auto'da çekmişsin anladığım kadarı ile... bence başka ayarlarda dene önce....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctorfizik -- 16 Temmuz 2006; 21:48:32 >
  • Hocam, Auto modda çektim, Kesinlikle macro çekimde değilim, zaten direk olarak macro ayarı yok alette, herşeyi normale getirdiğimdede ayarları değiştirdiğimdede,bütün ayarları default yaptığımdada aynı sorun hep devam ediyor. daha şimdi 5 farklı şekilde salonun fotosunu çektim gene köşeler buğulu, ya kamerada bişi var yarın gidip başkasına bakacam yada bu aletlerin hepsi böyle...
  • Yok hocam, böyle bişey olamaz ya... Çok çok büyük ihmimal makinen arızalı... Yada bi odaklama sorunun var... Özellikle akşam üstü çektiğin fotoğraf böyle olmamalı... Bide tripodla çektiğini söylüyorsun, değil tripod çekmek, koşa koşa çeksen bu kadar kötü olur... Ama son olarak şunu söyleyebilirimki; sanki çektiğin fotoğraflarda odak mesafesi manuel olarak yaklaşık 2m. ayarlanmış gibi geldi bana... Yani kardeşinin ve akşam üstü çektiğin fotoğraflara bakarak söylüyorum bunu... Sanki çekeceğin objenin mesafesini 1 yada 2 metre olarak ayarlamışsında, makinede fotoğrafı çekmeden önce çekeceği obje 1 veya 2 metre uzaktaymış gibi algılıyor ve ona göre odaklıyomuş gibi geldi bana... O bulanıklıklarda bundan kaynaklanıyor olabilir...
  • evet makina ilginc odaklio bende anlamadım bi sakatlık war ama...
  • Yarın bir başkasıyla test edecem depodan. Sanırım mercekte bir problem var.. Yoksa bu kadar fotografın bu kadar sorunlu cıkması imkansız yaw :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum aynı makineyi iki hafta önce bende aldım. Bence sorun senin makinede. Git aldığın yere durumu anlat. Benim makineyi abim bikaç günlüğüne aldı o yüzden örnek resim çekip koyamıyorum.
    2 gün sonra örnek resimler çekip buraya yüklerim. Bu arada kardeşinin olduğuru resim gayet güzel çıkmış. Tabi o bulanıklık hariç.

Bu makinenin gece çekimleri güzel değil. güzel olmamasının sebebi resimlerde ufo gibi şeylerin çıkması. ama senin gece çekiminde bi ilginçlik var. Sanki tripod ile değilde koşarak çekmişsin gibi. Yani bence sorun senin makinede.

edit: resim ekledim

http://www.phpbil.com/resimler/DSC00296.JPG
    http://www.phpbil.com/resimler/DSC00116.JPG

Ben daha bu kamerayı kullanmasını iyi bilmiyorum ama genede bitane gece resmi koyuyorum. Belki ayarlarını yapmamış olabilir. Bu arada gece resmini çektiğimde etraf zifiri karanlıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 17 Temmuz 2006; 1:17:48 >

• Sanada geçmiş olsun hoca inşallah çözülür
  • Kime? Banamı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

Kime? Banamı?

Yok hocam topic i acan arkadasa dedim..

Bende bir makina aldım ve aldıgım gibi bozuldu da
  • sorun sony.Her seyi yaparim ama hiç bir seyi iyi becerememden geliyor!
  • Ben bu makineyi almadan önce gece çekimlerine hiç bakmamıştım. Keşke baksaydım. Geçe çekimi dışında güzel, özellikle video çekim kalitesi süper. Acaba bu makinenin gece çekimleri herkestemi böyle çıkıyor yoksa sadece bendemi?
  • Anladım, makinayı değiştireceğim bu gün...

Yanlız şunu duydum, makinanın ayarları ile oynandığında güzel gece fotografları çekilebiliyormuş..

Tabi benim alet daha düzgün foto cekemediği için birşey söyleyemeceğim :)
  • arkadaşım açıkça söylüyorum aletinde birşey var. ben de s600 kullanıyorum. forumdaki örnek fotolara bakabilirsin. çok daha net fotolar çekmek mümkün bu makineyle. umarım düzelir sorunun.
  • Makinende sorun var mı onu bilemem ancak öndeki bir nesneyi odaklandığında ve diyafram ayarı açıkken arka planın flu çıkması anormal birşey değil hatta portre çekimlerinde diyafram ayarı açılarak arka plan bilerek flulaştırılır ve derinlik etkisi yaratılır.

Arka planın daha net olması için diyaframı kısmalısın yada manzara çekim modunu filan dene ama bu kezde ön plan flu çıkabilir ; yani sen manzara çekiyorsun ve 1-2 metre önündeki çalılıkların da kilometrelerce arkadaki ağaçlar ve dağlar kadar net çıkmasını bekliyorsan buna yapacak pek fazla birşey yok, kompakt sınıfı filmli 20-30YTL lik makinalarda derinlik etkisi yaratmak mümkün olmadığından senin istediğin tarzda fotoğraf çekiyorlar demek ki olması gereken bu değil.

Birde makinan focus seçeneği spot metering deyse yani sadece noktasal bir alana odaklama yapıyorsa dediğin sonuçlar ortaya çıkabilir . Focus ayarını düzeltmeyi dene.

Makinanın tripodun üzerinde olması titremeyeceği anlamına hiç gelmez nasıl mı; sen deklanşöre basarken makinan istesende istemesende titrer bunun için yüksek enstantane değeri kullanılan çekimlerde (gece çekimi gibi) makinanın zamanlayıcısını 10 sn yada oluyorsa 5 sn ye ayarla ve makinaya dokunmadan çekim yap. Bu dediğimi hemen deneyebilirsin sonuç çok farklı olacaktır.

Makinanda arıza olduğunu pek sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconfx -- 17 Temmuz 2006; 21:50:33 >

• Sorun çözüldü...

Cameranın lensi bozukmuş :)

Başka bir s600 ile test ettim sorun yok.

Yanlız daha sonra vazgeçtim s600 ü almaktan...

Canon A530 a baktım. Sonra bir alt modeli A520 nin megapiksel bakımından küçük olsada, Lcdsinin daha kaliteli olduğunu ve daha sağlam ayarları olduğunu gördüm. A530 un artıları daha güncel bir menü idi...

Daha sonra onların ikisinin testini yaptıktan sonra hpnin bir makinasına baktım oda alınmaz :)

Tekrar S600e döndüğümde, daha önce yüksek fiyatlı die almadığım Sony w40 ı gördüm...

Aletin kutusunu bir actımki aman allahım...

Kendi özel bataryası, batarya şarj aleti, deri taşıma kılıfı, Tv Out kablosu, Usb Kablosu, Çelik Plastik karışımı mükemmel bir taşıma kordonu ile gördüğüm en karizma aletlerden birisiydi makina :D

Resmen aşık oldum alete, accayip sağlam görüntüsü var süper bir carl zeiss merceği var, kendi bataryası cok daha uzun gidiyor ve onu aldım...

Accayip derece karizma ve sağlam bir alet herkeze tavsiye edilir :)))

Bu arada görüntü mükemmel...

• Hatta S600 forumdaki resimlerden çok daha güzel resim çekiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: faruk223

arkadaşım açıkça söylüyorum aletinde birşey var. ben de s600 kullanıyorum. forumdaki örnek fotolara bakabilirsin. çok daha net fotolar çekmek mümkün bu makineyle. umarım düzelir sorunun.
  • sony s600 modelinin gece çekimleri gerçekten çok kötü oluyor ben bir haftadır kullanıyorum gündüz çektiğim fotoğrafların çoğu kumlanmış halde bütün ayarları deniyorum ama mümkünü yok kaliteli fotoların çekilmesi lcd de güzel bilg.te bozuk nadiren güzel fotolar yakaladım .yanlız video çekimi süper .
  • Emin olun 4000 yada 8000 YTL ye satılan makinelerin bazı önemli artıları var. O sınıftaki bir kameradan mucize bekleyemezsiniz. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.