Şimdi Ara

^^Sony Ericsson G705^^ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
140.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Rohanamaria

quote:

Orjinalden alıntı: rouge34

quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

rouge34 sende de türkçe karakter sorunu oldu mu? Örneğin arkadaşıma ışık ılık süt iç yazıyorum "k lk st i" çıkıyor. Türkçe karakterleri göstermiyor. Kimi arkadaşta da türkçe karakterlerden önce bir boşluk bırakıyo. Sorun benim telefonumla ilgili mi değil mi anlamadım. Onlardan bana türkçe karakter geliyor fakat benden onlara türkçe karakter gitmiyor..

Ayrıca wayfinder'da yeni firmware versiyonunu yükledikten sonra yer tespiti yapamadım hiç. Sürekli gps alıcıdan sinyal alınamıyor uyarısı veriyo. Google maps'de 2500 M içerisindeki alana kadar bulabiliyo , daha fazla keskin konum bulamıyo. Yeni firmware'i yükledikten sonra ahize ve kasma problemi ortadan kalkmıştı fakat şimdi de böyle garip sorunlar yaşıyorum...

Bende türkçe karakter sorunu yok.Neden olabilir diye mesaj ayarlarına baktım yazma seçeneklerinde ulusal karakterler "açık" olarak işaretli.Ayrıca ayarlar'da dil seçeneğinde mesaj dili sadece "türkçe" işaretli..

aynı problem bende de var...bir de ben nerdeyse alır almaz firmware upgrade yaptığım için ahize problemi yaşamadım hiç. ahize gayet süper çalışıyor şu an. Ama yukarda da demiştim, demek sende de aynı problem varmış. O zaman bu da bir bug arkadaş, yeni firmware upgradelerde wayfinder çalışmıyor. çünkü sen google ile normal diyorsun. bunun hakkında da bir yazı yazabiliriz, beraber yollarız SE'ye. bi işe yarayacağını sanmıyorum ama hadi bakalım olmadı wayfinder firmasına ulaşmaya çalışırız. bunun dışında az önce başka bi SE kullanıcısına ben de "ışık ılık süt iç" yazdım. telefonumun dili ingilizce, yazma dilini türkçe yaptım. kullandığım gsm operatörü megafon/rusya. karşı tarafta mesaj "isik ilik süt ic" olarak çıktı. karşı tarafın telefon dili türkçe. neye göre çevrilip çevrilmediğini bir kaç kişiye daha aynı mesajı yollayarak ben de bulmaya çalışacağım.

SE telefonlara türkçe karakter gönderdiğin zaman ingilizceye çeviriyo ve sanırım amaçladıkları şey de bu. Fakat gel gelelim nokia telefonlara giden mesaj içler acısı. Her türkçe karakterin önünde bir boşluk var. Se ye bu durumu bildirdim , gerekli birime iletildi gibi bi cevap aldım..

Offline harita olayına gelince ; mgmaps diye bir program var java olarak çalışan. http://www.mgmaps.com/download.php. bu linkten programı indiriyorsunuz ve telefona kuruyorsunuz. Ardından http://www.mapcacher.com/ linkine girip haritasını istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz. Bu işlemi harita üzerine tıklamak suretiyle işaretler bırakarak bu işaretlerin ortasında kalan alanı seçerek yapıyorsunuz..Zoom level 12-17 , level of detail fast and rough , map type yahoo road maps seçiyorsunuz ve generate diyorsunuz.. Size haritada seçtiğiniz bölgenin koordinat aralıklarını içerek küçük bir .map uzantılı bir dosya veriyor. Ardından bu koordinatlardaki haritaları seçtiğimiz zoom level aralığında bilgisayarımıza download etmemize yarayan bu programı indiriyorsunuz. http://www.mgmaps.com/cache/gMapMaker-setup.exe Programda cache folder yazan yer indireceğimiz haritaları içeren klasör olacak. Herhangi bir yeri daha sonra hafıza hartımıza atmak için seçiyoruz. Olduğu gibi de bırakabilirsiniz. Sadece map'lerin o klasör içinde olacağını bilmeniz yeterli. Max parallel downloads=10 , operating mode= download titels using .map file , hash size=1 , titles per file 256 olarak seçimleri yaptıktan sonra "Go" diyoruz. Bize .map uzantılı dosyanın nerden olduğunu soracak. Biraz önce hazırladığımız bu .map uzantılı dosyayı göstererek download işlemine başlıyoruz. Download işlemi bittikten sonra map'leri indirdiğimiz klasörü telefonun hafıza kartına kopyalıyoruz. Son olarak telefonumuzda mgmaps uygulamasını çalıştırıp , settings ->map browsing , stored maps ve offline maps seçimlerini tikliyoruz. Altındaki storage path seçeneğini de biraz önce download edip hafıza kartımıza attığımız klasörü göstererek tamamlıyoruz. Ayrıca display settings de backlight seçeneğini tikliyoruz ki program açık kaldığı sürece ekranın ışığı kapanmasın. Ayrıca rotate 90 CW diyerek yan şekilde haritaları göremeyi de seçebilirsiniz. Program ilk açıldığında bazen haritayı göstermiyo gibi görünüyo fakat kare tuşu ile bir zoom yapınca harita geliyor. Eğer açık alanda değilseniz konumunuzu belirlemesi bir hayli zor. Hatta açık alanda bile 10 dakika falan sürdüğünü söylemek gerekir. Uydularla bağlantı kurduğu anda offline olarak yani herhangi bir ücret ödemeden harita üzerinde hareketinizi takip edebilirsiniz. Settings'deki bütün seçimler tikli olursa eğer haritada sizi ortalar ve kendi kendinizi yön tuşları ile takip etmek zorunda kalmazsınız.

Tek bir sorun var , ki buna çözüm arıyorum , routing (yönlendirme) yapamaması. Aynı google maps'deki gibi no route found uyarısı vermesi. Biraz daha araştırıp bu sorunu da çözebiliriz gibi geliyor.. Bu işlemleri yapamayan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım..

• quote:

SE telefonlara türkçe karakter gönderdiğin zaman ingilizceye çeviriyo ve sanırım amaçladıkları şey de bu. Fakat gel gelelim nokia telefonlara giden mesaj içler acısı. Her türkçe karakterin önünde bir boşluk var. Se ye bu durumu bildirdim , gerekli birime iletildi gibi bi cevap aldım..

az önce 2.telefonum nokia 1600'a da aynı mesajı yolladım, gene aynı "isik ilik süt ic" olarak çıktı. onda turkcell takılı ve telefon dili ingilizce.
  • se g705 telefonunu satmak isteyen varsa pm atsın
  • quote:

quote:

az önce 2.telefonum nokia 1600'a da aynı mesajı yolladım, gene aynı "isik ilik süt ic" olarak çıktı. onda turkcell takılı ve telefon dili ingilizce.

Alla alla. Seninkinde bi problem yok gibi. Bir de LG bi telefona gönderir misin mesajı. Lg'lerde hiç çıkmıyodu türkçe karakterler. ışık "k" olarak çıkıyo yani. Bilmem anlatabildim mi..

• 2 saate alıyorum teli.biraderi gönderdim teknosa ya. uğraşamıycam netten ucuz aramakla.700 lira trink para. şirkete kestiririm faturayı telefon gelir 600 e :).. teknosada baktım bugün. çok beğendim. W910 ile arasında bence çok fark var. G705 bence daha şekil. tuşları daha estetik ve ekranı daha kaliteli. en kısa sürede yazacağım arkadaşlar.eski W810 kullanıcısı olarak bu telefona deneme amaçlı kullanımdan dolayı tamnot veriyorum
  • aslında amacım C702 modelini almaktı ama bişekilde bulamadım nette. bikaç malum sitede 0 fiyatını 475 e buldum fakat güvenemedim. o telefonda niye piyasada yok çözebilmiş değilim. W810 dan sonra W910 almak pek akıllıca gelmedi. 10 dakikada olsa kurcalama fırsatım oldu G705 i. gerçekten süper bi cihaz
  • hadi şimdiden hayırlı olsun victoire darısı başımıza
    senin de izlenimlerini (artılarıyla ekisleriyle) ve fotoğraf paylaşımlarını bekliyoruz dört gözle, aldıkan sonra kaçmak olmasın =)

düzenleme: ayrıca c702'ye göre bence daha güzel bir seçim yapmışsın bu arada stil ve görünüş bakımından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi east10 -- 7 Mayıs 2009; 17:53:23 >
  • Teşekkürler SE_Mania. Sabırsızlıkla telefonu bekliyorum :) Gerçektende bugün inceleme fırsatım oldu. ebat olarak W910 ile aynı. fakat gerek malzeme kalitesi gerekse estetik olarak aralarında bariz bir fark var. Siyah rengi ve tşların görünümü çok şeker. En kısa sürede izlenimlerimi ve Fotoğraflarını yayınlayacağım
  • param olsa hemen alırım bu modeli.
  • arkadaşlar uzaktan kumanda özelliğini kullanmayı hala başaramadım. bluetooth normalde çalışıyor. ama uzaktan kumanda deyince cihaza bağlanamıyor. acaba benim telefonda mı sorun var. bu özelliği kullanan arkadaşlar var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayattt

arkadaşlar uzaktan kumanda özelliğini kullanmayı hala başaramadım. bluetooth normalde çalışıyor. ama uzaktan kumanda deyince cihaza bağlanamıyor. acaba benim telefonda mı sorun var. bu özelliği kullanan arkadaşlar var mı?

Telefonunuz hayırlı olsun,
    Uzaktan kumanda özelliğinin daha kullanan pekkimse görmedim ama öğrenirsem yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

quote:

quote:

Alla alla. Seninkinde bi problem yok gibi. Bir de LG bi telefona gönderir misin mesajı. Lg'lerde hiç çıkmıyodu türkçe karakterler. ışık "k" olarak çıkıyo yani. Bilmem anlatabildim mi..

benim yakınımda lg kullanan yok, herhangi lg telefona sahip birisi bana cep telefonunu mesaj olarak atarsa yollarım sms problem değil

• İlk izlenimlerim şunlar. Belkide Sürgülü telefon kullanmadığımdandır ki telefon sanki elimden düşüverecekmiş gibi geldi ilk başta ( Sürgü kapalı iken ) :) tuşların ergonomisine sessizliğine hayran kaldım...Sesi bence yeterli düzeyde. birkaç tema yükleme fırsatım oldu zedge.net ten. Lakin en popüler temaları yüklememe rağmen simgelerin renkleri ve bazı şekilleri değişmedi ( Menü renkleri değişiyor + flash temalar hariç ). Yani mesajlar yada ayarlar ikonları aynı kalıyor ) Onun dışında tipik sony ericsson kullanımı. Fotoğraf kalitesi bana yeterli geldi Kaldıki telefonda foto olayına karşıyım. ( Herşeyin bir makinası olmalı diye düşünüyorum :) ) ...Uygulamalar kısmında birçok uygulama var. İlk dikkatimi çeken Youtube oldu. Direk video izleyip indirebilme olayı. Ayrıca Wayfinder uygulamasıda gerekli diye düşünüyorum . Gri Siyah tuş takımında yeşil ışık biraz hoş durmuyor. Farklı ışık rengi seçenekleri varmı bilmiyorum. Ekran kalitesi ve malzemenin işçiliği kendini gösteriyor.Navigasyon tuşumudur nedir :) bence hiç problem çıkartmayacakmış gibi duruyor. Titiz kullanılması gereken bir telefon.En ufak bir çizik bile kendini çok rahat belli eder. İnternet - Walkman - Kamera özelliklerini fazla kullanmadığımdan dolayı pek birşey yazamayacağım bu konuda. Şık ve stil bir telefon isteyenler hiç kaçırmasın derim. Ama tekrar belirtmekte fayda var. Telefonu tam bir bayan gibi kullanmalısınız :) W810 un 2.kattan düşürüp - aşağıdan sapasağlam alıp tekrar kullanan biri olarak söylüyorum bunu :)

• ışık güzelken fotolar baya iyi çıkıyo. yakın çekimler ise autofocus olmadığı için facia. w810i yi o bakımdan mumla arıyorum. ama ben de foto çekmeyi makinemle yapmayı tercih ettiğim için bu kalite bana yeter sadece tatile gidince sabahları fotoğraf makinesi unutursam üzülmem

http://img17.imageshack.us/img17/9664/dsc00040eoa.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/5356/dsc00044d.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/1674/dsc00046zel.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/6717/dsc00042bll.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basurettin -- 9 Mayıs 2009; 14:24:01 >

•  ^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

^^Sony Ericsson G705^^

• renkler çok güzel çıkıyo sanki ya. yoksa bana mı öyle geliyo bilmiyorum da bazı normal fotoğraf makinelerinde bile bu kadar canlı renkler yok
  • quote:

renkler çok güzel çıkıyo sanki ya. yoksa bana mı öyle geliyo bilmiyorum da bazı normal fotoğraf makinelerinde bile bu kadar canlı renkler yok

Evet renkler çok canlı..
    İlk 4 resimde lens camındaki parmak lekesini silmeyi unuttum.Bilgisayara yüklerken farkettim.Buna rağmen kapalı/güneşsiz hava çekimi için fena sayılmaz.
    Kameranın tek eksiği; auto-focus.
    Bu da olsaydı dört dörtlük bir telefon olacak
  • rouge34 ve Rohanamaria, fotolar için teşekkürler.
    cihaz gündüz çekimlerinde güzel bir performan gösteriyor gibi görüynüyor. renkler açısından da genel olarak camera driver yüklenmemiş bazı SE telefonlarda bulunan renk açıklığı durumu yok, şaşırdım, güzel yani..
  • arkadaşlar herşey iyi güzel de benim bir de şarj problemim var sanırım. en fazla 2 gün dayandı. o da hiç bişey yapmadım sayılır. hatta sabaha kadar dokunmadığımda bile şarjı azaldı. bu herkes de böyle mi acaba???
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayattt

arkadaşlar herşey iyi güzel de benim bir de şarj problemim var sanırım. en fazla 2 gün dayandı. o da hiç bişey yapmadım sayılır. hatta sabaha kadar dokunmadığımda bile şarjı azaldı. bu herkes de böyle mi acaba???

Çok kullanmama rağmen en az 3 gün gidiyor.Hiç birşey yapmıyorum diyorsun bu şekilde en az 5 gün gitmesi gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.