Şimdi Ara

^^Sony Ericsson G705^^ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
140.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

Yorumlara bakılırsa bayağı problemi var telefonun. O yüzden fiyatı biraz uygun.

Ne problemi var öyle rahatsız ediciki
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkangsk

quote:

Anladığım kadarıyla wifi ve gps hakkını vermiyor. Birde malzeme kalitesi o kadar iyi değil sanırım. Soyulmalar, renk atmaları felan olmuş.
  • quote:

quote:

quote:

Anladığım kadarıyla wifi ve gps hakkını vermiyor. Birde malzeme kalitesi o kadar iyi değil sanırım. Soyulmalar, renk atmaları felan olmuş.

GPS ücretsiz kullanmak istediğin zaman tam randımanlı değil bunu bende duydum ama wifi hakkında yoğun bi şikayete rastlamamıştım.. Bugün bende denedim ve cidden hızlı ve kullanlışlı bir wi-fisi var symbian olmamasına rağmen...
    Soyulma renk atma olan varmı onuda ilk defa duydum ama varsa buda bi eksiklik evt...

• quote:

GPS ücretsiz kullanmak istediğin zaman tam randımanlı değil bunu bende duydum ama wifi hakkında yoğun bi şikayete rastlamamıştım.. Bugün bende denedim ve cidden hızlı ve kullanlışlı bir wi-fisi var symbian olmamasına rağmen...
    Soyulma renk atma olan varmı onuda ilk defa duydum ama varsa buda bi eksiklik evt...

Önceki sayfalarda malzeme kalitesindeki deformeleri gösteren capsler vardı. Hatta yabancı forumlara baktım orada daha çoktu. Dikkat edersen k750, k850, w850 gibi modelleri ilk çıktığında çok yüksekti. Ama g705 nedense özelliklerine rağmen fiyatı normal seviyelerde. Anlaşılan kaliteden ödün vermiş.
  • quote:

quote:

Önceki sayfalarda malzeme kalitesindeki deformeleri gösteren capsler vardı. Hatta yabancı forumlara baktım orada daha çoktu. Dikkat edersen k750, k850, w850 gibi modelleri ilk çıktığında çok yüksekti. Ama g705 nedense özelliklerine rağmen fiyatı normal seviyelerde. Anlaşılan kaliteden ödün vermiş.

Arkadaşlar bu telefonu kullanıp malzeme dökülmesi deforme vs.. hakkında bi şeyler söylemek isteyen kimse varmı acaba?

• quote:

malzeme kalitesiz değil. her telefonda olabilecek bir durum bu, eğer temiz kullanırsan en kalitesiz malzemeli telefonu bile temiz tutarsın, tırnakla kullanırsan, ordan oraya atarsan, her türlü zemine koyup çevirip durursan elinde illa ki her telefonda sorun olacaktır. örneğin n95 8gb piyasanın kralı gibi gösteriliyor şu anda fakat 2. el ilanlarına bir bakın isterseniz her türlü deforme mevcut telefonda(kontrol tuşlarından tutun da numerik tuşlara, yazı silinmelerine kadar herşey) fiyatı da gayet yüksek.. ona bakarsan k850 parmak izi ve kılcak çizikten geçilmiyor, keza k750de de joyistik, arka koruma kapağı, tuşları deforme olabiliyor kötü kullanırsan...

eğer tırnakla bastırarak kullanırsan navigasyon tuşunda deforme olabileceğini düşünüyorum ben de. fakat arka kapak örneğin kolay çizilmeyen bir maddeden yapılmış. k790daki maddeye benziyor aynı. ben çok seviyorum bu özelliği. çelik kasa telefonlar ne kadar temiz kullansan da bi süre sonra çizik belli ediyor ister istemez.

dediğim gibi her telefon deforme olabilecek potansiyelde sonuçta, önemli olan temiz kullanıp kullanmadığın..

wi-fi kullandım, yavaş değildi sıkıcı olacak şekilde; fakat cep telefonundan saatlerce internete girme olayı bana göre saçma. işin varsa internette görürsün telefonundan (mail okuma, atma vb.), sonra tamam..

gps konusunda birşey diyemem. ben gps için almadım telefonu, fazla kullanmadım da.. ama eğer telefon alırken sadece gps için alıyorsan, ya da senin için şarj konusundan, incelikten, şekilden, kullanım kolaylığından daha önemliyse gps başka telefon bakmanı öneririm.

ama bir telefona hemen "bayağı problemi olan bi model" etiketi yapıştırmayın lütfen kullanmadan. insanlar bu forumu okuyup fikir sahibi oluyor sonuçta, biraz daha özen lütfen.. yoksa tamamen, %100 sorunsuz model diye birşey söz konusu değil zaten.. hepsinin illa ki bir eksiği olacaktır, illa ki....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi east10 -- 21 Mayıs 2009; 11:04:53 >

• Fiyatı düşük olduğu için malzeme kalitesiz denilmiş,alakasız bir yorum olmuş.Kullanmadan yorum yapmayın bence..Bu telefonda 5mp ve auto-focus olsaydı 1.000 liradan aşağı satılmazdı.İyi ki de yokmuş.
    Navi tuşu dışında soyulma/dökülme filan olmaz.Çünkü arka kapak yumuşak çizilmeyen plastik,ön yüz şeffaf plastik cam ve tuş takımı da şeffaf yumuşak plastik hatta tuş takımına yandan bakılınca yazılar 2 cm altta duruyor.Yani tuş takımı soyulması dahi olmayacak.

Wi-fi konusuna gelince;hiçbir sorun yok.Çok hızlı bağlanıyor.Ayrıca kapsama alanı da çok geniş..Telefonda opera browser da yüklü olunca hiç takılmadan aynı bilgisayardaki gibi sayfalar açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pluripotent -- 21 Mayıs 2009; 11:07:10 >
  • bu telefonu oldukça ayrıntılı inceledim
    "fiyatı ucuz diye kaliteden ödün verilmiş" demiş bi arkadaş bu kadar saçma bişey duymadım
    malzeme kalitesi 1 numara bi telefon, yeni gelen telefonlar genel olarak daha rekabetçi fiyat stratejisinden dolayı ucuz,
    örnek c510 gibi bir telefon 1 yıl önceki fiyat stratejisi ile çıkmış olsaydı en az 850 tl den çıkardı, ama şu nda 470 tl den çıktı.

yanlış kullanımdan dolayı telefonun malzemesine zarar verenler olabilir,
    merak eden eline alsın incelesin uzaktan resimlere bakarak, yorumları okuyarak kalitesiz demek çok yanlış olur,
    bu arada wifi gayet başarılı
  • Yorumlar güzel execalibur kullanmadan kafasına gre yorum yapıyor bencede
  • Biraz daha taşlayabilirsiniz arkadaşlar. Ne varsa saydırın.

Okuduklarımı ve yabancı forumlarda gördüğümü söyledim. Kişisel bir yorum yapmadım.

Bu telefon kötü, işe yaramaz, almayın, vb. gibi bir şey söylemedim.

Sadece malzeme kalitesinin eski SE lere göre biraz daha hassas olduğu dile getirmeye çalıştım. Anlayana artık.

• öncelikle, bi taraftan da satıcı olduğum için taraflı yorum yapmadan, gördüklerimi yazmaya çalışacağım:

telefonu elime aldığımda şok oldum, fotoğraflarda bariz fark var. klasik model telefonlar fotoğrafında neyse o, fakat istiridye kapak veya sürmeli modeller açıldığı zaman boyut olarak farkettiği için bir korkum vardı. mesela w980, w710 > kapalı iken şık, kapak açıldığı zaman 54 kişilik otobüs gibi, kullanımdaki boyut/ekran oranı önemlidir, sonuçta bi telefonun en çok ekranıyla yüz göz olursunuz.
    n95 n80 görüntü güzel ama cebe koyunca pantalonu aşağı çekiyor. bele kemere takılan kılıfıyla kullanmayı tercih eden için sorun olmasa da kalınlık portatif/mobil olan herhangi bir cihaz için önemlidir.

kimi kullanıcı telefonu duvara atar yatakta sektirir kucağına düşmesini bekler kimi de insan gibi kullanır. ana kasa zaten bu konuda tartışılmıyor, navigasyon tuşu w810 play tuşu ile ile aynı düşünce tarzıyla fakat biraz daha özenerek yapılmış. temiz kullanan için sorun yaratacağını düşünmüyorum. ama günde 15 saat elinde tel bi wifi 2 müzik ortaya karışık yapan için soyulma tehlikesi mevcut tehlikelerden birisi.
    n95 n80 'ler bu konuda sopalık bence. eğer n serisi düşünüyorsanız kıyın paraya n85 alın derim, bu da ara not olsun.
    kızak çok hoş, hafif kuvvetle biraz direnç gösterir gibi, eşiği aştığınızda "click" diye kendisini teslim ediyor. kızaklı modeller bu konuda bir -1 alıyor malum tek parça (dökme) modeller daha dayanıklı.
    zaten ince olan yapısı kızakla birleşince sanki "ürkütme ceylanı" gibi bir durum ortaya çıkıyor. malzeme kalitesinin iyi olması extreme kullanıcıları / arazi şartlarını zorlayanları ne kadar keser bilemem.

sağına soluna play ileri geri vs walkman tuş özelliklerinin konmaması w705in önünü kapatmamak diye düşünüyorum. kanımca olsa daha iyi olurdu, fakat bu telefona hoş bir sadelik katmış. kimine dez/avantaj.

arka kapak çizilmez sağlam plastik fakat tasarım olarak sınıfta kalıyor, kapak çıkarma takma kanca işine aklım yatmadı.
    sim kart yuvası; 2hattınız varsa ve zırt pırt değiştiriyorsanız farklı modellere bakmakta yarar var.

fiyatı etkileyen başlıca etmen SE'nun girdiği mali kriz, ( İsveç-Japon ortaklığı şirket yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk çeyrekte 133 milyon avro kar eden şirketin, bu yıl aynı dönemde ise 293 milyon avro zarar ettiğini bildirdi). bi de sar değeri 1 olduğu için bi haber yurdum insanını diğer modellere yönlendiriyor. %35 e yakın sigara içme oranı, McDonalds' kültürü varken bu konuyu tartışma gereği duymuyorum.
    bi de millet nokia'yı coca-cola misali benimsemiş pepsi ne yapsa nafile

w960 modelinde olan şifreli ağlara bağlanma sorunu, bunda karşıma çıkmadı. (gerçi o konuyu takip etmedim belki düzelmiştir/çözülmüştür). wiFi hızı gayet iyi. yabancı forumlarda internet için alınacaksa n95/n80 yerine özellikle bu tavsiye ediliyordu, şahsen denedim onlara +1 verdim.
    bu hususta ikinci avantajı şarj süresi, "wiFi kullanmayınca pili 2 gün gider" modellerinden değil.

menü geçişleri gayet hızlı, yan yatırınca ekran değişme süresi w910 dan daha hızlı fakat video oynatırken göz kırpıp geçiyor:) bilmiyorum teknoloji ilerledikçe mutlaka düzelecektir ama int'ten incelediğim modellere kıyasla, bunu oluru budur diyorum.

şu w705in, w890 a benzer dizaynını da kınadığımı belirtmek isterim. zarar ederken bahaneyle SE'nun w705 tasarımcısına yol göstermesi lazım. bu da dipnot osssun.

yoruldum bi cigar molası.

• Acaba fiyatı bu ara ucuzlarmı biraz bekleyelimmi yafs?
    Bu telefonu başından beri izleyen arkadaşlar ne düşünür acaba bu konuda?
  • ne? birisi ucuzluktan mı bahsetti? ilgili link mi istendi? reklam açlığı hissediyorum...EvilSize
    G705
  • P1 i satıp almaya değermi yoksa w995 imi beklesem ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: scarface_
    P1 i satıp almaya değermi yoksa w995 imi beklesem ?

tarih yeni model alanların eskiyi tercih edenlerden daha mutlu olduğunu söylüyor.
    kimsenin elinde olmayan pahalı modeller masaya konduğu zaman "cool" tepkisi oluştururlar. kimse "ya ne hava atması cep tel'i sadece kullanmak için aldım" demesin "people lies".
    fakat geçen zarfınca boyunca kullanmamak, yeniyi pahalıya alıp 3 ay sonra fiyatının düştüğünü görmek işin dezavantajı.

w995in haziran 1-10 arası çıkacağını bilsem mutlaka "bekleyin fiyatını görün yorumlarda tartın" derdim. 3 hafta önce seagate g0 500gb 2,5" aldım 212ye şu anda fiyatı düştü ama o fiyat farkı benim 3 haftada kullanım dolayısıyla kazandıklarımın yanında solda sıfır.

fakat p1 satmak...kendinizi zorlamak... farzı misal max hakkını vermesseniz ödediğiniz parayı özleme şansınız da olabilir. eski tarz ifade insanın suratına tokat gibi çarpıyor "ne yarım milyardan fazla mı verdin"

tabii milyon değişken var ama bi bakış açısı da bu şekilde olabilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: layneth

quote:

P1 i satıp almaya değermi yoksa w995 imi beklesem ?

tarih yeni model alanların eskiyi tercih edenlerden daha mutlu olduğunu söylüyor.
    kimsenin elinde olmayan pahalı modeller masaya konduğu zaman "cool" tepkisi oluştururlar. kimse "ya ne hava atması cep tel'i sadece kullanmak için aldım" demesin "people lies".
    fakat geçen zarfınca boyunca kullanmamak, yeniyi pahalıya alıp 3 ay sonra fiyatının düştüğünü görmek işin dezavantajı.

w995in haziran 1-10 arası çıkacağını bilsem mutlaka "bekleyin fiyatını görün yorumlarda tartın" derdim. 3 hafta önce seagate g0 500gb 2,5" aldım 212ye şu anda fiyatı düştü ama o fiyat farkı benim 3 haftada kullanım dolayısıyla kazandıklarımın yanında solda sıfır.

fakat p1 satmak...kendinizi zorlamak... farzı misal max hakkını vermesseniz ödediğiniz parayı özleme şansınız da olabilir. eski tarz ifade insanın suratına tokat gibi çarpıyor "ne yarım milyardan fazla mı verdin"

tabii milyon değişken var ama bi bakış açısı da bu şekilde olabilir...

Peki dostum sence bu telefon (G705) bu parayı hakediyormu yoksa biraz daha düşmesinimi bekleyelim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: layneth
    quote:

Peki dostum sence bu telefon (G705) bu parayı hakediyormu yoksa biraz daha düşmesinimi bekleyelim

tarafsız olamayacağım bölgeden sorulara yorum yok

p.s.(bana kalsa tüm dünya g705 arasın, fiyatı hiç düşmesin, ağırlığı kadar altına satayım)

• arkadaşlar dlna özelliğide var telde.kullandınızmı.
  • Dlna özelliği ne ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: excalibur8888
    Dlna özelliği ne ki?

DLNA (Digital Living Network Alliance); bilgisayar, cep telefonu, televizyon ve müzik oynatcısı gibi cihazların birbirine bağlanmasını sağlar. Örnek olarak bilgisayarınızdaki bir dosyaya televizyonunuzu kullanarak ulaşabilirsiniz veya müzik oynatıcınızdaki bir parçayı cep telefonunuzdan dinleyebilirsiniz. Bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan televizyonunuza bağlanarak TV seyredebilirsiniz. DLNA teknolojisi cihazları birbirine bağlayarak hepsine bağlı olduğu cihazların özelliğini kazandırır.
    -alıntıdır mobiletisim.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneth -- 22 Mayıs 2009; 22:06:50 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.