Şimdi Ara

^^Sony Ericsson G705^^ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
140.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bugiboy

yazılımı güncellemeye çalışırken bir hata yapıyorum sanırım :S

update service yazılımını yükledim, yönergeleri takip ediyorum fakat ne hikmetse telefonu kapatıp c tuşuna basılı şekilde usb kabloyu takmamdan sonra harici 2 adet disk olarak görüyo telefonu pc ama sonrasında herhangi bir atraksiyon olmuyo, bundan sonra ne yapmam lazım yada ne olması lazım anlamadım :/

temiz bir bilgisayarda denedim başarılı oldum, henüz ciddi bir fark tespit edebilmiş degilim fakat zaman içerisinde gelişmeleri not düşerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

arkadaşlar ben de hala hakem heyeti kararı bekliyorum..bi yandan da telefonu kullanıyorum.. :)

bi sorum olcaktı güncellemeyi telefonun içindeki güncelleme servisinden mi yapıyorsunuz, yoksa bilgisayara bağlayıp mı? ben telefondan güncellemeye kalkınca zaten en yeni sürüm yüklü diyor :S kutusundan çıkınca eski sürümde olması gerekmez mi? telefonun önceden kullanılmış olduğuna dair kıllanmalarım gittikçe artıyor şu an yüklü yazılım sürümünün tarihini nasıl öğrenebilirim?

sürüm R1BA038, 081016 yazıyor. yenisini nasıl yüklüycem?

yukarda bahsettiğim gibi senin ki 08=2008 10=EKIM sürümü. yani ilk sürüm. Güncelleme servisi tam sağlıklı çalışmıyor, ben de ne zaman ordan baksam güncel diyor. En iyisi "SE Update Service" programını kurarak yapmak. Sayfalar önceki bir mesajımda linkini vermiştim, ordan indirebilirsiniz(link halen çalışıyordur umarım)

msj burda:http://forum.donanimhaber.com/m_25158843/mpage_9/key_/tm.htm#30644826

ayrıca bu son firmware 70mb civarında belirteyim. o yüzden internet bağlantısı hızlı olan, sağı solu düzgün olan bir bilgisayarda yapın mutlaka. biliyorsunuz güncelleme esnasındaki bir aksilik telefonuza servis yolunu gösterebilir. dikkat edin :)

ayrıca diğer arkadaşların bahsettiği c tuşuna basarken, windows telefonumuzun asıl kısmını tanımaya çalışıyor. tanıdıktan sonra ben kabloyu çıkarıp, bilgisayarı yeniden başlattım(çünkü yaklaşık 2 dk bilgisayar ve telefon tepkisiz kaldı). daha sonra aynı işlemi tekrarladım bu sefer 4-5 saniye gibi kısa bir sürede mevcut sürümün versiyonunu buldu ve yeni güncelleme olduğunu yüklemeyi isteyip istemediğimi sordu belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basurettin -- 11 Haziran 2009; 20:43:07 >

• fotoğraf çekme kalitesi bana göre kaliteli deil ne flaşı var ne otomatik netleme var hiçbirşey yok sadece ışık yanıyo çektiği fotoğrafları kendim gördüm fotoğraf konusunda 6210un yanından bile geçmez

lens kapağının çabuk çizilebilir olduğunu herkes biliyo 6210 bak bakalım kamerası açıkta mı yoksa objektifi korunmuş mu

malzeme kalitesinin kötü olduğunun seda üsteki tuşlardan söylebilirim ama numara tuşlarında öyle bişey yok telefonun malzemesi ne oyuncak malzemesi bikere baktığın zaman g705 gibi kendinden bezmiş bir hali yok 6210 daha canlı

wi-fi konusuna gelince doğru söylüyosun wifi önemli bi eksiklik

forum sitelerine iyi bak fotoğraf kalitesi olarak hangisi daha iyi bakalım!!!!!
  • sen öyle görmek istiyor olabilirsin. "yanından bile geçemez" diyerek zaten abarttığın belli oluyor, üstüne fazla birşey dememe gerek yok; birkaç sayfa önce paylaştığım ve paylaşılan fotoları görmedin galiba.
    ayrıca otofokus var demek kaliteli fotoğraf çekmek anlamına gelmez. ayrıca 1 aydır kullanıyorum telefonu kamera camında ne bi çizik var ne de çizik olabileceği düşüncesi var bende..

beğenmiyorsan almazsın, foruma dalıp da yok bu tel daha iyi filan saçma; her telefonla kıyaslaması yapılacak olsa g705 başlığı olmaktan çıkar burası.
    sen "6210 alarak daha iyi seçim yaptım" deyip kendini inandırmaya çalışacaksın diye buraya böyle yazman anlamsız.

dediklerine gelince, yalan söyleyecek halim yok;
    1-2-3 numara tuşlarına basımda o rahatsızlık olduğunu bilmeyen yoktur herhalde, nereye baksam herkes yorum yazmış basmak zor sinir bozuyo diye..

telefon zevki kişiden kişiye değişir sen 6210 beğenirsin ben g705; ama malzeme ya kalitelidir ya da kalitesiz, 6210da malzeme kalitesi düşük bi kere kandırma kendini şimdi.. hayır telefoncuda kendim denememiş olsam inanacağım sana.

sana kamerası korunmuş ama 3,5 saatlik konuşma süresi olan telefonunla mutluluklar, hayırlı olsun telefonun.. ama bu şekilde meşgul etmeyelim forumu lütfen... hayır, cevap yazmasak da olmuyor, uzuyor sonra konu... bu konu üzerinde başka iddian varsa pm.den devam edelim, başlığı kirletmeyelim..

• arkadaşlar güncelleme yaptım 090512 sürümü bakalım nasılmış :)
  • Bende Se_Mania arkadaşıma aynen katılıyorum 2 aydır telefonu kullanıyorum resim kalitesi emsallerine göre çok çok iyi sadece objektifi değil ekranı ve arka kapağıda çizilmez malzemeden üretilmiş.
  • ovunisin in bir önceki sayfada Youtube il eilgili verdiği ayarlar sonucunda kablosuzdan bağlanabiliyorum, (dünya simgesi belirmeden)
    çok teşekkürler!
  • Arkadaşlar 3 aylık ücretsiz sürüm sonrasında navigasyon için ücret mi ödüyoruz.?
    Bana sadece konum bulma ve şehir haritasını gösterse yeter.Sesli yönlendirme gibi fonksiyonları kullanmama gerek yok.Yani şehir haritalarını yüklesem bedava kullanabilirmiyim bu navigasyon olayını?

Gelelim G705 kullanan arkadaşlara olan sorularıma..

1.Arkadaşlar telefonun menü ve seçenek tuşlarının kullanımı nasıl? (Bana biraz küçük gibi geldiler.)

2.Sıkça sms atan birisiyim.Aynı şekilde tuş takımı kullanımı nasıl.

3.Sürgü sağlam gibi duruyor ama yorumlarda okuduğum kadarıyla üst sürgünün aşağı yukarı esneme yapması olası gibi gözüküyor.Bu konuda yorumlar bekliyorum.(Sizi rahatsız eden bir durum var mı sürgüyle ilgili?)

4.Ekran parlaklığı ve görüntüsü nasıl? (16 milyon renk destekleyen bir nokia ile kıyaslama yapma şansınız varsa güzel olur.)

5.Şuan 6120c kullanıyorum ve 2gb hafıza kartı olmasına rağmen telefon hızlı.G705 de hız konusunda nasıl.Takılma gibi en çok gıcık olduğum sorunlar varmıdır acaba?

6.Wifi konusunda bir problemi var mı telefonun?

7.Ekranı çizilmez diye biliyorum doğrumudur acaba?

Evet arkadaşlar telefon ile ilgili aklıma takılanları sizlere aktarmaya çalıştım.Telefonu alıp kullanan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum.

Geçenlerde telefoncuya gidip aklımda bulunan 3 modeli incelemek istedim.6210 navigator güzel te.Ama tuş takımı nasıl bir plastikten yapılmışsa sert ve bastıkça tık tık sesler geliyor.Kızak sağlamdı ama.6500 slide ise en çok beğendiğim model.Biraz ağır o kadar.Çelik kasaymış.Sürgü ve tuş takımı, ergonomik yapısı herşeyiyle süper .Ama yine şu klasik nokia menüsü sıktı biraz.Ayrıca 2007 son çeyrek çıkışlı bir telefon.Gps ve wifi yok.Çok merakla beklediğim G705 ise malesef telefoncuda yoktu.Bugün fırsat bulursam başka bir telefoncuya gidip orda şansımı deneyecem.....

• 1. menü seçim tuşuna basarken yanlışlıkla yön tuşlarına basabiliyorsun, biraz tırnakla kullanmak gerekiyor. benimkinin orta tuşunda sorun var o yüzden değiştirmeye çalışıyorum ama aynı telefonu başka yerlerde denedim öyle bir sorun yok.
    2.tuş takımı biraz sert ama hiç ses çıkarmıyorlar o yönden iyi, bir de önceden tuşları daha belirgin bir model kullandıysanız başta tuşların yerlerini bulmakta zorluk çekebilirsiniz, tabii sonradan alışılıyor.genel olarak biraz sert buldum ve tutmak da pek ergonomik değil, kapak açıkken telefonun ağırlık merkezi yukarda kaldığından elinizde pek sağlam durmuyor.ama dediğim gibi alışma meselesi; benim önceki w200 ümün tuşları çok daha belirgindi bi de basit bi telefondu ona alışkın olduğumdan bu biraz zor geldi.
    3.biraz esniyor ve arka kapaktan gıcırtılar geliyor, taş gibi sağlam izlenimi yok, bi sorun lcağını sanmıyorum kapağın açılışı kapanışı ve "şak" sesi oldukça güzel :)
    4.ekranın parlaklığı ve kontrast oranı oldukça iyi. nokialardan daha iyi bir kontrast oranına sahip olduğunu düşünüyorum, daha canlı. klipleri ve filmleri izlemek oldukça güzel.ben 16 milyon rengin eksikliğini hiç hissetmedim. mp4 formatında videoları görüntüde kopma olmadan oldukça akıcı oynatıyor bu konuda bir şüpheniz olmasın.
    5.takılma yok, bazen programa girerken bekletiyor ama bende bu konuda oldukça sinir olan bir insan olarak iyi gördüm. yalnız bi w serisi şimdi unuttum, ödüllü olan bundan daha hızlı geldi bana gittiğiniz yerde bakarsınız. medya oynatıcıda fark biraz belli oluyor, w serisinin geçişleri biraz daha hızlı. kamera foto çekerken biraz bekletiyor, ama genel olarak hız konusunda oldukça iyi bir telefon.
    6.yok. opera mini yükleyin hemen kendi tarayıcısı iyi değil.
    7.benimkinin çizildi. internette invisible shield diye bişi satılması lazım çok titizseniz ondan alın.
    bu kadar

• 1. Bu maddeye katılıyorum. Benim de en çok parmaklarım bu noktada karışıyor. elim baya büyüktür söyleyim. ama 1-2-3 tuşlarına takılmıyorum. alıştım artık telefona o taraf problem değil

2. Tuş takımı gördüğüm ve kullandığım en iyi ve en ergonomik tuş takımı diyebilirim.

3. Sürgüyü açarken ve kaparken hakkaten "şakk" sesini duymak çok zevkli. Yanlış anlaşılmasın bu ses dijital değil, mekanik bir ses!! Ama sanmayın ki her seferinde bu sesi çıkarıyor. Kibar kapatırsanız uslu uslu kapanıyor ama ben de her seferinde "şakk" sesiyle kapatmaya çalışıyorum, hastalık oldu. Sürgü çok kral bence.

4. SE ekran kalitesi olarak her zamanki gibi süper. Öyle ayarlarda milyon tane renk yazıp da dandik ekran sunan telefonlardan değil. Ne yazıyosa o, hatta fazlası. Renkler çok canlı. Film çok rahat izleniyor, dizileri telefonumdan izlemeye başladım valla :)

5. Telefon NOKIA'larla karşılaştırılmayacak derecede hızlı. Yani benim şimdiye kadar kullandığım nokiaların hepsini direk hacı murat katogerisine rahatlıkla atarım, SE'yi ise her zaman Ferrari katagorisine.

6. Wi-Fi güzel. Opera Mini ile daha da güzel. Hiç bi sitede sorun yaşamadım.

7. Bence çizilmez ekran diye bir şey kolay kolay çıkmaz. İlla ki çizilebilir. Ancak arka malzeme bence çok güzel. 3 aydır kullanıyorum, halen sıfır gibi telefon.

Beklediğimden çok çok iyi çıktı telefon. Benim açımdan W810i nin tahtını sallayacak gibi. Hadi bakalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Rohanamaria

1. Bu maddeye katılıyorum. Benim de en çok parmaklarım bu noktada karışıyor. elim baya büyüktür söyleyim. ama 1-2-3 tuşlarına takılmıyorum. alıştım artık telefona o taraf problem değil

2. Tuş takımı gördüğüm ve kullandığım en iyi ve en ergonomik tuş takımı diyebilirim.

3. Sürgüyü açarken ve kaparken hakkaten "şakk" sesini duymak çok zevkli. Yanlış anlaşılmasın bu ses dijital değil, mekanik bir ses!! Ama sanmayın ki her seferinde bu sesi çıkarıyor. Kibar kapatırsanız uslu uslu kapanıyor ama ben de her seferinde "şakk" sesiyle kapatmaya çalışıyorum, hastalık oldu. Sürgü çok kral bence.

4. SE ekran kalitesi olarak her zamanki gibi süper. Öyle ayarlarda milyon tane renk yazıp da dandik ekran sunan telefonlardan değil. Ne yazıyosa o, hatta fazlası. Renkler çok canlı. Film çok rahat izleniyor, dizileri telefonumdan izlemeye başladım valla :)

5. Telefon NOKIA'larla karşılaştırılmayacak derecede hızlı. Yani benim şimdiye kadar kullandığım nokiaların hepsini direk hacı murat katogerisine rahatlıkla atarım, SE'yi ise her zaman Ferrari katagorisine.

6. Wi-Fi güzel. Opera Mini ile daha da güzel. Hiç bi sitede sorun yaşamadım.

7. Bence çizilmez ekran diye bir şey kolay kolay çıkmaz. İlla ki çizilebilir. Ancak arka malzeme bence çok güzel. 3 aydır kullanıyorum, halen sıfır gibi telefon.

Beklediğimden çok çok iyi çıktı telefon. Benim açımdan W810i nin tahtını sallayacak gibi. Hadi bakalım.

Yazdıklarına aynen katılıyorum.Ayrıca sürgüyü açıp kaparken 'şakk' sesiyle açıp kapatmak bende de hastalık oldu.Hatta bazen sıkıntıdan farkında olmadan açıp kapatıyorum

• bu arada auto-focus olmadığından, yakın çekim yapmanız gerekiyorsa video modunda yakın çekimlerde çok daha güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Belirteyim

Bir de bugün XYPERIA X1'i deneme imkanı buldum. Kamerasının auto-focus u cidden çok güzel. Çekmek istediğin şeyi siz hafif basınca netlemesinin yanında, tam basınca da bi kaç saniye daha netleyerek en net halini çekiyor. Gerçekten normal foto makineleri gibi kamerası var. O da 3.2mp idi yanılmıyorsam. O özellik bir de bizde olsa ah ahh...Nese işte buyrun taze taze, 4 fotoğraf daha...(Yüklediğim site çok az bozmuş fotorafları)

http://i40.tinypic.com/24y5ws6.jpg

http://i42.tinypic.com/10f25qb.jpg

http://i41.tinypic.com/fdr37t.jpg

http://i39.tinypic.com/2100f7q.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basurettin -- 15 Haziran 2009; 21:24:33 >

• quote:

bu arada auto-focus olmadığından, yakın çekim yapmanız gerekiyorsa video modunda yakın çekimlerde çok daha güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Belirteyim

Bir de bugün XYPERIA X1'i deneme imkanı buldum. Kamerasının auto-focus u cidden çok güzel. Çekmek istediğin şeyi siz hafif basınca netlemesinin yanında, tam basınca da bi kaç saniye daha netleyerek en net halini çekiyor. Gerçekten normal foto makineleri gibi kamerası var. O da 3.2mp idi yanılmıyorsam. O özellik bir de bizde olsa ah ahh...Nese işte buyrun taze taze, 4 fotoğraf daha...(Yüklediğim site çok az bozmuş fotorafları)

Fotoğraflar güzel çıkmış.Neresi burası?

• arkadaşlar çizilmez ekran derken diğer telefonlar gibi kolay çizilmediği kastediliyor. yoksa tabi sert bir çizimle, yere düşürmeyle ya da bir darbeyle çizilebilir. Ama diger telefonlarda cebe sokup çıkartırken bile ekranlar kolaylıkla çizilebiliyor bunda öyle bir şey yok en azından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rouge34

quote:

bu arada auto-focus olmadığından, yakın çekim yapmanız gerekiyorsa video modunda yakın çekimlerde çok daha güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Belirteyim

Fotoğraflar güzel çıkmış.Neresi burası?

moskova

• yaşasın, kaç zaman sonra foto paylaşımı

@Rohanamaria
    güzel fotolar, teşekkürler

ben seviyorum g705i yaa.. gündüz çekimleri oldukça başarılı. g705 bir cep telefonundan beklenenleri kaliteli bir şekilde güzel bir görünüş ve taşınabilirlikle sunuyor; şarj konusu da beni en çok memnun eden kısımlardan biri. önceki nokia telefonumda şarjı bitti bitecek diye düşünürken bunda bazen hangi gün şarj etmiştim hemen hatırlayamıyorum.

düşünen arkadaşlara tavsiye ederim, memnun kalırsınız..
  • sağolun arkadaşlar, özellikle son foto benim beklediğimden çok daha iyi çıkmış..diğerlerini de renk cümbüşü için koydum
  • Arkadaşlar ya benim sizlere bişey sormam gerek.Arkadaşım G705 aldı geçen hafta.Telefon ana ekrandayken kapatınca tuşlar kilitleniyor.Ama menüdeyken kapatınca ne ana ekrana dönüyor ne de tuşları kilitliyor.Ve kapak ayarlarını da ayarlarda bulamadık biz.Bu normal özelliği mi yoksa ayarlanabiliyor mu yoksa bizimkinde mi problem var?Şaşırdık kaldık vala
  • quote:

Orjinalden alıntı: melezsnape

Arkadaşlar ya benim sizlere bişey sormam gerek.Arkadaşım G705 aldı geçen hafta.Telefon ana ekrandayken kapatınca tuşlar kilitleniyor.Ama menüdeyken kapatınca ne ana ekrana dönüyor ne de tuşları kilitliyor.Ve kapak ayarlarını da ayarlarda bulamadık biz.Bu normal özelliği mi yoksa ayarlanabiliyor mu yoksa bizimkinde mi problem var?Şaşırdık kaldık vala

Problem yok.
    Ana ekranda kapak kapatılınca tuşlar kilitlenir.Menü'de ya da başka bir programda kapak kapatılınca ana ekrana dönmez ve tuşlar kilitlenmez.
  • @Rohanamaria

mühendis misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.