Şimdi Ara

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.300
Cevap
2
Favori
180.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OdeN

Xperia'yı dokunmatik telefonun klavyesi var diye eleştirmişdim bu modelde o hatayı yapmamışlar.

Dokunmatik ekrana sahip olan bir cihazın bir de fiziksel tuş takımının olması hatta bunun da ötesine gidilip QWERTY klavye konması kesinlikle kullanışlılığı arttıran bir husustur, kesinlikle bir hata değildir.

quote:

Dokunmatik cihazlarda kullanışlılık, kullanım amacına göre değişen bir cevaba sahiptir.

Örneğin sürekli mobil haldeyken belirli bir uzunluğun üzerinde yazı yazmak zorunda kalan bir kişi için ekran klavyesi kesinlikle kullanışsız olacaktır. Bu nedenlerle BlackBerry'lerde normal klavyenin kalkıp yerine ekran klavyesi görmeniz yakın bir gelecek için bir hayaldir.

• Cihaz hakikaten çok iyi duruyor. Bir tek tipi hoğuma gitmedi. Özellikle üstte kalınlaşan kısmı yandan bakınca acaip sırıtıyor. Her taraf aynı kalınlıkta olsa imiş bence daha güzel olurmuş.

Şimdi iPhone 2'nin (ya da adı her ne olacaksa) bu cihazı veya Omnia HD ve benzeri cihazları katlayabilmesi için eli mahkum kullanacağı özellikler şunlar;

1- N82 eş değerinde kaliteli fotoğraf çeken kamera.
    2- 800x560 Pixel Çözünürlük.
    3- Mevcut iPhone ile aynı boyutlar.
    4- Bluetoth ile veri alışverişi (ki pek sanmıyorum)
    5- Çok kaliteli video kaydı. (720P)
    6- 32GB SSD...

• Fettah34 herşeyi anladım da, neden 800x560? Nerden çıktı şimdi bu 10:7 oranındaki çözünürlük
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2wicky

quote:

Orjinalden alıntı: greenk

İyi telefon.
    Anlamadığım 3.5 mm jack napıcaksınız istiyen arkadaşlar için diyorum bu cihazın kendi kulaklığı yok mu?
    Şimdi biri gelir ben başka kulaklık ile dinlemek istiyorum dicek bende ona demicem şimdiden yazıcam dönüştürücünü al.
    Demek ki se kendi girişini benimsiyor niye hala anlamak istemiyolar bilemiyorum.
    Ipod nasıl radio koymuyorsa buda o tarzda bi benimseme.

Daha önceki sayfaları okusaydın oralarda yazmıştık.
    Bizde biliyoruz dönüştürücü ile başka kulaklık kullanmayı. Ama o dönüştürücülerin ses kalitesini - yönde etkilediğini de biliyoruz.

O yüzden 3.5 mm çıkış olsa keşke filan diyoruz

İşte bunu yapacağız 3.5 mm çıkışla

Benim için önemli bir özellik değil hatta özellik bile demem.
    Umarım böyle devam eder Sony Ericsson.

• Gündüz güzel fotoğraf çeken bir telefon gece ne olduğu anlaşılmayan fotoğraf çekiyorsa yanınızda fotoğraf makinesi taşımanız gerekir. Umarım bu telefon fotoğraf makinesi taşıtmaz
  • dikkatimi birşey çekiyor bu sony 200.000 bin renk ekranları nokianın 16 milyon ekranlarından dana çanlı daha güzel gözüküyor neden bu arada cihaz görüntü olarak 10 puan aldı benden
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Fettah34 herşeyi anladım da, neden 800x560? Nerden çıktı şimdi bu 10:7 oranındaki çözünürlük

Sen benden iyi biliyorsunki; APPLE böyle gariplikleri çok sever.
    Bir dedikoduya göre yeni nesil iPhone'un ekran çözünürlüğü 800x560 Pixel olacakmış.
    Yine aynı dedikoduya göre cihazda 128GB SSD kullanılacakmış. (Umarım olmaz. Çünki fiyat kafadan 600$ artar), 5.0Mp Flashlı kamerada aynı dedikodunun içeriğinde var....

• Bugün bir çok kompakt dijital fotograf makinesinde 1/2,5 inç lik sensor kullanılıyor. Ve bunlarda da yüksek çözünürlük var. 8-10-12 mp gibi. Onlarda gayet güzel fotograflar çekebiliyor.

O bahsettiğin makinelerde cihazın içine girecek ışık miktarını arttırmak için envai çeşit teknik ve lens uygulanıyor, yer sorunu yüzünden mobil cihazlarda uygulanamayan. Şimdi daha anlaşılır oldum mu?
    Yani şimdiden bu telefonun kötü fotograf çekeceğini nerden anlayabiliyorsun anlamış değilim. Gerçi SE nin yeni çıkan neredese her telefonu kötü çekiyo güncellemelerle düzeliyor çektiği fotograflar orası ayrı

Kötü demedim, çok iyi fotoğraflar beklenmeyeceğini anlatmaya çalıştım. Ha varsın benim söylediğim gerçekleşmesin, sonuçta bu teknolojinin nimetlerinden faydalanan bir insan olarak bu benim işime gelmeyecek mi ki bu cihaz kötü fotoğraf çektiğinde sevineyim?
    Yani arkadaş bunu Nokia yapsa yere göge sıgdıramazsın. n86 diye n85 in kopyası cihaz çıkarmıslar. herkes N85 kopyala yapıştırı oldugunu görüyor ama bir tek sen yok diyorsun. Xenon un eksik oldugunu kabullenmiyorsun.

Bir N82 kullanıcısı olarak N86'daki en büyük eksiğin Xenon flaşın yokluğu olduğunu sence göremiyor muyumdur? Diğer başlıklarda neden koymadıklarını ve eksiği nasıl kapatmaya çalıştıklarını anlatmış olmam bunu mu gösteriyor sana?
    Girip iphone konusuna İphoneyi kötülüyorsun.
    Her markanın yaptıgı her şey kötü ama Nokianın ki iyi. Yani 3310 bile bundan iyi fotograf çeker dersen şasırmam.

Nokia da mı çalışıyorsun? Her markanın konusuna girip o markaların telefonlarını kötülüyorsun Nokia topiklerinde de Nokia için en ufak olumsuz mesaja karşı çıkıyorsun.
    Yani şnu söyleeyim Nokia da çalışsam bu kadar ugrasmam. İyi para veriyorlar heralde.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=29731556 adresindeki başlıktaki yazılanları, özellikle de ilk mesajımı dikkatlice okumanı tavsiye ederim. Konunun ilerleyen kısımlarında Fettah34'ün (bir kullanıcısı olduğu için) iPhone'u savunmaları yüzünden içerik farklı bir yere doğru seyretmiş olsa da, konu çoğunlukla tüm markalara ve özellikle de Nokia'ya karşı olan olumsuz eleştirilerimi içeriyor olduğunu görmemek için taraflı bakmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 18 Şubat 2009; 21:52:17 >

• quote:

quote:

Bizde biliyoruz dönüştürücü ile başka kulaklık kullanmayı. Ama o dönüştürücülerin ses kalitesini - yönde etkilediğini de biliyoruz.

arkadaşlar 3.5 mm girişte kalmayalım artık yaa, bana fenalık geldi resmen...

10-15 TL'ye bir tane HPM-70 alırsın, böylece ses kalitesinden birşey kaybetmezsin. kablolardan şikayet edilirse de, stereo bluetooth kulaklık alırsın olay biter. bence bu 3.5 mm olayını çok fazla abartıyorsunuz, şu cihazın bilinmeyen iki önemli detayı var. biri video kaydı çözünürlüğü, diğeri ağırlığı...

• beyler bu tele laf eden karşısında beni bulurşimdiye kadar piyasada bundan iyisi yok.birisi dönüştürücü kaliteyi engelliyor demiş.yuh yani piyasadaki se tellerinden iyi ses veren markamı var benmi bilmiyorum.acusticli se lerdeki kalite mp3 çalarlarda yok.
  • Daha fazla uzatmak istemiyorum o yüzden son birşey söyleyeceğim.

Evet Nokia'yı çoğu yerde savunuyorum çünkü:

Piyasanın büyük oyuncularına baktığınızda hiç birinin tek işinin yalnızca mobil cihazlar üretmek olmadığı kesin, Nokia dışında. Bu da bu cihazlara karşı tutumunu ister istemez değiştiriyor bu firmanın.

Şöyle bir genel portföylerine baktığınız zaman mobil cihazlar için en çok faydalı "iş" üreten firma Nokia. Sizin baktığınız pencereden bakıldığında görülse de görülmese de en çok ar-ge çalışması yapan firma yine Nokia. Yaptığı çalışmaların büyük kısmını lisanslamadan sektöre hibe eden firma yine Nokia.

Bugüne dek LG dışında hemen hemen tüm markaların cihazlarını ve yazılım platformlarını az ya da çok kullandım ve içlerinden en çok işime yarayanı göreceli olarak yine Nokia'nınkiler oldu. Bu "diğerlerininki kötüdür" anlamında söylenmiş bir söz değildir, özellikle "göreceli olarak" kalıbını kullandığıma dikkatinizi çekerim.

iPhone konusunda da cihazın arayüzü ne kadar başarılı olursa olsun, Apple'ın maddi çıkarlarına hizmet etmek için Steve Jobs'un kişisel düşünceleri doğrultusunda inşa edilmiş* bir cihaz olduğu aşikârdır. Ben de yalnızca kendi düşüncelerimi içeren bir cihaz çıkartsaydım "GeceBekcisi telefonları" diye siz de beni aynı şekilde eleştirirdiniz, eminim.

Benim iPhone'u eleştirirken eleştirilerimi dayandırdığım en büyük nokta, cihazın yapamadıkları değil (kaldı ki aslında Apple yazılıma koysa yapamayacağı hiç birşey yok çünkü hem yazılımsal hem de donanımsal açıdan yeterli), bilinçli olarak yaptırmadıklarıdır; Apple'ın sektörü kendi istekleri doğrusunda etkilemek için bilinçli olarak çıkartmış olduğu bir cihaz oluşudur. Hiç bir modern cihaz bu denli çok ve/veya yüksek sınırlara, duvarlara ve "bu iş bu cihaz için yalnızca bu şekilde yapılır, diğer türlüsü zaten saçma boşverin" anlayışına sahip değildir. Sunduğu özellikleri piyasada mevcut bulunan diğer cihazlara göre çok daha farklı bir şekilde sunup, kendi hayran ve seven kitlesini oluşturup, o kitleyi yalnızca kendi tercih ettiği metodları kullanacak şekilde yönetmeye kalkmak Nokia'nın, SonyEricsson'un, Samsung'un veya bir başka markanın yapmadığı veya yapsa bile Apple kadar yapmadığı bir şeydir.

Düşünce yapımı anlayabilmek için imzamın son satırını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

* AT&T introduced 3G in July 2004, but as late as 2007 Steve Jobs felt that it was still not widespread enough, and the chipsets not energy efficient enough, to be included in the iPhone.

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone#Internet_connectivity

Düzenleme: İmlâ, bir iki ufak ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 18 Şubat 2009; 22:39:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Cihaz hakikaten çok iyi duruyor. Bir tek tipi hoğuma gitmedi. Özellikle üstte kalınlaşan kısmı yandan bakınca acaip sırıtıyor. Her taraf aynı kalınlıkta olsa imiş bence daha güzel olurmuş.

Şimdi iPhone 2'nin (ya da adı her ne olacaksa) bu cihazı veya Omnia HD ve benzeri cihazları katlayabilmesi için eli mahkum kullanacağı özellikler şunlar;

1- N82 eş değerinde kaliteli fotoğraf çeken kamera.
    2- 800x560 Pixel Çözünürlük.
    3- Mevcut iPhone ile aynı boyutlar.
    4- Bluetoth ile veri alışverişi (ki pek sanmıyorum)
    5- Çok kaliteli video kaydı. (720P)
    6- 32GB SSD...

• quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

quote:

quote:

arkadaşlar 3.5 mm girişte kalmayalım artık yaa, bana fenalık geldi resmen...

10-15 TL'ye bir tane HPM-70 alırsın, böylece ses kalitesinden birşey kaybetmezsin. kablolardan şikayet edilirse de, stereo bluetooth kulaklık alırsın olay biter. bence bu 3.5 mm olayını çok fazla abartıyorsunuz, şu cihazın bilinmeyen iki önemli detayı var. biri video kaydı çözünürlüğü, diğeri ağırlığı...

Sorun 3.5 değil zaten bu cihazda yanılmıyosam var. ( Benim için yapsada olur )

Ağırlık 135 Gr
    Genişlik 54 mm
    Yükseklik 111 mm
    Kalınlık 15 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenk -- 18 Şubat 2009; 22:55:28 >

• Benim Apple hariç(bana en uzağı) her markaya aynı yakınlıkta olduğumu bilen bilir. Ben isteklerimi karşılayan cihaz alırım; egolarımı tatmin edecek marka ürününü değil.

Şimdi tamam, herkes fikrini söylüyor ama anlamadığım şey şu; olaya biraz teknik yönden biraz da olumsuz olaslıkları da değerlendirerek bakan @GeceBekcisi marka fanı olarak gösteriliyor, Sony Ericsson'ların mp3 çalarlardan bile iyi çaldığını söyeyenler, Idou'nun rakibi dahi olmadığını söyleyenler, Sony Ericsson'un en kaliteli cihazları üreten marka olduğunu söyleyenler vs. gayet normal karşılanıyor.

Elinizi vicdanınıza koyun Kimse alınmasın söylediklerimden başlamayalım yine

• iphone konusu gene geldi.

önceden bende pek sevmiyordum ama kullanınca gerçekten iyi bir cihaz olduğunu gördüm. eksikleri yokmu ? elbette var hatta denildiği gibi bilerek eksik bırakılanlarda var. ama ne olursa olsun mükemmele yakın bir cihaz. gerçekten stylus kalemden kurtaran bir cihaz.

nokia ne yaptı. elindeki çok güzel bi koz varken saçma sapan bir arayüz çıkardı. kalemsiz kullanmak oldukça zor olacak bir sistem. bakalım bu fontaktik midir nedir se de nasıl olacak.

iphone yi özellikle satış başarısı, esasında hiç bir şey değil diyen bir kişi önce şunu düşünmek zorunda. nokia 6610 gibi tellerle kızılötesinden rehber kaydı gönderirken, se resim, tema ve zil sesi gönderiyordu. zaten ilk symbian tel, ilk renkli ekran, ilk bt, ilk kamera(dahili değil) şimdi ilk12mp ilk fondandin. herşey ilk se den geliyor ama ne hikmetse nokia kaymağı yiyor. heleki 7650 ve p800 kıyaslamalarını hiç saymıyorum. onun için nokia nasıl bir şeyleri başarmışsa iphone da bunu yaptı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Benim Apple hariç(bana en uzağı) her markaya aynı yakınlıkta olduğumu bilen bilir. Ben isteklerimi karşılayan cihaz alırım; egolarımı tatmin edecek marka ürününü değil.

Şimdi tamam, herkes fikrini söylüyor ama anlamadığım şey şu; olaya biraz teknik yönden biraz da olumsuz olaslıkları da değerlendirerek bakan @GeceBekcisi marka fanı olarak gösteriliyor, Sony Ericsson'ların mp3 çalarlardan bile iyi çaldığını söyeyenler, Idou'nun rakibi dahi olmadığını söyleyenler, Sony Ericsson'un en kaliteli cihazları üreten marka olduğunu söyleyenler vs. gayet normal karşılanıyor.

Elinizi vicdanınıza koyun Kimse alınmasın söylediklerimden başlamayalım yine

diğer se leri bilmem ama benim sonyericsson m600 ses patchi yaptıktan sonra sony mp3 çalarım kadar iyi çaldı. daha doğrusu sesi yükseldi. daha mp3 çaları kullanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: dodi--

Komik olan nedir?
    Diğerleri olurda bu kalınlaştırdıklarınız olmaz mı?
    Bence 32GB SSD garanti gibi bir şey.
    720P kayıt olmayabilir. Hatta büyük ihtimalle olmayacaktır.
    Böyle bir sıçrama herkesten beklenir ama APPLE'dan beklenmez..
  • "SSD" bence gereksiz bir ekleme Fettah34.

SSD zaten kaba bir tanımlama ile "flash belleklerin HDD arayüzü üzerinden veri aktarımı yapma teknolojisi". Elinizdeki ve tüm diğer yüksek kapasiteli cihazlarda da zaten aynı veya benzer flash bellekler kullanılyor, bir de üzerine SSD arayüzü eklemek (bu kapasiteler büyük ihtimalle değiştirilebilir olmayacakları için) hem gereksiz hem de masrafı arttıran bir detay olur, ve belki de bir performans darboğazı bile yaratabilir.

Yani yalnızca "32 gb bellek" demek çok daha mantıklı.
    Figure'un söylediklerine ek olarak bir şey söylemek istiyorum.

Evet beni her türlü marka fanatiği veya marka düşmanı yaptınız ama kendiniz bunu benden fazla yaparken bunda hiç bir sakınca görmediniz; üstelik benim hemen hemen her zaman ıspatlanabilir ve teknik nitelikte veriler üzerinden konuştuğumu da unuttunuz.

Her söylediğimi işinize geldiği gibi yoracaksınız, yormaya da devam edeceksiniz; bu yüzden artık bu "marka" konularında konuşmak istemiyorum. Bir gün birisi kalkıp bir teknik veri üzerinden konuşursa ancak o zaman cevap veririm artık...

• quote:

Ağırlık 135 Gr
    Genişlik 54 mm
    Yükseklik 111 mm
    Kalınlık 15 mm

Ağırlık bilgisine hangi kaynaktan ulaştın???

quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Benim Apple hariç (bana en uzağı) her markaya aynı yakınlıkta olduğumu bilen bilir.
    Ben isteklerimi karşılayan cihaz alırım; egolarımı tatmin edecek marka ürününü değil.

Figure isimli forum üyesi aynı düşüncedeyiz...

ancak burda kimse şimdiden şu cihazın kamerasıyla ilgili, yok iyi çekemez & kalite beklemeyin diye yazılar yazmasın. çünkü mantıksız hiçbir dayanağı olmayan cümleler bunlar. adamlar daha cihazla ilgili bir foto örneği eklemediler nerden de biliyoruz hemen fotoğraf performasını. yaa bizler 3.2 MP'lik K790 & 5.0 MP'lik K850i ile bazen harikalar yaratırken, 12 MP'lik bir cihazın herhalde bunlardan kötü çekeceği yok. bunlarla aynı kalitede de çekmeyecek, daha iyi çekeceği kesin. kaldı ki, SE bu cihazda yeni lens teknolojisini kullanıyor bunu da unutmamak lazım...

ayrıca, "Idou'nun rakibinin dahi olmadığı" yada "Sony Ericsson'un en kaliteli cihazları üreten marka olduğu" gibi yorumlara da kesinlikle katılmıyorum. bir kere kaliteden ne anladığımız çok önemli. en basitinden örnek olarak, malzeme kalitesinden bahsedersek Nokia her zaman SE'nin ilerisinde olmuştur. bunun aksini düşünen arkadaşlar iki markanında üst segmentlerde koşan cihazlarını bir kullansınlar. tabi burda ben N82 kullandım tuşlarla kasa şöyle oldu, telefon çöktü ama K850i aldım hiçbir sorun yaşamadım gibi mesaj yazan arkadaşlar çıkabilir. bunlar olağan şeyler teknolojide işiniz bazen şansa kalıyor. ben yorumlarımı genele vurarak yapıyorum, sizde değerlendirmenizi yaparken lütfen bunları da dikkate alın.

benim telefon tercihim genelde SE'den yana oluyor. bunun sebebi de, kameraya ve ses kalitesine çok önem verişimdir. SE fotoğraf kalitesinde K750i ile çığır açmış ve üzerine çıkardığı her modelde de bu kaliteyi arttırarak sürdürmeyi başarmıştır. ayrıca bazı çekim koşullarında rakiplerinin gerisinde kalsada cam driverlarla kendi segmentindeki cihazların hepsinden daha iyi bir performans sergileyebilmektedir. ses kalitesinde de acoustic ile devrim yaratabiliyorsunuz. benim için çok önemli olan bu iki kriteri bana en iyi SE veriyor. bunların yanında video kaydına da çok önem veriyorum ama o konuda hiç yüzümüz gülmedi. ama SE Idou ile buna da artık bir son verecektir, ben bu cihazın en az VGA @30 fps video kaydına sahip olacağını düşünüyorum ki Xperia'da bu çözünürlük vardı zaten. ama bence bunu Idou ile birlikte daha da ileriye taşımaları lazım ama piyasada sadece 1 tane telinde VGA çözünürlük kullanmışken, Idou ile birden Full HD'ye geçmesi yanlış bir hamle olur. bana WVGA çok mantıklı geliyor, tabii gönül ister ki Full HD çeksin ama bence imkansız, yapmazlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 19 Şubat 2009; 0:08:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

cihazın kamerasıyla ilgili, yok iyi çekemez & kalite beklemeyin diye yazılar yazmasın.

Beni kastediyorsunuz, bu yüzden cevap vereceğim..

Cihazın kamerası cihazın kendisi gibi henüz ortada olmadığı için onun hakkında yorum yapmadım, verilen sensör ve onun çektiği iddia edilen fotoğraf hakkında yorum yaptım ve bu sensörün kullanılacağı söylendiği için buradan tümevarım yaptım. Yazdığımı tekrar dikkatlice okuyun.

Kalite beklemeyin demedim, iyi kalite beklemeyin dedim, elinizdeki 3 megapiksellik cihaz ile harika yaratabilirsiniz ama aynı sensör boyutları ile 12 megapiksel fotoğraf çekilecekse harika yaratamazsınız, cihaz kendisinden bekleneni verir yalnızca. Cihaz çıktığı zaman fotoğraf örnekleri üzerinden de görürüz zaten söylediklerimin haklılığını..

Ayrıca son olarak; sizin "iyi olacağını beklemek" gibi bir hakkınız varsa, benim de "iyi olmayabileceğini beklemek" gibi bir hakkım vardır. yazmasın deme hakkına bu nedenle hiç bir şart altında sahip değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 19 Şubat 2009; 0:19:17 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.