Şimdi Ara

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.300
Cevap
2
Favori
180.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: master88

2 mega pixelden sonrası resime kalite katmaz isterse 200 mega pixel olsun sana tek avantajı resim çektikten sonra resimde istediğiniz alanı yakınlaştırıp kesebilir veya bakabilirsiniz resime başka kalite katkısı yoktur. 2 mega pixel yani 1600x1200 kaç kişinin bilgisayar ekranı bu pixelin üstünde. ayrıca telefon bu resimi doğru düzgün çekebilecek bir işlemciye sahip mi pixel ne kadar yüksek olursa çektiğiniz resimin süresi o kadar artar. 5 mega pixel çeker 1.3 mega pixel resim çekmenin süreleri bir değildir. hareketli net görüntü çekmek isteyen genelde pixeli düşürüp çeker yoksa buğlu görüntü elde edilir. sırf telefonlar için geçerli değil amacım kötülemek değil ama 12 gereksiz olmuş. onun yerine mercekte iyileştirme yapsınlar optik zoom koysunlar.

2mp degilde 3mp den sonrasi gereksiz 3mp cunku tam olarak full Hd yi kapsiyor hatta birazcik uzerinde haliyle en iyisi 3mp ki zaten 12mp cekilen resimleri cogu kisi 3 veya 5mp e indirecektir cunku 5mp bile cok yer kapliyor 12mp dusunemiyorum bile.Tabi cikmamis bir telefon icin konusmak birazcik yersiz sanirim belki buyuk bir surpriz yapip ccd sensor kullanabilirler ki bence 12mp de bu yakisir.

• süper görünüyor ama kim bilir ne zaman gelir buralara
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

quote:

Orjinalden alıntı: master88

2 mega pixelden sonrası resime kalite katmaz isterse 200 mega pixel olsun sana tek avantajı resim çektikten sonra resimde istediğiniz alanı yakınlaştırıp kesebilir veya bakabilirsiniz resime başka kalite katkısı yoktur. 2 mega pixel yani 1600x1200 kaç kişinin bilgisayar ekranı bu pixelin üstünde. ayrıca telefon bu resimi doğru düzgün çekebilecek bir işlemciye sahip mi pixel ne kadar yüksek olursa çektiğiniz resimin süresi o kadar artar. 5 mega pixel çeker 1.3 mega pixel resim çekmenin süreleri bir değildir. hareketli net görüntü çekmek isteyen genelde pixeli düşürüp çeker yoksa buğlu görüntü elde edilir. sırf telefonlar için geçerli değil amacım kötülemek değil ama 12 gereksiz olmuş. onun yerine mercekte iyileştirme yapsınlar optik zoom koysunlar.

2mp degilde 3mp den sonrasi gereksiz 3mp cunku tam olarak full Hd yi kapsiyor hatta birazcik uzerinde haliyle en iyisi 3mp ki zaten 12mp cekilen resimleri cogu kisi 3 veya 5mp e indirecektir cunku 5mp bile cok yer kapliyor 12mp dusunemiyorum bile.Tabi cikmamis bir telefon icin konusmak birazcik yersiz sanirim belki buyuk bir surpriz yapip ccd sensor kullanabilirler ki bence 12mp de bu yakisir.

1900 pixelin üstünde hd tv kullanan kişide çok sınırlı tabi 3 mega pixel olabilir. çoğu kişi bunu bilmediğinden ooo 12 mega pixel mi hemen alıyorum deyip alıyor. 12 mega pixel kötü birşey mi eee tabi değil ama kalitesini bu belirlemiyor. adam gibi mercek sensör koysun 3 mega pixel olsun alalım.

• Mp kaliteyi belirlemiyor ama. Şu ana kadar aynı marka telefonda daha yüksek mp'li modeller diğer düşük mp'li modellerden her zaman daha iyi foto ve video çekmiştir. Mp arttıkça kalitenin düştüğünü hiç görmedim. Gören varsa söylesin. Bir daha hatırlatayım "aynı marka telefonlarda".
  • quote:

Orjinalden alıntı: QMATRİS

Mp kaliteyi belirlemiyor ama. Şu ana kadar aynı marka telefonda daha yüksek mp'li modeller diğer düşük mp'li modellerden her zaman daha iyi foto ve video çekmiştir. Mp arttıkça kalitenin düştüğünü hiç görmedim. Gören varsa söylesin. Bir daha hatırlatayım "aynı marka telefonlarda".

bu gene mp nin kaliteyi belirlediğini göstermez. daha yükseğin iyi çekmesi teknolojinin gelişmesidir.
  • quote:

oktayakgoz

quote:

QMATRİS

Mp kaliteyi belirlemiyor ama. Şu ana kadar aynı marka telefonda daha yüksek mp'li modeller diğer düşük mp'li modellerden her zaman daha iyi foto ve video çekmiştir. Mp arttıkça kalitenin düştüğünü hiç görmedim. Gören varsa söylesin. Bir daha hatırlatayım "aynı marka telefonlarda".

bu gene mp nin kaliteyi belirlediğini göstermez. daha yükseğin iyi çekmesi teknolojinin gelişmesidir.

Arkadaşlar kastedilen şey zaten tam olarak bu! kalite artıyo derken heralde sensör kalitesinden yada lens kalitesinden ziyade mp artışından kaynaklanan bir netlik ve ayrıntı artışı kastediliyo! şu an piyasada olan 8mp telefonların nasıl foto çektiklerini görüyorsunuz zaten. bir 3 mp telefonun çektiğiyle bir Renoirin yada innov8 in çektiği foto kalite olarak(kaliteden kasıt yine aynı) aynımı sizce?
    konuyu uzatmaya gerek yok daha öncede söyledim sensör ve lens iyi oldukça yüksek mp nin zararı olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolyo -- 18 Şubat 2009; 15:45:10 >

• aferim eriksona elle tutulur bi cihaz sundular nihayet

• Genellikle herkes mp nin kaliteyi belirlemediğini öğrenmiş ve burada ardı ardına söylüyor. bunu bi milyon defa duyduk söylemenin pek anlamı kalmadı bence, söylenecek söz şu Sonyericsson mp boyutunu yükseltikçe çektiği fotoğrafların kalitesi yükselmiştir, eminimki bu cihazda da kalite yükselecektir. Kensi şahsi görüşümdür bu; sonyericsson un mp boyutu=kalitesi derim şahsi fikrim.
  • Sadece mp yükseltmiyor yani
  • İyi telefon.
    Anlamadığım 3.5 mm jack napıcaksınız istiyen arkadaşlar için diyorum bu cihazın kendi kulaklığı yok mu?
    Şimdi biri gelir ben başka kulaklık ile dinlemek istiyorum dicek bende ona demicem şimdiden yazıcam dönüştürücünü al.
    Demek ki se kendi girişini benimsiyor niye hala anlamak istemiyolar bilemiyorum.
    Ipod nasıl radio koymuyorsa buda o tarzda bi benimseme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atroce

Genellikle herkes mp nin kaliteyi belirlemediğini öğrenmiş ve burada ardı ardına söylüyor. bunu bi milyon defa duyduk söylemenin pek anlamı kalmadı bence, söylenecek söz şu Sonyericsson mp boyutunu yükseltikçe çektiği fotoğrafların kalitesi yükselmiştir, eminimki bu cihazda da kalite yükselecektir. Kensi şahsi görüşümdür bu; sonyericsson un mp boyutu=kalitesi derim şahsi fikrim.

Umarim ccd sensor ve 30fps HD video da cekebilir beklentiler bu yonde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!

Sony resmi sitesinde mobil cihazlar için 12mp, 8mp ve 5mp'lik yeni sensörlerin haberlerini verdi.

http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200811/08-144E/index.html

8mpx üretimleri Kasım 2008,
    5mpx üretimleri Mart 2009
    12mpx üretimleri ise yine Mart 2009 olarak belirlenmiş.

Sensör'lerin detaylı verileri burada;

12 mp lik sensorle çekilmiş örnek fotograf ve crop. Çok kalitesiz (!) çekmiş değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 18 Şubat 2009; 18:17:40 >

• Bence gayet iyi çekmiş. 12 mb'de eğer böyle çekerse gayet iyi demektir.
  • fanatiklere sony şirketini de koysan buraya yetinmezler tabii ki berbat bir resim çekmiş
    quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Sony resmi sitesinde mobil cihazlar için 12mp, 8mp ve 5mp'lik yeni sensörlerin haberlerini verdi.

8mpx üretimleri Kasım 2008,
    5mpx üretimleri Mart 2009
    12mpx üretimleri ise yine Mart 2009 olarak belirlenmiş.

Sensör'lerin detaylı verileri burada;

12 mp lik sensorle çekilmiş örnek fotograf ve crop. Çok kalitesiz (!) çekmiş değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

Stüdyo ortamının mükemmel ışıklandırması altında, %0 sıkıştırma ile bu resmi her 12 mpx sensör çeker,
    bu bir mucize değil, bu resim ise hiç bir şekilde referans değil (çünkü kullanılan lens bile belirsiz)

Bakalım cep telefonu için en az 7-8 mb tutacak şekilde %0 jpeg sıkıştırma oranına izin verecekler mi..
    Bakalım kötü ışık koşulları için uygulayacakları noise-removal algoritması gündüz yeterli ışıkta resimleri ne hale çevirecek..

Zaten verilen resim 1/2.5 " lik (1 cm) bir sensör ile çekildiğinden düşük bir dinamik aralığa sahip*,
    ki dinamik aralığın yüksek olması kaliteyi de yükselten birşeydir.

Çapraz 1 cm'lik alana 12 milyon ünite sığdırmak teknolojik açıdan başarıdır, ama ünite başına düşen ışığın miktarı
    azalacağından dinamik aralık da azalır, resimler daha az kontrasta ve keskinliğe sahip olur. Sensör boyutu küçüldükçe
    megapikselin artması düşündüğünüz kadar matah birşey olsaydı, SLR makine reklamlarında büyük sensör boyutunu
    asla ön plana çıkartmazdı markalar.

* Bakınız siyahlar çok koyu gri, siyah değil. Beyazlar çok açık gri, beyaz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 18 Şubat 2009; 20:35:09 >

•  Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

quote:

Orjinalden alıntı: atroce

Genellikle herkes mp nin kaliteyi belirlemediğini öğrenmiş ve burada ardı ardına söylüyor. bunu bi milyon defa duyduk söylemenin pek anlamı kalmadı bence, söylenecek söz şu Sonyericsson mp boyutunu yükseltikçe çektiği fotoğrafların kalitesi yükselmiştir, eminimki bu cihazda da kalite yükselecektir. Kensi şahsi görüşümdür bu; sonyericsson un mp boyutu=kalitesi derim şahsi fikrim.

Umarim ccd sensor ve 30fps HD video da cekebilir beklentiler bu yonde.

tabiki bende bunları bekliyorum ben sadece mp ile alakalı yorum yaptım, eğerki yine düşük video çekimi koyarsa isterse digital foto makinası gibi çeksin ben yine soğurum

• quote:

Orjinalden alıntı: greenk

İyi telefon.
    Anlamadığım 3.5 mm jack napıcaksınız istiyen arkadaşlar için diyorum bu cihazın kendi kulaklığı yok mu?
    Şimdi biri gelir ben başka kulaklık ile dinlemek istiyorum dicek bende ona demicem şimdiden yazıcam dönüştürücünü al.
    Demek ki se kendi girişini benimsiyor niye hala anlamak istemiyolar bilemiyorum.
    Ipod nasıl radio koymuyorsa buda o tarzda bi benimseme.

Daha önceki sayfaları okusaydın oralarda yazmıştık.
    Bizde biliyoruz dönüştürücü ile başka kulaklık kullanmayı. Ama o dönüştürücülerin ses kalitesini - yönde etkilediğini de biliyoruz.

O yüzden 3.5 mm çıkış olsa keşke filan diyoruz

İşte bunu yapacağız 3.5 mm çıkışla

• Teknoloji hastalığını körükleyen bi duyuru daha gelmiş, kısa zamanda 6 sayfa olmuş yeni farkediyorum Umarım bu topicde şuan kullandığım w960i topiğindeki gibi telefona sahip olmayı bekleyenleri üzmez. Görünen köy kılavuz istemez demiş atalarımız. SE, Türkiyede halen bulunamayan telefonlarını yok satarak bunuda satacak gibi görünüyor. Telefona lafım yok gayet güzel bir model tasarlanmış. Xperia'yı dokunmatik telefonun klavyesi var diye eleştirmişdim bu modelde o hatayı yapmamışlar. Telefonumu en az 2-3 sene kullanmadan değiştirmeyi düşünmüyorum. SE tebrikler! ama bizi çok üzüyorsun telefonları geç getirterek haberin olsun.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.