Şimdi Ara

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.300
Cevap
2
Favori
180.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tolyo : Şu an o boyuttaki bir sensörde (Heleki Bayer bazlı sensörlerde) değil 12mp de 4-5 mp de dahi kaliteli bir sonuç çıkarmak çok zor.Tabiki burada 'kalitenin' standartı ne? O nuda belirlemek lazım.
    Ek olarak bildiğimiz anlamda konvansiyonel bir lens kullanılmıyor bu cihazlarda.Bir fotoğraf makinesinin optik anlamda 'performans' verebilmesi için bir çok değişken mevcut.Eskiden en önemli bileşen lens di.Dijital çağda Lens+sensör oldu.Konumuz cep telefonu/mobil cihaz olduğuna göre lafı yuvarlayarak kısa yoldan şunu söyleyebilirim:
    Kimse mega piksele kanıp seçimini o na göre yapmasın.Hele hele bir cep telefonunda 12mp çözünürlükten çok fazla şey beklemek sadece hayal kırıklığı olur.
  • benim anlamadığım neden 12 ? billboarda resim asacak değiliz. 2 neye yetmiyor hadi 3 olsun 5000 bilmem kaça 2000 bilmem kaç resim çözünürlüğü ne işe yarıyor. sonuçta kaliteli resim ve video çeksin ben 2 mp ye razıyım
  • 12 megapiksel, 3 megapikselin yalnızca ikişer kat büyüğüdür.

Yani 3 megapiksellik bir fotoğraf, 2048x1536 çözünürlüğünde iken 12 megapiksellik bir fotoğraf, 4096x3072 çözünürlüğündedir.

Aşağıdaki temsili resimde 3, 5, 8 ve 12 megapiksellik görüntülerin işgal edeceği alanlar gösterilmektedir:

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!

Yani görebileceğiniz üzere 12 megapiksellik resimler billboarda asmak için değildir, zaten ufak kalır.

Cep telefonlarında megapiksel arttıkça tüketicinin lehine gelişen tek şey, örneğin 12 megapiksellik fotoğraf çekebilen bir cihazın çektiği fotoğrafı 3 megapiksele küçülttüğümüzde, 3 megapiksellik fotoğraf çekebilen bir cihazın çektiği fotoğraftan daha keskin gözükecek olabilmesidir.

Evet tek adam akıllı avantaj budur, çünkü mevcut (cihazlarda kullanımda olan) teknoloji, fizik kuralları ve fotoğrafı çeken cihazın bir cep telefonu olması nedeniyle cep telefonlarının çektiği fotoğraflar belirli bir megapiksel bariyerinin ötesinde (ki ben şu an için bu rakamın 3 olduğuna inanıyorum) 1:1 ölçülerde dijital olarak sağlıklı bir şekilde kullanılamaz olacaklardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: aliss

telefonda eksik olan nedir?

cihazın içi

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: aliss

telefonda eksik olan nedir?

cihazın içi

Hatta dışının bile ne olacağı belli değil. İşletim sistemi de belli değil. Her an her şey olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

12 megapiksel, 3 megapikselin yalnızca ikişer kat büyüğüdür.

Yani 3 megapiksellik bir fotoğraf, 2048x1536 çözünürlüğünde iken 12 megapiksellik bir fotoğraf, 4096x3072 çözünürlüğündedir.

Aşağıdaki temsili resimde 3, 5, 8 ve 12 megapiksellik görüntülerin işgal edeceği alanlar gösterilmektedir:

Yani görebileceğiniz üzere 12 megapiksellik resimler billboarda asmak için değildir, zaten ufak kalır.

Cep telefonlarında megapiksel arttıkça tüketicinin lehine gelişen tek şey, örneğin 12 megapiksellik fotoğraf çekebilen bir cihazın çektiği fotoğrafı 3 megapiksele küçülttüğümüzde, 3 megapiksellik fotoğraf çekebilen bir cihazın çektiği fotoğraftan daha keskin gözükecek olabilmesidir.

Evet tek adam akıllı avantaj budur, çünkü mevcut (cihazlarda kullanımda olan) teknoloji, fizik kuralları ve fotoğrafı çeken cihazın bir cep telefonu olması nedeniyle cep telefonlarının çektiği fotoğraflar belirli bir megapiksel bariyerinin ötesinde (ki ben şu an için bu rakamın 3 olduğuna inanıyorum) 1:1 ölçülerde dijital olarak sağlıklı bir şekilde kullanılamaz olacaklardır.

paşam bizde örnek verdik illa billboard a asalım demedik. sonuçta resim çekip anılarını saklamak isteyen biri için 12 mp çok çok gereksizdir.

• Cep telefonu ile resim çekmek "anı yakalamak" amacına hizmet ettiğinden, bana göre de 3 megapikselden ötesi bu cihazların işi değil, ama megapiksel yükseldikçe kalite bozulmuyorsa, belirli bir standardın üzerinde kalıyorsa zararı yok; hatta söylediğim gibi küçülttüğümüzde daha keskin ve gerçek bir fotoğraf makinasınınkine yakın sonuçlar verdiği için faydalı bile..
  • mükemmel bir telefon helal olsun s.e .
  • quote:

Orjinalden alıntı: sasa_iliç

mükemmel bir telefon helal olsun s.e .

"Mükemmel" denilebilecek bir cihaz değil bence, henüz mükemmellikten uzak. Çünkü:

1. Daha cihaz yok. Henüz tasarımı bile bitmemiş ki adamlar son özellikler bunlar değil diyor. Mevcut videolarda da zaten cihazda bir demonun oynatıldığı aşikar.

2. Cihazı var sayalım. Tasarımı bu şekilde bitmiş ve üretime bile geçmiş olsun. Multimedia ağırlıklı böyle bir cihazda 3.5 mm kulaklık girişi olmaması affedilecek cinsten bir hata değil.

3. Cihazı var sayalım. Tasarımı bu şekilde bitmiş ve üretime bile geçmiş olsun. Aynı şekilde standart SonyEricsson data bağlantı konnektörü kullanılmış. Tüm büyük markalar cihazlarını microUSB girişi üzerinden şarj edecek ortak bir şarj platformu üzerinde anlaşmaya varıp çalışmalara başlamışken* affedilecek bir hata değil. Cihazımızı her yerde uygun şarj aleti bulamamaktan ve dolayısı ile şarj edememekten ve her yerde uygun kablo bulamamaktan ve dolayısı ile işimizi görememekten dolayı çektiğimiz sıkıntıları ne çabuk unuttuk?

*http://www.gsmworld.com/newsroom/press-releases/2009/2548.htm

SonyEricsson Xperia'da olduğu gibi bu cihazı da tanıtımından uzuuuun bir zaman sonra piyasaya sürecek olursa (zaten cihazı kendileri üretmeyecekler büyük ihtimal, bu yüzden aynı hadise yaşanacaktır) ve bu özelliklerle çıkarsa cihaz, kendileri için büyük bir şansı kolayca harcamış olurlar, daha da prestij kaybederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 18 Şubat 2009; 10:19:58 >

• cihaz erken gelsinde ben hatalarını affederim
  • 6 sayfa olmuş şu telefonun özelliklerini ve yeniliklerini bulabileceğimiz biryer var mı?
  • metalok cihaz henüz yok. Sadece fikir aşamasında. Bu yüzden belli başlı özellikler hariç belli olan hiçbir şey yok. Özellikle de kesin olan hiçbir şey yok şu an...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sasa_iliç

mükemmel bir telefon helal olsun s.e .

"Mükemmel" denilebilecek bir cihaz değil bence, henüz mükemmellikten uzak. Çünkü:

1. Daha cihaz yok. Henüz tasarımı bile bitmemiş ki adamlar son özellikler bunlar değil diyor. Mevcut videolarda da zaten cihazda bir demonun oynatıldığı aşikar.

2. Cihazı var sayalım. Tasarımı bu şekilde bitmiş ve üretime bile geçmiş olsun. Multimedia ağırlıklı böyle bir cihazda 3.5 mm kulaklık girişi olmaması affedilecek cinsten bir hata değil.

3. Cihazı var sayalım. Tasarımı bu şekilde bitmiş ve üretime bile geçmiş olsun. Aynı şekilde standart SonyEricsson data bağlantı konnektörü kullanılmış. Tüm büyük markalar cihazlarını microUSB girişi üzerinden şarj edecek ortak bir şarj platformu üzerinde anlaşmaya varıp çalışmalara başlamışken* affedilecek bir hata değil. Cihazımızı her yerde uygun şarj aleti bulamamaktan ve dolayısı ile şarj edememekten ve her yerde uygun kablo bulamamaktan ve dolayısı ile işimizi görememekten dolayı çektiğimiz sıkıntıları ne çabuk unuttuk?

*http://www.gsmworld.com/newsroom/press-releases/2009/2548.htm

SonyEricsson Xperia'da olduğu gibi bu cihazı da tanıtımından uzuuuun bir zaman sonra piyasaya sürecek olursa (zaten cihazı kendileri üretmeyecekler büyük ihtimal, bu yüzden aynı hadise yaşanacaktır) ve bu özelliklerle çıkarsa cihaz, kendileri için büyük bir şansı kolayca harcamış olurlar, daha da prestij kaybederler.

Ben buna yok kıl yok tüy derim yani.

• quote:

Cep telefonu ile resim çekmek "anı yakalamak" amacına hizmet ettiğinden, bana göre de 3 megapikselden ötesi bu cihazların işi değil, ama megapiksel yükseldikçe kalite bozulmuyorsa, belirli bir standardın üzerinde kalıyorsa zararı yok; hatta söylediğim gibi küçülttüğümüzde daha keskin ve gerçek bir fotoğraf makinasınınkine yakın sonuçlar verdiği için faydalı bile..

5 megapiksel cep telefonunda idealdir bence. Dediğiniz gibi "Anı yakalamak" için sürekli yanımızda bulunduracağımız cihazın biraz yüksek çözünürlükte biraz da kaliteli fotoğraf çekmesi önemli. 5'ten sonrası bence de abartıya kaçıyor. Ha günümüz fotoğraf makinelerinin (amatör, dijital makileri kastediyorum) kalitesini yakalar, aynı netliği aynı doygunluğu verir, o zaman 8'in 12'nin anlamı olur. Ama o kaliteyi veremedikten sonra 12 değil 22 olsa ne fayda.

•  Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!

12 Mp de neymiş TTN Mobile Mx700
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Cep telefonu ile resim çekmek "anı yakalamak" amacına hizmet ettiğinden, bana göre de 3 megapikselden ötesi bu cihazların işi değil, ama megapiksel yükseldikçe kalite bozulmuyorsa, belirli bir standardın üzerinde kalıyorsa zararı yok; hatta söylediğim gibi küçülttüğümüzde daha keskin ve gerçek bir fotoğraf makinasınınkine yakın sonuçlar verdiği için faydalı bile..

5 megapiksel cep telefonunda idealdir bence. Dediğiniz gibi "Anı yakalamak" için sürekli yanımızda bulunduracağımız cihazın biraz yüksek çözünürlükte biraz da kaliteli fotoğraf çekmesi önemli. 5'ten sonrası bence de abartıya kaçıyor. Ha günümüz fotoğraf makinelerinin (amatör, dijital makileri kastediyorum) kalitesini yakalar, aynı netliği aynı doygunluğu verir, o zaman 8'in 12'nin anlamı olur. Ama o kaliteyi veremedikten sonra 12 değil 22 olsa ne fayda.

benim bildiğim mp sadece boyutu gösterir. mesela 2 mp 1600 1200 gibi bişi idi. şimdi bu durumda 12 mp ile çektik resmi. tam rakamları bilmiyorumda 4000 e 2000 oldu. görebileceğimiz çözünürlük en baba tv de 1920 1080 olduğuna göre 5 mp bile fazla gelecektir.

kalite ile mp nin alakası yok ki. kaliteyi lens, sensör ve işlemcisi belirler.

• quote:

Orjinalden alıntı: nuMETALxx

@melantis o kadar geç olacağını sanmıyorum. En geç bu sene sonuna kadar ülkemize gelir diye tahmin ediyorum.

O yüzden mi 1 yıldır C905 i bekliyoruz????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nike

12 Mp de neymiş TTN Mobile Mx700

Resime dikkat edersen tamamen dijital ortam ürünü!!!
  • Sony neden sarj kısmını kapatmıyo ki benimki oksitlene oksitlene bir hal oldu.

Yakında cep telefonlarındaki mpx artışı 20 mpx e dayanırsa şaşırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurixY -- 18 Şubat 2009; 13:19:56 >
  • 2 mega pixelden sonrası resime kalite katmaz isterse 200 mega pixel olsun sana tek avantajı resim çektikten sonra resimde istediğiniz alanı yakınlaştırıp kesebilir veya bakabilirsiniz resime başka kalite katkısı yoktur. 2 mega pixel yani 1600x1200 kaç kişinin bilgisayar ekranı bu pixelin üstünde. ayrıca telefon bu resimi doğru düzgün çekebilecek bir işlemciye sahip mi pixel ne kadar yüksek olursa çektiğiniz resimin süresi o kadar artar. 5 mega pixel çeker 1.3 mega pixel resim çekmenin süreleri bir değildir. hareketli net görüntü çekmek isteyen genelde pixeli düşürüp çeker yoksa buğlu görüntü elde edilir. sırf telefonlar için geçerli değil amacım kötülemek değil ama 12 gereksiz olmuş. onun yerine mercekte iyileştirme yapsınlar optik zoom koysunlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

12 megapiksel, 3 megapikselin yalnızca ikişer kat büyüğüdür.

paşam bizde örnek verdik illa billboard a asalım demedik. sonuçta resim çekip anılarını saklamak isteyen biri için 12 mp çok çok gereksizdir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.