Şimdi Ara

Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.300
Cevap
2
Favori
180.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Noctivagant

Sony kaliteli kamera koymuşsa gerçek bir 12 MP kamera gibi fotoraf çeker bu telefon benden şölemesi.

Lens demek istedin herhalde.....

Sony nin cybershot serisi olan T serisi adam akıllı foto çekemiyo bumu çekecek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nurixY

quote:

Orjinalden alıntı: Noctivagant

Sony kaliteli kamera koymuşsa gerçek bir 12 MP kamera gibi fotoraf çeker bu telefon benden şölemesi.

Lens demek istedin herhalde.....

Sony nin cybershot serisi olan T serisi adam akıllı foto çekemiyo bumu çekecek..

Doğru Sony'nin kompakt sınıftaki t serisi fotoğraf makinaları en iyi fotoğrafı çekmiyor fakat konumuz cep telefonları ve sonyericsson fotoğraf konusunda bence 1 numara.
  • sistem'imde yazan telefondan vazgeçme zamanı geldi sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orjinalden alıntı: m35

valla bu kulaklıkları hiç görmedim fazlada bilgim yok :S ama pil süresini artırırsalar iş görür...
    yoksa 14 saat otobüs yolculunda hiç bi işime yaramaz bu :S...

Sony Ericsson şuanda maksimum 3-3.5 saat arasında kesintisiz stereo ses verebiliyor...
    kısacası 14 saat için konuşursak, mesela 5 senede bu değere ulaşabilirler mi???
    bence imkansız, çünkü o kadar ufak batarya ile 10 saatin üzerinde stereo ses almak oldukça zor. bataryayı büyük tutsalar bu seferde kumandanın boyutları ve dolayısıyla ağırlığı da artacak. yani sen bence otobüste kablolarla devam et...

valla artık 2m kabloyla yola devam :P

cihaz için ben gerçekten güçlü bir işlemci ile geliceni düşünüyorum keza şu sıralar toshiba Qualcomm 1GHz işlemci koymusken tutup se 528mhz işlemci koyarsa ayıp olur... ama se bu x1.de 528MHz işlemci var bundada bu işlemciyi görebiliriz...

eski modellerde oldu gibi

p990 m600 w950 p1 w960 hepsinde 208 MHz.llik aynı iişlemciler vardı :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 17 Şubat 2009; 16:59:07 >

• 3,5 jack o kadar dert etmeye gerek yok bluetooth kulaklık bencede akıllıca bir fikir, şuan tek sroun bence video konusu oda belli değil zaten, vga geçmemisse hala 320x240 çekiyosa büyük bir sorun
    Artık insanlar neden digital foto makinası taşıyayımki cep telefonlarıda gayet güzel çekiyor, diyor son 1-2 yıldır. Şu andan itibarende çeşitli anı videoları çekmek olsun, insanlar büyük kameralara neden ihtiyaç varki cep telefonları hd çekim yapıyo demeye başlayacağından sony hala düşük çözünürlük kullanmışsa müşteri kaybedecek, tek başına 3,5 jack ten o kadar kaybetmez ama hem video düşük hem 3,5 jack yok deyince müşteri kaybeder diye düşünüyorum
  • Hala tam özellikleri açıklanmış değil. Bayağı sabırsızlandım doğrusu. Bu telefon hayal kırıklığı yaratmazsa almayı ciddi anlamda düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atroce

3,5 jack o kadar dert etmeye gerek yok bluetooth kulaklık bencede akıllıca bir fikir, şuan tek sroun bence video konusu oda belli değil zaten, vga geçmemisse hala 320x240 çekiyosa büyük bir sorun

Bencede 3,5 o kadar önem taşımıyor bu durumda çünkü telefonda yok yok görünüyor... Sadece video çözünürlüğünün belirlenmesi gerek ve düşük olamması gerekiyor gerçekten...Sony'nin bu olaya dikkat etmesi lazım
    Zira yazık olur bu telefona çünkü kullanıcılar böyle bir canavar görmedi ömürlerinde bu kozunu iyi değerlendirmesi gerek

• quote:

Orjinalden alıntı: melezsnape

quote:

Orjinalden alıntı: atroce

3,5 jack o kadar dert etmeye gerek yok bluetooth kulaklık bencede akıllıca bir fikir, şuan tek sroun bence video konusu oda belli değil zaten, vga geçmemisse hala 320x240 çekiyosa büyük bir sorun

Bencede 3,5 o kadar önem taşımıyor bu durumda çünkü telefonda yok yok görünüyor... Sadece video çözünürlüğünün belirlenmesi gerek ve düşük olamması gerekiyor gerçekten...Sony'nin bu olaya dikkat etmesi lazım
    Zira yazık olur bu telefona çünkü kullanıcılar böyle bir canavar görmedi ömürlerinde bu kozunu iyi değerlendirmesi gerek

Aynen örneğin ben çok ısındım telefona eğer video düşükse beni baştan kaybetti

• Gaza gelmeyi o kadar çok seviyoruz ki.. Dünyanın en iyi telefonu diyen mi ararsın, böyle telefon görülmedi diyen mi..
    Neyse zamanla görürüm ben sizi
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

işlemci hızını ne yapacaksınız ki ?

Video oynatma ve özellikle video kaydetmede işlemci çok önemli. SE'nin düşük işlemcileri nedeniyle adam gibi video çeken cihazı yok.
    528MHz 7200A Qualcomm işlemcisi olan xperia var VGA@30FPS olan.

direk işlemci ile alakalı mı o konu ? çok daha iyi işlemcili cihazlar 30 çekemiyor. sanırım daha çok kamera lensi ile alakalı. yada işlemci ile bile alakalı isede o kadar rahat çalışan kaydırma özellikleri için çok baba bi işlemci koymuşlardır.

benim açımdan bi sorun yok çıksada alsak. video kaydetmesede olur ben ekranı okşiyim o da nazlansın yeter

GeceBekcisi daha teknik cevaplamış

Engadged'in güzel hands-on'u:

http://semcblog.com/2009/02/17/idou-hands-on-video/

• quote:

Figure

Gaza gelmeyi o kadar çok seviyoruz ki.. Dünyanın en iyi telefonu diyen mi ararsın, böyle telefon görülmedi diyen mi..
    Neyse zamanla görürüm ben sizi

Gaza gelmeyle pek alakasını göremedim arkadaşım. Idou nun özelliklerini barındıran başka bi tel. söylermisin bana?
    diyeceksin ki LG Renoir var yada samsung innov8 var. tmm onlara laf yok ama SE Idou da bu tür aklımıza gelebilecek bütün telefonların özellikleri ve dizaynı bir araya gelmiş adeta!
    üstelik Renoir in gelip gelmeyeceği de meçhul!
    ben bu telefona kısa tanım vermek gerekirse şöyle derim: LG wiewty(tip/görünüş/dizayn olarak tabi Idou çok daha şık bence)+ LG Renoir(wi-fi/gps gibi özellikler)+ diğer hiç bir modelde bulunmayan 12.1 MP kamera ve daha bilmediğimiz nice özellik.
    ha dersin ki bu telefon çıkana kadar diğer markalar da buna rakip olarak daha iyi modeller çıkarır onu anlarım. Ama gaza gelmeyle alakası yok bu işin sonuçta bu telefonu üreten Sonyericsson!
    Sonyericsson un kalitesini kullananlar çok iyi bilir...

• @tolyo
    Bugüne kadar en çok kullandığım marka Sony Ericsson'dur, kalitesini(kasıt ne tam anlamadım ama) bilirim.

İnnov8 dokunmatik olmadığından ve kızaklı olduğundan dolayı onu bu cihazlarla bir tutmamalıyız. Samsung'dan bu cihaza rakip Pixon ve Omnia HD'dir.

Idou'ya bakacak olursak; 12 MP kamera(fotoğraf kalitesi, lens kalitesi muamma -C905 gibi olmazsa iyi), 3.5 inç ekran gibi Renoir'e karşı birkaç artısı var. Muhtemelen video kalitesi de Renoir'den kötü olur. Çünkü VGA olsa dahi ben üzerinde DivX amblemi göremedim; muhtemelen H263 codecli MPEG4 formatında video kayıt edecektir. Buna karşı Renoir DivX codecli AVI formatında 2750 bitrate ortalamayla video kaydediyor. Ses kalitesini söylemeye gerek yok. 3.5 mm jack olayına dönüştürücü olduğundan dolayı ben takılmam ancak Sony Ericsson'un kendine özgü o çıkışından herkes şikayet ediyor. Aynı çıkış bu cihazda da mevcut.
    Renoir fotoğraf ve video kalitesini ispatlamış bir cihaz. Ek olarak artısı Dolby Mobile, Schneider Kreuznach lens, Java sisteminin(flaş tabanlı) hızı ve stabilitesi, darbelere hatta sıvı etkileşimlerine dahi dayanıklı vs vs.

Tasarım beğenme konusu tamamen görecelidir. Bunu bir artı ya da eksi olarak göstermek çok anlamsızdır.

• @Figure
    tartışmaya gerek yok aslında. zaten ben SE Idou tanıtılmadan önce Renoir e rakip yok diyordum. yani Renoir in kalitesi tartışılmaz zaten. yanlız SE Idou ilk izlenim olarak oldukça şık ve özellikleri itibariyle oldukça iddaalı bir tel. Tahminim LG Renoir sadece video olarak üstünlük sağlayabilir bu modele karşı zira Divx başka bişey. ama dediğim gibi diğer özellikler açısından Idou şu an için rakipsiz. özellikleri belirmeye başlayınca zaten belli olur herşey...
  •  Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!
     Sony Ericsson SATIO U1i, 12.1mpx 16:9-16M Renk Ekran!!!

• @tolyo
    Tartışma ortamı yok zaten, sadece söylenilen bazı cümlelerin 'yeni cihaz etkisi' ile söylendiğini, bu cihazın asla açık ara önde giden bir cihaz olmadığını, daha iyi cihazlar olduğunu söylüyorum. Ve nedenlerimi de kendi yorumlarımla değil, özellikler ile gösteriyorum.

Yeni videolar
    http://www.youtube.com/watch?v=_kYV9yZWxqE (Süre: 3:31)
    http://www.youtube.com/watch?v=8pWzwnVAsBk (Süre: 1:51)
    http://www.youtube.com/watch?v=IQ0FB7VDxQ0 (Süre: 0:46)
    http://www.youtube.com/watch?v=KjJ1LOeWx4U (Süre: 1:48)

• PHI ve Reis-i Eagles'den "Omnia vs. IDOU" 'yu ayrıntı olarak incelemesini bekliyoruz en kısa zamanda. Temennim bu yönde.

IDOU'nun anlamı ne bu arada? Telefonun ismini söylerken Idou değilde Ando diyesim geliyor.
  • Telefonun tanıtım videolarında çok sınırlı şeylerden bahsediyorlar ve hep aynı şeyleri anlatıyorlar. Hepsi birbirine benziyor. Birisi çaktırmadan diğer özelliklerini de tanıtsa ne güzel olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

IDOU'nun anlamı ne bu arada? Telefonun ismini söylerken Idou değilde Ando diyesim geliyor.

I do you olması lazım ^^ bide HD mi degil mi bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charliee -- 17 Şubat 2009; 21:15:35 >
  • quote:

PHI ve Reis-i Eagles'den "Omnia vs. IDOU" 'yu ayrıntı olarak incelemesini bekliyoruz en kısa zamanda. Temennim bu yönde.

Zor be. Omnia neyse her an bulunabilecek cihaz da. IDOU daha bi 6 ay atar gibime geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: charliee

quote:

I do you olması lazım ^^ bide HD mi degil mi bilen var mı ?

Evet. Kastettiğim O idi.

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

PHI ve Reis-i Eagles'den "Omnia vs. IDOU" 'yu ayrıntı olarak incelemesini bekliyoruz en kısa zamanda. Temennim bu yönde.

Zor be. Omnia neyse her an bulunabilecek cihaz da. IDOU daha bi 6 ay atar gibime geliyor.

HD demek istemiştim ama, yazmayı unutmuşum. Eskisinin adı da aynıydı. Dediğin gibi bu gidişle en erken yazı bulur belki de kışı.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.