Şimdi Ara

^^Sony Ericsson XPERIA detaysız inceleme ^^ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ermeydan

quote:

Orjinalden alıntı: danGerfuLL

Aldığımız Nokia telefonların ön ekranları(kapaktaki saydam plastikten bahsediyorum) çok kalitesiz o nedenle size 16 milyon renk hissi vermiyor. Kapaklı olan modellerde kapağı söküp baktığınızda anlıyorsunuz ekranın rengini. Örneğin bir zamanlar 6630 kullanıyordum cihazın ön kısımdaki kapağını söküp baktığımda gerçekten ekranın kalitesi belli oluyordu(tabi o zamanki telefonlara göre) Tabi 16 milyon renk telefon alıpta her seferinde kapağını çıkarıp öyle kullanmak karmaşık bir durum olur o nedenle Nokia cihazların ön kapaklarındaki ekranlarda kesinlikle iyileştirme yapmalı.

İş kapakta falan değil iş Ekranların kaliteli veya kalitesiz yapılmasında. Ekranlarda Sony kalitesini görüyoruz, görüyorsunuz. ve Nokia nın kalitesizliğini de

+10000... Öndeki kapağın etkisinin %5 i geçmeyeceğini düşünüyorum bende :) Asıl sorun nokia nın ekran kalitesi :(

• Denemeden yazmayın bence. Ben de ilk duysam ben de böyle tepki verirdim. Renk derinliği ya da renk dengesizliği için demiyorum; kimse yanlış anlamasın bu hususta ama kapağı söküp ekrana baktığınızda emin olun anlayacaksınız rengi ve renk farkını. Ben yıllarca Nokia kullandım. 3210'dan bu yana aynı dandiklik var. Kapaklı modeli olan bir arkadaş kapağı bir söküp baksın.

Hatta resimlerini koyarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 17 Kasım 2008; 18:01:48 >
  • Cihazın hayırlı olsun bol bol foto-video bekliyoruz.
  • o zaman sende sonynin ekranını bir kaldır bak neler oluyor kör olmada
    quote:

Denemeden yazmayın bence. Ben de ilk duysam ben de böyle tepki verirdim. Renk derinliği ya da renk dengesizliği için demiyorum; kimse yanlış anlamasın bu hususta ama kapağı söküp ekrana baktığınızda emin olun anlayacaksınız rengi ve renk farkını. Ben yıllarca Nokia kullandım. 3210'dan bu yana aynı dandiklik var. Kapaklı modeli olan bir arkadaş kapağı bir söküp baksın.

Hatta resimlerini koyarsa sevinirim.

• Sony yanılmıyorsam ekranlarında cam kullanıyor. Yani camı kaldırdığınızda gördüğünüz ekran görüntüsü arasındaki fark çok büyük olmayabilir. Ama Nokia plastik kullandığından(hele hele de zamanla çizilip aşınması yok mu) arasında uçurumlar oluyor.
  • quote:

Aldığımız Nokia telefonların ön ekranları(kapaktaki saydam plastikten bahsediyorum) çok kalitesiz o nedenle size 16 milyon renk hissi vermiyor. Kapaklı olan modellerde kapağı söküp baktığınızda anlıyorsunuz ekranın rengini. Örneğin bir zamanlar 6630 kullanıyordum cihazın ön kısımdaki kapağını söküp baktığımda gerçekten ekranın kalitesi belli oluyordu(tabi o zamanki telefonlara göre) Tabi 16 milyon renk telefon alıpta her seferinde kapağını çıkarıp öyle kullanmak karmaşık bir durum olur o nedenle Nokia cihazların ön kapaklarındaki ekranlarda kesinlikle iyileştirme yapmalı.

Kusura bakma

• hayırlı olsun dostum. gerçekten çok kalite bir cihaz.
    incelemeni ve resimleri bekliyoruz
  • Hayırlı olsun. Daha detaylarını bekliyoruz. Şu haliyle pek objektif bir inceleme diyemeyeceğim
  • quote:

Sony yanılmıyorsam ekranlarında cam kullanıyor. Yani camı kaldırdığınızda gördüğünüz ekran görüntüsü arasındaki fark çok büyük olmayabilir. Ama Nokia plastik kullandığından(hele hele de zamanla çizilip aşınması yok mu) arasında uçurumlar oluyor.

nokiada kullansın :) elinden almıyorlar ya:D bence cam bile yanlış yeni polimer bileşikler var bildim kadarıyla karbon atomuyla biraz oynayarak saydam bir görüntü elde edile biliyor hatta hiç 2. cama gerek kalmıyor direk görüntü... bizim hocaları labaratuarda çalışırken gördüm ama bizim hocalar ünv. labaratuarında sadece yeşil renkli bi ekran yapabildiler hehe tek renk gösteriyor oda siyah :)

yane düşünün ekranın kendi rengi açık yeşil üzerindek,i görüntüler ise siyah...
    ama söyle bir avantajı var kesinlikle kırılmıyor çizilmiyor dogruda devrelere baglayarak görüntü alabiliyorsun vs vs organik camlar konusunda araştırma yapmalı firmalar.... üstelik bunlar esnek katlanabiliyorlar...
    ha nerden biliyon sallama diyenler olabilir kimya mühendisligi 3. sınıf ögrencisiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 19 Kasım 2008; 17:10:16 >

• Bence incelemeyi yapan arkadaş bu konuya bir daha ugramaz. Çünkü çok fazla soru soruldu
  • Eee o kadar da olsun artık =) PDA da bir devrim geldi gerçekten çok beğendiğimiz için bu kadar soru ama hakkatten uğrayacağa benzemiyor =)
  • Yok arkadaslar ben burdayim ama telefonu sattim. tabi ki sorulara cevap veririrm. su anda omnia kullaniyorum.
    omnia nin custom edition romunu yukledikten sonra h,z vs. xperia ile aynı diyebilirim ama ekran tabiki xperia 10 basiyor.
  • hacı neden sattın hemen neyini beğenmedin
  • quote:

Orjinalden alıntı: faithless

Yok arkadaslar ben burdayim ama telefonu sattim. tabi ki sorulara cevap veririrm. su anda omnia kullaniyorum.
    omnia nin custom edition romunu yukledikten sonra h,z vs. xperia ile aynı diyebilirim ama ekran tabiki xperia 10 basiyor.

Kendin diyordun Xperia omniadan daha iyi diye Niye sattın ki? bir de kaça sattın
  • X1 varken Omnia'yı ne yapacaktın ki? Keşke Omnia'yı satsaydın
  • quote:

Orjinalden alıntı: faithless

Yok arkadaslar ben burdayim ama telefonu sattim. tabi ki sorulara cevap veririrm. su anda omnia kullaniyorum.

bence doğru yapmışsın, yeni telin hayırlı olsun...

PDA cihazlarda IPhone'un çıkışı ile birlikte artık ince yapı ve dokunmatik ekranın kullanılabilirliği önplana çıktı. dokunmatik ekranın kullanımında iki cihazda (XPERIA & Omnia) aynı düzeyde olsa da, incelik konusunda XPERIA sınıfta kalıyor. PDA cihazların boyutları büyük olduğundan bunun üzerine birde kalınlık eklenmesi çok kaba bir görüntü veriyor. aslında diğer PDA cihazlara göre XPERIA'nın genişliği daha iyi olsa da (52.6 mm), kalın yapısı herşeyi bitiriyor (17 mm). bu kalınlık kullandığımız bar tipi telefonlar için kabul edilebilir gibi gözükse de, zaten yeterince uzun bir yapıya sahip olan PDA cihazlarda bu çok büyük ve kaba bir görüntüye yol açıyor. ayrıca bu kalınlık yüzünden cihaz da oldukça ağır bir kasaya sahip olmuş (145 gr). buna karşılık Omnia gerçekten de çok hoş bir dizayna ve oldukça ince bir yapıya sahip (12.5 mm). ayrıca XPERIA ya oranla çok daha hafif (122 gr) ve ekranı da daha büyük. ancak tabii ki XPERIA'da dar yapısı, ekran çözünürlüğü ve uzun bekleme süresiyle önplana çıkıyor...

bu iki cihaz arasında kalsam tercihimi Omnia'dan yana kullanırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 23 Kasım 2008; 12:42:34 >

• zevk ve renk meselesi:)
    ben x2.yi istiyom hehe :)
    x2 çıkana kadar w960 yeterde artar bana:D nasılsa gps.le işim yok telefonun tek eksigi o :D

ekranı biraz küçük touch screen yok vs ama artık bu teknoloji iyice yayılıp ucuzladıktan sonra almak daha mantıklı geliyor tutupta omniaya bin ytl ben vermem :) x1.in kalın olmasının sebebide malum biliyorsunuz ki harici bir klavye var telefonda ama omniada o yok belki bazıları için eksiklik olmaya bilir ama benim için eksilik sayılır :) x1e bu cihazlar içinde ayrı bi hava katan en önemli etkenlerden biri bence klavyesi çok hoş bir klavyesi var...
    artık lap toplar tarih oluyor yakında... pda = cep telefonu derken pda+ cep telefonu = laptop olmaya başladı... bence bu eşitlik içine oturan en iyi model x1 dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 23 Kasım 2008; 13:15:45 >
  • X1 klavyeli olduğundan daha kalın olması doğaldır. Klavyeyi seven kalınlığına katlanır gibi bir şey oluyor o zaman
  • birde incelik konusunda w910 kullandım ve ilk kez ince telefon kullanıyordum çok mesaj yazan birisiyim w810 tam elime göre bir aletti ama ekran tatmin etmiyordu w910da ise inceligi sebebiyle tarak kemiklerimin oldugu yerde bazen sızlamalar oluyordu cihazla fazla ince olmamalı.. benim görüşüm bu bir cihazın inceligi için 14mm yeterli fazlası abartı oluyor ve ne mesaj yazarken rahat ediliyor nede oyun oynarken sonra elinde agrı hissediyor insan...

quote:

Orjinalden alıntı: Figure

X1 klavyeli olduğundan daha kalın olması doğaldır. Klavyeyi seven kalınlığına katlanır gibi bir şey oluyor o zaman

evet klavyeyi seven katlanıcak artık onada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezalet forum -- 23 Kasım 2008; 13:21:03 >

• çok da kalın değil be
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.