Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Neo - Lg p 970 Optimus Black - Htc Desire Z (son 1 saat)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.. Biliyorm geniş bi aralık verdim aklımda belli başlı modeller var.. Öncelikle bi telefonu aldğm zaman uzun süre kullanırım o yüzden birçok özelliği barındırması tercihimdir.. Yaklaşık 4 senedir SE p990 i kullanıyorm açıkçası hala memnunum fakat net uygulamaları vs. açısından biraz eksik kalıyor eh biraz da antika görüntüsüne kavuşmak üzre :)
    isteğim, multimedya özellikleri iyi olan smarthphone - pda
    -foto makinesi pek kullanmam o yüzden foto kalitesi iyi olmalı
    -işe giderken vs. sürekli müzik dinlerim ses kalitesi iyi olmalı
    - işlemcisi de kasmamalı eh şarj süresi de fena olmazsa iyi olur.
    - aradğm android oldğndan sanırım uygulamalar açısından sıkıntı olmaz.

Evet kararsızlığı tablodan siz de görebiliyorsunuz. Aklımda olan modelleri söyleyeyim bunlar arasında kıyas yapabilir ya da bunlara yakın modelleri önerebilirseniz çok sevinirm..

-- Samsung i9000 Galaxy S 8 1180 TL

-- Sony Ericsson Xperia Neo 1000 TL

-- HTC Desire Z 850 TL

-- Sony Ericsson XPERIA X10 900 TL

Not:fiyatlar hb'den alınmıştır.
    Rica: aldğm telefon bir ay sonra yarı fiyatına düşmezse sevinirim :)

Hepinizin zafer bayramını ve ramazan bayramını kutlarım saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 31 Ağustos 2011; 23:04:31 >

• Çok fazla düşünmeden SE Xperia Neo almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Çok fazla düşünmeden SE Xperia Neo almalısınız.

Evet Xperia Neo ilk sıradaydı fakat zamanında p990i'ye 1000TL üzerinde para verip bir ay sonra nerdeyse yarı fiyatına düşmüş olması bunda da böyle bir durum olacağı konusunda şüpheye düşürüyor. Bir de diğer modellere göre artısı eksisi nedir bunları da belirtebilirseniz sevinirim üstad..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_dyy

quote:

Çok fazla düşünmeden SE Xperia Neo almalısınız.

Evet Xperia Neo ilk sıradaydı fakat zamanında p990i'ye 1000TL üzerinde para verip bir ay sonra nerdeyse yarı fiyatına düşmüş olması bunda da böyle bir durum olacağı konusunda şüpheye düşürüyor. Bir de diğer modellere göre artısı eksisi nedir bunları da belirtebilirseniz sevinirim üstad..

Alıntıları Göster
    O eski tarz düşüşler daha yaşanmıyor piyasada. Piyasadaki bu tarz çoğu akıllı cihazın bir alıcısı oluyor. Android de revaçta olduğu için fiyatlar kolay kolay düşmüyor. Anladığım kadarıyla cihazları uzun süreli kullanıyorsunuz. Dolayısıyla satmak amaçlı almıyorsunuz. O yüzden çok da fazla kafanıza takmayın.

Öncelikle kamera performansı dediğiniz için diğer bütün şıklar eleniyor. Galaxy de led flash yok, HTC deseniz bütün cihazlarının kamera performanları vasat, X10 iyidir ama eskidi artık.
    Ses kalitesi, HTC yine baştan elenir. Diğer cihazlar arasında da çok fazla bir kalite farkı hissedemezsiniz ta ki 200-300tl verip kaliteli bir kulak içi kulaklık alana kadar. O bile telefon tarzı cihazlarda bir yere kadar fark ettirir. Bunun yanında SE lerin ses kalitesi her zaman iyi olmuştur. Ayrıca arkadaşıma daha yeni Neo aldırdım.

Donanım kısmında da abartı bir fark göremezsiniz. Kağıt üzerinde az bir farkla da olsa Galaxy S daha iyidir. Ama bu alınması için bir neden değil bence. X10 daki donanım Neo ya göre bir önceki nesildir. Ayrıca ram miktarı daha düşüktür. HTC yi yine saymıyorum bile... Bunun yanında HTC tam 180gr.

En iyi seçeneğiniz Neo dur.

• quote:

O eski tarz düşüşler daha yaşanmıyor piyasada. Piyasadaki bu tarz çoğu akıllı cihazın bir alıcısı oluyor. Android de revaçta olduğu için fiyatlar kolay kolay düşmüyor. Anladığım kadarıyla cihazları uzun süreli kullanıyorsunuz. Dolayısıyla satmak amaçlı almıyorsunuz. O yüzden çok da fazla kafanıza takmayın.

Öncelikle kamera performansı dediğiniz için diğer bütün şıklar eleniyor. Galaxy de led flash yok, HTC deseniz bütün cihazlarının kamera performanları vasat, X10 iyidir ama eskidi artık.
    Ses kalitesi, HTC yine baştan elenir. Diğer cihazlar arasında da çok fazla bir kalite farkı hissedemezsiniz ta ki 200-300tl verip kaliteli bir kulak içi kulaklık alana kadar. O bile telefon tarzı cihazlarda bir yere kadar fark ettirir. Bunun yanında SE lerin ses kalitesi her zaman iyi olmuştur. Ayrıca arkadaşıma daha yeni Neo aldırdım.

Donanım kısmında da abartı bir fark göremezsiniz. Kağıt üzerinde az bir farkla da olsa Galaxy S daha iyidir. Ama bu alınması için bir neden değil bence. X10 daki donanım Neo ya göre bir önceki nesildir. Ayrıca ram miktarı daha düşüktür. HTC yi yine saymıyorum bile... Bunun yanında HTC tam 180gr.

Alıntıları Göster
    Aradığın özelliklerin hepsini Neo da bulabilirsin Galaxy S in de ses kalitesi çok iyidir ama kamerası çok başarılı değil

• quote:

Üstadm verdiğiniz ayrıntılı ve değerli bilgiler için teşekkür ederim. Normalde birkaç gün araştırmadan almayı düşünmüyordm fakat hb'de world avantajı var fiyat 900'e geliyor açıkçası teknoloji marketlerini de pek araştıramadm buradaki fiyat makul gibi görünüyor. Yalnız Neo'da dahili bellek 320 mb biraz düşük geldi bu ne kadar dezavantaj yaratır? şu an arkadaşm aradı LG p970 alıyormuş ancak ben pek sıcak bakmıyorm bu telefn nasıl acaba? Ayrıca seçenek olarak bu telefonları verdim fakat önerebileceğiniz başka telefonlar da olabilir bu fiyat aralığından biraz yukarı çıkabilirim aradğm özellklerin hakknı verebilcek bi tel. olması koşuluyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Aradığın özelliklerin hepsini Neo da bulabilirsin Galaxy S in de ses kalitesi çok iyidir ama kamerası çok başarılı değil

Üstad peki bu neo'da iphone'lardaki gibi sensör var mıdır telefonu çevirince ekranın dönmesi veya fotoyu parmağı içten dışa oynatarak büyütme vb. özellikler? Ayrıca android sürümünü yükseltebiliyor muyuz?
  • quote:

quote:

Üstad peki bu neo'da iphone'lardaki gibi sensör var mıdır telefonu çevirince ekranın dönmesi veya fotoyu parmağı içten dışa oynatarak büyütme vb. özellikler? Ayrıca android sürümünü yükseltebiliyor muyuz?

Artık o özellikler yeni nesil üst düzey telefonların neredeyse hepsinde var. Haliyle Neo'da da var. Android sürümünü de üretici firma destek verdikçe güncellemelerle yükseltebilirsiniz, ya da geliştiricilerin kullanıma sundukları romlar ile sürüm yükseltebilirsiniz. Tabi bunun için geliştirici desteği lazım. Öneriye gelince de ben de ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda Xperia Neo'nun iyi bir tercih olacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lepanto -- 31 Ağustos 2011; 15:51:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

quote:

Artık o özellikler yeni nesil üst düzey telefonların neredeyse hepsinde var. Haliyle Neo'da da var. Android sürümünü de üretici firma destek verdikçe güncellemelerle yükseltebilirsiniz, ya da geliştiricilerin kullanıma sundukları romlar ile sürüm yükseltebilirsiniz. Tabi bunun için geliştirici desteği lazım. Öneriye gelince de ben de ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda Xperia Neo'nun iyi bir tercih olacağı kanaatindeyim.

Arkadaş gerekli cevabı vermiş benim yazmama gerek kalmamış

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

quote:

Arkadaş gerekli cevabı vermiş benim yazmama gerek kalmamış

Alıntıları Göster
    dahili hafıza konusunda hala biraz tereddütüm var

• quote:

dahili hafıza konusunda hala biraz tereddütüm var

Alıntıları Göster
    İlgili cevabı pm den verdim. Dahili hafızaya çok önem veriyorsanız Samsung lara yönelmeniz gerekmekte. Bu sefer de min S2 almanız lazım. Onun da fiyatı oldukça yüksek ve kamerasında bir takım sorunlar mevcut. LG Black konusunda da Sony Ericsson varken LG tavsiye etmiyorum.
  • Xperia Neo almanizi oneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Xperia Neo almanizi oneririm
    arkadaşlar hepinize teşekkür ederim son olarak gidip inceledm ve bu 2si arasında kaldım SE Xperia Neo veya LG p970 optimus black
    incelediğim kadarıyla xperia foto çekimi ve hdmi olması artısı Lg'nin ekranının parlaklığı, güneşte yansıma yapmıyor olması ve 4" olması da cezbetmedi değil yine mağazadki arkadaşın dediği kadarıyla LG için android 2.3 ekimde çıkıyormuş... Bu ikisi arasında sizlern tercihi ne olurdu artı eksi göz önünde bulundurarak
  • quote:

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim son olarak gidip inceledm ve bu 2si arasında kaldım SE Xperia Neo veya LG p970 optimus black
    incelediğim kadarıyla xperia foto çekimi ve hdmi olması artısı Lg'nin ekranının parlaklığı, güneşte yansıma yapmıyor olması ve 4" olması da cezbetmedi değil yine mağazadki arkadaşın dediği kadarıyla LG için android 2.3 ekimde çıkıyormuş... Bu ikisi arasında sizlern tercihi ne olurdu artı eksi göz önünde bulundurarak

Neo artıları:

+Kamera kalitesi
    +Sony Ericsson yazılım desteği
    +Daha güçlü işlemci ve gpu

Neo eksileri:

-Dahili hafıza düşük
    -Ekranı Optimus' un yanında çok sönük kalıyor

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Optimus Black artıları:

+NOVA display ekran (700 nit parlaklık değerine ulaşabiliyor)
    +Dahili hafızası daha fazla (1 GB)
    +Daha ince tasarım

Optimus Black eksileri:

-SAR değeri yüksek
    -LG nin yazılım desteği
    -Android 2.2 Froyo ile geliyor

• Xperia Neo iyi bir tercih olur
  • quote:

quote:

Neo artıları:

+Kamera kalitesi
    +Sony Ericsson yazılım desteği
    +Daha güçlü işlemci ve gpu

Neo eksileri:

-Dahili hafıza düşük
    -Ekranı Optimus' un yanında çok sönük kalıyor

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Optimus Black artıları:

+NOVA display ekran (700 nit parlaklık değerine ulaşabiliyor)
    +Dahili hafızası daha fazla (1 GB)
    +Daha ince tasarım

Optimus Black eksileri:

-SAR değeri yüksek
    -LG nin yazılım desteği
    -Android 2.2 Froyo ile geliyor

Alıntıları Göster
    şu an baktım bunlara htc desire z eklendi sebebi yüzde 10 parapuan ve süperhızlı gönderi kampanyası kapsamında 100tl hediye çeki veriyor
    Htc Desire z - 665 TL
    Xperia Neo - 900 TL
    Lg p970 - 900 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_dyy -- 31 Ağustos 2011; 23:05:40 >

• quote:

şu an baktım bunlara htc desire z eklendi sebebi yüzde 10 parapuan ve süperhızlı gönderi kampanyası kapsamında 100tl hediye çeki veriyor
    Htc Desire z - 665 TL
    Xperia Neo - 900 TL
    Lg p970 - 900 TL

Alıntıları Göster
    Desire Z yi çıkarın ordan verdiğiniz paraya yazık olur.
  • quote:

Htc Desire z - 665 TL
    Xperia Neo - 900 TL
    Lg p970 - 900 TL

Seninle o kadar pm den görüştük. Xperia Neo yu al işte. Yoksa telefonsuz kalacaksın sana söyleyeyim
  • quote:

quote:

Htc Desire z - 665 TL
    Xperia Neo - 900 TL
    Lg p970 - 900 TL

Seninle o kadar pm den görüştük. Xperia Neo yu al işte. Yoksa telefonsuz kalacaksın sana söyleyeyim

Alıntıları Göster
    tamam tamam kızmayın Xperia Neo siparişi verilmiştir vatana millete ve bana hayırlı olsun :))))) ilginiz için çok teşekkür ederim biliyorm biraz fazla kurcaladm ama dediğim gibi uzun süre kullanacağmdan tereddütleri gidermek istedim bir hatamız olduysa affola...

• quote:

tamam tamam kızmayın Xperia Neo siparişi verilmiştir vatana millete ve bana hayırlı olsun :))))) ilginiz için çok teşekkür ederim biliyorm biraz fazla kurcaladm ama dediğim gibi uzun süre kullanacağmdan tereddütleri gidermek istedim bir hatamız olduysa affola...

Estagfurullah ne kizmasi takiliyoruz iste Bu arada yeni telefonun hayirli olsun. Umarim isteklerini karsilar. Uzun yillar sorunsuz kullanman dilegiyle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.