Şimdi Ara

Sony ericsson xperia ray android sürümünü 4.0.3 den eski sürümü 2.3.4 gingerbreade çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
11.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar resmi android sürüm 2.3.4. gingerbreadı istemiş arkadaşlar onun linkini paylaşıyorum

android 2.3.4 gingerbread (Telefonumda yüklü olan bu sorunsuz)

link 2( alternatif ) android 2.3.4 gingerbread

Flash tool 0.8.5(Dil sorunu yok bölgesel dil ayarlarınızı değişmenize gerek yok)

Flashtool 0.8.5(dil sorunu yok)

NOT.2:DİĞER XPERİA MODELLERİNİZEDE AYNI YÖNTEMLE ANDROİD SÜRÜMÜ YANİ YAZILIM ATIP DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ...

Ayrıca diğer xperia modellerinin tüm android versiyonlarıda alttaki linkde:

Tüm Sony xperia modellerinin Android sürümleri burda tıklayın

Anlatıma geçiyorum arkadaşlar...Ancak işlemler sırasında oluşabilecek herhangi bir hatada Sorumluluk size aittir.

1.Yukarda ki linklerden Flashtool ve android 2.3.4ü indirin.
    2.Flashtool klasörünü açın ilk 0.8.0ı kurun sonra altındaki 0.8.5i kurun artık dil sorunuda yok dil ayarlarını değiştirmeye gerekde yok.
    3.İndirmiş oldugumuz android 2.3.4 dosyasını rardan cıkarıp (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) "c:\Flashtool\firmwares" klasörü içine kopyalayınız.(ayrıca Firmwares klasörünün içinde başka dosya varsa onu silin sadece içinde bizim kopyaladıgımız (Xperia_Ray_(ST18i)_4.0.2.A.0.42_CE.ftf) dosya olacak)
    4.Bu işlemleri yaparken telefonunuz bilgisayara baglı olmucak unutmayın ben nezaman baglıcagınızı diyecem ayrıca şarzınızıda kontrol edin az olmasın.
    5.Telefonunuzda Ayarlar/Geliştirici Seçeneklerinde USB Hata Ayıklama (USB Debugging mode) modunu AÇIK konuma getiriniz.
    6.Telefonunuzda Ayarlar/Güvenlik menüsünde "Bilinmeyen Kaynaklar" seçeneğini AÇIK konuma getiriniz
    7.Telefonu kapatın ve eğer bilgisayarınıza USB bağlantısı var ise çıkarınız.
    8.Flash Tool programını çalıştırınız.(eger bilgisayarınız 64 bit ise flashtool 64 biti çalıştırın.)(Bilgisayarın kaç bit olup olmadığına bakmak içinde masaüstündeki bilgisayar simgesine sag tıklayın özellikleri seçin.orda sistem türünde yazar.
     Sony ericsson xperia ray android sürümünü 4.0.3 den eski sürümü 2.3.4 gingerbreade çevirme

9.Sol üst köşedeki flash ikonuna tıklayın ve Mode Selector penceresinde "Flashmode" seçili iken "OK" diyin

10.Açılan "Firmware Selection" penceresinde yüklemiş olduğumuz firmware dosyasını seçip (Xperia Ray ST18i) Sağ tarafta Wipe data, Wipe cache, Wipe apps log seçeneklerinin de seçili, diğer seçeneklerinin ise seçilmemiş olduğundan emin olup "OK" e tıklayınız..

11. Bu aşamada Flash Tool programı firmware dosyasını yüklemek için hazırlık yapacak (1-2 dk. kadar) ve ardından animasyonlu bir pencere ile size yapmanız gerekenleri gösterecek.Aşağıdaki resimdeki gibi ''savelog'' yazana tıklayın

12.(TELEFONU KAPATIN) Cihazınızın kapalı ve USB bağlantısı çıkarılmış olduğundan eminseniz "Volume Down (Ses kısma)" tuşuna basılı tutarak USB bağlantısını gerçekleştirin, program telefonunuzu algılayıp işlemin %'sini göstermeye başladığında ses kısma düğmesini bırakabilirsiniz.

13.Yükleme işlemi 5 dk. kadar sürecek ve %100 olunca aşağıdaki resimdeki gibi "Flashing finished" mesajı çıkacak. Artık telefonunuzun USB bağlantısını kesip açabilirsiniz.

Not:yukarda verdiğim romla ben kurdum.Flashtool 0.8.5i kurarsanız dil sorunu ortadan kalkar flashtoolu açtığınızda gerekli adımları yaptıkdan sonra sağ tarafda wipe data-wipe cache-Wipe apps Log görünür.eğer Flashtoolun 0.8.0 versiyonu varsa sizde ozaman lütfen denetim masasından bölgesel dil seçeneklerinden dili İngilizce(Amerikan) seçin ve bilgisayara reset atın öyle açın flashtoolu ozaman görünür.Bende sony ericsson xperia ray kullanıyordum pc domanionla bi güncelleme yaptım ICS ye geçtiydim telefonda donmalar özellikle telefon rehberine 7 snyede giriyodu.Çok araştırdım Teli servise vercektim ama zaten alalı 5 gün olduydu kim beklicekti bidaha onu ayrıca turkcell uygulamarıda vardı içinde çok sinir olmuştum ondan güncelleyip ICS ye döndüm belki turkcell uygulamarı gider diye ama gitmiyormuş bununda bilgisini vereyim turkcell uygulamarı üst android verisyona geçince gitmiyor ama yeni yazılım atarsanız gidiyor.eski android sürümü 2.3.4 e 4.0.2.A,0.42 'ye nasıl dönerim diye çok siteleri forumları araştırdım anlatımları var ama linkleri bulamıyordum sonunda buldum ve başladım yapmaya.en sonunda döndüm ve kafam çok rahat tel eski hızına kavuştu.İnşallah sizinde işinize yarar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 8 Temmuz 2013; 16:41:00 >

• Ayrıca şunuda ekliyim telefona yazılım yüklemek için root yapmaya yani bootloader kilidini açmaya gerek yoktur ve bu kilidi açmanızıda tavsiye etmem cihazınız garanti dışı kalır.başka konularda anlatmışlar önce root yapın diye kesinlikle yazılım yüklemek icin bootloaderi açmaya gerek yok.yukarda anlattıklarmı yapın yeni yazılımlı telefonunuz hayrlı olsun kafanız rahat olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xperia ray telefonuma değişik yöntemlerle root yapmıştım hangilerini yüklediğimi hatırlamıyorum ama teknosadan garantiliydi. açma tuşuna birkaç defa basmam gerekiyordu ve telefon çaldığında ekranda isim gözükmüyor ve kendim açma tuşuna defalarca basıp ekranı aydınlatmam gerekiyor her defasında. bundan dolayı servise yolladım ama telefona dışarıdan program yüklenmiş diye mail atmışlar teknosa da beni bilgilendirdi. garanti kapsamına girmiyor diye. 700 tl verirsem cihaz değişim olacakmış. ben de kabul etmedim cihaz aynen geri geldi. garanti kapsamında gözükmesi için yazılımsal olarak yapılabilecek bir çözüm var mı?

amacım tekrar garantiye yollayıp ya değişim yada ürünün bir üst modelini göndermelirini isteyeceğim.

yani orijinal gibi olacak şekilde programsal bir çözüm var mı?
  • Telefonunuzun öncelikle bootloader kilidini kapatın ve yukarda verdiğim linklerle yeni yazılımı atın eğer tekniksel bi problem değilse düzelicektir
  • Yapan arkadaşlar bana özelden değil teşekkûrlerıni burdan iletsinki konu yukarda kalsın herkes faydalansın

• reddewil kardeşim sana çok teşşekkur edıyorum bu bılgılerı bızımle paylaştıgın için ben soyledıklerını sırasına gore bır bır uygulamadım ve sorunsuz oldu su anda telefonu kullanıyorum hıc bır sıkıntı yok cok saolasın yapmak ısteyen arkadaslar soylenenlerı sıralamaya gore uygulasın hıc bır sorun cıkmıyor kımse korkmasın yani tele bir şey olucak diye ..
  • estağfurullah işine yaradıysa ne güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redrewil -- 5 Temmuz 2013; 20:06:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler emeğinize sağlık uzun süredir uğraşıyordum sonunda 2.3.4 versiyonuna yükledim.çok sağol.
  • faydalı paylaşım. çok işime yaradı. Teşekkürler.
  • çok iyi geldi ya
  • merhabalar arkadaşlar.

bende de xpreia ray st18i var ve bende aynı dertten yakınıyorum forumda bu çözümü gördüm ve bazı arkadaşlar yapmış ve olmuş galiba ama ben yapamadım yükleme yaparken şu arızayı veriyor
    -
    29/046/2013 11:46:39 - ERROR - Error flashing. Aborted
    29/046/2013 11:46:40 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    29/046/2013 11:46:40 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.

yardımcı olursanız çok mutlu olurum:D

• yok mu yardım edebilecek bir arkadaş :(
  • Allah binlerce kere razı olsun bu işi yapmaya korkuyordum ama çok güzel bir çalışma hazırlamışsın sayende yaptım. Xperia Go var bende. 4,1,2 yapınca cihaz kullanılamayacak kadar yavaşlamıştı. şimdi eski sürümü senin kılavuzunla yükledim. şimdilik olumsuzluk yok. olursa burada paylaşırım yine, saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seyduna_85

merhabalar arkadaşlar.

bende de xpreia ray st18i var ve bende aynı dertten yakınıyorum forumda bu çözümü gördüm ve bazı arkadaşlar yapmış ve olmuş galiba ama ben yapamadım yükleme yaparken şu arızayı veriyor
    -
    29/046/2013 11:46:39 - ERROR - Error flashing. Aborted
    29/046/2013 11:46:40 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    29/046/2013 11:46:40 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.

yardımcı olursanız çok mutlu olurum:D

yazdığın yazılarda flashtool programınız android versiyonunu bulamıyor büyük ihtimal flashlarken eksik bişey yaptınız.yinede olmazsa flashtool icin pc'nizin bölgesel dil ayarlarını ingilizce yapıp reset atın öyle deneyin.

• upppp en kısa zamanda deneyip yazacağım 4,04 kullanıyorum kasıntıdan telefona alo diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasparow112 -- 28 Ocak 2014; 14:17:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redrewil

Ayrıca şunuda ekliyim telefona yazılım yüklemek için root yapmaya yani bootloader kilidini açmaya gerek yoktur ve bu kilidi açmanızıda tavsiye etmem cihazınız garanti dışı kalır.başka konularda anlatmışlar önce root yapın diye kesinlikle yazılım yüklemek icin bootloaderi açmaya gerek yok.yukarda anlattıklarmı yapın yeni yazılımlı telefonunuz hayrlı olsun kafanız rahat olsun.

arkadaşlar benim telefonum Xperia Go ve JB yüklü.Ben Flashtool ile GB yüklemeye çalışıyorum ancak bu hatayı verior.Nedeni ve Çözümü???

• ben yapamadım. ekran görüntüsü aldım. acaba nerde hata yaptığımı biri açıklayabilirmi. telefonum xparia neo. birde ilk mesajdaki ikinci resimdeki wipe apps log cıkmıyor dolsyısıyla onu işaretleyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvensavas -- 29 Ocak 2014; 22:10:26 >
  • edit---- şimdi başardım. teşekkürler
  • redrewil kardeş ALLAH razı olsun az önce işlemi bitirdim makine jet oldu...

ama bir sorunla karşılaştım bilginiz olsun sizinde başınıza gelirse:?

herşeyi redrewil arkadasın dedıgı gibi yaptım fakat flash toll driver sorunu yazdı kızmızı yazılarla.

biraz araştırma yaptım flash toll program klasoru ıcerısınde drıver diye bir klasor var orada drıver ler var liste fılan. oradan yapmaya calıstım bir turlu yuklemedı. sonunda yukledı dedı ama flash toll yıne görmedi...

yanı uzun lafın kısası driver hatası alan arkadaslar bir şekilde telefon kapalı iken usb taktıklarında pc ye driver i tanıtsınlar aksi halde flash toll drıver sorunu verıp yukleme başlatmıyor.

ben sorunu win7 güncellestirerek çözdüm. win7 güncelleştıkten sonra usb bağladım teli bekledim win7 otomotik yukledı drıverı...sonrası kolay aynı ıslemleri yaptıgınızda yukleme baslıyor.

• Merhabalar . Reddewil öncelikle bu konuyu açtığıın sana minnetarım bilgilerin için. Benim tek sorunum tün driverlarımın kurulu olmasına rağmen neden hep driver istiyor. XP kullandığımdan kaynaklanıyor olabiliyor mu bu sorun ? Bölge ve dil seçeneklerini demişsiniz onu değiştirsem bir fayda sağlarmı? En yakın zamanda cevabını bekliyorum. Skype üzerinden de bilgilendirebilirsiniz . dgunes.gamestanbul skype adresim. Yöneticiler bu mail için kızabilirler ama acil olduğundan yardım istiyorum sadece. :( @redrewil[/mention]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.