Şimdi Ara

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<< (237. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.778
Cevap
12
Favori
296.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atroce

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

Arkadaşlar 3-4 aylığına x10 kullanacağım diğer telim bozulduğu için arkadaş verdi

telefonu sıfırlardım, 2.3.3 sürümü yüklü android in

ana bant sürümü 2.1.71

şuan hiçbirşey yüklü değil telefon boş

çok gerekli 3-5 tane program, güzel zevkli birkaç oyun yeter

çok fazla kullanmayacağım için rom root olaylarına girmeme gerek yok sanırım

telefon ayarları olarak yapmam gereken birşeyler var mı ayrıyetten

teşekkürler

yardımcı olacak yok mu arkadaşlar

birde full kasa tuşlarıyla beraber nerde bulurum

yukarı

• Merhabalar,

Ben de Xperia X10i kullanıcısıyım.Telefondan hiç şikayetçi olmadım. Aldığım zaman da çoğu telefona göre ekranı geniş ve hızlıydı. Şuan ki telefonlara göre biraz arka planda kalmış olabilir. Tek eksi yanı ses çıkışının biraz düşük olması. Bunu da sağlık için yaptıklarını düşünüyorum. Telefonum şuan Android 2.3.3 sürümünü kullanmakta. Yeni bir sürüm çıktı mı ? Bir de telefonum sürekli internete bağlı ve senkler hep açıktı. Bu yüzden günde 2 kere şarja takar oldum. Şuan da senkleri kapattım. Bildiğiniz bir şarj yada pil programı var mı ? Bir de telefonum biraz yavaşladı takılmalar başladı. Komple sistemi sıfırlamam gerekiyor sanırım. Uzun süredir yapmıyorum. Yeni bir kaydesi kuydesi çıktı mı ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

X10i Kullanıcısı
    Club e beni de kaydedebilirsiniz. Telefonumu değiştirmeyi düşünmüyorum. Hiç bir şeyden eksik kalmıyorum gayet memnunum :)

• xperia x10 umda radyo yok sorun sadece bendemi yoksa tüm x10lardamı böyle ? eğer sorun sadece bende değilse radyo yüklemenin bir yolu varmı ?
  • X10 larda radyo yok.Radyo programları var ama internet gerekiyor.Tuneln Radio programını tavsiye ederim.
  • ölmedik kullanmaya devam x10 larımızı ama telefon ölecek gibi çok ağırlaştı :)

rom filan da kurmak istemiyorum bakalım ne olacak yine bi format atıp hiçbirşey kurmayacam herhalde internet dışında.
  • iyi akşamlar;
    ben de eşime x10 mini aldım..halen kullanmaya devam ediyor.ama ne yazık ki halen bir android marketten herhangi bir program indiremedim.hep hata verip duruyor mail adresi ve şifreyi girince. farklı mail adresi ve şifreleri ile de denedim ama olmadı.. bu işten anlayan birkaç arkdsıma da gösterdim ama onlar da çözemedi. bu konuda yardım edebilecek arkdsım var ise çok sevinirim.
  • Club'a beni de ekle kardeş. 1 yıldır kullanıyorum , herşeyi yükledim sildim ve gayet memnunum. En son most wanted oyununu yükledim gayet güzel çalıştı ama biraz yavaş olduğundan sildim.( tam stabil değil )

Onun dışında bataryanın daha fazla dayanması için juice defender yükleyip aggresive seçin yeter.2 günde bir şarj ediyorum.Telefonun tek gıcık yönü yazılım güncelleyememk onun dışında herşeyi ile mükemmel bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuss.10

Kilit Özellikler

- 2G network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    - 3G Network HSDPA 900 / 2100
    HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
    - Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA, Wi-Fi hotspot
    - Android 1.6 Donut => 2.1 Eclair => 2.3.3 Gingerbread
    - 8.1 MP 3264x2448 , Otofokus + 720PHD@30fps Video kaydı
    - Yüz tanıma, LED Flaş, GeoTagging, ImageStabilizer
    - 119 x 63 x 13 mm 135 G
    - 4.0'' 854 x 480 (FWVGA) çözünürlükte LED-backlit LCD kapasitif Dual-touch dokunmatik ekran ( Max 4 noktadan )
    - 1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset
    - 384 MB Ram - 1 GB Dahili Hafıza
    - 1500 mAH batarya
    - 32GB, microSD yuva
    - 3.5mm kulaklık girişi
    - agps, Bluetooth 2.1
    - Adobe Flash Player 10.3 ( 2.3 İle )
    - 1.25 Sar Değeri ( Full Body )

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperiax10?cc=tr&lc=tr#view=overview

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-review-463.php

[size=4]Xperia X10i 2.1 ROOT ETME

İlk önce Root etmemizde gerekli olan Flash Tool'u indirin

http://www.uploadic.com/vyof9gbom80m

Daha sonra Flash Tool'u açın.

1-) “Menu/ayarlar/uygulama/geliştirme” bölümündeki “USB Hata ayıklama” seçeneğini aktif ederek telefon açıkken bilgisayara bağlayın
    2-) X10FlashTool uygulamasını çalıştırın. Uyuglama açıldığında yukarıda “Root” butonuna basıp bir süre bekleyin telefonunuz kapanıp açılınca root olmuş demektir.
    3-) Telefon açıldıktan sonra yine X10FlashTool uygulamasında bulunan “APK Installer” butonuna tıkladığınızda uygulama listesi gelicek. Bu listeden önce “Busybox.apk” olanı seçip “OK” dediğinizde uygulama yüklenecektir. Aynı şekilde “xRecovery.apk” dosyasınıda yükleyiniz.
    4-) Telefonun bağlantısını bilgisayardan çıkarınız.
    5-) Yüklü uygulamaların olduğu menüden “Busybox” uygulamasını çalıştırınız.
    6-) Uygulamada en altta bulunan “Install” butonuna basın ve bir süre sonra ekranın ortasında “Done” diye bir yazı göreceksiniz bu yazıyı gördüğünüzde uygulamadan çıkın.
    7-) Tekrar “Busybox” uygulamasını açınız ve alt kısımda bulunan “Install” butonuna basınız. Bir süre sonra yine “Done” diye bir yazı göreceksiniz. Uygulamadan çıkın.
    8-) Uygulamalar menüsünde “xRecovery Installer” proğramını çalıştırınız.
    9-) En üstte bulunan “Install xRecovery” butonuna bastığınızda aşağıdaki maddelerin yanında yeşil “Check” işareti belirdiğinde işlem tamamdır. Uygulamadan çıkın.

Evet Telefonumuz Root edildi artık.

[size=4] ROM YÜKLEME

1-) Telefonumuza yüklemek üzere indirdiğiniz Rom'u hafıza kartında bir klasör oluşturup içine atın.
    2-) Telefonu kapatın, bataryayı çıkartıp takın , güç düğmesine basın.
    3-) Telefon açılırken Sony Ericsson yazısı gelince hızlı hızlı geri tuşuna basıp bırakın. Karşınıza bu ekran gelecek

Menüde yukarı çıkmak için ses verme, aşağı inmek için ses azaltma ve seçmek için Home tuşunu kullanacaksınız. Sırasıyla yapacaklarınız.

1-) Factory Reset / yes

2-) Wipe Cache Partition / yes

3-) Advanced optiona girip Wipe Dalvik cache / yes

4-) Advanced a girip Wipe Battery stats yapın / yes

5-) Install Custom Zip ardından Choose from SD Kart yaptıktan sonra hafıza kartına attığınız XXX.zip dosyasını bulup yükleyin.

6-) İşlem bittikten sonra geri tuşuna basıp en baştaki menüye dönün. Reboot edin.

[size=4] 2.3.3'den, 2.1'e Dönme ve Root Etme

Arkadaşlar eğer ki 2.3.3'ü yüklediyseniz root edebilmeniz için tekrar 2.1'e dönmeniz gerekiyor.

1.YOL

http://forum.donanimhaber.com/m_51931044/tm.htm

2.YOL

İlk önce gerekli dosyaları indirin

http://hotfile.com/dl/110945362/ec9b610/Sony_Ericsson_x10i_2.1.A.435_GLOBAL_GGL_GENERIC_1232_9897.rar.html

http://hotfile.com/dl/110936486/efc8c4e/X10i_58_baseband.rar.html

http://www.uploadic.com/vyof9gbom80m

1. Telefon modeline göre indirdiğiniz firmware dosyasının içerisinde bulunan “x10Flash” uygulamasını çalıştırın.
    2. İşletim sisteminize uyan seçeneği girip “Enter” tuşuna basınız.
    3. Telefonunuzun pili çıkık bir şekilde iken, telefonu bilgisayar bağlayınız.
    4. Telefonun geri tuşu basılı iken pili taktığınızda, yeşil ışık yandığını göreceksiniz. Şimdi işletim sisteminizin seçimini yaptığınız yerde “Devam etmek için” yazısını görüyorsunuz burada “Enter” tuşuna bastığınızda yüklemeler başlayacaktır.
    5. Unutmamanız gereken nokta, eğer virüs programınız aktifse kapatın. Sonrasında işletim sisteminiz 64bit bir sürümse uygulamayı “XP sp3″ uyumluluk modunda çalıştırınız.
    6. Bu işlemden sonra telefonunuzun modeline uygun baseband dosyasını (1,2,3,4) numaralı adımda anlatıldığı gibi uygulayın.
    7. Telefonunuz açıldıktan sonra “Menu/ayarlar/uygulama/geliştirme” bölümündeki “USB Hata ayıklama” seçeneğini aktif ederek telefon açıkken bilgisayara bağlayın
    8. X10FlashTool uygulamasını çalıştırın. Uyuglama açıldığında yukarıda “Root” butonuna basıp bir süre bekleyin telefonunuz kapanıp açılınca root olmuş demektir.
    9. Telefon açıldıktan sonra yine X10FlashTool uygulamasında bulunan “APK Installer” butonuna tıkladığınızda uygulama listesi gelicek. Bu listeden önce “Busybox.apk” olanı seçip “OK” dediğinizde uygulama yüklenecektir. Aynı şekilde “xRecovery.apk” dosyasınıda yükleyiniz.
    10. Telefonun bağlantısını bilgisayardan çıkarınız.
    11. Yüklü uygulamaların olduğu menüden “Busybox” uygulamasını çalıştırınız.
    12. Uygulamada en altta bulunan “Install” butonuna basın ve bir süre sonra ekranın ortasında “Done” diye bir yazı göreceksiniz bu yazıyı gördüğünüzde uygulamadan çıkın.
    13. Tekrar “Busybox” uygulamasını açınız ve alt kısımda bulunan “Install” butonuna basınız. Bir süre sonra yine “Done” diye bir yazı göreceksiniz. Uygulamadan çıkın.
    14. Uygulamalar menüsünde “xRecovery Installer” proğramını çalıştırınız.
    15. En üstte bulunan “Install xRecovery” butonuna bastığınızda aşağıdaki maddelerin yanında yeşil “Check” işareti belirdiğinde işlem tamamdır. Uygulamadan çıkın.

Artık telefonunuz 2.1'e döndü ve root edildi. Şimdi 2.3.3 Root edilmiş Rom yükleyin.

[size=4] Xperia X10 2.3.3 Root Edilmiş Rom Yükleme

ROM - 1

Xperiance Ultimate Final / Android 2.3.3

http://forum.donanimhaber.com/m_51360796/tm.htm

ROM - 2

Xperiance Ultiamte Arc ! 4.0.A.2.368 Ported X10 / Android 2.3.3

http://forum.donanimhaber.com/m_51591155/tm.htm

ROM - 3

yuNusDroid Mobile 2.3.5 Gingerbread MIUIStyle ! / Android 2.3.5

http://forum.donanimhaber.com/m_52104008/tm.htm

ROM - 4

yuNusDroid Mobile 2.3.5 Gingerbread | yuNusogen-MOD 7.1 Arc Style ! / Android 2.3.5

http://forum.donanimhaber.com/m_52080834/tm.htm

yunus hocam burda yapılanları da denedim. ama root olmuyor. xperia x10i android 2.1 var.

• arkadaslar x10 aldım 2.3.3 ile geldi. ama geçişler sıkıntılı root degil ne önerirsiniz. 8kardesimin telefonu olacak biraz geçişleri güzel stabil bir rom önerirmisiniz. sayfları okudum. xperia ultimate final adında bir rom editlemiş bir arkadas.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pikalos

yaşıyoruz,telefonda yapılacak herşeyi yaptık o yüzden giren yok.Telefon taş gibi,sorun yok,anlatacak birşeyde yok :)

arkadaslar eski stokçu bir arkadastan x10 aldım kardesim çok istemişti şimdi okuduklarımla root ettim recovery yükledim cihazım şu an rootlu 2.3.3 ne önerirsiniz herkes miui demiş ama elimdeki sürüm çok stabil degil. akıcı bir roma ihtiyacım var. yani şimdi miui önerseniz ben onun zipini recoveryden wipelayarak kursam başka bir şey gerekir mi. brick etmek istemiyorum. flashtool kullanabiliyorum
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 30 Mart 2013; 12:35:38 >
  • stabil alıp uzun süre kulanabielceğimiz kasmayan bir rom var mı?

stok kastığı için bi rom kurayım kalsın öyle istiyorum.

sürekli kurcalayan rom değiştiren biri olduğum için değil sadece telefonun kasmasından sıkıldığım için rom bakıyorum nihayetinde.

2-3 ay daha idare ederse telefonlar müthiş düşecek gibi görünüyor. o zaman alırız bir tane.
  • X10'cular ses verin.

Benim telefon hakkı rahmetine kavuştu gibi.Şu an telefon kapalı duruyor.Açma tuşuna bastığımda hiç bir tepki yok.Şarj almıyor.Dış hatlara kapadı kendini.Geçen yıl servise yolladım.Sürümü güncellemişler ama bozuk çıktı o da.Düzgün buldum yükledim bu sefer kamera çalışmıyor.Uygulama açtığımda telefon kendinden geçiyor.Atsan atılmaz satsan satılmaz.
    Maddi durumu düzeltince telefon almam şart gibi.
  • Arızalı X10 ' larınız duruma göre alınır bilginiz olsun X10 ' cular.
  • hala kullanan varmı? 4 sene olacak çıkalı

zamanında ne kadar çok istiyordum bu teli
  • Zamaninda bir tane de ben kullandim bunlardan. Bana kalirsa tek sorunu ahize sesi kisikligiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında bende çok isteyip daha sonra 5800 !ımı elden çıkartmakla aldığım telefondu bu X10. Cihaz o zamanlar 1Ghz ' lik işlemcisi ve Android işletim sistemi ile tam bir efsane idi. Gören herkes bilgiayar gibi telefon diyordu bu merete. 5800 ' dan sonra bu cihazı kullanmak sanki uzay mekiği kullanmak gibi bir izlenim vermişti bana. Çokça kulanmışlığım oldu kendisini. Bana görede tek eksiği radyosunun bulunmayışı idi.
  • Cikali dort kusur sene olsa da tam bir efsane telefon.Hala kullanmakta oldugum telefon hicbir ariza vs yasamadim.Internet sitelerinde takilmadan gezip,kaliteli bir kulaklikla cok iyi bir ses deneyimi var.Kamerasi zaten cok kaliteli,zaman icerisinde donanim olarak yeni cikan modellerin gerisinde kalsada sadece tasarimi ile gunumuzdeki bir cok telefondan daha gosterisli ve saglam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duygulandım ya la
  • telefonumu çaldırdığım için depodan çıkardım :) internetten fazla data aldığı anda reset atıyor. anakart arızası imiş ve tamir için 400tl istediler.

anakart bulabileceğim bir yer ya da bu hali ile parça fiyatına satabileceğim bir yer var mı beyler?
  • Telefona root atmanın faydaları neler?
  • 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.