Şimdi Ara

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.778
Cevap
12
Favori
296.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  >>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<

Kilit Özellikler

- 2G network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    - 3G Network HSDPA 900 / 2100
    HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
    - Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA, Wi-Fi hotspot
    - Android 1.6 Donut => 2.1 Eclair => 2.3.3 Gingerbread
    - 8.1 MP 3264x2448 , Otofokus + 720PHD@30fps Video kaydı
    - Yüz tanıma, LED Flaş, GeoTagging, ImageStabilizer
    - 119 x 63 x 13 mm 135 G
    - 4.0'' 854 x 480 (FWVGA) çözünürlükte LED-backlit LCD kapasitif Dual-touch dokunmatik ekran ( Max 4 noktadan )
    - 1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset
    - 384 MB Ram - 1 GB Dahili Hafıza
    - 1500 mAH batarya
    - 32GB, microSD yuva
    - 3.5mm kulaklık girişi
    - agps, Bluetooth 2.1
    - Adobe Flash Player 10.3 ( 2.3 İle )
    - 1.25 Sar Değeri ( Full Body )

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperiax10?cc=tr&lc=tr#view=overview

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-review-463.php

Xperia X10i 2.1 ROOT ETME

İlk önce Root etmemizde gerekli olan Flash Tool'u indirin

http://www.uploadic.com/vyof9gbom80m

Daha sonra Flash Tool'u açın.

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<

1-) “Menu/ayarlar/uygulama/geliştirme” bölümündeki “USB Hata ayıklama” seçeneğini aktif ederek telefon açıkken bilgisayara bağlayın
    2-) X10FlashTool uygulamasını çalıştırın. Uyuglama açıldığında yukarıda “Root” butonuna basıp bir süre bekleyin telefonunuz kapanıp açılınca root olmuş demektir.
    3-) Telefon açıldıktan sonra yine X10FlashTool uygulamasında bulunan “APK Installer” butonuna tıkladığınızda uygulama listesi gelicek. Bu listeden önce “Busybox.apk” olanı seçip “OK” dediğinizde uygulama yüklenecektir. Aynı şekilde “xRecovery.apk” dosyasınıda yükleyiniz.
    4-) Telefonun bağlantısını bilgisayardan çıkarınız.
    5-) Yüklü uygulamaların olduğu menüden “Busybox” uygulamasını çalıştırınız.
    6-) Uygulamada en altta bulunan “Install” butonuna basın ve bir süre sonra ekranın ortasında “Done” diye bir yazı göreceksiniz bu yazıyı gördüğünüzde uygulamadan çıkın.
    7-) Tekrar “Busybox” uygulamasını açınız ve alt kısımda bulunan “Install” butonuna basınız. Bir süre sonra yine “Done” diye bir yazı göreceksiniz. Uygulamadan çıkın.
    8-) Uygulamalar menüsünde “xRecovery Installer” proğramını çalıştırınız.
    9-) En üstte bulunan “Install xRecovery” butonuna bastığınızda aşağıdaki maddelerin yanında yeşil “Check” işareti belirdiğinde işlem tamamdır. Uygulamadan çıkın.

Evet Telefonumuz Root edildi artık.

ROM YÜKLEME

1-) Telefonumuza yüklemek üzere indirdiğiniz Rom'u hafıza kartında bir klasör oluşturup içine atın.
    2-) Telefonu kapatın, bataryayı çıkartıp takın , güç düğmesine basın.
    3-) Telefon açılırken Sony Ericsson yazısı gelince hızlı hızlı geri tuşuna basıp bırakın. Karşınıza bu ekran gelecek

Menüde yukarı çıkmak için ses verme, aşağı inmek için ses azaltma ve seçmek için Home tuşunu kullanacaksınız. Sırasıyla yapacaklarınız.

1-) Factory Reset / yes

2-) Wipe Cache Partition / yes

3-) Advanced optiona girip Wipe Dalvik cache / yes

4-) Advanced a girip Wipe Battery stats yapın / yes

5-) Install Custom Zip ardından Choose from SD Kart yaptıktan sonra hafıza kartına attığınız XXX.zip dosyasını bulup yükleyin.

6-) İşlem bittikten sonra geri tuşuna basıp en baştaki menüye dönün. Reboot edin.

2.3.3'den, 2.1'e Dönme ve Root Etme

Arkadaşlar eğer ki 2.3.3'ü yüklediyseniz root edebilmeniz için tekrar 2.1'e dönmeniz gerekiyor.

1.YOL

http://forum.donanimhaber.com/m_51931044/tm.htm

2.YOL

İlk önce gerekli dosyaları indirin

http://hotfile.com/dl/110945362/ec9b610/Sony_Ericsson_x10i_2.1.A.435_GLOBAL_GGL_GENERIC_1232_9897.rar.html

http://hotfile.com/dl/110936486/efc8c4e/X10i_58_baseband.rar.html

http://www.uploadic.com/vyof9gbom80m

1. Telefon modeline göre indirdiğiniz firmware dosyasının içerisinde bulunan “x10Flash” uygulamasını çalıştırın.
    2. İşletim sisteminize uyan seçeneği girip “Enter” tuşuna basınız.
    3. Telefonunuzun pili çıkık bir şekilde iken, telefonu bilgisayar bağlayınız.
    4. Telefonun geri tuşu basılı iken pili taktığınızda, yeşil ışık yandığını göreceksiniz. Şimdi işletim sisteminizin seçimini yaptığınız yerde “Devam etmek için” yazısını görüyorsunuz burada “Enter” tuşuna bastığınızda yüklemeler başlayacaktır.
    5. Unutmamanız gereken nokta, eğer virüs programınız aktifse kapatın. Sonrasında işletim sisteminiz 64bit bir sürümse uygulamayı “XP sp3″ uyumluluk modunda çalıştırınız.
    6. Bu işlemden sonra telefonunuzun modeline uygun baseband dosyasını (1,2,3,4) numaralı adımda anlatıldığı gibi uygulayın.
    7. Telefonunuz açıldıktan sonra “Menu/ayarlar/uygulama/geliştirme” bölümündeki “USB Hata ayıklama” seçeneğini aktif ederek telefon açıkken bilgisayara bağlayın
    8. X10FlashTool uygulamasını çalıştırın. Uyuglama açıldığında yukarıda “Root” butonuna basıp bir süre bekleyin telefonunuz kapanıp açılınca root olmuş demektir.
    9. Telefon açıldıktan sonra yine X10FlashTool uygulamasında bulunan “APK Installer” butonuna tıkladığınızda uygulama listesi gelicek. Bu listeden önce “Busybox.apk” olanı seçip “OK” dediğinizde uygulama yüklenecektir. Aynı şekilde “xRecovery.apk” dosyasınıda yükleyiniz.
    10. Telefonun bağlantısını bilgisayardan çıkarınız.
    11. Yüklü uygulamaların olduğu menüden “Busybox” uygulamasını çalıştırınız.
    12. Uygulamada en altta bulunan “Install” butonuna basın ve bir süre sonra ekranın ortasında “Done” diye bir yazı göreceksiniz bu yazıyı gördüğünüzde uygulamadan çıkın.
    13. Tekrar “Busybox” uygulamasını açınız ve alt kısımda bulunan “Install” butonuna basınız. Bir süre sonra yine “Done” diye bir yazı göreceksiniz. Uygulamadan çıkın.
    14. Uygulamalar menüsünde “xRecovery Installer” proğramını çalıştırınız.
    15. En üstte bulunan “Install xRecovery” butonuna bastığınızda aşağıdaki maddelerin yanında yeşil “Check” işareti belirdiğinde işlem tamamdır. Uygulamadan çıkın.

Artık telefonunuz 2.1'e döndü ve root edildi. Şimdi 2.3.3 Root edilmiş Rom yükleyin.

Xperia X10 2.3.3 Root Edilmiş Rom Yükleme

ROM - 1

Xperiance Ultimate Final / Android 2.3.3

http://forum.donanimhaber.com/m_51360796/tm.htm

ROM - 2

Xperiance Ultiamte Arc ! 4.0.A.2.368 Ported X10 / Android 2.3.3

http://forum.donanimhaber.com/m_51591155/tm.htm

ROM - 3

yuNusDroid Mobile 2.3.5 Gingerbread MIUIStyle ! / Android 2.3.5

http://forum.donanimhaber.com/m_52104008/tm.htm

ROM - 4

yuNusDroid Mobile 2.3.5 Gingerbread | yuNusogen-MOD 7.1 Arc Style ! / Android 2.3.5

http://forum.donanimhaber.com/m_52080834/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuss.10 -- 27 Ağustos 2011; 17:01:53 >

• Forumda gezdikten ve yazılanların çoğunu okuduktan sonra farkettim ki, "XPERIA X10 incelemesi" başlığı altında bir çok konu paylaşılmış aslında ama, forumda kimler XPERIA X10 kullanıyor onu göremiyoruz. Ayrıca da telefonla, uygulamalarla ilgili tecrübe ve bilgilerimizi paylaşmak ve almayı düşünenlerede yeni alanlarada tecrübelerimizi birinci elden kullananlardan oluşan bir grup tarafından aktaralım istedim.

Bakalım kimler XPERIA'cı
  • Madem böyle bir başlık açtım açılışı ben yapayım.

kesinlikle tavsiye edeceğim bir uygulama Co-Pilot Live, çok çok güzel bir navigasyon programı. Gideceğiniz istikameti adres, ilginç yerler, daha önceden tanımlanmış yerler, yada harita üzerinden seçebiliyor. Bulunduğunuz konumu işaretleyip oraya bir isim verebiliyor ve sonra oraya dönüş yolunu çizdirebiliyorsunuz.

Sesli uyarısı yeterince iyi ve uydu bağlantısı zaten Xperia nın çok iyi olduğu için, aracınızda kesinlikle ayrı bir navigasyon cihazına ihtiyaç duymayacağınız uygulama ve cep telefonu ikilisini oluşturuyor kurduğunuzda.

Kendi telefonumdan çekilmiş ekran görüntüsü:

Co-Pilot.apk yi telefonunuza kurun. sonra Co-pilot klasörünü SD kartınıza atın. Program açılışta bir hata verecek, tamam diyip geçin. Düzgün bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.

Bazı arkadaşlar forumda grafikleri güzel oyun sormuşlar, şuan tavsiye edebileceğim iki oyun var.

birincisi Need For Speed Shift

2. si ise Homerun Battle 3D:

Eğer sorun olmayacaksa linklerinide ekleyebilirim konuya ama crackli oldukları için emin olamadığımdan eklemedim.

Edit:Arkadaşın isteği üzerine ekledim umarım sorun değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk207 -- 22 Kasım 2010; 17:25:05 >

• linkleride atarsan sevinirim olmadı özelden paylaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmosfb

linkleride atarsan sevinirim olmadı özelden paylaş.

Co-Pilot linki eklenmiştir. Diğerlerinide ekleyeceğim

Edit: Diğerleride eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk207 -- 3 Eylül 2010; 16:53:30 >
  • bende de xperia x10 var.benide yazın listeye.
    samsung i550wden xperiaya terfi ettik.
  • Hani daha kimse almamış mı bu mereti !?
    Beni ekleyebilirsiniz arkadaşlar galiba elimde bi tane X10 var :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi olmuş bu konu. bende yeni x10 aldım.
  • Bende pazar günü aldım yavaş yavaş çözüyorum cihazı donanım olarak çok iyi bir cihaz
  • ANA EKRAN UYGULAMALARI

GO Launcher EX 2.23: Gelişmiş bir ana ekran ve menü uygulaması. (Türkçe dil desteği mevcut) 20 tane tema ve widgetleri de pakete dahil.

LauncherPro Sense Mod:
    HTC Sense benzeri ana ekran ve menü uygulaması. Kendine özgü widgetleri ve 2 farklı dock seçeneğiyle oldukça görsel ve kullanışlı.

Regina 3D Launcher:
    3 boyutlu geçişleri ve kendine özgü özellikleriyle fazlasıyla görsel ve sıradışı bir ana ekran uygulaması.

LauncherPro Plus 0.8.4: Gelişmiş bir diğer ana ekran ve menü uygulaması.

Xperia Arc Uygulamaları Xperia Arc ana ekran ve menü uygulaması ve fazlası...

----------------------

MÜZİK UYGULAMALARI

Winamp 1.03: Bildiğimiz Winamp’in Android versiyonu. Türkçe destekli ve oldukça pratik. Tek eksiği ekolayzır ayarı.

PowerAmp : Gelişmiş bir MP3 çalar (ekolayzır destekli) ( Paket içinde kırılmış sürümü var güncellediğinizde deneme sürümüne dönüşebilir o yüzden güncellemeyiniz)

MortPlayer Music 0.9.6b: Birçok fonksiyonu olan bir müzik çalar.

MusicBox Türkçe: İnternetten müzik indirmeye yarayan uygulamanın Türkçeleştirilmiş versiyonu.

----------------------

İNTERNET TARAYICILAR

Dolphin Browser: Gelişmiş bir internet tarayıcı

Skyfire Tarayıcı 4.0.2: Android sürümünüz flash player desteklemiyor olsa da birçok videoyu açabilen bir internet tarayıcı.

Firefox 4.0.1: Firefox’un Android versiyonu

Opera Mini 6.0: Gelişmiş ve pratik bir internet tarayıcı

---------------

Titanium Backup PRO 3.8.0:
    Uygulamalarınızın hatta verileriniz yedeğini almanıza yarayan oldukça yararlı bir program. (Root gerektirir)

Droid Stats: Aylık limitli konuşma, mesaj hakkı veya internet paketi veren bir tarife kullanıyorsanız kalan limitlerinizi gösteriyor. Widgeti de var.

Lockbot pro: Kilit ekranını değiştirmeye yarıyor. Konuşma esnasında ekrana kilit koyma ayarı da mevcut.

SwitchPro Widget 2.0.1: Ana ekran için gelişmiş güç yönetimi uygulaması.

Weather&Clock Widget: Ana ekran için hava durumu ve saat aracı.

Weather & Toggle Widgets 7.8: Ana ekran için bir diğer hava durumu ve saat aracı. Animasyonlu hava durumu eklentisi de paket içeriğinde

Handcent SMS 3.8.2: Türkçe dil desteği olan gelişmiş mesaj uygulaması. Popup, hızlı cevap tema, koruma kilidi koyma, mesaj kilitleme desteği var, ayrıca mesajlarda zil sesini, led rengini ve daha birçok özelliği kişiye göre ayarlayabiliyorsunuz.

HTC ime: HTC klavyesi.

Galeri 3D 2.0: Sony Ericsson'un galeri uygulaması

DialerOne 1.3.3: Akıllı arama destekleyen çağrı uygulaması.

RocketDial Pro 2.6.1: Akıllı arama destekli başka bir çağrı uygulaması.

Applanet 2.8.0.3: Ücretli veya ücretsiz tüm uygulamaları ücret ödemeden indirebileceğiniz market uygulaması.

MyPhoneExplorer Client: Bilgisayarınızdaki MyPhoneExplorer programına kablo,wi-fi veya bluetooth ile bağlanmanıza yarıyor. MyPhoneExplorer programı ile ise telefon defteri, mesajlar, takviminizin yedeklerini bilgisayarınıza kaydedebilir; telefonunuzun hafızasındaki veya hafıza kartınızdaki dosyaları düzenleyebilir. Bilgisayarınızın başındayken telefonunuza gelen mesajları görüp cevap yazabilirsiniz. Üstelik program ve uygulama tamamen Türkçe.

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<https://ssl.gstatic.com/android/market/com.fjsoft.myphoneexplorer.client/ss-1-320-480-160-1-513bd6a74568fc79da9752bb63f4a979ce520bba

[B]Astro File Manager Türkçe:[/B] En iyi dosya yöneticilerinden birinin Türkçe'ye çevrilmiş versiyonu.

Hava Durumu 2.1: Türkiye'deki tüm şehirlerin 5 günlük hava durumu tahminlerini cep telefonunuzdan her an öğrenebileceğiniz bir uygulama.

https://ssl.gstatic.com/android/market/com.Havadurumu/ss-0-320-480-160-0-b7dbc521c139183f2f8368ce21f1876c34c60e02

Namaz Vakitleri: 203 ülke için namaz vakitlerini gösterir. İstenirse vakitlerde ezan okur. 1 adet widget mevcuttur.

Root Explorer 2.15: Telefonunuzun sistem dosyalarına da ulaşmayı sağlayan bir dosya yöneticisi (Root gerektirir)

Unrar Pro: rar veya zip uzantılı sıkıştırılmış dosyaları genişletmenize yarayan uygulama.

Bütün bu uygulamaları şu bağlantıdan indirebilirsiniz:

>>> http://www.wupload.com/file/14792846/NS_85-Secilmis-Android-Uygulamalari-Paket_2.rar

Ayrıca buradan da telefonunuz için oyun indirebilirsiniz:

>>> http://www.se-house.net/tag/android

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NS_85 -- 11 Haziran 2011; 2:19:20 >

• NFS - Shift için teşekkürler ben yükledim gayet güzel ve oynanış açısından kolay arkadaşlara tavsiye ediyorum.
    Grk207 sana sorum olacak ya ; Bu tarz oyunları ( duyulmuş bilinen görüntü kalitesi iyi olan ) nerden buldun adres gösterip yönlendirebilir misin, acaba?
    Birde senden istirhamım bi sözlük linki koyabilir misin ENG -TUR \ TUR - ENG Teşekkürler Selametle ! . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kademoglu -- 15 Eylül 2010; 16:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roseblood

NFS - Shift için teşekkürler ben yükledim gayet güzel ve oynanış açısından kolay arkadaşlara tavsiye ediyorum.
    Grk207 sana sorum olacak ya ; Bu tarz oyunları ( duyulmuş bilinen görüntü kalitesi iyi olan ) nerden buldun adres gösterip yönlendirebilir misin, acaba?
    Birde senden istirhamım bi sözlük linki koyabilir misin ENG -TUR \ TUR - ENG Teşekkürler Selametle ! . .

Özellikle bulduğum bir site var diyemem, Ama oyunlar için şöyle bir şey yapıyorum, Gameloft gibi mobile oyun konusunda uzman sitelere girip. telefon ve android için uyumlu modelleri buluyor içlerinden sectiklerimi sonra internette beleş olarak bulmaya çalışıyorum:) Açıkçası nerden bulduğumuda kaydetmiyorum. google işte kaynağım.

Ama kullanışlı ücretsiz programlarda arıyorum ve telefonumdan indireceğim dersen, android marketin alternatiflerinden olan aşagıdaki Slide Me uygulamasını indirebilirsin.

Sözlük olarakta Google translate i kullanabilirsin.

Xperia X10 Fanları eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk207 -- 22 Kasım 2010; 17:25:30 >

• 3D oyun olarak şunuda tavsiye edebilirim.

Asphalt 5

Aşağıdaki linki indirdikten sonra rar dan çıkan gameloft klasörünü Sd kartınıza olduğu gibi atın. Asphalt-5.apk dosyasını telefonunuza kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk207 -- 22 Kasım 2010; 17:25:51 >
  • Benide Ekletin Klüp'e Niye Kimse Tercih Etmiyor Harika Cihaz yAW......
  • quote:

Orijinalden alıntı: thehspeed

Benide Ekletin Klüp'e Niye Kimse Tercih Etmiyor Harika Cihaz yAW......

bende anlamadım bunu, neden bu kadar az tercih edildiği yada kullananların neden bu az oldugunu anlayabilmiş değilim. kimse pahalıda ondan demesin herkes elinde İphonela geziyor çünkü:)
  • Beni de ekleyebilirsiniz. Ancak ne yalan söyliim X10'um için 10 üzerinden ancak 7 verebiliyorum :(
  • benide ekleyin mükemmel cihazımla
  • bırakın tercih etmesinler o ayrıcalık bizde kalsın benide eklerseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: grk207
    Özellikle bulduğum bir site var diyemem, Ama oyunlar için şöyle bir şey yapıyorum, Gameloft gibi mobile oyun konusunda uzman sitelere girip. telefon ve android için uyumlu modelleri buluyor içlerinden sectiklerimi sonra internette beleş olarak bulmaya çalışıyorum:) Açıkçası nerden bulduğumuda kaydetmiyorum. google işte kaynağım.

Ama kullanışlı ücretsiz programlarda arıyorum ve telefonumdan indireceğim dersen, android marketin alternatiflerinden olan aşagıdaki Slide Me uygulamasını indirebilirsin.

http://****.com/files/419530588/sam2.9-ME-1.apk

Sözlük olarakta Google translate i kullanabilirsin.

http://****.com/files/419531583/google-translate.apk

Xperia X10 Fanları eklenmiştir.

İlgi ve alakan için teşekkür ederim, anlatmak istediğini anladım SlideME programı şuanda mevcut zaten almıştım onu tekrar teşekkürler bilgilendikçe ve yeni şeyler buldukça da bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz en azından şahsım adına.

Selametle

• ben de varım :)
    şu market sorunun çözümünü arıyorum
    telefonumda market uygulaması yok
    hiçbir şekilde oyun uygulama yükleyemiyorum
    şimdilik sorun çözmekle meşgulüm, cevabı bilen varsa haber versin bi zahmet
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.