Şimdi Ara

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.778
Cevap
12
Favori
296.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu apk uzantılı dosyaları göremiyorum işin ilginç yanı file manager kendisini belleğe atıyorum kurmak için ama onuda göremiyorum oda sonuçta apk uzantılı ne yapabilirim bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman_1 -- 18 Eylül 2010; 23:28:47 >
  • benim dediğim de aynı şey işte
    apk görmek için marketten bişiler indirmek gerekiyor falan iki gündür karıştırmaktan kafayı yedim. ne yapacağımı bile karıştırdım. apk görmek için market uygulamasını yüklemem gerekiyormuş nedenini biliyordum ama onu da unuttum :))
    anlaşılan 2.2 güncellemesi çıkana kadar biz böyle idare edeceğiz :(
  • yani sırf o yüzden 2.2 mi bekliyecez? bence mantıkısız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan2609

benim dediğim de aynı şey işte
    apk görmek için marketten bişiler indirmek gerekiyor falan iki gündür karıştırmaktan kafayı yedim. ne yapacağımı bile karıştırdım. apk görmek için market uygulamasını yüklemem gerekiyormuş nedenini biliyordum ama onu da unuttum :))

çok şükür ben yaptım
  • quote:

Dostum merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır X10 kullanıyorum. Donanımla biraz içli dışlı olduğum için araştımayı, kurcalamayı fln severim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, Android olan telefonlarda şunu yapamayız, bunu yapamayız diye birşey yok. Eğer Android versiyonu ile sınırlanmış değilse her programı, bulup her programı yükleyebilirsiniz. Bu sadece aradığınız şeyle ilgili Google'da ne kadar daha fazla araştırma yapmaya dayanabileceğiniz ile alakalı.

APK yüklemek için : Apk Manager adlı bir program var. Direk telefonda herhangi bir yerde yüklenmemiş APK'ları kendi otamatik olarak bulur. Yüklü uygulamaları da uninstall eder. Download linkini çok rahat bir şekilde Google üzerinde bulabilirsiniz.

Root işlemi :http://www.xperiax10.net/2010/08/09/exploid-root-method-for-xperia-x10-tutorial/ şu linkte inanılmaz basit bir şekilde root etme yolu gösterilmiştir. Root etsem mi etmesem mi diye düşünmenin bir sebebi yok. Çünkü root telefona kesinlikle hiçbir zarar vericek bişi değildir. Root denilen şey telefonun işletim sisteminin izin vermediği bütün yetkilere eriştmektir. Misal Moxier Mail, ve diğer Moxier uygulamaları silinemez olarak gelir. Onları silmek için root etmeniz gerekir.

Root ettikten sonra : Titanium Backup adlı bir uygulama ile telefonda ne var ne yok herşeyi bulup, isterseniz yedekleyebilir, isterseniz normalde erişiminizin olmadığı Moxier tarzı herşeyi silebilirsiniz. Bu ne demek bütün SE uygulamalarını, Timescape, Mediascape, SE arayüzü fln silip bomboş bir Android telefon haline getirip, istediğiniz herşeyi yükleyebilirsiniz. Misal ADWLauncher diye bir uygulama var. Normal SE'nin 3 ekranlı ana ekranını daha janjanlı 5 ekranı olan bir ana ekrana çevirebilirsiniz. SMS uygulamasını beğenmiyorsanız herhangi bir SMS uygulamasını yükleyebilirsiniz. Bu root olayını yapmaktan ve kurcalamaktan hiç çekinmeyin, çünkü her zaman sorun yaşadığınızıda veya orjinal haline döndürmek istediğinizde tak bilgisayara SE Update ile ilk haline döndür gitsin

Debrand muhabbeti : Bu debrand muhabbeti çok hoş bişi. Çok az uğraştırıyor ama; normalde güncellemeler fln telefona ülke bazlı, hatta hatta operatör bazlı gelir. Yani İngiltere'de Vodafone'a çıkınca güncelleme, Türkiye'deki Vodafone'a 3 ay sonra gelebilir. Bu muhabbet ile telefonuzu sanki bir İngiliz telefonu gibi gösterebilirsiniz. Yani Türkiye'deki misal Turkcell markasını telefondan kaldırıp, UK Vodafone yapabilirsiniz. Böylece daha erkenden güncelleme alırsınız. Bu işlemi de çok rahat internetten bulabilirsiniz. Ama bu biraz geri dönüşü zor bişidir ve biraz anlamak lazım yapacağınız şeyden.

Market : Türkiye'deki telefonlarda bildiğim kadarıyla Market yok. Root ettikten sonra çok rahat Market.apk'yı internetten bulup, yükleyip programları indirmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca PaidApps enabler adlı bir uygulama ile de Market'e telefonunuzu Almanya, İngiltere, Amerika'dan kullanıyormuş gibi gösterip, hesabınıza para yükleyip paralı uygulamaları indirebilirsiniz.

Benim önericeğim bir kaç uygulama :

Smart Keyboard Pro : İçinde Türkçe sözlük bile olan, kullanımı normal keyboard'dan çok daha rahat olan süper bir Android keyboard.

Bluetooth File Transfer : Bluetooth ile file transfer işlemlerini çok daha basitleştiren bir uygulama.

Compass : Çok güzel bir pusula uygulaması.

Astro : Telefondaki bütün dosyaları görmenizi, kopyala yapıştır yapmanızı, silmenizi sağlayan güzel bir uygulama.

PdaNet : Herhangi bir bilgisayara 3G ile internet paylaşmanızı sağlayan bir tether uygulaması. Yani telefonuzu 3G modem gibi kullanmak için. Ama USB kablo ile çalışıyor şu an. Android 1.6 ile Wireless ile 3G paylaşmaya çok kastırmayın. Android 2.1 ile umarım kavuşucaz o uygulamalara. Gerçi herhalde şu an biraz uğraşınca yüklenip çalıştırılabilen uygulamalar varmış; ama ben denemedim hiç.

SlideME Market : Android Market'e alternatif, her ülkede çalışabilen bir market uygulaması. Android marketteki bazı uygulamaların olduğu, 4000-5000 civarı paralı ve parasız uygulama içeren bir market. Android Market ile hiç uğraşmak istemeyen herkes için çok süper bir alternatif.

Battery Indicator : Batarya'da kalan pil miktarını çok daha güzel bir şekilde gösteren bir uygulama.

J2ME Launcher : Bu uygulama Java ile yazılmış bütün eski klasik telefon uygulamaları çalıştırmaya yarayan bir uygulama. Misal İşBank'ın CepNet uygulamasını bu sayede çalıştırabilirsiniz.

Nimbuzz : Efsane ötesi bir Chat programı. Direk MSN, GTalk ve allah ne verdiyse bağlanır. Bu sayede istediğiniz her ortamda online olursunuz

Flikie : Sınırsız miktarda duvar kağıdı bulmanızı yarayan bir program.

handyCalc : Efsane ötesi bir hesap makinesi, grafik fln çizer, bilimsel her türlü hesap yapar. Bunun yarısı kadar bile güzel başka Android hesap makinesi yok.

Zedge : Flikie'ye benzer bir şekilde sınırsız telefon, alarm, mesaj melodisi bulabileceğiniz bir uygulama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 19 Eylül 2010; 11:21:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: grk207

3D oyun olarak şunuda tavsiye edebilirim.

Asphalt 5

>>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<

Aşağıdaki linki indirdikten sonra rar dan çıkan gameloft klasörünü Sd kartınıza olduğu gibi atın. Asphalt-5.apk dosyasını telefonunuza kurun.

http://****.com/files/419533481/Asphalt_5.rar

En son cep telefonu bölümüne baktığım da böyle grafiği gelişmiş az cihaz vardı, xperia'daki grafik çip iyi gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

Dostum merhabalar, yaklaşık 2-3 aydır X10 kullanıyorum. Donanımla biraz içli dışlı olduğum için araştımayı, kurcalamayı fln severim.

Öncelikle şunu söyleyeyim, Android olan telefonlarda şunu yapamayız, bunu yapamayız diye birşey yok. Eğer Android versiyonu ile sınırlanmış değilse her programı, bulup her programı yükleyebilirsiniz. Bu sadece aradığınız şeyle ilgili Google'da ne kadar daha fazla araştırma yapmaya dayanabileceğiniz ile alakalı.

APK yüklemek için : Apk Manager adlı bir program var. Direk telefonda herhangi bir yerde yüklenmemiş APK'ları kendi otamatik olarak bulur. Yüklü uygulamaları da uninstall eder. Download linkini çok rahat bir şekilde Google üzerinde bulabilirsiniz.

Root işlemi :http://www.xperiax10.net/2010/08/09/exploid-root-method-for-xperia-x10-tutorial/ şu linkte inanılmaz basit bir şekilde root etme yolu gösterilmiştir. Root etsem mi etmesem mi diye düşünmenin bir sebebi yok. Çünkü root telefona kesinlikle hiçbir zarar vericek bişi değildir. Root denilen şey telefonun işletim sisteminin izin vermediği bütün yetkilere eriştmektir. Misal Moxier Mail, ve diğer Moxier uygulamaları silinemez olarak gelir. Onları silmek için root etmeniz gerekir.

Root ettikten sonra : Titanium Backup adlı bir uygulama ile telefonda ne var ne yok herşeyi bulup, isterseniz yedekleyebilir, isterseniz normalde erişiminizin olmadığı Moxier tarzı herşeyi silebilirsiniz. Bu ne demek bütün SE uygulamalarını, Timescape, Mediascape, SE arayüzü fln silip bomboş bir Android telefon haline getirip, istediğiniz herşeyi yükleyebilirsiniz. Misal ADWLauncher diye bir uygulama var. Normal SE'nin 3 ekranlı ana ekranını daha janjanlı 5 ekranı olan bir ana ekrana çevirebilirsiniz. SMS uygulamasını beğenmiyorsanız herhangi bir SMS uygulamasını yükleyebilirsiniz. Bu root olayını yapmaktan ve kurcalamaktan hiç çekinmeyin, çünkü her zaman sorun yaşadığınızıda veya orjinal haline döndürmek istediğinizde tak bilgisayara SE Update ile ilk haline döndür gitsin

Debrand muhabbeti : Bu debrand muhabbeti çok hoş bişi. Çok az uğraştırıyor ama; normalde güncellemeler fln telefona ülke bazlı, hatta hatta operatör bazlı gelir. Yani İngiltere'de Vodafone'a çıkınca güncelleme, Türkiye'deki Vodafone'a 3 ay sonra gelebilir. Bu muhabbet ile telefonuzu sanki bir İngiliz telefonu gibi gösterebilirsiniz. Yani Türkiye'deki misal Turkcell markasını telefondan kaldırıp, UK Vodafone yapabilirsiniz. Böylece daha erkenden güncelleme alırsınız. Bu işlemi de çok rahat internetten bulabilirsiniz. Ama bu biraz geri dönüşü zor bişidir ve biraz anlamak lazım yapacağınız şeyden.

Market : Türkiye'deki telefonlarda bildiğim kadarıyla Market yok. Root ettikten sonra çok rahat Market.apk'yı internetten bulup, yükleyip programları indirmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca PaidApps enabler adlı bir uygulama ile de Market'e telefonunuzu Almanya, İngiltere, Amerika'dan kullanıyormuş gibi gösterip, hesabınıza para yükleyip paralı uygulamaları indirebilirsiniz.

Smart Keyboard Pro : İçinde Türkçe sözlük bile olan, kullanımı normal keyboard'dan çok daha rahat olan süper bir Android keyboard.

Bluetooth File Transfer : Bluetooth ile file transfer işlemlerini çok daha basitleştiren bir uygulama.

Astro : Telefondaki bütün dosyaları görmenizi, kopyala yapıştır yapmanızı, silmenizi sağlayan güzel bir uygulama.

PdaNet : Herhangi bir bilgisayara 3G ile internet paylaşmanızı sağlayan bir tether uygulaması. Yani telefonuzu 3G modem gibi kullanmak için. Ama USB kablo ile çalışıyor şu an. Android 1.6 ile Wireless ile 3G paylaşmaya çok kastırmayın. Android 2.1 ile umarım kavuşucaz o uygulamalara. Gerçi herhalde şu an biraz uğraşınca yüklenip çalıştırılabilen uygulamalar varmış; ama ben denemedim hiç.

SlideME Market : Android Market'e alternatif, her ülkede çalışabilen bir market uygulaması. Android marketteki bazı uygulamaların olduğu, 4000-5000 civarı paralı ve parasız uygulama içeren bir market. Android Market ile hiç uğraşmak istemeyen herkes için çok süper bir alternatif.

Battery Indicator : Batarya'da kalan pil miktarını çok daha güzel bir şekilde gösteren bir uygulama.

J2ME Launcher : Bu uygulama Java ile yazılmış bütün eski klasik telefon uygulamaları çalıştırmaya yarayan bir uygulama. Misal İşBank'ın CepNet uygulamasını bu sayede çalıştırabilirsiniz.

Nimbuzz : Efsane ötesi bir Chat programı. Direk MSN, GTalk ve allah ne verdiyse bağlanır. Bu sayede istediğiniz her ortamda online olursunuz

handyCalc : Efsane ötesi bir hesap makinesi, grafik fln çizer, bilimsel her türlü hesap yapar. Bunun yarısı kadar bile güzel başka Android hesap makinesi yok.

Zedge : Flikie'ye benzer bir şekilde sınırsız telefon, alarm, mesaj melodisi bulabileceğiniz bir uygulama.

valla güzel bilgiler vermişsin hemen Nimbuzz arattım yalnız download için tlf numaramı istiyor bunda bir sıkıntı olurmu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

güzel açıklamalar.saol

• bende teli alalı 1hafta oldu ama hala daha birşey yüklemedim marketle uğraşıym hala daha
  • Slm lar. Kuzen iskoçyada da ona xperia 10 aldırtcaktım.Şansa bir arkadaşı satıyormuş ama simkilitliymiş telefon.300 sterline satıyormuş.Çocuk unlock flmda yaptırmış.Ama bu simkilitli olması kafamı kurcaladı.Ben telefonu güncellediğimde yada root flm yaptığımda unlock yine kalkarmı?Elimde kalmasın sonra alınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone -- 19 Eylül 2010; 19:16:31 >
  • arkadaşlar merhaba,
    öncelikle beni de kullanıcılar listesine kaydederseniz sevinirim.

ardından yabancı bir sitede bulduğum faydalı bir uygulamayı paylaşayım.

Programın adı Aptoide veya Apktor. bu programlardan herhangi birini (ben apktor kullanıyorum) google'dan indirin telinize.

Bu program Iphone'daki Cydia'nın android versiyonudur. bu sayede binlerce uygulamaya repo ekleyerek ulaşabilirsiniz.

kullandığım repoları da alta yazıyorum. yaklaşık 2000 adet uygulama bulunuyor bu repolarda.

repolar:

http://android-es.com/repo/apk
    http://aptoide.com/repo
    http://market.nerman.ws
    http://repo.blackdroid.net

hepinize selamlar

• ben herşeyi halletim youtube dahil şu anda tıkır tıkır herşey..iphonede kullandım inanın bu cihaz iphoneye 100 basar bu benim kendi fikrim tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman_1 -- 20 Eylül 2010; 16:14:48 >
  • quote:

Madem böyle bir başlık açtım açılışı ben yapayım.

kesinlikle tavsiye edeceğim bir uygulama Co-Pilot Live, çok çok güzel bir navigasyon programı. Gideceğiniz istikameti adres, ilginç yerler, daha önceden tanımlanmış yerler, yada harita üzerinden seçebiliyor. Bulunduğunuz konumu işaretleyip oraya bir isim verebiliyor ve sonra oraya dönüş yolunu çizdirebiliyorsunuz.

Sesli uyarısı yeterince iyi ve uydu bağlantısı zaten Xperia nın çok iyi olduğu için, aracınızda kesinlikle ayrı bir navigasyon cihazına ihtiyaç duymayacağınız uygulama ve cep telefonu ikilisini oluşturuyor kurduğunuzda.

Kendi telefonumdan çekilmiş ekran görüntüsü:
     >>> Sony Ericsson Xperia X10 | Ana Konu & Fun Club | Root & Custom Rom Yükleme <<<

Co-Pilot.apk yi telefonunuza kurun. sonra Co-pilot klasörünü SD kartınıza atın. Program açılışta bir hata verecek, tamam diyip geçin. Düzgün bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.

http ://****.com/files/416835560/Co-Pilot.rar

Bazı arkadaşlar forumda grafikleri güzel oyun sormuşlar, şuan tavsiye edebileceğim iki oyun var.

birincisi Need For Speed Shift

http:// ****.com/files/416837503/NFS_Shift_v1.0.4.rar

2. si ise Homerun Battle 3D:

http:// ****.com/files/416838067/Homerun_Battle3D.rar

Eğer sorun olmayacaksa linklerinide ekleyebilirim konuya ama crackli oldukları için emin olamadığımdan eklemedim.

Edit:Arkadaşın isteği üzerine ekledim umarım sorun değildir.

gerçekten Need For Speed Shift süpermiş eline sağlık lakin arabanın dışına çıkamıyorum sürüş yaparken hep arabanın içinde sürüyorum acaba nasıl dıştan sürüşü ayarlayacağım?

• quote:

İlgi ve alakan için teşekkür ederim, anlatmak istediğini anladım SlideME programı şuanda mevcut zaten almıştım onu tekrar teşekkürler bilgilendikçe ve yeni şeyler buldukça da bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz en azından şahsım adına.

Selametle

Rica ederim dostum. Bu başlığı açmamın nedenide bu zaten, kullanıcılar arasında bilgi alış verişi sağlayarak terlefonu en iyi şekilde kullanabilmek ve telefonla ilgili genel bir sıkıntı yasandıgında türkiyeden bir çok insanla organize bir şekilde bu sorunun çözümü için SE ye baskı yapabilmek çözüm yolları önerebilmek.

quote:

Orijinalden alıntı: omkkio

Beni de ekleyebilirsiniz. Ancak ne yalan söyliim X10'um için 10 üzerinden ancak 7 verebiliyorum :(

Açıkçası bende 10 üzerinden 10 vermiyorum. X10 tercih ettiğim için ve kullandığım için mükemmel bir telefon demiyor, objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Telefonun eksilerini zaten forumdaki bir topikte yazmıştım. ama şuan için en rahatsız edici olanı kullaklık ses çıkışı problemi benim açımdan. Ekranda parmak izi kalışını hepsiburadadan aldığım parmak izi bırakmayan ekranı çizilmelere karşı önleyen slikon bantla az çok çözdüm. Gerçi onun yapıştırılışı gerçekten biraz zahmetli ama küçük ayrıntıları bilirseniz sorunsuz olarak halloluyor. Bunun dışında bazı sıkıntılarım daha var mesela pop3 mail tanımlamayla ilgili sounlar yaşıyorum vs.vs. ama bunlarında 2.1 bir ile düzeleceğini umuyorum. umarım düzelir. Ve SE en azından belirli bir süre yada en azından 2.2 froyo ya geçene kadar güncellemelere devam ettiği sürece, Samsung gibi modeli çıkarıp sattıktan sonra arkasına bakmayıp yeni cihazlar peşimde koşmadığı sürecede pişman olacağımı sanmıyorum. Çünkü saydığım yada sayabileceğim tüm eksilerine ragmen ben hala alınabilecek en iyi telefon olduğunu savunuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: zalman_1

arkadaşlar ben bu apk uzantılı dosyaları göremiyorum işin ilginç yanı file manager kendisini belleğe atıyorum kurmak için ama onuda göremiyorum oda sonuçta apk uzantılı ne yapabilirim bu konuda?

quote:

Arkadaşlar .apk ları ve kart ve telefonun dahili hafızasındaki herşeyi görmek, yönetmek için Andexplorer ı tavsiye ederim. Linkinide vereyim.

http://rapidshare.com/files/420082760/AndExplorer.apk

quote:

gerçekten Need For Speed Shift süpermiş eline sağlık lakin arabanın dışına çıkamıyorum sürüş yaparken hep arabanın içinde sürüyorum acaba nasıl dıştan sürüşü ayarlayacağım?

Yarış sırasında hız göstergesinin yanında kamera resmi göreceksin ona dokunarak kamera açısını değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grk207 -- 20 Eylül 2010; 8:57:28 >

• evet tşk ettim ama içten sürmek daha keyifliymiş
  • quote:

evet tşk ettim ama içten sürmek daha keyifliymiş

Eğer ben uğraşmayı sevmem hazırcıyım dersen save dosyalarını atayım 2 araba dışındaki hepsi ve 4 şehirde açıldı
  • bence atma kardes oyunun zevkı kacmasın ps de oynuyormusum gıbı sankı elıne saglık gercekten. bır rıcam var senden youtube uygulamasını yukledım ama vıdeo ızleyemıyorum bunun için onerebılecegın bır program yada herhangı bır ayar varmı acaba?
  • quote:

quote:

evet tşk ettim ama içten sürmek daha keyifliymiş

Eğer ben uğraşmayı sevmem hazırcıyım dersen save dosyalarını atayım 2 araba dışındaki hepsi ve 4 şehirde açıldı

inan çok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: izzzmirlim

bence atma kardes oyunun zevkı kacmasın ps de oynuyormusum gıbı sankı elıne saglık gercekten. bır rıcam var senden youtube uygulamasını yukledım ama vıdeo ızleyemıyorum bunun için onerebılecegın bır program yada herhangı bır ayar varmı acaba?

Hocam youtube'u dns ve host'u değiştirmez isen biliyorsunki pcden bile açamıyorsun, ip grubu yasaklı olduğu için. Mobil interneti aldığın operatörün çıkış ayarlarını kontrol edemeyeceğin için ona yapabileceğin bir şey yok diye biliyorum ama belki alternatif yol bulan birileri vardır. zaten bu başlığı açmamın nedenide bu zaten herkesten birşeyler öğrenebilmek. Yani bilen varsa bizlerle paylaşırsa bende sevinirim Wi-fi dan bağlanırkende modemin ayarlarından tercih edilen dns'i free dnslerden biri yaparsan örneğin 8.8.8.8 yada 156.174.71.1 gibi. Ozaman çıkma ihtimali var. Yada telefondan statik ip seçeneği verip Dnsleri dediğim gibi yapıp deneyebilirsin. Şuan işte olduğum ve işte youtube yasaklı olduğu için deneyemiyorum ama en yakın zamanda dener haber veririm. Zaten flash gerektiren videoları açamıyoruz, flashplayer desteği olmadığı için. Ama youtube da videolar .mp4 olduğu için açılması gerekiyor diye biliyorum. İphonelardada flash olmamasına rağmen açıyordu çünkü yasaklamadan önce. Yani aslına bakarsan pek youtube ile ilgili araştırma ve deneme yapmadım bungüne kadar, normaldede pek kullanmadığım için.
    .

quote:

inan çok iyi olur

Oyunun SD KART Altında. Android\data\com.ideaworks3d.nfsshift\files olarak klasör oluşturmuş olması lazım. rardan çıkanları files klasörünün altına atarsan sanırım olacaktır. daha önce denemedim ama olması lazım.

http://rapidshare.com/files/420286808/NFS_S.rar

• ben de ben de... beni de clübe üye edin.. daha 2 günlüğüm... ve bence her sokak başında gördüğümüz iphone a 5 basar.. karizma telefon.. ezel de onu kullanıyormuşş....

i love sonyericsson...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.