Şimdi Ara

SONY Ev Sinema Sistemi Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.teknosa.com/urunler/110100737/sony-bdve6100-3d-bluray-ev-sinema-sistemi

BDV-E690

http://www.teknosa.com/urunler/110100676/sony-bdve690cel-3d-blu-ray-ev-sinema-sistemi?utm_source=Convertale

İki sistemden hangisini öneriyorsunuz? Veya yakın fiyatlarda SONY marka başka ürün var mı?
    Bu cihazlar mkv oynatıyor mu? Elimde mkv arşiv var. WMV ve MP4 de oynatmak istiyorum. Altyazı desteği var mıdır? Ona göre alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emutlu -- 12 Ağustos 2013; 19:00:54 >

• Merhaba haftasonu ikisini de dinledim e6100 yeni seri ve bir sürü özelliği var wifi bluetooth vs gibi ama ses olarak nerdeyse hiç fark göremedim, hatta çok eski model olan dz940 bile ses olarak çok yakın, karar size kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk22

Merhaba haftasonu ikisini de dinledim e6100 yeni seri ve bir sürü özelliği var wifi bluetooth vs gibi ama ses olarak nerdeyse hiç fark göremedim, hatta çok eski model olan dz940 bile ses olarak çok yakın, karar size kalmış.

Peki mkv oynatıyor mu? Elimde 70-80 tane 1080 mkv var. Boşa gitsin istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emutlu

quote:

Merhaba haftasonu ikisini de dinledim e6100 yeni seri ve bir sürü özelliği var wifi bluetooth vs gibi ama ses olarak nerdeyse hiç fark göremedim, hatta çok eski model olan dz940 bile ses olarak çok yakın, karar size kalmış.

Peki mkv oynatıyor mu? Elimde 70-80 tane 1080 mkv var. Boşa gitsin istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Her ikiside mkv oynatıyor ancak 690 da altyazı sorunu yazmışlar ama güncelleme ile giderilmiş olabilir. Tv niz Mkv oynatmıyor mu?

• blackhawk22 kullanıcısına yanıt
    Televizyon mkv oynatıyor. 32" Samsung C6000 kullanıyorum. Yalnız ağırlıklı olarak müzik dinlemek için istiyorum. Bu yüzden SONY tercih ettim.
    Başka öneriniz yoksa yarın sipariş geçeceğim muhtemelen. Cihaz gayet güzel görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emutlu -- 13 Ağustos 2013; 13:55:05 >
  • Teknosa müşteri hizmetlerini aradım. Sattıkları cihazdan haberleri yok. mkv konusunda net yanıt veremedi.
    Benim kafamı kurcalayan şu. BDV-E690 modeli daha eski bir model ve tanıtım sayfalarında parantez içinde mkv desteği verdiği belirtilmiş.
    Almayı düşündüğüm model BDV-E6100 daha yeni ve daha özellikli ama yeterli açıklama yok.
    Hepsiburada.com'u aradım. Telefonda teknik bilgi veremiyorlarmış. Şaka gibi.
  • SONY sitesinden cihazın kullanım kılavuzunu indirdim. mkv yazan satırları ve açıklamaları inceleyebilir misiniz? DLNA sunucusu ne anlama geliyor?
    Formatların karşılıklarında mkv var ama bir tanesinin üstünde 1 yazıyor. Sipariş geçeceğim. Acil yardıma ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emutlu -- 13 Ağustos 2013; 13:14:22 >
  • quote:

SONY sitesinden cihazın kullanım kılavuzunu indirdim. mkv yazan satırları ve açıklamaları inceleyebilir misiniz? DLNA sunucusu ne anlama geliyor?
    Formatların karşılıklarında mkv var ama bir tanesinin üstünde 1 yazıyor. Sipariş geçeceğim. Acil yardıma ihtiyacım var.

şunu demek istemiş, mesela bilgisayarınızda bulunan bir mkv filmi wifi Ethernet vs ile bu sistem üzerinden oynatamıyor, çok saçma olmuş şu anda güncel bütün tvler bunu yapabiliyor, yani harici hdd veya usb diskten oynatacaksınız mkvleri, isterseniz yanınıza usb disk alın gidin deneyin ürünü alacağını yerde kafanız rahat olur

• quote:

şunu demek istemiş, mesela bilgisayarınızda bulunan bir mkv filmi wifi Ethernet vs ile bu sistem üzerinden oynatamıyor, çok saçma olmuş şu anda güncel bütün tvler bunu yapabiliyor, yani harici hdd veya usb diskten oynatacaksınız mkvleri, isterseniz yanınıza usb disk alın gidin deneyin ürünü alacağını yerde kafanız rahat olur

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dün siparişi verdim. Umarım memnun kalırım. Sağ olasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emutlu -- 14 Ağustos 2013; 10:39:19 >
  • quote:

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Dün siparişi verdim. Umarım memnun kalırım. Sağ olasın.

Alıntıları Göster
    rica ederim, hayırlı olsun, ben de almak istiyorum ama bakalım kısmet artık. alınca detaylı bir inceleme konusu açarsınız artık :)
  • teşekkür ederim. cihaz bugün elime geçti. kurulumunu kendim yaptım. en kaliteli düzeyde müzik dinlemek için hangi ayarları yapmak lazım?
    ayarlarını henüz kurcalayamadığım için müzik dinlerken ses kalitesi çok tatmin etmedi. pc'ye bağlı creative 4+1 hoparlör var.
    onu devre dışı bırakıp bu sistemi bilgisayara bağlayabilir miyim? nasıl bir kablo lazım bunun için? yardımcı olursan çok makbule geçer :)
  • quote:

teşekkür ederim. cihaz bugün elime geçti. kurulumunu kendim yaptım. en kaliteli düzeyde müzik dinlemek için hangi ayarları yapmak lazım?
    ayarlarını henüz kurcalayamadığım için müzik dinlerken ses kalitesi çok tatmin etmedi. pc'ye bağlı creative 4+1 hoparlör var.
    onu devre dışı bırakıp bu sistemi bilgisayara bağlayabilir miyim? nasıl bir kablo lazım bunun için? yardımcı olursan çok makbule geçer :)
    BDV-E290 sipariş ettim. Bugün teslim edildi. Muhtemelen cumaya kadar kurulumu yapılmış olur. kendim de kurarım ama sanırım yetkili servis garanti için kuracakmış. Denedikten sonra sizlerle paylaşırım.

İmzamda görülen bluray soundbar'a sahibim ama performansı yeterli gelmiyordu. Hifi sisteme de param yetmedi, gene paket sistem aldık. Param olunca anfi+hoparlör araştırması yapıcam.

Açıkçası center hoparlörden performans bekliyorum. O yüzden Sony aldım. Eğer gene mkv lerde konuşmalar güme giderse saç baş yolarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

BDV-E290 sipariş ettim. Bugün teslim edildi. Muhtemelen cumaya kadar kurulumu yapılmış olur. kendim de kurarım ama sanırım yetkili servis garanti için kuracakmış. Denedikten sonra sizlerle paylaşırım.

İmzamda görülen bluray soundbar'a sahibim ama performansı yeterli gelmiyordu. Hifi sisteme de param yetmedi, gene paket sistem aldık. Param olunca anfi+hoparlör araştırması yapıcam.

Açıkçası center hoparlörden performans bekliyorum. O yüzden Sony aldım. Eğer gene mkv lerde konuşmalar güme giderse saç baş yolarım.

Alıntıları Göster
    BDV-E290 dün kuruldu. Philips soundbar'dan sonra Sony'den yana umutlu olduğum ama pek de fazla bişey beklemediğim bu cihazın benim için en büyük artısı fiziki bir center hoparlöre sahip olması.

Ivır zıvır özelliklerin neredeyse her markada olduğunu göz önüne alıp bu olayı geçiyorum. ( İnternete bağlanma, video gösterimi, DLNA falan filan)

Daha açar açmaz ilk şoku yaşadım ama çok da sallamadım : CİHAZIN TÜRKÇE MENÜSÜ YOK!!

Arayüz gösterişsiz ama detaylı ve güzel.

Benim için dert değil ama yabancı dili olmayanlar cihazdan uzak durmalı.

Apartman dairesinde oturup, hifi performansı beklemeyen, 6 kanallı sesi alayım da bana yeter diyen için iyi bir cihaz. Sub performansı tok sesler verip fazla distorsiyona girmemesi açısından beklentileri biraz olsun karşılıyor. Philips te sub distorsiyonu evlere şenlikti.

Çok kafa karıştıran şu watt olayına değinirsek, cihazın 1000 watt rms değeri biraz sallama bana göre. Ses performansında yediği bu elektrik gücünü pek de haketmiyor. 500 watt rms güçlü Philips'in güç performansının yanında haklı olarak çok daha iyisini beklediğin Sony bana göre burda sınıfta kalır. 30 metrekare salonda son sesi 40 olan bir cihazdan kabul görebilecek bir ses seviyesi eğer 25 ve yukarısı ise (ki öyle) 1000 watt rms değeri hikayeden öte gitmiyor.

Center ve surround hoparlörler parlak ve krsital ses verme konusunda vasatlar. Daha çok tok sesler üreten bir amfi ve hoparlöre sahip bu cihaz. Player boyutları biraz büyük. İşçiliği güzel ama kozmetikten çok performansını düşünürsek, güzelliğin on par etmez içindeki aşk olmasa dedirtiyor.

Cihazın desibel ayarları ve hoparlör kalibrasyonu manual yapılabiliyor. Surround hoparlörlerin desibeli centera göre daha yüksek ayarlanmalı, zira surround hoparlörler centerin gölgesinde kalabiliyyor.

Sony sesten çok ıvır zıvıra önem vermiş. İnternet uygulamaları konusunda çok seçenekli bir cihaz ancak donanım konusunda malesef fakir.

KİMLER ALSIN

Hiç yoktan iyidir deyip 500 TL verip ev sinema sistemim olsun diyenler.

İnternete girsin, eklentisi bol olsun, yemek yapsın takla atsın diyenler

KİMLER ALMASIN
    yukarıda yazanın dışındakiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 28 Ağustos 2013; 10:12:09 >

• emutlu E kullanıcısına yanıt
    merhaba. cihazla ilgili kullanım sonrası yorumlarınızı da esirgemeseniz..

benim amacım profesyonel bir hi-fi ve ev sinema sistemi alıncaya kadar ( ayrı bir avr, ayri bir anfi, deck pikap, cd çalar, vs...) beni 2-3 yıl idare edecek 1000 tl civarı bir sistem edinmek. şu an için salonda kullanıcam ama planladığım bu daha komplike sistemi alınca, paket sistemi küçük odaya koyacağım.

sont 6100 beni bu açıdan tatmşn eder mi?
    Türkçe altyazı sorunu var mı?
    tv.nin sesini de sanal da olsa 5.1 olarak veriyor mu?

samsung ht-f5550 ile kıyaslama imkanınız oldu mu?

bu sorulara da cevap verece şekilde detaylı bir yorum yaparsanız çok sevinirim.

saygılar.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    bence sony'nin bdv n980 n990 gibi modellerine bakın. 1000 lira gibi fiyatlara bulunabiliyor. Özellikle İstanbul'daki teknoloji marketlerinde.
  • travers kullanıcısına yanıt
    bu modeller altyazilari göremeyebiliyormuş. filme gömmek gerektiğini soylemisler sony servisinden. bir de bu yazdiginiz seri, eski sanirim. sonynin kendi sitesinden baktim.
    bimekste su an 990 olani 1400 kusur lira. ben 1000 lirayi geçsin istemiyorum. yine de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 6 Nisan 2014; 12:22:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bu modeller altyazilari göremeyebiliyormuş. filme gömmek gerektiğini soylemisler sony servisinden. bir de bu yazdiginiz seri, eski sanirim. sonynin kendi sitesinden baktim.
    bimekste su an 990 olani 1400 kusur lira. ben 1000 lirayi geçsin istemiyorum. yine de teşekkürler.
    Sony ev sinema sistemleri harici altyazıyı göstermez. Sesi filme gömmeniz gerek.
  • quote:

Sony ev sinema sistemleri harici altyazıyı göstermez. Sesi filme gömmeniz gerek.

bir kaç tane daha konu gezdim hep alt yazıdan bahseden olmuş. Ben diyelim sony ev sinema sistemi aldım ve bilgisayarımı hdmi ile tv'ye bağladım ve film izliyorum. Sesi etkiliyor mu ? Yani pc'yi hdmi ile tv'ye bağlayıp film izlerken sorun mu çıkıyor anlamadım yok mkv yok alt yazı. Ben istediğim görüntü formatını zaten pc aracılığı ile tv'de izleyebiliyorum. Komik gelecek belki bu yazdıklarım ama ev sinema sistemleri hakkında pek bir bilgim yok.
  • brk5334 kullanıcısına yanıt
    herhangi bir marka (sony şart değil) ev sinema sistemi aldığında zaten pc yi tv ye bağlaman gerekmez. Şimdiki ev sinema sistemleri gerek DVD ve bluray disc ten, gerekse usb flash bellek yoluyla film izlemene olanak tanır. Yani pc - tv bağlantı derdin olmaz.
    internet üstünden film izliyorsan ev sineması almana değmez. 2 kanallı stereo sesi tv de veriyor zaten.

sony marka ev sinema sistemlerinde harici altyazı (yani indirdiğin filmin yanına koyacağın ekstra bir altyazı dosyası) desteklenmez. Diğer markalar destekleyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk5334

quote:

bir kaç tane daha konu gezdim hep alt yazıdan bahseden olmuş. Ben diyelim sony ev sinema sistemi aldım ve bilgisayarımı hdmi ile tv'ye bağladım ve film izliyorum. Sesi etkiliyor mu ? Yani pc'yi hdmi ile tv'ye bağlayıp film izlerken sorun mu çıkıyor anlamadım yok mkv yok alt yazı. Ben istediğim görüntü formatını zaten pc aracılığı ile tv'de izleyebiliyorum. Komik gelecek belki bu yazdıklarım ama ev sinema sistemleri hakkında pek bir bilgim yok.

Pcyi o şekilde kullanacaksanız farkeden hiç birşey olmaz. Ses konusundan sony diğer hazır paket sistem satanların hepsinden iyidir. Alacağınız sistem dts desteklesin. Pcyi ses sistemine bağlayın o şekilde film izleyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.