Şimdi Ara

Sony EX 500 Kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
5
Favori
72.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi fiyat.taksitli fiyatı yaklaşık 3000 tl civarı bildiğim.peşin 2800.nereden fiyat aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerer

bu ürün mü?

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011335&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3850&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853
    quote:

Orijinalden alıntı: metabax

Ben bugün teknosadan 37ex500 aldım arkadaşlar, bugün fırsat olmadı yarın kurup göreceğim artık.. Almayı düşünen arkadaşlar varsa diye söylüyorum kampanya varmış 37" de, 32"den bile daha düşüktü fiyatı. Ben küçük bir oda için 32 almayı düşünüyordum ama fiyatının daha düşük olduğunu görünce 37 almaya karar verdim, 1649 liraya aldım ben..

Bu arada 1 saate yakın sürekli inceledim samsung c650 ve ex500ü, samsungda insan yüzleri falan bir garip oluyor (garipliği tarif edemiyorum:) ), hayvan tüyleri falan birbirine karışır gibi oluyor, sony daha doğal geldi.. Ayrıca samsungda parlaklıktan dolayı ekrandaki yansıma giderilmiş falan diyorlar ama filmdeki karanlık sahnelerde kendimi net şekilde görüyordum ekranda.. İçim rahat şekilde sony aldım diyebilirim :)

Evet bu ürün.. Sitede 1.699 tl yazıyor ama o gün satış temsilcisi bugüne özel 50tl daha indirimi var 1.649 TL dedi, yani ben 1649 lira ödedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tabay

quote:

Ben de avi uzantılı 4 adet video denedim yalnızca birini oynattı. Hadi mkv yi desteklemiyor da, avi uzantılı dosyalarda da mı ayrım yapıyor acaba?

Belki yardımı olur

http://forum.donanimhaber.com/m_41025273/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41025273

Tabay ben bu kaydı tvyi aldığım gün yaptım zaten ama faydası olmadı maalesef.. Hala okumadığı bir sürü avi uzantılı video var :s

• arkadaşlar
    sony ex-500 LCD tv kullanıyorum
    bu televizyonun kumandası uydu alıcısınıda kumanda edermi nasıl ayarlıyacağım bilen varmı acaba
  • ben etmez diye biliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tanerer

bu ürün mü?

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011335&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3850&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853
    quote:

Ben bugün teknosadan 37ex500 aldım arkadaşlar, bugün fırsat olmadı yarın kurup göreceğim artık.. Almayı düşünen arkadaşlar varsa diye söylüyorum kampanya varmış 37" de, 32"den bile daha düşüktü fiyatı. Ben küçük bir oda için 32 almayı düşünüyordum ama fiyatının daha düşük olduğunu görünce 37 almaya karar verdim, 1649 liraya aldım ben..

Bu arada 1 saate yakın sürekli inceledim samsung c650 ve ex500ü, samsungda insan yüzleri falan bir garip oluyor (garipliği tarif edemiyorum:) ), hayvan tüyleri falan birbirine karışır gibi oluyor, sony daha doğal geldi.. Ayrıca samsungda parlaklıktan dolayı ekrandaki yansıma giderilmiş falan diyorlar ama filmdeki karanlık sahnelerde kendimi net şekilde görüyordum ekranda.. İçim rahat şekilde sony aldım diyebilirim :)

Evet bu ürün.. Sitede 1.699 tl yazıyor ama o gün satış temsilcisi bugüne özel 50tl daha indirimi var 1.649 TL dedi, yani ben 1649 lira ödedim.

ben de Pazar günü İstanbul Forumdaki Teknosa'dan 37EX500 aldım, fiyatı 1649 TL yazıyordu, o haftasonuna özel de Teknosa'da yapılan alışverişlerde maksimum 100 TL olmak üzere Bonus KArt'a %10 bonus kazandırma kampanyası vardı. yani 1549 TL'ye geldi..

henüz çok detaylı inceleme şansı bulamadım ama bir problemim var avi uzantılı dosya çalıştıramadım, gerçi sadece Fringe'in iki bölümünde deneme yaptım ama olmadı.. gerekli bir ayar varsa biliyorsanız ben de öğrenmek isterim..

• Dün istanbul bilişim mecidiyeköy'den Sony 40ex715 aldım.
    Bugün eve getirdiler, kurdular.
    İnternet videolarını denemek istiyorum, youtube, dailymotion vs...
    Modemi taktım arkasına ethernet kablosuyla.
    Kumanda da "internet video" yazan tuşa bastım, çıkan menüde "İnternet içeriğini yenilemek için basın" yazan yere bastım.
    Dakikalarca bekledim, "İnternet içeriği yenileniyor" yazısı bitmedi.
    Sanırım kayıt vs bişeyler lazım.
    bravia.internet.sony.tv adresine girin ve anahtarınızı alın diyor.
    Bilen, yapan varsa nasıl yaptığını adım adım anlatabilir mi?
  • Dil = Türkçe
    Ülke = Almanya veya İngiltere
    (United Kingdom demek istedi herhalde) yaparsanız girer.
    Youtube için DNS ayarını mı değiştiriyim televizyonun dedim, evet dedi.
    Yaptık bakalım...

Ülkeyi Türkiye yapmıştım, United Kingdom yapmak için fabrika ayarlarına geri dönmek gerekiyormuş, dönüp ayarladım.
    "İnternet içeriği alınıyor"un bitmesini bekliyorum bakalım bu yazıyı yazarken.
    Epey de oldu aslında, en az 5 dakika oldu, sinir oldum!

----------

Aha bitti...
    İnternet içeriği hazır.
    Menüyü görüntülemek için HOME tuşuna basın.
    İnternet içeriği Fotoğraf, Müzik, Video ve Ağ
    kategorilerinde gösterilebilir.

Return - Çıkış

Yazıyor. oldu sanırım.

----------

Oldu. Tartışılmış mıydı bilmiyorum ama yaptım oldu, deneyimlerimi paylaştım...

• Birkaç bilgilendirici fotoğraf.
    Fotoğraf makinasının flaşından parladı birazcık...

Sony EX 500 Kulübü

Sony EX 500 Kulübü

• Arkadaşlar Tv izlerken options 'a basınca çıkan scart rec seçeneği ne demek ve nasıl kullanılıyor bilen var mı acaba?
  • Televizyonu yeni aldım ama bilgisayara hdmi kablo ile bağladıktan sonra menüyü açmama hiçbir şekilde izin vermiyor. İlk önce menüyü açıp, sonra kabloyu bilgisayara taktığımda ise menüde istediğim değişiklikleri yapıp, exit ile çıkabiliyorum. Fakat kabloyu çıkartmadan ne home tuşu çalışıyor ne de options. Böyle bir saçmalık en dandik televizyonda bile yok. Bir çözümü var mıdır?
  • arkadaşlar bugun aldığım 37 ex 500'ün başarıyla kurulumu yapıldı. ex 500 almama ön ayak olan sevgili forum kullanıcıları hepinize teşekkur ediyorum. mükemmel bir seçim yapmışım. görüntü kalitesi mükemmel sd yayın için inanılmaz bir performans verdi evde teknosa da moralim bozulmuştu sd yayın izlerken samsung c 650 alayım diye karar değiştirecekken sony olsun taş olsun mantığıyla kararımdan vazgeçmedim. evde mükemmel bir sd yayın kalitesiyle şu an televizyonumu izliyorum. youtube giriyorum, divx filmlerimi izliyor ve resimlerimi çok güzel bir şekilde izleme şansı buldum. sesi de çok güzel ve net..
    herkese tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jardella

Televizyonu yeni aldım ama bilgisayara hdmi kablo ile bağladıktan sonra menüyü açmama hiçbir şekilde izin vermiyor. İlk önce menüyü açıp, sonra kabloyu bilgisayara taktığımda ise menüde istediğim değişiklikleri yapıp, exit ile çıkabiliyorum. Fakat kabloyu çıkartmadan ne home tuşu çalışıyor ne de options. Böyle bir saçmalık en dandik televizyonda bile yok. Bir çözümü var mıdır?

Bende 55ex500 de pc'den HDMİ kablo ile hd film seyredıyorum menulerde sorun yok.
  • Öncelikle herkeze merhaba bu siteye yeni katıldım ve iyiki katılmışım bilgili insanlarla dolu gerçekten güzel,samimi ve yararlı bir site...3 gün önce 37ex500ü çeyiz ıçin aldım ve ilk gün cıkarıp kutusundan 5-6 saat calıstırdım herseyını kontrol edıp sony servısı cagırıp garantı kagıdını kaşelettim.Şunu soylemek ısterım bu 37ex500den evvel samsungun ledını almıstım 20 gun ıcınde gıdıp hemen degıstrdım cunku gercekten berbattı!!! ıyıkı 37ex500u almısım bazı arkadaslar 37'' panellerle ılgılı yorumları var fakat ben sahsen herseyını ölu pixel,arka ışık sızdrması vs. kontrol ettım hıç bir sorun yok ve scarttan uydu alıcısına bagladım sd yayınları tartısılmaz superrr parlama fılan kesınlıkle yoktu alacak arkdslar varsa hıc teredut etmeden alsınlar cunku bu fıyata bu teknolojı zor gıbıme gelıyor...Ben teknosadan aldım sıtesınde 1699 yazıyordu ogun ındırmmı ne varmıs 1649 verdıler..butun ozellıklerını denedım saatlerce sadece su kafama takıldı eger bılen bırı var ıse yanıtlarsa cok sevınırım sd yayından dızı ızlerken motıonflow ozellıgını yuksege getrdm fakat bazı sahnelerde bole takılma yapar gıbı oldu actıon bı fılm ızlemıyodum normal bı dızı ıcersınde oldu bu sonra motıonflow u standarda gedırdgımde o sorun kalmadı acaba bırseylerı yanlısmı yaptım?

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8484

Öncelikle herkeze merhaba bu siteye yeni katıldım ve iyiki katılmışım bilgili insanlarla dolu gerçekten güzel,samimi ve yararlı bir site...3 gün önce 37ex500ü çeyiz ıçin aldım ve ilk gün cıkarıp kutusundan 5-6 saat calıstırdım herseyını kontrol edıp sony servısı cagırıp garantı kagıdını kaşelettim.Şunu soylemek ısterım bu 37ex500den evvel samsungun ledını almıstım 20 gun ıcınde gıdıp hemen degıstrdım cunku gercekten berbattı!!! ıyıkı 37ex500u almısım bazı arkadaslar 37'' panellerle ılgılı yorumları var fakat ben sahsen herseyını ölu pixel,arka ışık sızdrması vs. kontrol ettım hıç bir sorun yok ve scarttan uydu alıcısına bagladım sd yayınları tartısılmaz superrr parlama fılan kesınlıkle yoktu alacak arkdslar varsa hıc teredut etmeden alsınlar cunku bu fıyata bu teknolojı zor gıbıme gelıyor...Ben teknosadan aldım sıtesınde 1699 yazıyordu ogun ındırmmı ne varmıs 1649 verdıler..butun ozellıklerını denedım saatlerce sadece su kafama takıldı eger bılen bırı var ıse yanıtlarsa cok sevınırım sd yayından dızı ızlerken motıonflow ozellıgını yuksege getrdm fakat bazı sahnelerde bole takılma yapar gıbı oldu actıon bı fılm ızlemıyodum normal bı dızı ıcersınde oldu bu sonra motıonflow u standarda gedırdgımde o sorun kalmadı acaba bırseylerı yanlısmı yaptım?

hayir aksine doğru yapmişsin. bende başta senin gibi düşünmüştüm. bu motionflow denilen olay, görüntü içinde hareket eden bir şeyin net görünmesini sağlıyor (etrafina göre). ben bunu maçta daha iyi farkettim, mesela yakin çekimdeyken, deli gibi çalim atarak koşan bi futbolcunun kendisi net ama etrafı hafif kare oluyor. yani görüntü hareketi takip etmeye çalişiyor "motion flow" yani.. ben bu şekilde yorumladim, bilmiyorum arkadaslar ne derler. ben de bu 1 haftadır 32ex500 kullaniyorum. ben de gayet memnunum. FullHD kanal izlemekten başka kanallara bakmiyorum, spormax ve ligTV harika oldu.Bilgisayara htmi olarak bağladim. masaüstünü falan monitor netliğinde veriyor, yaziların keskinliği gerkcekten cok iyi.

benimde arkadaslara 2 sorum olacak;

1) bu divx kaydini yaptirmak için dosyayı usb ye yükleyip, tv nin video kismindan dosyayı açıyorum ama "cihazınız divx korumalı video oynatma yetkisi yok" diyor. yani benim tv, divx oynatmak icin yetkili değilmi? yetkili servisten almadım, gold bilgisayardan aldim, bununla alakası olur mu?

2) beyaz bir resim açıp her piksel e tek tek baktim. ama malesef 1 tane ölü piksel var. normalmidir, ne yapmaliyim. cihaz henuz 1 haftalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunace -- 18 Ekim 2010; 17:45:17 >

• Cihazda birkaç kez kırmızı lamba yanıp sönüyordu(5 kez yanı sönüyor ve birkaç saniye durarak aynen tekrarlıyor) ve kumandadan açma-kapama yapılamıyordu.Fişten çekip tekrar takarak açtığımda normal haline dönüyor.Bu durum normalmidir yoksa arıza habercisimidir?Cihaz 5 aylık.
  • Yanıp sönme sayısı: Arıza

2: koruma devresi çalışmaktadır
    3: SCL hattı düşük seviyede
    4: SDA hattı düşük seviyede
    5: SCL ve SDA hatları düşük seviyede
    6: video işlemci cevap vermiyor
    7: video anahtarı cevap vermiyor
    8: tüner cevap vermiyor
    9: MSP cevap vermiyor
    10: NVM cevap vermiyor
    11: M3L devresinde TXD hattında düşük seviye
    12: M3L devresinde RXD hattında düşük seviye
    13: M3L devresinde ENEBLE hattı düşük seviyede kalıyor
    14: M3L devresinde DATA ve CLOCK hatları düşük seviyede kalıyor
    15: Teletext test etme durumunda hata
    16: A.V anahtarında arıza
    17: Jungle işlemcisinde işaretleme yok
    18: NVM hafızasında işaretlemeden sonra IC onaylamasında hata
    19: Birkaç IC birden cevap vermiyor
    20: Compact Text arızalı
    21: Besleme devresi çalıştırıldığında A.V anahtarı cevap vermiyor
    22: Besleme devresi çalıştırıldığında Jungle/Crome cevap vermiyor
    23: Compact Text arızalı

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin zekeriya

Yanıp sönme sayısı: Arıza

2: koruma devresi çalışmaktadır
    3: SCL hattı düşük seviyede
    4: SDA hattı düşük seviyede
    5: SCL ve SDA hatları düşük seviyede
    6: video işlemci cevap vermiyor
    7: video anahtarı cevap vermiyor
    8: tüner cevap vermiyor
    9: MSP cevap vermiyor
    10: NVM cevap vermiyor
    11: M3L devresinde TXD hattında düşük seviye
    12: M3L devresinde RXD hattında düşük seviye
    13: M3L devresinde ENEBLE hattı düşük seviyede kalıyor
    14: M3L devresinde DATA ve CLOCK hatları düşük seviyede kalıyor
    15: Teletext test etme durumunda hata
    16: A.V anahtarında arıza
    17: Jungle işlemcisinde işaretleme yok
    18: NVM hafızasında işaretlemeden sonra IC onaylamasında hata
    19: Birkaç IC birden cevap vermiyor
    20: Compact Text arızalı
    21: Besleme devresi çalıştırıldığında A.V anahtarı cevap vermiyor
    22: Besleme devresi çalıştırıldığında Jungle/Crome cevap vermiyor
    23: Compact Text arızalı

Teşekkürler.Ama bu 23 arızdan hangisi olduğu önemli.Müşteri hizmetlerini aradığımda cihazın fabrika ayarlarına getirilip takip edilmesini söylediler.Şayet aynı sorun tekrarlarsa servis yönlendireceklerini belirttiler.Dediklerini yaptım,takip ediyorum.

• Kumandadan tvyi kapat, turuncu ışığın kaç kez yanıp söndüğünü say, sonra da listeden o sayının karşılığına bak..
  • Ben de bugün 55EX500 alarak aranıza katıldım. Kurulum yarın yapılacak.
    Heyecanla bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.