Şimdi Ara

Sony EX 500 Kulübü (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
676
Cevap
5
Favori
72.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dunyao

quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

connax modül alırsanız kartı içine yerleştirir,modülü de cı slotuna yerleştirip izleyebilirsiniz.

Receiver kullanmazsan yayin nereye geliyor?bana atmasyon geldi soylediklerin...karasal yayin mi var ulkede havadan mi aliyorsun digiturk yayinini??

TV'nin dahili Receiver'ı varsa ne olur?

http://forum.donanimhaber.com/m_33193544/mpage_68/tm.htm

Atmasyon gibi demeden önce bir araştıralım,sizin bu konuda kesin bir bilginiz varsa yazın da öğrenelim.

• Hala atmasyon..sony ex500 ile modullu receiversiz digiturk yasal kart ile digiturk ve dsmart izlediginizi iddia edip, teledunya linki atiyorsunuz, arkadaslari yaniltmaktan baska bir is degil bu..

Arkadas teledunya izleyebilir miyim diye sormamis..digiturk ve dsmarttan bahsediyor, sizin mucize gibi anlattiginiz seyi ilk gunden beri biliyorum merak etmeyin
  • dostum,önceden yazmış olduğum mesajlara dönüp iyice bir oku bakalım ben digitürk ve ya d-smart seyrediyorum demişmiyim,dememişsem atmasyon sözünüzden dolayı bir özür dilersiniz artık ama amacınız başka ise özelden ulaşabilirsiniz, burada atışarak konu başlığını meşgul etmeyelim.

D-Smart yayınlarını izleyebilmek için D-Smart uyumlu bir dijital uydu alıcısı, universal LNB, çanak anten ve kablolama yeterlidir. Eğer modül girişli bir uydu alıcısına sahipseniz D-Smart Cam Modül ile de D-Smart yayınlarını alabilirsiniz.

http://www.dsmart.com.tr/sikca-sorulan-sorular ihtiyacım olan ekipman nedir başlığı altında yazan bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 28 Eylül 2011; 22:19:58 >

• charliaealpha isimli arkadas sormus.....

arkadaşlar diğer sorumada cevap alamadım ama bir bilen varsa digitürk veya dsmart için reciever kullanmadan sadece kart alarak yayınları izleyebiliyormuyuz?

talatcaner Cevap vermis:

connax modül alırsanız kartı içine yerleştirir,modülü de cı slotuna yerleştirip izleyebilirsiniz.

Yanlis bilgi vermissin, baska bir amacim yok, okuyup da bu laflara guvenip cihazi alacak arkadaslar maGdur olmasin, ozelden yazacak birseyim yok. Konuyu kirlettigimi de dusunmuyorum, iyi aksamlar..
  • Arkadaşım şimdi sen bu iki yayın kuruluşunun yayınlarını modül yardımı ile izlemek için connax ya netion modüllerini kullanıp sonuç alamadığını mı söylüyorsun önce buna cevap ver,alıntı yaptığın mesajın altında uydu ve kablo tv kullandığımı daha fazla bilgi için ilgili linki verdiğimi gördün,niye onu da alıntılamadın,ayrıca sana cevap verirken bu konuda bilgin varsa yaz da öğrenelim demedim mi,sen ne yazmışsın bir daha oku.
  • Evet modul yardimiyla da olsa uydu alicin olmadan bu yayinlari izleyemezsin

Arkadas sana bunu sormus gayet net, anladigim kadariyla bu tvye de sahip degilsin...sen bana sor ben cevaplarim, uzmanim bu konularda
  • iyi niyetinden şüphe dumaya başladım,sorduğum sorulara cevap ver önce , sonrasında uzman olduğuna kanaat getirirsem öğrenmek istediklerimi de sorarım,bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Ama illa ki sen lafları evirip çevirip istediğim kıvama getireyim diyorsan o başka,atmasyon demeden önce ilk başta nedenleri ile soruya cevap versen konu başlığına daha yardımcı olurdun.Evet bu tv'ye sahip değilim,bir ara almayı düşündüm hatta bu konuda başlık açtım ve bu başlık altında soru sordum,çünkü bu tv'yi lg ve panasonic tv'ler le birlikte görüntü kalitesi olarak değerlendirme fırsatım oldu ve performansı bana diğerlerinden iyi geldi,özellikle karanlıkta gölgede kalan yerlerde bu tv'nin görüntü kalitesi olarak bariz üstünlüğü vardı diğerlerine göre.
  • Ben pes ettim gerek yok.. Sen haklisin uydu alici olmadan herseyi yapar bu alet modul olsun yeter..basarilar..kimse de yorum yapmadigina gore uzatmanin da anlami yok, tamam arkadasim sen iyi biliyorsun, incelemssin dukkanda aleti, bize gerek yok..
  • Hayır,burada benim yanıldığım daha doğrusu atladığım bir nokta var,tv'de cı slotu olunca dahili uydu alıcısına sahip mantığı ile hareket ettim ve bu doğrultuda yazdım.

Sony EX 500 Kulübü
  • merhaba Arkadaşlar ;
    Modül kullanımıyla ilgili nacizane sizlerle paylaşmak istiyorum evet cihazlarımızda modül girişleri mevcut ve hatta güncel modüllere uyum sağlayan bir bilşene sahip cihazlar ancak bir nokta var biz bu modüleri nasıl kullanacağız bu modüleri kullanabilmezi için mutlak suretle karasal yayını verebilecek bir yapıya ihtiyaç var bu şu demek ya recerver yada kablolu tv peki bunlar var ise bu modüle ne gerek var diye bir soru çıkabilir şimdi eğer harici bir cihaz kullanıyorsanız istisna durumlar haricinde tv kumandasını tam etkin kullanamazsınınz ancak bu modül cihazta takılıysa televizyonun dijital kısmı aktif olur ve kanalları rahatlıkla kumandadan kontrol edersiniz .
    Umarım faydalı bulursunuz..
  • reciver kullanmadan izlemek için tv nin arka girişlerinde uydu antenini bağlayacağın bir yuva olması gerekiyor. ex 500 de bu yok :(
  • arkadaşlar bu tv'de kart girişi var, ancak Avrupa ülkelerinde birçok servis sağlayıcı firma karasal yayın yapıyorlar, ve sadece modülü alıp abone olup yayını izleyebiliyorsunuz, Türkiye'de sadece Teledünya'nın servisi var, abone olup, modül kartı alıp Teledünya kanallarını HD dahil izleyebilirsiniz, bende yok, olan ve kullanan çok arkadaş var, onlar daha da detaylı bilgi verebilirler.

@talatcaner dsmart modülü, dsmart'ın kendi receiver'ı olmayanlar için geçerlidir, örnek bende Atlanta HD box var, ben bu modülü alıp abone olarak dsmart yayınlarını izleyebiliyorum, modül kart girişi olan farklı tip receiver'lar için bu sistem.

selamlar
  • KDL EX521 led tv kulanan varmı internet taraycısı flash içerikleri gösteriyormu son yazılımı konusunda bilgi varmı?
  • Herkese selamlar,
    Dun bi sekilde 40ex520 aldim. SAli gunu teslim etcekler. Ama aksam eve geldigimde cihazin 50hz oldugunu farkettim.
    İlk televizyon olcak. Sizce buyuk bi fark olur mu? Rahatsiz olurmuyum?
    Yoksa İADE edip baska bir model mi baksam??
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugo

Herkese selamlar,
    Dun bi sekilde 40ex520 aldim. SAli gunu teslim etcekler. Ama aksam eve geldigimde cihazin 50hz oldugunu farkettim.
    Tesekkurler

ugo Arkadaşım;

Ben de iki adet Sony var. Birisi EX500 modeli LCD 100 Hz. ve diğeri ise EX717 LED uydu alıcılı 100 Hz. modeli.

100 Hz.'in getirisi şudur: Hareketli sahneleri izlerken hareketli insan, araba yada nesneyi flu görmek yerine o an sanki tek kare fotoğraf yakalamış gibi görebilirsin.

Şayet çok hareketli sahnelerden oluşan filmler, sık sık ftbolmaçları izlemiyorsanız 50 Hz. işinizi görür.

Fotoğraf makinesiyle elini sallayan birisinin resmini çekmeye çalışın. Eli çekim esnasında hareketli olduğundan flu görünür, ama fotoğraf makinesinin ASA ayarı yüksek ise denklanşöre bastığınızda salise mertebesinde çok hızlı anlık resim yakalayabilir; böylece eli sanki hareket etmiyormuş gibi net görebilirsiniz, tıpkı arının kanat çırpmasını tek tek kareleyen fotopraf makinesi gibi.

LCD televizyondan önce kullandığım tüplü televizyonum da 100 Hz. idi. Kendim bu anlamda 100 Hz.i takip ediyorum.

Tvç mağazasında 50 Hz. ve 100 Hz. tv.leri yan yana izleyerek daha iyi anlayabilirsiniz. Ben tv.yi almadan önce Sony mağazasında ki görevli videodan 100 Hz. kayıt izletmişti, önce 50 Hz. televizyonda sonra da 100 Hz. televizyonda izlediğimde fark gayet belli oluyor.

Tercihler kişiseldir, kendi beklentilerinizi karşıladığında karar aşamasına gelinmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: *bulut*

quote:

Orijinalden alıntı: ugo

Herkese selamlar,
    Tesekkurler

ugo Arkadaşım;

Ben de iki adet Sony var. Birisi EX500 modeli LCD 100 Hz. ve diğeri ise EX717 LED uydu alıcılı 100 Hz. modeli.

100 Hz.'in getirisi şudur: Hareketli sahneleri izlerken hareketli insan, araba yada nesneyi flu görmek yerine o an sanki tek kare fotoğraf yakalamış gibi görebilirsin.

Şayet çok hareketli sahnelerden oluşan filmler, sık sık ftbolmaçları izlemiyorsanız 50 Hz. işinizi görür.

Fotoğraf makinesiyle elini sallayan birisinin resmini çekmeye çalışın. Eli çekim esnasında hareketli olduğundan flu görünür, ama fotoğraf makinesinin ASA ayarı yüksek ise denklanşöre bastığınızda salise mertebesinde çok hızlı anlık resim yakalayabilir; böylece eli sanki hareket etmiyormuş gibi net görebilirsiniz, tıpkı arının kanat çırpmasını tek tek kareleyen fotopraf makinesi gibi.

LCD televizyondan önce kullandığım tüplü televizyonum da 100 Hz. idi. Kendim bu anlamda 100 Hz.i takip ediyorum.

Tvç mağazasında 50 Hz. ve 100 Hz. tv.leri yan yana izleyerek daha iyi anlayabilirsiniz. Ben tv.yi almadan önce Sony mağazasında ki görevli videodan 100 Hz. kayıt izletmişti, önce 50 Hz. televizyonda sonra da 100 Hz. televizyonda izlediğimde fark gayet belli oluyor.

Tercihler kişiseldir, kendi beklentilerinizi karşıladığında karar aşamasına gelinmiştir.

Saol bulut arkadas. Bugun firsat olmadi ama yarin son bi kez bakip karar vereyim ozaman.
    Gerci magazada baktigimda benim icin cok bi fark etmemisti. İsimi gorur gibi duruyor. Genellikle Bilgisayari baglayip hdmi ile film izlicem gibi. Tekrar saol

• 2 3ay once tv yi media markt tan aldim , ufakta olsa izlenimlerimi paylasayim.

Sd yayin kablolu tv de gayet yeterli durumda.

Xbox360 performansindan gayet memnunum, input lag sorununu ciddi ciddi anlayabilen bir göz varsaberi gelsin:)

Bluray performansi harika. 24p cinema ozelligi var deniliyor cihazin ozelliklerinde galiba bunun bir faydasi var. Cok begendim ayni zamanda theater moduda cok iyi bir ozellik.

Usb den oynatma mevzusuna gelirsek, her işi kendi cihazinla yap kardesim demiş sony: ) usb den divx leri izlenebiliyor fakat altyazilar ufak degil ince kaliyor cok buyuk bir sorun degil idare edebiliyoruz.

Ses sistemi olarak kalburüstü sony receiver im ve hoparlörlerim olmasina ragmen gerek duymuyorum acmak icin, yani ses sistemi bu cihazin en buyuk artilarindan.

Goruntu kalitesi bakimindan bravia engine faydalari sony tvler icin buyuk avantaj ex serisi dusunenler bence macera aramasinlar diger markalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoveHentai

2 3ay once tv yi media markt tan aldim , ufakta olsa izlenimlerimi paylasayim.

Xbox360 performansindan gayet memnunum, input lag sorununu ciddi ciddi anlayabilen bir göz varsaberi gelsin:)

Bluray performansi harika. 24p cinema ozelligi var deniliyor cihazin ozelliklerinde galiba bunun bir faydasi var. Cok begendim ayni zamanda theater moduda cok iyi bir ozellik.

Usb den oynatma mevzusuna gelirsek, her işi kendi cihazinla yap kardesim demiş sony: ) usb den divx leri izlenebiliyor fakat altyazilar ufak degil ince kaliyor cok buyuk bir sorun degil idare edebiliyoruz.

Ses sistemi olarak kalburüstü sony receiver im ve hoparlörlerim olmasina ragmen gerek duymuyorum acmak icin, yani ses sistemi bu cihazin en buyuk artilarindan.

Goruntu kalitesi bakimindan bravia engine faydalari sony tvler icin buyuk avantaj ex serisi dusunenler bence macera aramasinlar diger markalarda.

eğer modem tv'ye bağlıysa wild media server'la hemen hemen bütün formattaki filmleri izleyebiliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: gewa

quote:

eğer modem tv'ye bağlıysa wild media server'la hemen hemen bütün formattaki filmleri izleyebiliyorsun.

Wild media server pc ye bagli olarak yapilan bir islem sanirim. Modem tv ye bagli tabiiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gewa

quote:

Wild media server pc ye bagli olarak yapilan bir islem sanirim. Modem tv ye bagli tabiiki.

evet.wireless üzerinden pc'deki filmleri seyredebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.