Şimdi Ara

Sony HDMI sorunu hk. Acil yardım talebi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sony Tv lerde genel olarak çoklayıcıdan görüntü dağıtımı yapıldığında oluşan Alan dışı hatasının neyden kaynaklandığı hakkında bilgilsi olan arkadaşlardan acil olarak yardım talep etmekteyim.

8 portlu HDMI çoklayıcı üzerinden farklı marka TV lere görüntü dağıtımı yapabiliyorum fakat sony cihazlara görüntü veremiyorum.ALAN DIŞI hatası veriyor.HDMI ayarlarından HDMI kontrolleride kapalı.Acaba sony cihazlarda HDMI çoklayıcılar üzerinden görüntü verilemiyormu diye saçma bir soru geliyor ama bunu direk geçiyorum çünki çok saçma olur.

Bana bu konu hakkında yardım edebililecek arkadaşlardan yardım beklemekteyim .

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sony HDMI Sorunu: Alan Dışı Hatası Çözümü

Sony Bravia televizyonlarında görülen HDMI alan dışı hatası, sık karşılaşılan bir sorundur. Bu hata, HDMI kablosunun doğru takılmaması, cihaz uyumsuzluğu veya yazılım sorunları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Sony TV Alan Dışı Hatası Çözümleri:

• HDMI kablosunu hem televizyondan hem de bağlı cihazdan çıkar ve tekrar tak.
    • Farklı bir HDMI kablosu dene.
    • Bağlı cihazı kapat ve yeniden aç.
    • Televizyonun ve bağlı cihazın yazılımlarını güncelle.
    • Televizyonu fabrika ayarlarına sıfırla.

Önemli Notlar:

• HDMI alan dışı sorunu devam ediyorsa, bağlı cihazın HDMI bağlantısını destekleyip desteklemediğini kontrol et.
    • Televizyonun farklı bir HDMI girişine bağlamayı dene.
    • Sorun devam ediyorsa, Sony müşteri hizmetleriyle iletişime geç.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Sony TV alan dışı hatası
    • HDMI alan dışı sorunu
    • TV de alan dışı hatası
    • Sony Bravia HDMI problemi
    • Sony TV HDMI yazısı gitmiyor
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HDMI çoklayıcının diğer tarafında PC gibi bir cihazdan görüntü aktarmaya çalışıyorsan ki bu durumda tv'nin kabul ettiği bazı çözünürlük değerleri var (kılavuzda belirtilmiş); o değerlerin dışında bir değer seçilmişse yapabilir diye ihtimal veriyorum.
  • Çoklayıcıda sadece HDMI giriş ve HDMI çıkışlar mevcut herhangi bir VGA çıkış bulunmuyor.ve çoklayıcıya BluRay bağlı.hala çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheckler

Çoklayıcıda sadece HDMI giriş ve HDMI çıkışlar mevcut herhangi bir VGA çıkış bulunmuyor.ve çoklayıcıya BluRay bağlı.hala çözemedim.

Pc'lerde de artık hdmi çıkış oluyor ya ama tv ilk etapta bunu pc sinyali gibi algıladığından blu-ray player gibi cihaz bağlamaya göre farklı tepki verebiliyor. Onu kastetmiştim.

Neyse, Sony'ler "alan dışı" hatasını kabul ettiği çözünürlük değerleri haricinde bir sinyal yollandığında veriyor ama blu-rayin yolladığı sinyaller belllidir. 1080i/p veya 720p gibi. Bu durumda az ihtimal ama yine de blu-ray player'ın çıkış çöz.değerlerini değiştirerek denemeler yapmanı öneririm. Başka da aklıma bir şey gelmiyor.
  • Teşşekürler.Diğer tv ler formatları desteklediği için format değişimi denemedim.En iyisi Sony nin sinyal listesine bakıp uygun formatla tekrar denemek.Ama 1080p desteklemesi gerekiyor.1080-24p yapmadımda.nese ben bi deniyim.sonra sonuçlarız yazarım yine.Başka çözümler bulmaya çalışırız.Yardımlardan dolayı teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.