Son zamanlarda video ve resim işi fazlaca ilgimi çekmeye başladı. Kamera alma aşamasındayım ve bu konuda yardımınızı rica ediyorum.
SONY HDR-HC1E video kamera almayı düşünüyorum. Özelliklerini kısaca aşağıda verdim ve detaylı bilgi yine aşağıdaki link ten edinilebilir. Fiyatı oldukça yüksek olan bu kamera ile ilgili önerilerinizi almak istiyorum. ve kafamda cevabını merak ettiğim bazı sorular var: a) 10x optik zoom azmı?, b) bu kadar pahalı ve özellikli bir kamerada 5.1 ses kaydı olmaması garip değilmi?, c) Çekeceğim görüntüleri bilgisayarıma aktarmak ve dijital ortamda saklamak istiyorum bu kamera ile çok iyi sonuç alabilirmiyim?...
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
HDV Formatı HDV / DV kayıt geçişi 2,97 Megapiksel CMOS sensör Gelişmiş Görüntü İşlemcisi Birincil renk filtresi Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* 10x optik zoom 1440 x 1080 HDV video çözünürlüğü Dokunmatik panelli 2,7 inç Geniş Hibrit LCD Geniş Renkli Vizör Manuel zoom ve odaklama halkası Genişletilmiş odaklama / Peaking Zebra deseni / Histogram göstergesi Soft skin tone ve Cinema efekti Çekim geçişi İsteğe bağlı pil ile 5 saate kadar STAMINA i.LINK™ giriş / çıkış Video, S-video ve komponent çıkışı Etkin Arayüz Yuvası
kardeş biraz forumları okusan. merak ettiğin herşeyi bulacaksın.
Merhabalar, Arkadaşlar uyarınız için teşekkür ederim. Acemilik ettiğimi sonradan farkettim. Özür dilerim. Saygılar.
Merhabalar;
Sony HC1E yle ilgili bi sorum var... HC1E ile Hd formatında cektigim bir goruntuyu yine Hd formatına uygun bi programla mı montajlamam gerekir? Ve Hd destekli montaj programlarında kurguladıgım goruntuyu Hd olmayan bir kanaldan izleyebilmek için -misalen bir yarışmaya gondermem gerektiginde-bunun formatını kurguda degiştirebiliyor muyum?Degistirebiliyorsam eger, goruntu kalitesinde kayıp olur mu?
Yardımcı olabilirseniz,minnettar kalacagım..
Saygılar,esenlikler..
Montajlamak için HDV destekli bir programa ihtiyacınız var. Popüler tüm video editin programlarının yeni versiyonlarında HDV desteği mevcut. İster kurguda ister, kurgudan sonra formatını standard definition bir formata dönüştürmeniz gerekir, DVD formatı mesela. Nasıl DVD formatındaki bir videoyu, çözünürlüğünü düşürerek VCD formatına çevirdiğimizde görüntü kaybı oluyorsa, HD'den SD'ye dönüştürme sırasında da çözünürlük düştüğünden video detayında azalma, dolayısıyla kalite kaybı olacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: marron82
Merhabalar;
Sony HC1E yle ilgili bi sorum var... HC1E ile Hd formatında cektigim bir goruntuyu yine Hd formatına uygun bi programla mı montajlamam gerekir? Ve Hd destekli montaj programlarında kurguladıgım goruntuyu Hd olmayan bir kanaldan izleyebilmek için -misalen bir yarışmaya gondermem gerektiginde-bunun formatını kurguda degiştirebiliyor muyum?Degistirebiliyorsam eger, goruntu kalitesinde kayıp olur mu?
Yardımcı olabilirseniz,minnettar kalacagım..
Saygılar,esenlikler..
Sayın Dorax, cok tesekkur ederim cevabınız için..Ancak;
peki hic bu zahmete girmeyip normal standart formatta kayıt yaparsam daha mı iyi olacaktır goruntu acısından?Bir de ben bu kamerada SD çekim yaptıgımda, bu 3 CCDlik kameralara gore daha dusuk bi kalite mi sunacak bana??
HC1E gibi bir kamerayı SD çekim için kullanmak pek mantıklı değil. Siz yine de HD çekin, kasetleri daha sonrası için arşiv olarak kullanabilirsiniz. Zaten zahmete girmeyeceksiniz; bendeki HC3E'de HD çekim yapsanız bile, bilgisayara aktarırken isterseniz aynı görüntüyü SD modunda da aktarabiliyorsunuz. Kameranın menülerinden bunu seçebiliyorsunuz. Yalnız bu dediğim HC3E için geçerli. HC1E kullanmadğımı için bu özelliğin olup olmadığını bilmiyorum. Mutlaka vardır. HC1E sahibi bir arkadaş bunu doğrulayabilir. Yani çektiğiniz görüntüyü ister SD olarak aktarırsınız, isterseniz HD aktarıp, bilgisayarda SD'ye dönüştürebilirsiniz.
SD çekimlerin 3CCD'lik kameralardan kalite olarak farkına gelince; karşılaştırmadım Daha önce forumda bir arkadaş (sanırım @ahmetdemir arkadaşımızdı, emin değililim) daha kaliteli olduğunu söylemişti. Ama bir fikir yürütmek gerekirse, kameraların sensör boyutları ve kaliteleri göz önüne alındığında GS250'den ve GS300'den daha kaliteli, GS500 ve GS400 ile yaklaşık aynı olacağını düşünebiliriz. SD çekim değil de HD çekim yapıp, bilgisyarda SD'ye dönüştürürseniz (yani zahmete girerseniz ) hepsinden daha kaliteli olacağına inanıyorum. Daha önce de dediğim gibi birebir karşılaştırma imkanım olmadı. Zaten elde HD kamera olduktan sonra SD'ye dönüp bakmamak gerekir.
Eğer bütçe sorun değilse, ister HC1E, ister HC3E hangisini alırsanız alın, pişman olmayacaksınız. SD kameralar kısa bir süre sonra bugünün Hi8'i gibi olacaklar.
özelliklerinde yazan cmos sensör çok kötü değilmi? yani ccd lsa daha iyi olmazmıydı
Cmos sensör hakkında bilgiler,belliki dergilerdeki ukalaların senin beyninde kalan ön yargıları. Kelin merhemi olsa önce başına sürer.. Bu pc dergilerindeki yarım hoca dinden,yarım doktor candan eder.. misali dergi yazarlarıda sizi bizi hepimizi böyle şaşırtıyorlar.Çünkü adamların kendi bi mok bilmiyor.Kahrolasıca herifler milleti hepten zehirlediler.. Neymiş efendim ccd cmos sensörden çok daha iyi imiş.Çok daha kalteliymiş. Uyanın be artık biraz aklınızı başınıza alında düşünün. Sizin okuduğunuz Kur'anı Kerim mi?.. Değil. Şartlarda teknolojilerde herşeyde değişir.Cmos sensör o dergilerin dediği gibi kötü olsa bu kadar dslr makinalar ve video cihazları ne diye kullansın.Hepde pahalı modellerde nedende cmos kullanıyor. Demekki bu cmos o eski günlerin cmos sensörü değil.. Ukala yazarların dediği gibi ölmemiş çok yazık. Bugün cmos olur. Yarın ccd daha da gelişir. O alır.Teknoloji nasıl değişiyorsa,sizde beyninizi ona göre değiştirin.Hep aynı yerde takılı kalmayın.
quote:
Orjinalden alıntı: Dorax
HC1E gibi bir kamerayı SD çekim için kullanmak pek mantıklı değil. Siz yine de HD çekin, kasetleri daha sonrası için arşiv olarak kullanabilirsiniz. Zaten zahmete girmeyeceksiniz; bendeki HC3E'de HD çekim yapsanız bile, bilgisayara aktarırken isterseniz aynı görüntüyü SD modunda da aktarabiliyorsunuz. Kameranın menülerinden bunu seçebiliyorsunuz. Yalnız bu dediğim HC3E için geçerli. HC1E kullanmadğımı için bu özelliğin olup olmadığını bilmiyorum. Mutlaka vardır. HC1E sahibi bir arkadaş bunu doğrulayabilir. Yani çektiğiniz görüntüyü ister SD olarak aktarırsınız, isterseniz HD aktarıp, bilgisayarda SD'ye dönüştürebilirsiniz.
SD çekimlerin 3CCD'lik kameralardan kalite olarak farkına gelince; karşılaştırmadım Daha önce forumda bir arkadaş (sanırım @ahmetdemir arkadaşımızdı, emin değililim) daha kaliteli olduğunu söylemişti. Ama bir fikir yürütmek gerekirse, kameraların sensör boyutları ve kaliteleri göz önüne alındığında GS250'den ve GS300'den daha kaliteli, GS500 ve GS400 ile yaklaşık aynı olacağını düşünebiliriz. SD çekim değil de HD çekim yapıp, bilgisyarda SD'ye dönüştürürseniz (yani zahmete girerseniz ) hepsinden daha kaliteli olacağına inanıyorum. Daha önce de dediğim gibi birebir karşılaştırma imkanım olmadı. Zaten elde HD kamera olduktan sonra SD'ye dönüp bakmamak gerekir.
Eğer bütçe sorun değilse, ister HC1E, ister HC3E hangisini alırsanız alın, pişman olmayacaksınız. SD kameralar kısa bir süre sonra bugünün Hi8'i gibi olacaklar.
HC1E kullanıyorum.HC1E'de de bilgisayara aktarırken HDV ya da DV türünü ayarlayarak aktarabiliyorsunuz.Bu şekilde aktarınca aktarım biraz zaman alıyor ama bilgisayarda HDV'yi SD'ye dönüştürme zahmeti kalmıyor.Yine de en güzeli HDV çekim yapıp yine bilgisayara HDV aktarmak ve bilgisayarda ondan sonra işleme programları ile DV'ye dönüştürmektir.ASıl çekim olan HDV çekim saklanırsa ilerleyen zamanlarda işe yarayacaktır.
Hocam sakin olun, tamam dediklerinizin hepsi doğru. CMOS sensörler, üretim maliyetlerinin düşüklüğü gibi nedenlerle önceleri webcam vs. gibi düşük kaliteli video çıktısı veren cihazlarda kullanıldı. Ama bu kameralarda kullanılan CMOS sensörler, aynı boyutta CCD sensörlere göre özellikle düşük ışık performansı olarak daha iyiler. Tabi yine dediğiniz gibi yarın daha kaliteli CCD sensörler de üretilebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: nodar
Cmos sensör hakkında bilgiler,belliki dergilerdeki ukalaların senin beyninde kalan ön yargıları. Kelin merhemi olsa önce başına sürer.. Bu pc dergilerindeki yarım hoca dinden,yarım doktor candan eder.. misali dergi yazarlarıda sizi bizi hepimizi böyle şaşırtıyorlar.Çünkü adamların kendi bi mok bilmiyor.Kahrolasıca herifler milleti hepten zehirlediler.. Neymiş efendim ccd cmos sensörden çok daha iyi imiş.Çok daha kalteliymiş. Uyanın be artık biraz aklınızı başınıza alında düşünün. Sizin okuduğunuz Kur'anı Kerim mi?.. Değil. Şartlarda teknolojilerde herşeyde değişir.Cmos sensör o dergilerin dediği gibi kötü olsa bu kadar dslr makinalar ve video cihazları ne diye kullansın.Hepde pahalı modellerde nedende cmos kullanıyor. Demekki bu cmos o eski günlerin cmos sensörü değil.. Ukala yazarların dediği gibi ölmemiş çok yazık. Bugün cmos olur. Yarın ccd daha da gelişir. O alır.Teknoloji nasıl değişiyorsa,sizde beyninizi ona göre değiştirin.Hep aynı yerde takılı kalmayın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme