Şimdi Ara

Sony-Hp Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony yada Hp dizüstü bilgisayar modellerinden birini almaya karar verdim, bu iki model arasında çok tedirgin kaldım..Hangisini almalıyım diye düşünüyorum.. Ancak almadan önce sizlerin önerilerinize kulak vermeden almak gibi bir niyetim yok. Bu yüzden sizlerden benim için hayırlı olacak bir pc yi hem özellik olarak hemde kalite bakımından ısınma ve sesli çalısma bakımlarındanda degerlendırırsenız cok sevırım... Zira bu benım ılk dızustu bılgısayarım olacak.

Yorum yapan ve emegı gecen arkadaslara sımdıden cok cok tesekkur ederım.

HP Pavilion DV6-2175ET WA047EA Pavilion HP LAPTOP
    Sony Vaio VPC-EB VPCEB1S1E/BJ SONY VAIO LAPTOP

Sony-Hp Hangisi ?

Sony-Hp Hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkaninan -- 11 Temmuz 2010; 23:42:33 >

• Sony' nin bu modelini bulabildinizmi. Artık gelmiyor diye biliyorum stokta yoksa tabiki. EB2S1E geldi oda i3 olarak.
  • İmzamdakine göz atın..
    Eski DV6'lardan almak çok mantıklı olmaz.. yeni DV6'lar hem özellik bakımından üstün hemde ısınma gibi bir sorunları yok..
  • ikisi arasnda bir tercih yapacaksanız tabiki tartışmasız sony derim ben... hem ekran kartı ile hemde kalitesi ile açık ara önde sony..

belki kafanızı karıştıracağım ama asus un n61ja modelinede bakmanızı tavsiye ederim. sony ile kıyaslanabilecek tek ürün diye düşünüyorum. diğer yandan hp bu ikisinin yanına bile yaklaşamaz ;)
    asus u beğenmez iseniz direk gidip sony yi alın derim.

iyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

İmzamdakine göz atın..
    Eski DV6'lardan almak çok mantıklı olmaz.. yeni DV6'lar hem özellik bakımından üstün hemde ısınma gibi bir sorunları yok..

eskileri çok bilmiyorum ama yeniler çok iyi performans gösteriyor
  • sonynin ekran kartı daha iyi.
    + kullanılan parça olarak da sony öneririm.
  • Ekran kartı ve kalitesiyle Sony
  • acer i3 - 5650 - 3gb ddr3 1250
    80gb intel x25-m SSD 470
    +
    ---------
    1720tl

üstteki kombinasyonla kullanacağınız bir sistemin performansı ne i7 ile ölçülür ne 8gb ram ile ne de başka göz boyayıcı faktör ile.

performans istiyorum diyorsan SSD şart. Kaldıki acer'ı dayıma aldık bütün gün kullanıyorum . çokta şık ve sessiz

başlıkta sony mi hp mi denmiş ama benimki sadece alternatif. ve gerçekten araştırman gerekir SSD'leri. imzamı takip edebilirsin.

Aynı donanımlara sahip ürünler dolu piyasada. Marka farkı ile 400 500TL fazla ödeyebiliyor kullanıcılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 17 Temmuz 2010; 11:53:36 >
  • @Vapor.Experience

Bimeks o aceri 1120TL den satmıştı. Stoğu bitirdi. Şimdi 5470 ekran kartlı modeli daha pahalı fiyata getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 17 Temmuz 2010; 12:49:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

@Vapor.Experience

Bimeks o aceri 1120TL den satmıştı. Stoğu bitirdi. Şimdi 5470 ekran kartlı modeli daha pahalı fiyata getirdi

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/109404/acer-5740g-i3-330m-lx-pmb01-002-.aspx

hala mevcut. Fiyatı 1248TL

Laptop almak isteyen herkesin SSD'yi mutlaka araştırmasını öneriyorum. Masaüstü pc toplamak gibi değil çünkü laptop seçimi. Çok çeşitli markalar var ve donanımsal özellikler dışında bir çok etken fiyatı etkiliyor. Markası olsun, teknik servisi olsun, 3d ekran, parmak izi okuyucu, bluray oynatıcı vs..

Bunlardan ihtiyacınız dışındakileri eleyip minimum fiyata optimum performans seçeneğini seçin. Bütçeniz için ayırdığınız miktardan kalanı ile de mutlaka bi SSD temin edin. Performans farkını o zaman çok çok daha iyi anlarsınız.

Aynı özelliklere sahip ACER ile TOSHIBA arasında performans farkı olmaz. Çünkü ekran kartı belli işlemci belli.

Ama 1248TL'lik Acer'a SSD taktığınızda alacağınız performansı 6500TL'lik SONY'DE bile bulamazsınız. Bunu herkes anlasa , dilden düşmezdi SSD'ler. Malesef son kullanıcının bakış açısı böyle değil.

Kırmızı fosforlu ışığı olan yada kapağında 1TL boyutunda ışıklı logo olan ürünler her zaman cazip geliyo

• http://www.hepsisony.com/?urun-detay_2319_Sony_VPC-EB2S1E_BQ___Sony_Vaio_Canta___Mouse_Hediyeli__.html

E serisini artık yeni modelleri geliyor.Eski modeller artık gelmiyor.
  • Kesinlikle sony hp ye bulasma sonra servislerde gecer ömrün...
  • yuh diyorum o kadarda değil yani. Bu asus kullananları 1 sene sonra görecem ben
    quote:

Orijinalden alıntı: inferno_tr

ikisi arasnda bir tercih yapacaksanız tabiki tartışmasız sony derim ben... hem ekran kartı ile hemde kalitesi ile açık ara önde sony..

belki kafanızı karıştıracağım ama asus un n61ja modelinede bakmanızı tavsiye ederim. sony ile kıyaslanabilecek tek ürün diye düşünüyorum. diğer yandan hp bu ikisinin yanına bile yaklaşamaz ;)
    asus u beğenmez iseniz direk gidip sony yi alın derim.

iyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

@Vapor.Experience

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/109404/acer-5740g-i3-330m-lx-pmb01-002-.aspx

hala mevcut. Fiyatı 1248TL

Laptop almak isteyen herkesin SSD'yi mutlaka araştırmasını öneriyorum. Masaüstü pc toplamak gibi değil çünkü laptop seçimi. Çok çeşitli markalar var ve donanımsal özellikler dışında bir çok etken fiyatı etkiliyor. Markası olsun, teknik servisi olsun, 3d ekran, parmak izi okuyucu, bluray oynatıcı vs..

Bunlardan ihtiyacınız dışındakileri eleyip minimum fiyata optimum performans seçeneğini seçin. Bütçeniz için ayırdığınız miktardan kalanı ile de mutlaka bi SSD temin edin. Performans farkını o zaman çok çok daha iyi anlarsınız.

Aynı özelliklere sahip ACER ile TOSHIBA arasında performans farkı olmaz. Çünkü ekran kartı belli işlemci belli.

Ama 1248TL'lik Acer'a SSD taktığınızda alacağınız performansı 6500TL'lik SONY'DE bile bulamazsınız. Bunu herkes anlasa , dilden düşmezdi SSD'ler. Malesef son kullanıcının bakış açısı böyle değil.

Kırmızı fosforlu ışığı olan yada kapağında 1TL boyutunda ışıklı logo olan ürünler her zaman cazip geliyo

bende 3820t den bahsettiniz sandım 13.3", 1.8kg olan. 1120tl ye bitti eridi gitti

hocam bu intel ssd lerin yeni serisi çıkması beklenmelimi sizce. almışken 1 kere almış olcaz nasılsa. 500tl az bir rakam değil.

• 2011 yılı ilk çeyreğinde 25nm'lik ssd'lerin hazır olacağı yazılıp çiziliyor yabancı forumlarda. performans artışı ne derece olur hiç bir bilgi yok. şuanda intel'lerin büyük boyutlu dosya yazmalarda biraz problemi var. yani 70mb/s normal bir hdd ile aynı. fakat küçük dosyaların hem okunması hem yazılması (; -ki günlük kullanımda asıl faktör budur) gayet tatmin edici. her zaman söylerim büyük dosya transferine ne kadar vakit ayırıyoruz. günde kaç saat 50GB lık dosyamızı bi oraya bi buraya taşıyoruz ki. ARŞİV sabit değilmidir?

Dediğim gibi 25nm'nin ne gibi avantajları olucak hiç sızan bilgi yok. Küçük dosya yazmalarda sorunu çözerlerse kusursuz olur. Beklemek için bence çok büyük sebeb yok. Yani şu dönemde SSD'ler zaten zirve noktasında. Sandforce kontrolcülü modeller 300mb sınırına dayanmış durumda hem yazmada hem okumada. Almayı düşünüyosanız Sandforce kontrolcülü model seçin mutlaka. Tabi yurtdışı getirme imkanınız var ise daha ucuza gelicektir. Tr şartlarında intel alınabilir.

• Donanımsal olarka tabiki sony
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.