Şimdi Ara

SONY - KDF-E50A11E 3LCD TV sahipleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
386
Cevap
1
Favori
45.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selam Gezginler,

O hoparlörler Magnat Değil Magnepan MG20 subwoofer da Velodyne DD18.

Arkadaşlar. epey bir kullandıktan sonra şimdi 3lcd modeli ile karşılaştırmasının ikinci bölümünü yazmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

SD uydu yayını
    Bu uydu alıcı (topfield 5000 pvr) RGB skart ile bağlı her nekadar denediğm pek çok uydu alıcısından daha net olmasına rağmen nihayetinde HDMI çıkışı olmayan bir model. Görüntü kalitesi 3lcd'den etkili bir şekilde daha detaylı çok daha yğksek kontranstlı. Hele hele bir film modu özelliği var ki Auto1 modunda iken arada sırada takılmalar yapsa bile sanki Philips DNM (Digital Natural Motion) özelliği varmış gibi bir etki yaratıyor. sırf bu özellik bile bu televizyonu almanızı düşündürebilir.

HDMI DVD
    Philips 5960 kullanıyorum atla deve bir model değil ama yine fiyatının çok çok üzerinde bir kalite veriyor. Açıkcası TV yayınından çok daha başarılı bir görüntü verdi bu kulvarda 3lcd ile arasında kalite farkı çok etkili arttı. Açık ara üstün.

Unutmayın gerçekten çok uğraşmanız gerekiyor. en iyi sonucu alabilmek için ama buradaki bütün arkadaşlar da bunu yapacak arkadaşlar diye umuyorum.

3LCD'de iyi bir televizyon ama SXRD ayrı bir dünya darısı sırada bekleyenlere inşallah.

gezgin 16,
    Yukarıdaki açıklamaya göre aradaki fark büyük deniyor

• teşekkürler begonvill
  • kimse yokmuuu
  • Anlaşılan burası öldü, SXRD`ye devam
  • kimse yazmamıs.yada ben göremedim.lamba ömrü ne kadar?lamba fiyatı nekadar?
  • lamba ile ilgili farklı bilgiler veriliyor benim sorduğum servis 240 € bayii 180€ başka bir bayi 200$ gibi rakamlar verdi. lambanın 8000 saat sonra performansı düşmeye başlıyor sonrası size kalmış
  • Arkadaşlar bu TV nin PİP özelliği nedir?PİP fonksiyonuna giriyorum bir küçük pencere açılıyor ekranda mevcut görüntü donuyor.Normalde ekrandaki görüntü ile açılan küçük penceredeki gçrüntünün farklı olması lazım.PİP in amacı bu değil mi zaten?
  • mrb;

Arkadaşlar 2 saatlik uğraş sonucunda foruma yazmayı becerebiliyorum en sonunda yeni üye oldum
    Öncelikle SONY 3LCD 50A11E sahibi oldum 2 gün önce bu yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var..

1-renk ayarlarında İRİS özelliğini kapadıgım halde ekranda bazen 2-3 saniyelik kararmalar oluyor.
    2-tv'de sürekli bir vınlama sesi var sanırım osilasyon deniliyo özellikle alt yazı geçerken yada uydunun menülerine girerken çok rahatsız edici
    bir ses çıkartıyo

Bunun dışında çok güzel bi alet zaten uzun süredir takip ediyodum almak yeni nasip oldu
    Bu arada yanlış yerede yazıyor olabilirim siteyi kullanmak çok zor çözemedim henüz
    yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim..

• arkadaşlar ağustosta evleneceğim ciddi ciddi kdf 50E2010 almaya düşünüyorum yalnız beni düşündüren bir kaç soru var:
    1.alışveriş merkezlerinde gördüğüm kdf 50E2010 larda pikseller belirgin görüntü keskin değildi ve görüntü soluk gibiydi ev performansı nasıl?
    2.kullanan bazı arkadaşlar fan sesinden şikayet etmiş bazılarıysa etmemiş şikayet edenlerin tv lerinde yapım hatasımı var varsa bu problemi çözdürebildiler mi?
    3.dijitürk ve uydu yayınlarında görüntü kalitesi nasıl ve tv ye bu cihazları nasıl bağladınız,en yüksek verimi nasıl alırım?
    4.gözün kapalı al pişman olmazsın diyebilir misiniz
  • Ben de bu tv'yi ciddi ciddi düşünmüşrtüm ama unutma bu projeksiyon tv'den keskin ve canlı görüntü alamazsın.Sinemadaki gibi yumuşak ve hafif soluk bir görüntye razı olmalısın.Ancak fiyatına göre gene de düşünülebilir bir tv.
  • Merhaba öncelikle bu iş biraz arz/talep meselesi kişiden kişiye de değişir ben çok memnunum
    mesela salonunuzda 3 mt uzaktan izliyebiliyosanız
    eğer sizde benim gibi 24 saat futbol izleyen biriyseniz
    showroom'larda görüntü hoşunuza gitmeyebilir çünkü yakından baktığınız için ama evde çok tatmin edici
    ve fan sesini bende çok dert etmiştim alırken ama gece sesini tam kıstığınızda duyabilirsiniz bilgisayar fanı gibi düşünün
    zaten sesi tam kıstığınızda tv'yi duyamassınız oyüzden hiç problem değil anlaşılmıyo bile..
    **106 ekranlar 72 ekran gibi 72 ekranlar cep televizyonu gibi geliyo bu televizyona alıştıktan sonra insan başka televizyonda izlemek istemiyo mesela
    oyüzden misafiriniz çok olur benden söylemesi :=))
    bende alırken mağazalarda hep yanında lcd/plazmalar vardı renk açısından onlar çok canlıydı ama inanın evde o fark ortadan kalkıyo çünkü yanında başka tv olmadığı için kıyaslama yapılamıyor..zaten evinde 2 televizyonu yanyana izleyen biri varmıdır bilmiyorum artık??
    Görüntü plazma/lcd'lerdeki gibi yapmacık değil doğal ve akıcı mesela maç yayınında topun izi ekranda çıkmıyor..

Dezavantajlarına gelince ??

Çok yakından izleyemessiniz 1 mt gibi mesela,
    Forumdan takip ettiğim kadarıyla hassasmış cihaz çalışırken hareket ettirmemek gerekiyomuş
    duvara asamassınız ama inanın şık bir siyah cam sehpada çok daha gösterişli duruyo
    lamba ömrü var ama kimse daha net bir saat ömrü veremiyor ama kolay kolayda biteceğini sanmıyorum sony nede olsa**
    tv'nin açılması 30-40 saniye sürüyor

uydu'dan izliyorum scart girişyle ama yakında compoment bağlantı yapıcam en az%25 görüntü daha iyi oluyormuş
    yada çok param olursa HD uydu alıp hdmı'dan bağlantı yapıp keyfime bakıcam

şimdilik aklıma gelenler bukadar işyerindeyim fazla vaktim yok görüşmek üzere..tüm foruma selamlar..

• Önce şunu söyleyeyim arkadaşlar ben ordu'dan yazıyorum şu anda burada tüm beko bayilerinin vitrinlerinde ve sony bayiinde bu alet var, öyle düşünüyorum ki diğer küçük illerde de aynı durum söz konusudur o yüzden ilgi ve merak artacak sanırsam. bende şunu merak ediyorum kdf e50a11e'yi PS3'DE deneyen var mı nasıl olur acaba PS3 almaya değer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurlion -- 4 Mayıs 2007; 10:52:10 >
  • dejavu79 kardeş yorumların için teşekkür ederim fiyat-performans bakımından bu tv yi alacağım
  • Arkadaşlar; KDF-E50A11E'yi yaklaşık 13 aydır kullanıyorum;

Öncelikle merakla beklenen bir konu olduğu için hem PS3 ile ilgili izlenimlerimi aktarayım;

PS3'e HDMI kablo ile bağladım. Görüntü çözünürlüğü doğal olarak televizyonun desteklediği en yüksek format olan 1080i'de. Ancak PS3'ün henüz yeni çıkan oyunlarının bazıları maksimum 1080i çöüzürlükte oyunlar Ride Ricer7 gibi mesela. Bu oyunda görüntü kalitesi gerçekten mükemmel daha önce hiç yarış yapmamışsınız hissi veriyor mekanlar son derece keskin ve gerçekçi bu da demek oluyor ki televizyon lamba ömründen hala hiçbir şey kaybetmemiş durumda. FPS oyunları da maksimum 720p çözünürlükte henüz ancak onlar da görüntü kalitesinde sony işin hakkını veriyor.

HDMI dvd player olarak ise samsung'un ev sinema sistemini kullanıyorum doğal olarak maksimum 1080i'de görüntü alıyorum ancak görüntü kalitesi dvd'de de kendini bayaa hissettiriyor.

Herşeyden önce uzun süredir bu televizyonu kullanan biri olarak nacizane bazı tavsiyelerim olacak forumdaki arkadaşlara;

1-Kesinlikle digitürk ve diğer uydu alıcılarda altın uçlu scart ve hdmi kablolar kullanın farkı farkediyorsunuz yani asgari 3.000 YTL harcamışsanız bu televizyonu almak için 150-200 YTL toplamda yatırım yapmaya değer.

2-Aynı televizyonu kullanan iki komşuma da bu televizyonları ben aldırdım ancak onlar da digitürk kalitesi düşük sebebi; çanak ile uydu receiver arasındaki kablonun kalitesinden kaynaklanıyor bu da nacizane bir fikir olarak aklınızda bulunsun

3-Sıkıntılı tarafı tek hdmi girişinin olması(benim gibi parasını çarçur etmeye meraklı birden fazla hdmi çıkışlı cihazları olanlar için) PS3'ü ve DVD'yi çıkartıp takmaktan sürekli anam ağladı. Ancak bunda da ya fedakarlık yapıp cihazınızın birini component bağlayacaksınız yada iyi bir avr alarak hdmi girişini çoğaltacaksınız ki bu da keseye bayağı bir maliyet sağlıyor.

Bütün bunların dışında belki size bu sorum garip gelecek ama televizyonun yanında bulunan PC girişi aynı zamanda dvi girişi mi? yani örneğin HDMI yükselticili DVD'mi HDMI-DVI girişinden televizyona bağlayabilir miyim tek yapmadığım bu kalmıştı çünkü saygı ve sevgilerimle.

• ya bi arkadasım keni yeni full hd aldıgından bana eski sony 3lcd 1280*768 modeli(tek hdmi çıkışı olan) 1000 euro ya vermek istiyo nasıl alıyımmı?bence yeni modellere göre bu bitmiş bir model ben 1000 dolar veriyim diyom..fiyat nedir?
  • KDF E50A11E bu tv yi kullanıyorum arkadaşım . hemen al derim gerek pc pyun performansı gerekte p3 performansı çok iyi. Ama şu var izleme açısnın 3 mt olması gerek ve ekrana direk olarak orta seviyeden baklamlısın yukarıdan bakıldığında görüntü kaybı oluyor.ama bunlar benim için dezavantaj olmadı.Kesinlikle tavsiye ederim.
  • ben pc mi tv ye bağladım.herşey tamam ama bir tek sorun var.videoları izleyemiyorum.normal monitöre bağlayınca açılan videolar tv'de açılmıyor.yalnızca ses geliyor görüntü yok.acaba bunun sebebi ne olabilir?bilen biri yardımcı olursa sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibohas -- 24 Mayıs 2007; 12:31:48 >
  • 6600 telefonla çekilmiş kdf 50E2000 resimleri..

SONY - KDF-E50A11E   3LCD TV sahipleri

• dostum aynı sorunu bende yaşadım ekran kartında dvi çıkış varsa dvi-hdmi kablo, hdmi çıkış varsa hdmi-hdmi alıp bağlarsan sorunun çözülecektir saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itec -- 30 Mayıs 2007; 23:13:04 >
  • arkadaslar evime bu televizyonu aldim geceleyin dvd film izlemesi cok zevkli ancak gun icinde tv izlerken bir cok kez renk ayari ile ugrasmam gerekiyor bir turlu tutturamiyorum . Ayrica bir cok ozellik var hepsini anlamak ve uygulamak cok zor keske kisisel bir kac daha renk ayarina izin verselerdi.
    Neysem bu tvde digital receiver diye bi kavram var bunu anlayamadim ne ise yariyor icinde digital uydu alicisi mi var? analog digital gecisi yapinca digitalde bir menu cikiyor sanki icinde uydu alicisi varmis gibi eger varsa nasil baglaniyor canaktan gelen kablo eger yoksa o digital menu ne ise yariyor bir bilen varsa aciklasin cok sevinirim isteyen olursa resim yollarim iyi gunler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.