Şimdi Ara

SONY - KDF-E50A11E 3LCD TV sahipleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
1
Favori
45.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşım renkleri tutturmak gerçekten zor hele ilk başlarda bende her dakika renklerle uğraşıyodum ama sonra artık gözümmü alıştı yoksa daral mı geldi artık bilmiyorum ama artık bi şikayetim yok..menülerde aslında çok karışık değil 1 hafta sonra çok basit ve sade gelicektir..
    ayrıca o dijital uydu alıcısı değil dijital karasal tuner var içinde bulundugun bölgede karasal yayın yapılıyosa yayın alabiliyosun ama şuan bildiğim kadarıyla sadece trt test yayını yapıyormuş ben istanbulda olmama rağmen halen bi görüntü almış değilim bende merak ediyorum aslında nasıl bişey..
  • Ben Sony KDF-50E2010 TV'yi 2 hafta once aldim. Bayagi is cikardi basimiza. Once ekranda 4 pikseli kapsayan bir siyah leke cikti. Servisi aradik garanti disi, bayiye soyleyin degistirsin dediler. Biz de soyledik makineyi hemen alip yenisini getirdiler. Ama model 50E2000 olarak geldi. Aralarinda sadece renk farki varmis arastirdim. ona da tamam dedik. Tv'yi o kadar sevdim ki hicbir sey sogutamiyor. Artik baska televizyon izleyemiyorum minyatur gibi geliyorlar.

Ortasinda yukariya yakin kocaman sari bir isik izi var. Icinde ayna var o yapiyor diye okudum forumlardan ama sizin bilginiz varsa detaylandirirsaniz sevinirim.

Simdiden tesekkurler.
  • Oncelikle yeni tv'niz hayırlı olsun güle güle kullanın E502000 ile E50210 arasında hiçbir fark yok aynısı sadece kasa rengi farklı biri mavi diğeri füme TV kapalı iken tam ortada yumruk büyüklügünde sizinde dediğiniz gibi bir beyazlık var bu herhangi bi sorun değil tv'nin içinde projeksiyondan gelen görüntüyü akrana yansıtan bir AYNA mevcut o iz onun yansıması zaten tv'yi açtıgınızda kaybolur göremessiniz..
    Şu konuda çok haklısınız bu televizyona alıştıktan sonra hiçbir tv size zevk vermez 84 ekran tv bile 37 ekran gibi gelir gözünüze .. şöyle söyleyim bende ilk başlarda 1-2 ay kadar tv gözüme çok büyük geliyordu ama okadar alıştımki şimdi acaba daha büyük bir tv alsammı diye düşünüyorum srx 50" olanını Büyük ekranda tv izlemek maç seyretmek çok güzel bir duygu.Şimdiye kadar boşuna tv izlediğimizi yeni anladım

• Cok tesekkur ederim Dejavu. Kolay degil evimize alinan en pahali sey. Takdir edersiniz ki cok titizleniyoruz uzerine. Cok dusundum ama kotu bir karar vermedim insallah. Soylediginiz gibi insanoglu doyumsuz nereden nereye. Simdi eski 72 ekrana guluyorum.
  • Birsey danisacagim size. Bilgisayar baglantisini tam ekran gormek icin cozunurlugu kaca ayarlamak gerekiyor. Kurmaya gelenler Sony yetkili servisi degildi o yuzden pek aciklayici bilgi veremediler.
  • Çok üzgünüm ama bilgisayarı tv'ye bağlamak hiç ilgi alanıma girmediğinden bu sorunuza cevap veremicem benim tek ilgi alanım dev ekranda tv izlemek ve HD uydu alıcısı ve hdmı görüntü..Bu soruyla ilgili bu forumda bilgiler olacaktı belki aşağıdaki linkler işinize yarayabilir.. bu linklerin içinde olacak ama hangi sayfada bilmiyorum artık vaktiniz varsa okuyup bulabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_9332578/mpage_3/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_5032978/mpage_21/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_10066498/mpage_2/key_/tm.htm

• Ilginiz icin cok tesekkurler. HD uydu alicisi dediginiz nedir? Kablolu yayin izliyorduk. Bu TV baska turlu izlenmez diye dsmart aldik. Aslinda kablo performansi bile super. Ama ben de ilk isi HDMI baglantidan DVD izlemek istiyorum. Kablom yok almam lazim, altin uclu falan diyorlar. Tavsiyeniz var mi?

Bir de cok tecrubesiz bir forum kullanicisiyim resim nasil ekleniyor? :(
  • hd uydu alıcıları hd yayın yapan (yuksek çözünürlüklü yayın) kanalları izliyebilmeye yarar mesela dıgıturk istanbuldaki 3 büyüklerin maçlarını artık hd kalitesinde yayınlıyor fakat bunu gormek için uydu alıcının (sizdeki d-smart hd değil) hd özelliği olması gerekir ve çanak antenin turksat değilde eurotelsata donuk olması lazım çünkü digitürk yayınlarını bu uydu üzerinden yapıyor Kablo konusuna gelince scart bağlantıda altın uçlu kablo olayı dogru ama HDMI kabloda kalitesi hiç onemli değil sonuçta sayısal sinyal gonderdiği için kaliteli kablolara yuksek para vermeye gerek yok en ucuz buldugunu al eğer ki d-smartınızda component bağlantı varsa ordanda tv ye bağlantı yapabilirsiniz YANİ RGB BAĞLANTI red-green-blue yeşil-kırmızı mavi olan buda hd ye yakın goruntu verir hemen hemen aşağıdaki linklerde açıklayıcı bilgiler var incelemeni oneririm bende heniz hd uydu ve hdmı kablo almadım araştırmadayım ama kısa zamanda kararımı vericem gelişmeleri takip ediyorum ozellikle digitürkün BİREYSEL Kullanıcılar için açıklamasını bekliyorum hd yayın ile ilgili çünkü şuan sadece kurumsal musterilere hizmet veriyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_13840333/mpage_1/key_//tm.htm#13840333

http://forum.donanimhaber.com/m_11845143/mpage_1/key_//tm.htm#11845143

• Sony KDF-50E2000 tv'mden cok memnunum. Ben simdi HDMI cikisli bir DVD player almak istiyorum. Hnagi modeli onerirsiniz? Forumda bazi arkadaslar scartdan ya da HDMI giristen baglantinin goruntuleri pek farketmedi demis. TV ile ilgili birsey mi acaba?
  • Arkadaslar birsey farkettim fiyat arastirmasi yaparken. LCD TV'lerde ozellikle de full hd olanlarda turkiyedeki fiyatlar ile amerika ve avrupa fiyatlari arasinda asiri farklar var. Ama Sony KDF 50E2000 icin cok buyuk bir fark goremedim.Yani aslinda sadece bu model degil genel olarak 3lcd ve projeksiyonlarda asiri fark yok. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
  • arkadaşlar uzun zaman öne almış olduğum SONY - KDF-E50A11E televizyonumu kullanmaya başladım genel olarak performansından memnunum fakat bazen görüntülerde titreme falan olduğunda oluyor sanırım ekran kararma yapıyor bunun çözümünü bir türlü bulamadım acaba yardımcı olabilecek bir arkaaşım varmı bana ? şimdiden teşekkür ederim.
  • selamlar,

torhan , öncelikle ayarlardan iris i "kapalı" da dene ,
    kararmayı yapan odur büyük ihtimalle.

av girişler arasında geçiş yaptığımda (özellikle pc için
    hdmi2 ye geçtiğimde) alt kenarda titreme yapıyor , tekrar
    tv-pc arasında kumandadan av seçimi yaptığımda düzeliyor.

2 kere pc görüntüsünü full eflatunumsu yapmıştı , tv yi düğmesinden
    kapayıp açınca düzeldi. karşılaşacak olanlar paniklemesin diye yazdım.

soaringeagle , ben sony nin hdmi çıkışlı dvd sini kullanıyorum
    (SONY DVP-NS76H) çok memnunum.
    ilgili yorumlarımı burada diğer cevaplarım içinde okuyabilirsin.
    bilgisayar çözünürlüğü ile ilgilide tecrübelerimi yazmıştım.
  • torhan arkadaşım siyaha arkadaşın da dediği gibi bu titremeler veya ekran kararmaları iris açıkken yapabilir birde farklı scartta deniyebilrisin genelde rgb sinyali gonderen scartta böyle problemler olabiliyor ve rgb sinyalide genelde 1.scarrta olur av1 yazan yani..Aynı sorun bendede vardı beyaz sahnelerde goruntu gidiyordu av2 den bağladım sorun çözüldü..
  • siyaha, cok tesekkur ederim. vakit azligindan uzun uzun okuyamamistim, bir de forumlardan pek anlamam kayboldum icinde. 2-3 gundur zaman ayirabildim bayagi ve okudum yazdiklarini da. Ben de Sony istiyorum zaten, ilk firsatta Vatan'a bir ugrarim. Teknosa'da teshir urunu olarak satiyorlar 150 ytl ama bilmiyorum ya icime sinmedi. Cok kurcalaniyor teshir urunleri bir de her tarafi cizik icinde.

Bir tek kurt kaldi icimde benim TV'm 2010 du ve siyah leke yuzunden degistirildi yeni model 2000 sanki 2010'un fani daha az ses yapiyordu. Beni hic rahatsiz etmemisti.
  • Arkadaşlar selamlar..

Bende kdf50 kullanıcılarındanım ve çok memnunum.Bir tek sorun dışında..
    Uydu alıcım tv ye YUV dan bağlı.(next2000 super) Yayın tam ekran beyaz olduğunda görüntü gidiyor ( ekran tamamen kararıyor) görüntü renklenincce kendiliğinden geliyor. Mesela discovery kanalının dünya logolu ekranı çıkınca ( hertarafı beyaz ortada mavi bir dünya ) bu söylediğim oluyor.

Gelgelelim ; Ne PC bağlantısında ne dvd (HDMI) bağlantısında bu sorun asla olmuyor.

Uydu alıcımın YUV çıkışında problem olabileceğini düşünüp..Uyduyu YUV dan projeksiyona bağladım , aynı hatayı 1 defada olsa alamadım.

E uyduda sağlam sanırım..
    He buarada Tv nin yuv girişinde proplem olduğunu düşünerek , DVD mi yuvdan tv ye bağladım , yine sorun yok.

Yapmadığım kontrast ve aydınlık ayarı veya herhangi ek bir özelliği değiştirme kalmadı..

Mecburen tv mi composite den seyrediyorum ki (yuvdan sonra iğreç geliyor :() .

Bu konu hakkında bilgisi olan veya yazdıklarımdan bir şey çıkartan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

SAYGILAR

• Cehaletimi bagislayin YUV cikisi nedir? Bende boyle bir sorun olmadi ama genelde IRIS'i kapatmalarini oneriyorlar, nacizane ben de size onereyim bari.
  • kompanent baglantı bıcımı olarak geciyor. rgb de bır kompanentıdır. bileşenler anlamındadır. ancak yuv baglantı biçimi rgb ye gore daha ıyı sonuc verıyor. kontrast ve renkler ıyılesiyor. cok onemlı ayrıntı bu baglantı ıcın kaynak (receiver) cihazın yuv cıkısı olması ve televizyonunda da yuv gırısı olmasıdır. belli bir seviyenin uzerindeki televizyonlarda var. genelde rca baglantı olarak bulunuyor.

SAYGILAR
  • ali_free2 arkadaşım yuv bağlantıda çözüm tam olarak nedir bilmiyorum ama senin probleminin aynısını bende yaşadım ama ben scarttan bağlanıyodum özellikle beyaz sahneler aydınlık sahneler çıktıgında ekran kararıyor 2-3 saniye sanki tv açılıp kapanırmış gibi oluyodu fakat scartın yerini değiştirince hiç problem yaşamadım (fakat receiver ın arkasındaki mi? tv'nin arkasındaki yerimi değiştirdim hangisi oldugunu hatırlamıyorum) ve tv sesi çok açıkken uydudan da ses kısıkken yada menülere girdiğimde olan vınlamalar kayboldu bu arada bende <Next 2000 cı plus> kullanıyorum bilgin olsun..
  • Açıklama için sağol..

Scartın yerini değiştirince geçti demişsin..Hmmm. Uydunun arkasında başka scart out olmadığına göre (vcr hariç) tv nin arkasından değiştirişsin anlaşılan..

Benim kafama takılan..TV nin yuv girişini diğer cihazlarla kullanırken sorun yaşamamam..

Uydunun Scarttından (rgb) den bağlandığımda da sorun yok..( kalite kaybından başka) YUV kablomda çok kalite...
    Şaştım.

Birşeyleri atlıyor olmalıyım..

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_free2 -- 30 Eylül 2007; 11:28:57 >
  • şuan evde olmadıgım için bakamıyorum ama hatırlar gibiyim uydu cihazının arkasındaki 2 tane scart girişi var tv yazan ve vcr yazan olması lazım çok ilginçtir ama sanırım vcr'den scartı taktıgımda sorun çözüldü denemeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.