Şimdi Ara

Sony KDL 32V4000 aldım pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turhank -- 11 Kasım 2008; 8:56:52 >

• Bir yerlerde yanlış olduğu muhakkak. Bir sürü alan oldu. Memnun değilim diyen pek hatırlamıyorum. Ben 52" ini kullanıyorum 3m.den çok iyi bir görüntü var SD yayınlarda ki v4000 topiğinde pek çok fotoğrafını eklemiştim.

"Gölge verirsen...6m.uzaktan ancak izleyebiliyorsun" demişsin. Burayı da anlamadım.

Neyse tabi senin yapabileceklerin sınırlı. Ama servisin dediği gibi iyi bir scart kablo almaktan başlamalısın. Eğer uydu alıcında component çıkış varsa component kablo ile bağlaman daha iyi olur. Bazı uydu alıcılar, scart üzerinden component bağlantı destekleyebiliyor. Ama bunun için uydu menüsünden gerekli ayarları yapmalısın.

Ayrıca v4000 topiğinin başında tavsiye edilen renk ayarları vardır. Onları denemeni tavsiye ederim.
  • Arkadaşım HiGHWAYMOUSE dediği gibi bir ton alan insan gördük formda bende çok fazla şikayet eden görmedim Sen birde tutmuş arçelikle kıyaslıyorsun bu televizyonu kafana taş düşer valla aldığın televizyon gerçektende çok güzel senin bağlantılarında veya yayınında bir sorun vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: turhank

07 kasım 08 istanbul bilisim airport tan Sony KDL 32V4000 eve gittim Next YE2000XCI plus uydu alıcısına scarttan bağladım. Görüntü berbattı. Siyat çeken komple siyah görünüyor. Tüm renk ayarlarını denedim. Sanki bilgisayarda 256 renk çekmişsiniz gibi gölge filan verirseniz 6 m uzaktan ancak izleyebiliyorsunuz. Bundan önce elimde 76 ekran arçelik LCD TV vardı sattım kaliteli bişey alayım diye bırakın bu tv onu mumla arar oldum. ****i aradım anlattım durumu iade etmek istediğimi söyledim. onlarda %15 kesinti yapılacağını söylediler. Bakalım servis gelicekmiş salı gününe kadar son durum ne olacak. Olmadı 7 gün içerisinde iade hakkımı kullanmak isteyeceğim. Yada değiştirme. Tavsiye olarakta altın uçlu scart kullanın dediler bugün alacağım bakalım işe yaracakmı.?

• Paneli geri vermene gerek yok.sorun panel de değil sende.ayarları yapamamışsın,az önce senin gibi yine panel görüntüsünü beğenmeyen lg 3000 almış bir arkadaş görüntüye iğrenç diyordu ona gerekenleri söyledim şimdi dua ediyor. Sana da yazayım

1- bağlantıların kesinlikle hatalı.adi scart kullanıyorsan hemen çöpe at.altın uçlu scart al

2- tv nin kullanım kılavuzunda bağlantılar bölümünde panele hangi cihazı bağlarsan peneli kendi içinde ne şekilde ayarlamanı gösteren bir yazı / resim olmalıdır.(ps3 te panel hangi modda olacak,receiver da hangi modda tarzında).sadece bağlantıda bitmiyor iş.bunu philips bayisinde birebir uygulayarak yaşadım.bir sürü mod var.

3- en uygun renk,bağlantı ve mod ayarlarını bilmek için V topiğine muhakkak bak.bu seriyi alan bir sürü arkadaş var.kendilerine danışırsın.

4- senin iyi dediğin arçeliğin görüntüsü V serisinin yanında ancak kötü olabilir. Bunu V topiğindeki kullanıcılara danışarak da öğrenebilrsin.

Saygılar

• 15.10.08 tarihinden beri kendi odamda 32v4000 kullanmaktayım.
    Eğer cihazda fabrikasyon bir problem yoksa memnuniyetsizliğin pekte doğru değil.
    Ha sana mı inanayım gözlerimeme derseniz ne ben ne de memnun kalan onlarca kişi elbet birşey diyemez ama ben cihazı kablo tv'nin digital yayınıyla kullanıyorum sd yayında çok memnunum.
    Şahsen aldığıma hiç pişmanlık duymadım.
    Bana göre memnuniyet kavramı tamamiyle göreceli,en son karar sizindir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli
    1- bağlantıların kesinlikle hatalı.adi scart kullanıyorsan hemen çöpe at.altın uçlu scart al

Ucuz bir scart kablo ile altın kaplama uçlu scart kablo arasında görüntüde "kesinlikle hatalı bağlantı" dedirtecek kadar bir fark olacağını hiç sanmıyorum. Bugüne kadar yaptığım denemeler ve okuduklarım bunu gösteriyor.

@turhank
    Öncelikle Tv ayarları hakkında araştırma yapın, mümkünse dvd oynatıcı, PC bağlantısı deneyin.

Bu arada, eğer siparişi telefonla veya internetten verdiyseniz, 7 gün içinde sadece "beğenmedim" diyerek iade edebilirsiniz. Söyledikleri gibi %15 kesinti yapma hakları yok. Ancak gidip mağazadan satın aldıysanız, keyfi iade hakkınız yok.

Bunu süreyi geçirmeyin diye söyledim. Siz yine cihazdan soğumadan önce biraz zaman ayırın ve cihaz ayarlarını öğrenin, farklı cihazlar deneyin.

• Bende 32V4000 kullanıyorum... Beklediğimden daha iyi bir görüntü aldım diyebilirim... Altın uçlu scart kullanıyorum... Ama normal scart kullansada çok fark olacağını sanmıyorum... Eğer Televizyonunda fabrikasyon hatası yoksa kesinlikle süper görüntüsü var... Görüntü ayarlarınıda V4000 topiğindeki tarif edlidiği şekilde yapmalısın...Bi yanlışlık olmalı anlattıklarında bence
  • quote:

Ucuz bir scart kablo ile altın kaplama uçlu scart kablo arasında görüntüde "kesinlikle hatalı bağlantı" dedirtecek kadar bir fark olacağını hiç sanmıyorum

O kadar bariz bir fark olmadığı doğrudur.ancak adi bir kablo kullanımı kesinlkle önerilmez. adi kablo kullanımı tv nin performansını düşürerek pikselleşmelere neden olur. ayrıca bağlantı HDM-I to HDM-I şeklinde olursa performans daha da artar ki en iyi bağlantı şekli de zaten budur.

Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

Ucuz bir scart kablo ile altın kaplama uçlu scart kablo arasında görüntüde "kesinlikle hatalı bağlantı" dedirtecek kadar bir fark olacağını hiç sanmıyorum

O kadar bariz bir fark olmadığı doğrudur.ancak adi bir kablo kullanımı kesinlkle önerilmez. adi kablo kullanımı tv nin performansını düşürerek pikselleşmelere neden olur. ayrıca bağlantı HDM-I to HDM-I şeklinde olursa performans daha da artar ki en iyi bağlantı şekli de zaten budur.

Saygılar

Ben iyi bir scartın görüntüde %30 a varan fark yarattığına "inanıyorum"
  • quote:

Orjinalden alıntı: turhank

Yapılan yorumlara bakınca sanki bazıları ilk defa LCD TV almış gibi görüyorum. Yaklaşık olarak 5 Yıldır LCD TV kullanıyorum, ayrıca meslek olarakta bilgisayar öğretmenliği yapıyorum, 13 yıldır hem teknik servis hemde bizzat alıcıyım. Bırakında bişeyler bileyim, yazdıklarınızla kendimi okula yeni başlayan birine benzettim. Öyle internette bişey görüp inanlardan biri değilim. Altın uçlu kullanan birinden bizzat görerek söyleyebilirim bişey farketmez, tabi teknosadan alınan bir scart bu tabi efsane burda biter mi birde karaköyde varmış altın uçlu scartlar 40 ytl o daha iyiymiş, e oda işe yaramazsa goldaş tan sipariş vercem 24 ayar olması için :) Neyse altın uç sadece paslanmayı etkiler azda olsa veri hızını ama tv görüntüsü için o kadarda çok veri hızına gerek yoktur. Neyse bakalım bugün gelecekler hoparlörde sesi biraz fazla açınca cızırtı yapıyor kısacası bana gelen şans mıdır Tv de bir problem var, ve tüketici haklarınıda çok iyi kullanırım. Birçok örneğim var.

1-Sorduğun soruya veya nikine bakıp senin bilgi birikimini, öz geçmişini buradaki arkadaşların bilmesini beklemiyorsun heralde. Ben burada zor durumda kalan, bir soru soran arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırken tekrar tekrar aynı şeyleri yazmamak için genelde karşı tarafı çok az şey bildiğini farz edip öyle cevap vermeye çalışırım.

2-Sana yardım etmeye çalışan insanlara yaklaşımın, alaycı tavrın hiç doğru değil.

3-Madem 5 yıldır Lcd Tv kullanıyorsun ve v4000 bu 5 yıllık lcd tv lerden kötü gösteriyor, ayrıca tv'de servislik bir problem olduğundan eminsin, niye böyle bir konu açıyorsun?

4-İnşallah sorunun çözülür.

• Egerki üürün görerek aldıysan 7 gün icinde iade die bi hakkında yok o hak sadece int ortamında yapılan satıslarda doguyo ve zaten sony alman hata sony kendi panelini üretemeyen 1 firma bence lg yada phılıps tercih et
  • Sn. turhank. Sana herkes yardım için seferber olmuşken sen bizle alay edercesine yazıyorsun buna hakkın yok.işte yazdığın saçmalıklara verilen aklı başında cevaplar;

1-
    quote:

Yaklaşık olarak 5 Yıldır LCD TV kullanıyorum. ayrıca meslek olarakta bilgisayar öğretmenliği yapıyorum, 13 yıldır hem teknik servis hemde bizzat alıcıyım. Bırakında bişeyler bileyim

5 yıldır lcd kullanıyorsun ancak daha nasıl iyi bağlantı yapılabilir onu öğrenememişsin!!!.gelip burda konu açıyorsun panel iyi göstermiyor diye tutup arçelikle mukayese ediyorsun paneli kötülüyorsun,yetmiyor "bırakında bir şeyler bileyim" diyorsun.madem biliyordun,madem bilgisayar öğretmenisin en iyi bağlantı nasıl olur onu neden 5 yılda öğrenemedin. Vah senden bir şey öğrenencek olan öğrencilerin haline !!!

2-
    quote:

Öyle internette bişey görüp inanlardan biri değilim. Altın uçlu kullanan birinden bizzat görerek söyleyebilirim bişey farketmez

adama sorarlar madem nette gördüklerine inanan biri değilsen de burda ne işin var diye??? gidip teknik servise sorsaydın ya onlar da söylerlerdi.o kadar okuyup öğretmen olmuşsun ama daha ne istediğini bilmiyorsun,lafların kendinle çelişiyor,önce yardım diyorsun sonra nette gördüklerime inanmam. İnsan senin gibilere yardım ettğine edeceğine de pişman oluyor. adi bir kablolama ile altın uçlu arasında fark olur.senin örnek verdiğin arkadaş ta bu işlerden bi haber.kulaktan dolma bilgilerini burda anlatma. altının çok iyi bir iletken olduğunu bir öğretmen nasıl olur da bilemez??? altın ucun kullanılmasında ki maksat ise veri iletimini arttırmak,veri kayıplarını minimum seviyeye indirmek için kullanılır ki bunda adi bir scart kabloya göre gayet başarılıdır. ama sen bunu tutup adi bir kablo ie bir tutacak kadar bu işi bilmiyorsun !!!

3-
    quote:

Neyse altın uç sadece paslanmayı etkiler azda olsa veri hızını ama tv görüntüsü için o kadarda çok veri hızına gerek yoktur.

Bu sözün o kadar saçma ki sana ne diyeceğimi bilemiyorum.altın ucun çık iyi bir iletken olup neden kullanıldığını yukarı da aktardım.ama sen 20 yıl okuyup daha altının çok iyi bir iletken olduğunu bile öğrenememişsin.kalkıp sadece paslanmayı etkiler diyorsun. Ondan daha saçma olanı ise " O kadar veri hızına gerek yok" diyorsun. SD yayında veri akışı ne kadar hızlı,ne kadar kayıpsız ise o kadar iyi, pikselleşmemiş, flulaşmamış görüntü alırsın.bu da benden sana son bilgi olsun.

• "universteli" 'e tamamiyle katılıyorum.
    Bu yersiz,alaycı üslubunuza daha verilecek çok yanıt var ama o değerli zamanımızı neden farklı konularda değerlendirmek varken,yukarıda arkadaşın düşünceleri size fazla bile.
    Şahsen sizin gibi bir "Öğretmenim" olması isteyeceğim en son şey olurdu.
  • Altın uç yalnızca paslanmayı etkiliyor olsaydı paslanmaz bir çok iletken mevcut, neden en pahalısı ile kaplıyorlar acaba! Demek ki bu firmalar ürünlerinin maliyetlerini arttırmaktan haz alıyorlar. Veri hızı az ya da çok kelimeleri ile nitelenmez, yüksek ya da düşük kelimeleri ile ifade edilir. Altın uçlu kablo kullanılması durumunda veri hızının yüksek olabilmesinin nedeni, acaba iletkenliğin yüksek olmasından dolayı direncin az olması, dolayısıyla dış ortamdan gelen gürültünün işarete etkisinin daha az olması (işaret/gürültü oranının yüksek olması) anlamında yorumlanabilir mi! Öyle ise bu tür kabloların kullanımı ile uydu alıcıdan TV'ye veri iletimi daha yüksek kalitede sağlanacaktır.

İyi günler.
  • Altın uçlu bağlantı, sanıldığının aksine oksitlenme yada kaba tabiriyle paslanma direnciyle alakalı değildir. İletkenlik seviyesi diğer metallere göre daha yüksektir. Bu, bağlantı noktalarında daha iyi sinyal iletimi sağlar. Ayrıca elektrik akımına daha az direnç göstereceğinden daha az attenuation(sinyal zayıflaması) yaşanacağını gösterir ki bu da daha güçlü kalabilen sinyal yani diğerlerine nazaran daha iyi görüntü iletimi demektir. Sanırım bu konular da bilgisayar öğretmenliği kapsamının dışında kalmaktadır. İyi günler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.