Şimdi Ara

Sony KDL-46W4500 incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Mickcasey

en ust sagdakı kosedekı 2 fotoyu degısıkmı cektın bıraz sadece backlıght gozukmus

Tam sekiz saniye pozlandı o fotoğraf. Aslında şimdi aklıma geldi, sekiz saniye de CRT TV de bir foto çekeyim.
    Bakalım rontgen gibi neler çıkacak ortaya :)
  • "Adın çıkacağına canın çıksın" diye bir söz vardır. Bu da ona benzedi.

Ben fotoğraflarda bir sorun görmüyorum. Şayet ki biraz birşey varsa makul sınırlar içindedir. Kendinizi fazla zorlarsanız her lcd'de görebilirsiniz.

Zaten bir veya bir kaç tv'de çıkması veya çıkmaması diğer tüm aynı modellerde çıkacağı veya çıkmayacağı anlamı da taşımıyor.
  • Alttaki resimler benim 10 senelik CRT SHARP televizyonumdan çekilmiştir.
    LCD de yaptığım gibi biri 1/8 saniye diğeri ise 8 saniye pozlanmıştır.
     Sony KDL-46W4500 incelemesi

CRT de torch olmasada genel bir clouding mevcut :)))

Bu arada bu detaya takılıp kaldığımdan, LCD de renk ayarlarına giremedim. Brightness ve Contrast ayarları da çekemedim.
    Orjinal resimleri koydum. PC'den riplendiler. Baraka filmini de HD ye iso olarak aktardım. Bu benim için süper bir gelişme oldu.

original picture
    Sony

original
    Sony
    CRT Sharp

İncelemeye devam :)

• evet buda gösteriyorki gerçekden sony de bulutlanma var,ne kadar foto ayarları densede tüm ekrana bakıldığında yer yer (öbek öbek) bu görülüyor,aynı pozlamada crt de siyahda düzenli bir renk açılımı söz konusu ama lcd de öyle değil,dengesiz bir dağılım var,zaten fotoların biriindede özellikle köşelerden arka plan ışığının sızması bariz görülüyor,tabi bu normal seyirde olmayabilir,arandımı bulunabiliyor.
  • Herşeyden önce;
    Gece; 8 saniyelik pozlama ile güzel bir foto almak istiyorsak önce objektife direk bakan bütün yakın mesafe ışıkları kapatmak gerekir. (tabi buna tv de dahil :) ). ve hatta zamanı durdurup yaprak bile kımıldamayacak hale gelmeli ondan sonra denklanşöre basılmalıdır. ve hele ki çekeceğimiz foto, odanın köşesinde duran ve tek ışık kaynağı da objenin kendisi olan bir tv görüntü ise bence hiç çekilmemelidir. Ve çeşitli sıkıştırılmış jpg vs. ile ve programlar vasıtasıyla formatıyla oynanmış, buraya eklenmiş ve de herkesin farklı farklı parlaklık ve kontrastlarla kullandığı monitör vs. gibi aygıtlarla bakılan bu sayfada yorum yapmak gerçekten cesaret işidir... Bu konuda herkez hemfikir olduğuna göre ve nedense yine de yorum yapılır. polemiğe girmeden ben de herkes gibi yorayım.

benim ise monitörümde gördüğüm;
    Gayet güzel bir siyah ve tertemiz renk dağılımı görüyorum sony'de , orjinal diye çekilmiş olan resim de bile renkler daha kirli.. crt sharp'ın görüntüleri içinse yorum bile yapmaya gerek yok. güneş gibi parlayan bir ölü piksel, renkler ise vasat ötesi sanki termal kamerayla çekilmiş gibi dalga dalga.. XO gayet güzel ve sorunsuz bir lcd'in var güle güle kullan..

Burdan şu sonuç da çıkabilir. Benim monitörüm Sony lcd fotolarını daha iyi gösteriyor.

• albani hocam, bu sıkıntılar w4000 serisindede 4500e oranla var mıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: albani

Resimleri biraz inceledim ve fazla araştırmaya gerek görmedim,çünkü bütün bunları çıplak gözle görmek gerekiyor!!

Foto ile,bunlar yanlış yorumlanıyor olabilir!!

-Resimlerde ilk dikkatimi çeken,malum S-PVA ların sıkıntısı mevcut!
    -Resimde bir diğer gördüğüm sıkıntı ise,Sony lerin malum CCFL sisteminde kaynaklanan sıkıntı
    -Resimde gördüğüm tipik bir sıkıntı ise "Torch-lighting" oldukça kötü bir yerden sızıyor!!!
    "Torch" genelde Backlight-bleeding in bir başka versiyonudur>>ama büyük çoğunluk olarak
    4 adet köşeden el feneri gibi ışık kaçırır!!burada ise bir resimde ve bir iki resimde daha görebildim,köşeden
    daha alt-üst bölgeden Torch yapmaktadır!
    -Yine Clouding ise normal seviyesinin altında olarak mevcuttur!

------------
    Kısaca ayarlama ile bunlar bir kere geçiştirilmez!ancak şiddetleri düşürülebilir!
    Ancak resimlerde ciddi bir BB sıkıntısı göremedim,kaldıki bu kadar olması ise zaten S-PVA larda vede özellikle
    Sony CCFL lerde olmasını ise normal kabul ediyoruz!
    -Clouding ise yine kabul edilebilir seviyede
    -Torch ise rahatsız edici değil

Paneli ben çıplak gözle izlesem,tam bir değerlendirme yapabilirim,ama genel olarak şuanda bu resimlere bakarak
    net bir teknik yorum getiremiyorum,buna "genel olarak kabul edilebilir" diyebilirim,tabi burada Marka çok önemli,çünkü
    S-PVA ları Tosh/Samy/Sony kullanıyor ama CCFL sistemi farklı ve Backlight çalışmasıda farklı olduğu için,bu konuda
    en kötü konumda olan Sony dir,Samy de bunlar daha azken Tosh hemen hiç yoktur!!

-Tosh neredeyse zero-defect Clouding ile gider
    -Sony ise max.risk Clouding ile gider
    -Samy ise hepsinde karışık gider(bunda hepsi çıkar,ama kabul edilebilir seviyede Sony den daha iyi konumdadır)
    Tosh ise bu konuda Lider konumdadır!

--------------
    Yukarıdaki paneli özetlersem,en baştada yazdığım gibi,hem kabul edilebilir seviyede hemde genel olarak normal diyebiliriz,kısaca
    Sony de bunlar alışılmış durumlardır,sadece "extrem" uygulamalar olmasın,çünkü Sony öyle bir üreticiki,herifler hiç bir şeyi üretim hatası olarak
    kabul etmiyorlar!!

Selamlar

• Sn.ayhan

Ben sanırım bazı konuları işlerken,çok uzun yazdığım için,çoğu insan,ya tam okumuyor yada atlıyor veya olayı kaçırıyor!
    Aslında daha teknik ve detaylı yazsam hem sayfa yetmeyecek hemde nedense bazıları buna bile tepki gösteriyor!!!
    Konular çok karışık ve genelde çok ciddi bir bilgi eksikliği ile özellikle "efsaneler" tarzında,hem mesnetsiz,hem panel teknolojisinden
    çok uzakta v.s v.s bir dünya yalan-yanlış,ama "efsane" olmuş laflar ortada dolaşıyor,ben bunları hatta daha fazla olarak yabancı siteler
    dede görmekteyim!
    --------------
    W45x serisi,her ne kadar SONY Corp.""kabul etmesede""(bunun bir değişik açıklamasını ben "Sony W45x teki sıkıntılar......."başlığında
    gerek bir takım sizin anlayacağınız teknik açıklama gereksede Sony/UK nin açıklamasında vermiştim,çünkü başlık açılış amacı,yanlış
    ve farklı algılamalara sebebiyet verecek şekildeydi,daha sonrada konu kapandı gibi oldu,ama orada kısa ve öz bazı şeyleri izah ettim+
    Sony ninde konu hak.yazısınıda verdim!!)

dolayısıyla yukarıda başladım,evet Sony W45x serisinde bir ""Production-fault of W45x....."" kabul etmiyor!!!!
    ancak biz bu işte teknik olarak daima "panel işinde>>(TFT-LCD/PDP) ORAN lara bakarız,kimse net çizgiler ile panel işinde şu şöyledir
    bu böyledir gibi bir iddiada bulunamaz!ama insanlar ellerindeki panelleri alınca bunun ne olduğunu ve nasıl bir teknolojiye sahip olduğunu,
    neler yaptığını neleri yapamadığını,bilmedikleri için+"beklentiler ise olağanüstü fazla olduğundan dolayı"hep şikayet ediliyor veya tam bir
    şok veya hayal kırıklığı olabiliyor v.s v.s

--------------
    "Modül" olarak kullanılan High-End serilerde>>Sony/Tosh/Samy>>Samsung S-LCD nin üretimi >>>""S-PVA"" tipidir OK++
    Bu Modül "genel not" olarak Sharp ASV nin de çok az altındadır
    Sharp ASV ler ise Black te daha iyi!! Motion da çok iyi,ancak diğer bazı parametrelerde ise S-PVA lar daha iyidir v.s

Kısaca,bugün temel olarak TFT-LCD TV lerde kullanılan Modül tipleri>>>IPS tabanlı/VA tabanlı/ASV tabanlı(buda aslında VA tabanlıdır!!)3 çeşittir,
    ben "TN" leri listeye almıyorum,onlar sadece kötü kalite TV lerde+PC LCD Monitörlerinde kullanılıyor!

Bu durumda elde en iyi Modül olarak S-PVA ve ASV kalıyor,bizim Samy/Tosh/Sony üçlüsü ise şimdilik High-End serilerde işte
    bu S-PVA ları kullanmaktadır,dolayısıyla bundan iyisi,Şam da Kayısı misali,elde başka bir Modül seçeneğide yoktur,ama bana göre
    bu işlerden anlayan birisi olarak kendi görüşüm ise ASV ler dahil>>>>"kötünün iyisi" olarak değerlendiriyorum,çünkü bir kere mükemmel
    bir panel bugün için bu saydıklarım içinde yoktur,dolayısıyla herkes ne aldığını ne olduğunu biraz düşünsün,alınan paneller(TFT-LCD TV)
    "kötünün iysidir" kaldıki panel TV işinde daha bir sürü hala çözülemeyen hatalar,sıkıntılar hatta ciddi sorunlar v.s v.s v.s devam etmektedir!
    kısaca LCD lerin durumu bugün için budur,LED bunların biraz daha gelişmişidir,ama onunda hala sorunları mevcuttur!erkendir v.s

Yazıyı hem W45x lere bağlayacağım hemde olayı daha geniş bir perpektiften size sunuyorum,yoksa benim için hiç bir problem yoktur panellerde,
    bana göre bunlar hepsi çok çok normal şeylerdir,çünkü bu teknoloji bugün için budur!!!!ama şansınız varsa az sıkıntı yaşarsınız yada hiç
    yaşamazsınız bile(bazı şeyleri anlayamayacağınız yada göremeyeceğiniz için)veua sıkıntı yaşarsınız v.s

-W45x lerde ise "ORAN" olarak S-PVA ların en tipik sıkıntısı olan "Clouding" oldukça fazla,işte problem burada,elbette her panelde(S-PVA larda)
    bunlar olur/olabilir v.s ama "ORAN" burada çok önemlidir,işte olaya böyle bakmak gerekiyor!!
    -W45x lerde ise bu oran fazladır! dolayısıyla sadece bu modelin gündeme gelmeside bundan dolayıdır,ancak genel olarak baktığımız
    zaman bütün Sony lerde(S-PVA lı Modüllerde)bu sıkıntı az-çok vardır,ama çoğu paneldede hemen hiç yoktur,ancak burada aslı veri "ORAN" dir,
    dolayısıyla Sony dendimi klasik olarak aklımıza daima ilk olarak "Clouding" gelmektedir,ama bu tip panellerde Dead-pixel de çıkmaktadır ve oran
    olarak Samy/Sony en başta gidenidir örneğin!!

--W45x lerde ayrıca ben daha model çıkmadan,USA da daha önce çıktığı için,bütün bunları oradan takip ediyorum ve uzman test ve yorumlarında
    yine bu sorun gündeme "ORAN" olarak daha fazla göze batmıştı,ama benim asıl dikkatimi çeken ise Processor deki başarısızlıktı,çünkü buradan aldığı
    notlar,diğer hiç bir TV deki gibi değildi,genelde aynı/yaklaışk alınan test notları,W45x lerde iki ayrı kutupta gibiydi ve ben bunu ilk defa bir TV de
    gördüm bugüne kadar(teknik olarak)
    Ben bu olayda Processor üstüne epeyi bir çalışma yaptım,binlerce kullanıcı yorumu okudum(sanırım 5000 msg,ama tabi en çokta konu hak.bilgisi olan
    yorumlar okudum,ama hala tatmin olamadım doğrusu,bu modelde kesin bir şey var,çünkü bütün parametreleri farklı gelişmektedir!)

-Clouding konusu bir süre sonra,kullanıcı şikayetleri olarak Sony/UK ye gitti ve AVF den bir kaç kişiye cevap döndü bu arada ve Sony açıklamasınıda
    ben diğer başlıkta vermiştim!herifler yine klasik ve her zamanki üslupla kısa ve öz bir cevap vermişler netice nedir diye sorarsanız>>hikaye
    tabiki(her zamanki olay)

Belliki W45x lerde bir şeyleri ya kaçırmışlar yada atlamışlar,yoksa böyle ana üreticilerde bu tip konularda böyle ORAN lar yüksek olmaz,olursada
    belliki bir şeyler vardır,bu arada kimse bu çekik gözlülüleri bu konularda gözlerinde filan büyütmesin!!!dalgaya düşüpte!!

Kaldıki son iki senedir dikkat ederseniz özellikle TFT-LCD TV üreten yine özellikle Samy-Sony ikilisi adeta piyasaları "model manyağı" yaptılar,NEDEN!!!
    Bunuda siz düşünün gari(cevabı basit)

Bir seri geliyor bir sürü modeliyle beraber,tamamen "Cosmetic" bulamacı oluyor!!!ama pazar bütün bunları aynen yiyor
    Hatalar-Oranlar ve genel sıkıntılar ise sürekli artıyor ne hikmetse!!!

Sharp bile son 2 senedir "Banding" ten adeta kırılıyor!
    Sony ise Clouding ten yıkılıyor!
    Samy de ise ne ararsan var(Dead-pixel dahil!)
    Philde ise Modüller en sıkıntısız elemanı ama F/W den o da olayı sapıtmış gidiyor!(Samy de dahil olmak üzere)+Processor stabilitesi yakalanamadı hala!
    Tosh ise bunlar içinde S-PVA kullanıpta nasıl Modül konusunda bu kadar başarılı vede hatasız gidiyor,buda anlaşılır gibi değil ve S-PVA larında "itibarını"
    Tosh kurtarıyor ama o da bir serinin sadece bir ebatında(ZF355/46")Line-defective(Vertical-stripe)hatası yaptı,bunuda bugüne kadar ne Tosh nede Samsung
    açıkladı,olan paneli alıpta(süper görüntü işleyen)geri verenlere oldu!hala açıklama yok ne Samy den nede Tosh tan!

Toparlarsam,bu işler,bütün üreticilerde aynen böyle gitmektedir!
    -------------------
    W45x ile kapatırsam da,ORAN olarak en yüksek riskli seri budur,bu kesin,ancak paneli alıpta kullanan çok fazla sayıda insanda da bu sorunlar yoktur,dolayısıyla
    bu W45x lere salt iyimi-kötümü,alınırmı-alınmazmı gibi yaklaşmak,bugünkü panel teknolojisi durumunda ötürü doğru değildir!
    Bu işte evet-hayır gibi bir cevap olamaz,genel sıkıntılar her panel vardır,sadece W45x lerde özellikle gündeme gelen ise "Clouding" oranının,oldukça yüksek olmasıdır!
    Ama Sony bunuda kabul etmiyor,zaten bunuda bildirmiş açıkça!!

Hatta "Backlight" ve bazı çalışma prensibini anlatmış+nasıl ayarlanacağı v.s tarifi yapmış v.s bunlarıda ben o başlıkta kısaca verdim,ancak Sony
    önlem olarak,yine bir tarif vermiş,ancak Sony ler diğer paneller gibi değildir ve gerek Backlight çalışma prensibi gereksede kullanılan CCFL sistemin
    ne şekilde çalıştığı v.s diğer markalardan farklıdır,örneğin "Backlight" Auto olması gibi v.s bu sistemi aslında Sharp bulmuştur ama Sharp hariç
    hiç bir markada ise başarılı olmamıştır,panel kafasına göre çalışıp(CCFL aydınlanma sistemi)bir sürü hatalar yapmaktadır v.s,benzer sistemleri
    bütün markalar kullanıyor ama bu konuda kısmen Tosh hariç hepsi sınıfta kalıyor!(Sharp ise en doğru çalışandır,zaten heriflerin kendi sistemidir bu)
    yine "Local-diming" te bütün markalarda kafalarına göre çalışıyor hatta çok kötü çalışıyor(yine Sharp hariç,bu sistemde zaten Sharp buluşudur!)

Kısaca Sony kullananlar özellikle "Backlight" ayarını ve çalışma prensibine uygun panel kullanımı yapmalılar!

Not;Kullanma Kılavuzunu anlayarak ve dikkatlice her yerinide okuyunuz,kafadan,onun bunun ayarıylada evdeki panelinizin ayarı olmaz!
    Duvar renginden tutunda,tepe aydınlatma,genel aydınlatma,hatta yerdeki halı!!! ve en önemlisi panelin arkasındaki duvarın rengi v.s v.s
    bir sürü izleme kriterleri(Doğru izleme teknikleri)vardır bunlar yanlış-eksik-hatalı v.s olursa sizin panelinizi ISF ci bile ayarlasa yine kötü bir resim
    elde edebilirsiniz!!!
    Daha insan gözünün gerek anatomik yapısı gereksede diğer özelliklerini saymıyorum bile

W45x lere dikkatli yaklaşmak,görüntüyü mutlaka çıplak gözle satın alınacak yerde izlemek gibi işlemleri ben özellikle tavsiye ediyorum,ama
    şansa-kadere alınabilir elbette,bunada bir şey diyemem,elbette her panelde bu risk/riskler/hatalar vardır demekte doğru olmaz/olamaz!

Ben sadece olayı çok geniş bir alana yaydım,kaldıki gözüme çarpan benim bu +5x şerde Processor deki çalışma ve bazı uzmanlardan aldığı çok düşük
    notlar,yoksa panel filan hikaye,Sony lerde Clouding olayı yapışık ikiz gibidir,kaldıki biraz fazla bile olsa,siz resim izlerken asla bu olaydan rahatsız
    bile olmayacaksınız,dolayısıyla paneli siyah yapıpta(fonu)zifiri karanlık odada buna bakmayacaksınız,ayrıca bu tip kontrollarıda çoğu insan
    yanlış yapmaktadır!

Selamlar

• albani hocam, bu konulara meraklı birisi olarak açıklamalarınız için teşekkür ederim. yardımcı oldu. sony klasik sorunları açısından bakarsak özellikle w4000 nin yeri neresidir. alınabilir mi. clouding hatasını alırken nasıl kontrol edebiliriz.
    quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.ayhan

Ben sanırım bazı konuları işlerken,çok uzun yazdığım için,çoğu insan,ya tam okumuyor yada atlıyor veya olayı kaçırıyor!
    Aslında daha teknik ve detaylı yazsam hem sayfa yetmeyecek hemde nedense bazıları buna bile tepki gösteriyor!!!
    Konular çok karışık ve genelde çok ciddi bir bilgi eksikliği ile özellikle "efsaneler" tarzında,hem mesnetsiz,hem panel teknolojisinden
    çok uzakta v.s v.s bir dünya yalan-yanlış,ama "efsane" olmuş laflar ortada dolaşıyor,ben bunları hatta daha fazla olarak yabancı siteler
    dede görmekteyim!
    --------------
    W45x serisi,her ne kadar SONY Corp.""kabul etmesede""(bunun bir değişik açıklamasını ben "Sony W45x teki sıkıntılar......."başlığında
    gerek bir takım sizin anlayacağınız teknik açıklama gereksede Sony/UK nin açıklamasında vermiştim,çünkü başlık açılış amacı,yanlış
    ve farklı algılamalara sebebiyet verecek şekildeydi,daha sonrada konu kapandı gibi oldu,ama orada kısa ve öz bazı şeyleri izah ettim+
    Sony ninde konu hak.yazısınıda verdim!!)

dolayısıyla yukarıda başladım,evet Sony W45x serisinde bir ""Production-fault of W45x....."" kabul etmiyor!!!!
    ancak biz bu işte teknik olarak daima "panel işinde>>(TFT-LCD/PDP) ORAN lara bakarız,kimse net çizgiler ile panel işinde şu şöyledir
    bu böyledir gibi bir iddiada bulunamaz!ama insanlar ellerindeki panelleri alınca bunun ne olduğunu ve nasıl bir teknolojiye sahip olduğunu,
    neler yaptığını neleri yapamadığını,bilmedikleri için+"beklentiler ise olağanüstü fazla olduğundan dolayı"hep şikayet ediliyor veya tam bir
    şok veya hayal kırıklığı olabiliyor v.s v.s

--------------
    "Modül" olarak kullanılan High-End serilerde>>Sony/Tosh/Samy>>Samsung S-LCD nin üretimi >>>""S-PVA"" tipidir OK++
    Bu Modül "genel not" olarak Sharp ASV nin de çok az altındadır
    Sharp ASV ler ise Black te daha iyi!! Motion da çok iyi,ancak diğer bazı parametrelerde ise S-PVA lar daha iyidir v.s

Kısaca,bugün temel olarak TFT-LCD TV lerde kullanılan Modül tipleri>>>IPS tabanlı/VA tabanlı/ASV tabanlı(buda aslında VA tabanlıdır!!)3 çeşittir,
    ben "TN" leri listeye almıyorum,onlar sadece kötü kalite TV lerde+PC LCD Monitörlerinde kullanılıyor!

Bu durumda elde en iyi Modül olarak S-PVA ve ASV kalıyor,bizim Samy/Tosh/Sony üçlüsü ise şimdilik High-End serilerde işte
    bu S-PVA ları kullanmaktadır,dolayısıyla bundan iyisi,Şam da Kayısı misali,elde başka bir Modül seçeneğide yoktur,ama bana göre
    bu işlerden anlayan birisi olarak kendi görüşüm ise ASV ler dahil>>>>"kötünün iyisi" olarak değerlendiriyorum,çünkü bir kere mükemmel
    bir panel bugün için bu saydıklarım içinde yoktur,dolayısıyla herkes ne aldığını ne olduğunu biraz düşünsün,alınan paneller(TFT-LCD TV)
    "kötünün iysidir" kaldıki panel TV işinde daha bir sürü hala çözülemeyen hatalar,sıkıntılar hatta ciddi sorunlar v.s v.s v.s devam etmektedir!
    kısaca LCD lerin durumu bugün için budur,LED bunların biraz daha gelişmişidir,ama onunda hala sorunları mevcuttur!erkendir v.s

Yazıyı hem W45x lere bağlayacağım hemde olayı daha geniş bir perpektiften size sunuyorum,yoksa benim için hiç bir problem yoktur panellerde,
    bana göre bunlar hepsi çok çok normal şeylerdir,çünkü bu teknoloji bugün için budur!!!!ama şansınız varsa az sıkıntı yaşarsınız yada hiç
    yaşamazsınız bile(bazı şeyleri anlayamayacağınız yada göremeyeceğiniz için)veua sıkıntı yaşarsınız v.s

-W45x lerde ise "ORAN" olarak S-PVA ların en tipik sıkıntısı olan "Clouding" oldukça fazla,işte problem burada,elbette her panelde(S-PVA larda)
    bunlar olur/olabilir v.s ama "ORAN" burada çok önemlidir,işte olaya böyle bakmak gerekiyor!!
    -W45x lerde ise bu oran fazladır! dolayısıyla sadece bu modelin gündeme gelmeside bundan dolayıdır,ancak genel olarak baktığımız
    zaman bütün Sony lerde(S-PVA lı Modüllerde)bu sıkıntı az-çok vardır,ama çoğu paneldede hemen hiç yoktur,ancak burada aslı veri "ORAN" dir,
    dolayısıyla Sony dendimi klasik olarak aklımıza daima ilk olarak "Clouding" gelmektedir,ama bu tip panellerde Dead-pixel de çıkmaktadır ve oran
    olarak Samy/Sony en başta gidenidir örneğin!!

--W45x lerde ayrıca ben daha model çıkmadan,USA da daha önce çıktığı için,bütün bunları oradan takip ediyorum ve uzman test ve yorumlarında
    yine bu sorun gündeme "ORAN" olarak daha fazla göze batmıştı,ama benim asıl dikkatimi çeken ise Processor deki başarısızlıktı,çünkü buradan aldığı
    notlar,diğer hiç bir TV deki gibi değildi,genelde aynı/yaklaışk alınan test notları,W45x lerde iki ayrı kutupta gibiydi ve ben bunu ilk defa bir TV de
    gördüm bugüne kadar(teknik olarak)
    Ben bu olayda Processor üstüne epeyi bir çalışma yaptım,binlerce kullanıcı yorumu okudum(sanırım 5000 msg,ama tabi en çokta konu hak.bilgisi olan
    yorumlar okudum,ama hala tatmin olamadım doğrusu,bu modelde kesin bir şey var,çünkü bütün parametreleri farklı gelişmektedir!)

-Clouding konusu bir süre sonra,kullanıcı şikayetleri olarak Sony/UK ye gitti ve AVF den bir kaç kişiye cevap döndü bu arada ve Sony açıklamasınıda
    ben diğer başlıkta vermiştim!herifler yine klasik ve her zamanki üslupla kısa ve öz bir cevap vermişler netice nedir diye sorarsanız>>hikaye
    tabiki(her zamanki olay)

Belliki W45x lerde bir şeyleri ya kaçırmışlar yada atlamışlar,yoksa böyle ana üreticilerde bu tip konularda böyle ORAN lar yüksek olmaz,olursada
    belliki bir şeyler vardır,bu arada kimse bu çekik gözlülüleri bu konularda gözlerinde filan büyütmesin!!!dalgaya düşüpte!!

Kaldıki son iki senedir dikkat ederseniz özellikle TFT-LCD TV üreten yine özellikle Samy-Sony ikilisi adeta piyasaları "model manyağı" yaptılar,NEDEN!!!
    Bunuda siz düşünün gari(cevabı basit)

Bir seri geliyor bir sürü modeliyle beraber,tamamen "Cosmetic" bulamacı oluyor!!!ama pazar bütün bunları aynen yiyor
    Hatalar-Oranlar ve genel sıkıntılar ise sürekli artıyor ne hikmetse!!!

Sharp bile son 2 senedir "Banding" ten adeta kırılıyor!
    Sony ise Clouding ten yıkılıyor!
    Samy de ise ne ararsan var(Dead-pixel dahil!)
    Philde ise Modüller en sıkıntısız elemanı ama F/W den o da olayı sapıtmış gidiyor!(Samy de dahil olmak üzere)+Processor stabilitesi yakalanamadı hala!
    Tosh ise bunlar içinde S-PVA kullanıpta nasıl Modül konusunda bu kadar başarılı vede hatasız gidiyor,buda anlaşılır gibi değil ve S-PVA larında "itibarını"
    Tosh kurtarıyor ama o da bir serinin sadece bir ebatında(ZF355/46")Line-defective(Vertical-stripe)hatası yaptı,bunuda bugüne kadar ne Tosh nede Samsung
    açıkladı,olan paneli alıpta(süper görüntü işleyen)geri verenlere oldu!hala açıklama yok ne Samy den nede Tosh tan!

Toparlarsam,bu işler,bütün üreticilerde aynen böyle gitmektedir!
    -------------------
    W45x ile kapatırsam da,ORAN olarak en yüksek riskli seri budur,bu kesin,ancak paneli alıpta kullanan çok fazla sayıda insanda da bu sorunlar yoktur,dolayısıyla
    bu W45x lere salt iyimi-kötümü,alınırmı-alınmazmı gibi yaklaşmak,bugünkü panel teknolojisi durumunda ötürü doğru değildir!
    Bu işte evet-hayır gibi bir cevap olamaz,genel sıkıntılar her panel vardır,sadece W45x lerde özellikle gündeme gelen ise "Clouding" oranının,oldukça yüksek olmasıdır!
    Ama Sony bunuda kabul etmiyor,zaten bunuda bildirmiş açıkça!!

Hatta "Backlight" ve bazı çalışma prensibini anlatmış+nasıl ayarlanacağı v.s tarifi yapmış v.s bunlarıda ben o başlıkta kısaca verdim,ancak Sony
    önlem olarak,yine bir tarif vermiş,ancak Sony ler diğer paneller gibi değildir ve gerek Backlight çalışma prensibi gereksede kullanılan CCFL sistemin
    ne şekilde çalıştığı v.s diğer markalardan farklıdır,örneğin "Backlight" Auto olması gibi v.s bu sistemi aslında Sharp bulmuştur ama Sharp hariç
    hiç bir markada ise başarılı olmamıştır,panel kafasına göre çalışıp(CCFL aydınlanma sistemi)bir sürü hatalar yapmaktadır v.s,benzer sistemleri
    bütün markalar kullanıyor ama bu konuda kısmen Tosh hariç hepsi sınıfta kalıyor!(Sharp ise en doğru çalışandır,zaten heriflerin kendi sistemidir bu)
    yine "Local-diming" te bütün markalarda kafalarına göre çalışıyor hatta çok kötü çalışıyor(yine Sharp hariç,bu sistemde zaten Sharp buluşudur!)

Kısaca Sony kullananlar özellikle "Backlight" ayarını ve çalışma prensibine uygun panel kullanımı yapmalılar!

Not;Kullanma Kılavuzunu anlayarak ve dikkatlice her yerinide okuyunuz,kafadan,onun bunun ayarıylada evdeki panelinizin ayarı olmaz!
    Duvar renginden tutunda,tepe aydınlatma,genel aydınlatma,hatta yerdeki halı!!! ve en önemlisi panelin arkasındaki duvarın rengi v.s v.s
    bir sürü izleme kriterleri(Doğru izleme teknikleri)vardır bunlar yanlış-eksik-hatalı v.s olursa sizin panelinizi ISF ci bile ayarlasa yine kötü bir resim
    elde edebilirsiniz!!!
    Daha insan gözünün gerek anatomik yapısı gereksede diğer özelliklerini saymıyorum bile

W45x lere dikkatli yaklaşmak,görüntüyü mutlaka çıplak gözle satın alınacak yerde izlemek gibi işlemleri ben özellikle tavsiye ediyorum,ama
    şansa-kadere alınabilir elbette,bunada bir şey diyemem,elbette her panelde bu risk/riskler/hatalar vardır demekte doğru olmaz/olamaz!

Ben sadece olayı çok geniş bir alana yaydım,kaldıki gözüme çarpan benim bu +5x şerde Processor deki çalışma ve bazı uzmanlardan aldığı çok düşük
    notlar,yoksa panel filan hikaye,Sony lerde Clouding olayı yapışık ikiz gibidir,kaldıki biraz fazla bile olsa,siz resim izlerken asla bu olaydan rahatsız
    bile olmayacaksınız,dolayısıyla paneli siyah yapıpta(fonu)zifiri karanlık odada buna bakmayacaksınız,ayrıca bu tip kontrollarıda çoğu insan
    yanlış yapmaktadır!

Selamlar

• cihazı bugun test etme ımkanı buldm hd fılmlerle performansını olduk ca ıyı bldm ses performansı tv ye gore super
  • Fotoğraflar herhangi bir problemin olmadığını açıkça gösteriyor.
    Diğer topikte okuduklarıma inanıp bu ürünü kaçırsaydım çok üzülürdüm.
    Clouding filan falan problem değil. Ben hdmi dan bağlanmış pc Desktopunu net gösteremeyen markalarda gördüm.
    Daha da pahalıya alındı bu LCD'den.
  • benim dvi hdmi konusunda ciddi bir problemim var. bir kaç başlıkta daha sordum ama cevap alamadım. 40W4500 ile Asus laptop u dvi hdmi ile baglıyorum. cözünürlüğü 1920x1080 yaptıgım zaman görüntünün kenarlarında siyah boşluklar oluyor. ekran ayarlarından "tam piksel" dedigim zaman boşluklar büyüyor ve görüntü küçülüyor. geçenlerde ayarları kurcalarken bilgisayarın ayarlarından refresh rate i 60 yerine 23 e düşürdüm. ve yanlardaki boşlukların kapandığını gördüm. bunun sebebi nedir acaba? 23 hz de kullanırken de görüntü akıcı degilmis gibi oluyor. buna nasıl bir çözüm bulabilirim?

yardım ederseniz cok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tingle

benim dvi hdmi konusunda ciddi bir problemim var. bir kaç başlıkta daha sordum ama cevap alamadım. 40W4500 ile Asus laptop u dvi hdmi ile baglıyorum. cözünürlüğü 1920x1080 yaptıgım zaman görüntünün kenarlarında siyah boşluklar oluyor. ekran ayarlarından "tam piksel" dedigim zaman boşluklar büyüyor ve görüntü küçülüyor. geçenlerde ayarları kurcalarken bilgisayarın ayarlarından refresh rate i 60 yerine 23 e düşürdüm. ve yanlardaki boşlukların kapandığını gördüm. bunun sebebi nedir acaba? 23 hz de kullanırken de görüntü akıcı degilmis gibi oluyor. buna nasıl bir çözüm bulabilirim?

Selam.
    1920x1080 yaptığınızda. Laptopun monitörünü kapayın. Sadece Sony açık olsun. Ekran kartınız ATI mi NVIDIA mı bunları bilmeden birilerinin size yardımcı olması zor.
    Sony de format wide ve full pixel olmalı
    NVidia ise, advanced ayarlarda screen adjustment vardı onu kapalı tutuyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xo -- 6 Ocak 2009; 23:55:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xo

quote:

Orjinalden alıntı: tingle

benim dvi hdmi konusunda ciddi bir problemim var. bir kaç başlıkta daha sordum ama cevap alamadım. 40W4500 ile Asus laptop u dvi hdmi ile baglıyorum. cözünürlüğü 1920x1080 yaptıgım zaman görüntünün kenarlarında siyah boşluklar oluyor. ekran ayarlarından "tam piksel" dedigim zaman boşluklar büyüyor ve görüntü küçülüyor. geçenlerde ayarları kurcalarken bilgisayarın ayarlarından refresh rate i 60 yerine 23 e düşürdüm. ve yanlardaki boşlukların kapandığını gördüm. bunun sebebi nedir acaba? 23 hz de kullanırken de görüntü akıcı degilmis gibi oluyor. buna nasıl bir çözüm bulabilirim?

Selam.
    1920x1080 yaptığınızda. Laptopun monitörünü kapayın. Sadece Sony açık olsun. Ekran kartınız ATI mi NVIDIA mı bunları bilmeden birilerinin size yardımcı olması zor.
    Sony de format wide ve full pixel olmalı
    NVidia ise, advanced ayarlarda screen adjustment vardı onu kapalı tutuyorum ben.

kartım nvidia. asus notebook kullanıyorum. dediginiz gibi laptop ın ekran kapalı zaten. sadece tv acık. ayrıca wide da duruyor ama mesajımda da dedigim gibi tam piksel yaptigim zaman daha fazla ufalıyor görüntü. nvidia da advanced ayarlarda screen adjustement ı hatırlayamadım. biraz kurcalayayım.

• Benim 46W4500 ile VGA çıkışlı Laptop'u bağladıktan sonra, görüntüyü ekrana tam olarak oturtmak için Powerstrip adlı yazılımı kullandım.
    Bu yazılımla, görüntüyü ekrana tam olarak oturtabilirsiniz.
    Yalnız bu yazılım aynı zamanda overclock amaşlı da kullanılıyor, dikkat edip yanlış bir ayar girmemek lazım.
    Programın linki:
    http://www.entechtaiwan.com/files/pstrip.exe
  • Powerstrip son çare olmalı. Çözümsüz kalırsanız.
  • ARkadaşlar,

Ben de 46w4500 almayı düşünmüyorum da bir kampanya yada nerden alacağım konusunda bir tavsiyede bulunabilir misiniz?

Teşekkürler
  • TV-Nin Siyah Performansına Bittim Çok Başarılı Gerçkten Taktire Şayan
  • Evet siyahlar gerçekten'de göz kamaştırıcı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Evet siyahlar gerçekten'de göz kamaştırıcı

Bende İnan Bana w4000 düşünüyorum 40''Olanını 46 Çok büyük Bir ebat Ve Hiç Gözümede Hoş gelmiyor Açıkçası Kullanan Biri Olarak W4500 İLe W4000 Arasında Fark Yok gibi Olsada W4500 Sİyahlarda Daha Başarılı (LED) Panel Gibi..Nerdeyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Evet siyahlar gerçekten'de göz kamaştırıcı

Bende İnan Bana w4000 düşünüyorum 40''Olanını 46 Çok büyük Bir ebat Ve Hiç Gözümede Hoş gelmiyor Açıkçası Kullanan Biri Olarak W4500 İLe W4000 Arasında Fark Yok gibi Olsada W4500 Sİyahlarda Daha Başarılı (LED) Panel Gibi..Nerdeyse

Aslında bulabilirsen X3000 yada 40W4000 güzel paneller

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.