Şimdi Ara

SONY:KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÇALINDI!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
9.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

400$ 'lık bir kartımla 1 kere alışveriş yapmıştım nasıl silebilirim bu bilgileri şimdi ? İptal ettirmeyide pek düşünmüyorum açıkcası.

Kart bilgilerini silmenizin hiçbir önemi yok çünkü bilgiler zaten 3. şahısların ellerine geçmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Konsolu ilk aldığımda (2008) yılında ilk gün kredi kartını kaydedip loco roco aldımdı şimdi garanti bankası müşteri hizmetleri akar aga.

RDS ben genelde sanal kart kullandım ama asıl kart bilgisi verip vermediğim konusunda emin değilim daha önceki hesaplarımı hatırlayamadım.
    Ben şahsen yarın iş bankasına talimat vereceğim yazılı olarak şubeme, yazı içeriğinde sık sık alışveriş yaptığım sony online hizmetinin hacklenmiş olması ve firmanın kredi kartı bilgileriniz çalınmış olabilir bilgisini öğrenmiş olmamla birlikte kredi kart bilgilerimin değiştirilip yeni kart numarası ile birlikte tarafıma gönderilmesini arz ederim. diyeceğim :)

• Ulan bi Linux yüzünden sirket batacak be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katafalk101

quote:

400$ 'lık bir kartımla 1 kere alışveriş yapmıştım nasıl silebilirim bu bilgileri şimdi ? İptal ettirmeyide pek düşünmüyorum açıkcası.

Kart bilgilerini silmenizin hiçbir önemi yok çünkü bilgiler zaten 3. şahısların ellerine geçmiş olabilir.

Peki kartı iptal edeceğiz başka yapmamız gereken nedir ?
  • Sanal kart kullanmanın faydaları...
  • Şu ana kadar sanal kart dışında normal kredi kartıyla PSN'den birşey satın almadım. Bu sebeple rahatım.

Bu olay Sony PlayStation markası adına ciddi imaj zedeleyici bir olay. Eğer kullanıcılar maddi kayba uğrarsa Sony ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalır.

FBI'ın da olaya karışmasının sebebi buymuş demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 27 Nisan 2011; 1:22:07 >
  • quote:

quote:

quote:

kart iptali ile birlikte yeni bir kart isteyeceksin

• ortalık epey karışmış arkadaşlar.. sony genel merkezinin önü ana baba günü gibiymiş herkez panikte
  • quote:

quote:

quote:

Aklıselim biçimde yapılan açıklamaları dikkatle okumanız ve panik yapmamanız. Şimdilik 1 - 2 haftalık hesap özetini dikkatle inceleyin. Bankanızı arayıp durumu anlatın, hesap bilgilerinizi sıfırlatarak yeni bir kart talep edin yada hesabı komple kapatın, bankanız size yardımcı olacaktır. PSN tekrar aktif olduğunda şifre, mail, güvenlik sorusu vs. gibi bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 27 Nisan 2011; 1:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyblitzer

Psn network kartlarına talep artar artık. Millette paranoya kredi kartıyla alışveriş falan yapmaz... Ya sanal kart ya network

Ülkemizde legal olarak kartlar Sony mağazalarında satılmıyor. Ancak illegal olarak spot mağazalarda satılmakta ancak değerinin üzerinde satılmakta.
  • Ben zamanında Psn'den birşeyler almıştım ve sonra kk bilgilerini silme olayını yaptım ( daha öncedende siliniyordu fakat yinede duruyordu her girişimde , sonradan tamamen kalktı update ile)

online şubecilik ile girip kk'ın online alışverişe kapatıyorum sorun olmuyor ve 1 yıldır kapalı nerdeyse online alışverişe , varsa online bankacılığınız girip kendiniz alışverişe kapatabilirisiniz

Diğer yandan kişisel bilgiler'e gelecek olursak umarım hiç kimse , psn aktif olduğunda mağdur olmaz. ( şifre değişimi , msn adresi değişimi gibi)

Asıl sorun şu ,

Acaba PSN aktif olduğunda kullanıcılar ne denli Sony'ye güvenip Psn'den alış veriş yapacaklar ki herkesin aklında çalınma korkusu olacak.

Şahsen eğer alış veriş yapacaksam , Psn aktif olduktan 3-5 ay sonra iyice güvenilir hale gelince , kendimce download yaparım.

Bu durum hem Psn oyunları için hemde firmaların çıkardığı DLC'ler için sıkıntılı olacaktır diye düşünüyorum.

Sony eğer sağlam bir şekilde insanların güvenini kazanamassa ( firma asla batmaz ) bir sonraki nesilde , illaki üst düzey güvenlik sağlayacaktır fakat en önemli unsur olan insanların güvenenini kaybedecektir buda insanların Sony'ye cephe almasını sağlayabilir.

Umarım Adalet yerini bulur ve kimse mağdur olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

quote:

Psn network kartlarına talep artar artık. Millette paranoya kredi kartıyla alışveriş falan yapmaz... Ya sanal kart ya network

Ülkemizde legal olarak kartlar Sony mağazalarında satılmıyor. Ancak illegal olarak spot mağazalarda satılmakta ancak değerinin üzerinde satılmakta.

Yurtdışında network kart konusunda daha rahat doğrudur. Şahsen ben bundan 5-6 ay önce 20 sterlinlik kartı 50 liraya aldığım olmuştu.(Türkiyeden) Ama bu network kart olayı keşke Türkiye de de çıksa fakat çift vergilendirme yapılıyormuş, o sebepten çıkmıyormuş.
  • Öldük, bittik, mahvolduk, abartmayın ortada çalınan kredikartı falan yok, bu açıklama geçen gün yapılmıştı zaten, çalındı da demiyorlar çalınmadı da demiyorlar yakında belli olur, online ortamda her yerde risk vardır, sanal kart kullananın kafası rahat olur, kullanmayanın kendi sorunu

Tepki vermemiz gereken başımıza bu işleri açan korsanlardır, sony bu sorunun da üstesinden gelecektir şüphem yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

quote:

Yurtdışında network kart konusunda daha rahat doğrudur. Şahsen ben bundan 5-6 ay önce 20 sterlinlik kartı 50 liraya aldığım olmuştu.(Türkiyeden) Ama bu network kart olayı keşke Türkiye de de çıksa fakat çift vergilendirme yapılıyormuş, o sebepten çıkmıyormuş.

Evet öyle bişey var. Artık mecburiyetten dolar yada tl versiyonunu getirirler, burada kazanan biz oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Ben zamanında Psn'den birşeyler almıştım ve sonra kk bilgilerini silme olayını yaptım ( daha öncedende siliniyordu fakat yinede duruyordu her girişimde , sonradan tamamen kalktı update ile)

online şubecilik ile girip kk'ın online alışverişe kapatıyorum sorun olmuyor ve 1 yıldır kapalı nerdeyse online alışverişe , varsa online bankacılığınız girip kendiniz alışverişe kapatabilirisiniz

Diğer yandan kişisel bilgiler'e gelecek olursak umarım hiç kimse , psn aktif olduğunda mağdur olmaz. ( şifre değişimi , msn adresi değişimi gibi)

Asıl sorun şu ,

Acaba PSN aktif olduğunda kullanıcılar ne denli Sony'ye güvenip Psn'den alış veriş yapacaklar ki herkesin aklında çalınma korkusu olacak.

Şahsen eğer alış veriş yapacaksam , Psn aktif olduktan 3-5 ay sonra iyice güvenilir hale gelince , kendimce download yaparım.

Bu durum hem Psn oyunları için hemde firmaların çıkardığı DLC'ler için sıkıntılı olacaktır diye düşünüyorum.

Sony eğer sağlam bir şekilde insanların güvenini kazanamassa ( firma asla batmaz ) bir sonraki nesilde , illaki üst düzey güvenlik sağlayacaktır fakat en önemli unsur olan insanların güvenenini kaybedecektir buda insanların Sony'ye cephe almasını sağlayabilir.

Umarım Adalet yerini bulur ve kimse mağdur olmaz.

Hocam bu şekilde giderse Sony için bir sonraki nesil olmaz. Felaket tepkiler başlamış yabancı sitelerde falan birçok kişi Ps3'e baş baş demeye başladı bile. Bu iş kötü oyun çıkarma cihaz kötü işi değil bu saatten sonra kim güvenir eder.

Bu da son gelişme

http://vgn365.com/2011/04/26/psn-users-reporting-hundred-of-dollars-stolen-from-them/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 27 Nisan 2011; 1:55:37 >

• Türk PSN hesabımda kartı bir kez kullanmıştım,kaldırdım mı hatırlamıyorum.Gece gece kartı internet alışverişine kapatmak zorunda kaldım.Sony'nin bu kadar aciz kalabileceğini asla düşünmemiştim.Yazık oldu.İnşallah kimse maddi zarara uğramaz yoksa Sony'nin başı çok ağrıyacak.
  • Zaten online oynamaktan başka birşey yapmıyoruz
    Sony medyaya bir açıklama yapması lazım böyle twitter'dan face'den bilgilendirme ile olmaz bu işler
    Fazla bir yaygara koparmanın bir mantığı yok olan oldu artık Psn kapalı hiçbir şekilde online olup bilgilerde değişiklik yapılamayacağı için oturup Psn'nin açılmasını beklemekten başka çaremiz yok
    Hele bir Psn aktif olsun bakalım ne olacak?
  • quote:

Although we are still investigating the details of this incident, we believe that an unauthorized person has obtained the following information that you provided: name, address (city, state, zip), country, email address, birthdate, PlayStation Network/Qriocity password and login, and handle/PSN online ID. It is also possible that your profile data, including purchase history and billing address (city, state, zip), and your PlayStation Network/Qriocity password security answers may have been obtained. If you have authorized a sub-account for your dependent, the same data with respect to your dependent may have been obtained. While there is no evidence at this time that credit card data was taken, we cannot rule out the possibility. If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, out of an abundance of caution we are ****ing you that your credit card number (excluding security code) and expiration date may have been obtained.

Her şeyi geçtim, mademki böyle bir durum var, bir an önce herkesi uyarsana Sony.Tam 1 hafta bekleniyor böyle bir açıklama için...

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Zaten online oynamaktan başka birşey yapmıyoruz
    Sony medyaya bir açıklama yapması lazım böyle twitter'dan face'den bilgilendirme ile olmaz bu işler
    Fazla bir yaygara koparmanın bir mantığı yok olan oldu artık Psn kapalı hiçbir şekilde online olup bilgilerde değişiklik yapılamayacağı için oturup Psn'nin açılmasını beklemekten başka çaremiz yok
    Hele bir Psn aktif olsun bakalım ne olacak?

Hocam kredi kartlarından harcamalar başladığına dair haberler düşmeye başladı. Millet psn falan bakmıyor direk öfke Sony'ye koruyamadığı ve bu zamana kadar haber vermediği için.

Pişkin pişkin millete teşekkür etti sonrada bu açıklamayı yaptı cidden olacak iş değil.
  • Beyler mail adreslerinin sifresini falan degistirmek gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.