Şimdi Ara

SONY MDR-EX50LP İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
11.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • erhaba arkadaşlar. Uzun bir ara ve kulağımın hafiften çınlayan haline rağmen bir kulakiçi incelemesiyle daha beraberiz. Bu kulak çınlamasıyla beraber kulakiçi olayından çıkmış olmama karşın uslanmadım evet ve ufaktan başladım. Bu seferkisi gerçekten ufak :)

İşte Sony mdr-ex50lp

Teknik Özellikler
    Ear coupling: intraaural
    Headphone frequency: 5 - 23000 Hz
    Headphone sensitivity: 100 dB
    Impedance: 16 Ω
    Driver unit: 9 mm
    Item weight: Approx 3g
    Driver Unit: 9mm Neodymium
    Sensitivity: 100dB/mW
    3 ear bud sizes included (S/M/L)
    Y type cord with cord slider to prevent tangling

Kutu İçeriği
    Basit. Kulaklık, yaka klipsi ve (her zaman kıtlığı çekilen) üç boy Hybrid uç. Yanında garanti kağıdı ve bir iki ıvır zıvır başka kağıt. Herhangi bir taşıma kesesi poşedi kutusu vb tabii ki yok. Arkadaşlar EX50'den bahsediyoruz, adam EX600'ünü yapmış orada! :)

Malzeme Kalitesi
    Bir kulakiçi için özel bir tarafı yok. Kablo da keza. Hoş kısım, kablonun sonundaki altın jakı. L şeklinde olmasıyla iphone veya ipod bağlantılarında daha az karışma dolaşma sağlıyor. Bu arada kulaklığın ufak kasası da piano black renkte. Ve ufak! (vede çok hafif)

Yalıtım:
    Kulağa çok derin girmediği ve kasa da halihazırda küçük olduğu için aşırı bir yalıtımı yok. Otobüste hele motora yakınsanız sesi iyice açmalısınız. Ama evde odada hiçbir problem yok, dış gürültü en az seviyede.

Ses Kalitesi
    Çözünürlüğü fena değil, gaza gelmiş bir bas olmadığı sürece detay da duyulabiliyor. Kimse FR grafiğini yapmaya zahmet etmediği için hemen duyumuma edayalı bir tanesini yapıverdim. Bilmeyenler için soldan sağa bölümler: bas - mid - tiz

Bas
    Epey dolgun. FR'ı V şekilli değil zaten gördünüz. Daha çok geniş bir U şeklinde. Ve bu hernekadar dolgun bir atmosfer davullu baslı parçalarda ben varım dedirtse de, o baslar zaman zaman uğultuya dönüşüp özellikle mid'i bastırıyor.

Mid
    Normal şartlar altında perdelenmiş değil. Ancak davulcu atağa geçerken bas gitarist aşka geldiği zaman biraz geride kalıyor vokal ve özellikle detaylar.

Tiz
    Yeterli. Ama ince tizler fazla yeterli. Öyle ki metal'de veya başka bol tizli türlerde beni rahatsız edebildi. Kimisi buna berraklıktandır berraklıktan dese de, dostum 40-45tl'lik bir kulaklıktan bahsediyoruz burada :)

Sahne
    Fazla başarılı değil. Ama iş görüyor ve kulağa müziği ulaştırıyor, tamam.

Sonuç
    Fiyatını düşündüğümüzde (40-50 arası) ve hibird uçlarının yarattığı farkı duyduğumuzda (double flange ile çok kötü. bas nerdeyse gidiyor) giriş seviyesi veya acil durum yedeği olarak alınabilir bir kulaklık. Üstelik de Sony ve çok da hafif*. Sadık takipçilerini fazla üzmeyecektir. Tamam kablo olarak bir dba-02 veya brainwavz m2 olmasa da, mid/tiz olarak fxt90'a yaklaşamasa da veya baslarda cks99'u geçemese de; fiyatına göre iyi bir parça.

*nohuttan az büyük olduğu için olmasın?

• az ve öz güzel inceleme, tabi ep630 veya philips she6000 gibi kulaklıklarla mukayese edilirse, giriş seviyesinde bas kulaklık arayan kullanıcılar için yararlı olur. Fiyatı 50 TL'ye kadar baslı kulaklıklarda genelde bu üç model öne çıkıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D1EACCB3

az ve öz güzel inceleme, tabi ep630 veya philips she6000 gibi kulaklıklarla mukayese edilirse, giriş seviyesinde bas kulaklık arayan kullanıcılar için yararlı olur. Fiyatı 50 TL'ye kadar baslı kulaklıklarda genelde bu üç model öne çıkıyor...
    Hem ex-50lp hem creative 630ep kullanmış biri olarak ; eğer düzenli spor yapan biri iseniz ex-50 lp nin ne kadar rahat olduğunu anlarsınız. Kulak içi malzemesi daha yumuşak ve uyumlu. Yorgunluğun oluşturduğu halsizliğe rağmen herhangi bir rahatsızlık vermiyor. sony nin nwz-b.. serisi ile kusursuz bir uyumluluğu var. Baslar 630ep ye nazaran düşük ama daha yumuşak ve derinden.Spor yapanlara tavsiye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: badocan

Hem ex-50lp hem creative 630ep kullanmış biri olarak ; eğer düzenli spor yapan biri iseniz ex-50 lp nin ne kadar rahat olduğunu anlarsınız. Kulak içi malzemesi daha yumuşak ve uyumlu. Yorgunluğun oluşturduğu halsizliğe rağmen herhangi bir rahatsızlık vermiyor. sony nin nwz-b.. serisi ile kusursuz bir uyumluluğu var. Baslar 630ep ye nazaran düşük ama daha yumuşak ve derinden.Spor yapanlara tavsiye..

Alıntıları Göster
    Kulaklığın şekli gayet hoşmuş. Eline sağlık çok güzel olmuş incelemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkalp01

Kulaklığın şekli gayet hoşmuş. Eline sağlık çok güzel olmuş incelemen.

Alıntıları Göster
    tam alıcaktım ki senin incelemeni okudum vazcaydım:)
  • Kullandığım en iyi kulaklıklardan biridir. Şuan audio technica cks55 modelini kullanıyorum. Sony mdr ex50 kulağımda hiçbir ağrıya sebep olmayan çok rahat bir kulaklık idi. Spor yaparken kullanılacak en iyi kulaklıkladan biri. Bass konusunda ise cks55 kadar sert olmasada iyi bir çıkışı var. cks55 modeli şuan kulağımın temas noktalarında ağrıya ve hafif çınlamaya yol açtı. cks55 modelini aldığıma pişman oldum diyebilirim. Spor yaparken cks55'in kulağınıza verdiği rahatsızlığı her an hissediyorsunuz. Yakın zamanda sony mdr ex50 modeline dönmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_dpt

Kullandığım en iyi kulaklıklardan biridir. Şuan audio technica cks55 modelini kullanıyorum. Sony mdr ex50 kulağımda hiçbir ağrıya sebep olmayan çok rahat bir kulaklık idi. Spor yaparken kullanılacak en iyi kulaklıkladan biri. Bass konusunda ise cks55 kadar sert olmasada iyi bir çıkışı var. cks55 modeli şuan kulağımın temas noktalarında ağrıya ve hafif çınlamaya yol açtı. cks55 modelini aldığıma pişman oldum diyebilirim. Spor yaparken cks55'in kulağınıza verdiği rahatsızlığı her an hissediyorsunuz. Yakın zamanda sony mdr ex50 modeline dönmeyi düşünüyorum.
    merhaba hocam mdr ex50 ile mdr ex10 arasında kaldım. 10-15 tl gibi bir fark var güncel satış sitelerinde. Aralarında ses farkı var mı? Yada bana önerebileceğiniz sony kulakiçi kulaklık var mı? Genelde rock/metal müzik dinliyorum. Bateri/ritim benim için şarkıdaki en önemli unsur. Bu arada boğucu, uzaktan, soluk ses gelsin istemiyorum. Sıcak, yakın ve ritmi hissedebileceğim bir kulaklık arıyorum.

@@Mair

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY MDR-1AM2 Hİ-RES KULAKLIK
    6 yıl önce açıldı
    Sony MDR.XB450AP Sıfır 80TL
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • securebay kullanıcısına yanıt
    Mair cevaplamamış, sorunuza ben cevap vereyim. Ucuz olsa da ex10 daha başarılı bir kulaklık bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bliss32

Mair cevaplamamış, sorunuza ben cevap vereyim. Ucuz olsa da ex10 daha başarılı bir kulaklık bana göre.

malesef almış bulundum artık. Ancak çok bir memnuniyetsizlik yok. Tiz sesleri ses karmaşasına neden olabiliyor ama tiz ses arayanlar için güzel bir kulaklık. Bas seviyeleri pek tatmin etmeyebilir. İlginiz için teşekkürler :)

• Arkadaşlar banada bi kulaklık lazim ama kararsız kaldım.

Her ne kadar kullanırken tasarimini gormesemde ben herşeyden tasarima önem veriyorum 40 lira civarinda bu ep630 ve ep660 buldum alınabilecek. Ep630 u eledim

Ep660 hakkında da forumda biri dayaniksiz olduğundan bahsetmiş yanindaki gümüş yer sökülmüş tek tarafindan az ses gelmeye baslamis falan.

Çok kulaklik alan biri değilim parayi cop etmiyim general mobile doscovery kulakligini denemiş varmidir ondan iyimidir bu kulaklik.
    Gerçi şuan ucuz çakma bir kulaklik var Sony nin tam nerede yer aldigini anlamaya calisiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Arkadaşlar banada bi kulaklık lazim ama kararsız kaldım.

Her ne kadar kullanırken tasarimini gormesemde ben herşeyden tasarima önem veriyorum 40 lira civarinda bu ep630 ve ep660 buldum alınabilecek. Ep630 u eledim

Ep660 hakkında da forumda biri dayaniksiz olduğundan bahsetmiş yanindaki gümüş yer sökülmüş tek tarafindan az ses gelmeye baslamis falan.

Çok kulaklik alan biri değilim parayi cop etmiyim general mobile doscovery kulakligini denemiş varmidir ondan iyimidir bu kulaklik.
    Gerçi şuan ucuz çakma bir kulaklik var Sony nin tam nerede yer aldigini anlamaya calisiyorum

Hocam neredeyse aynı durumlarımız. 3 yıldır creative ep 630 kullanıyordum. Sayısız kazaları atlattı ama en sonunda sol kulaklık pert oldu. Ben de tamirle filan uğraşmayıp yenisine bakayım dedim ve bu 3 model arasında kaldım. İçimden yine creative ep 630 almak geçiyor ama çok kararsızım. Bu arada gm discovery kullanıyorum ve discovery'nin kulaklığı creative ep 630'un yanında çöp. Ses kalitesini geçtim o kulaklık acayip büyük ve yatarken filan kulağı çok rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Return of the jedi

quote:

Hocam neredeyse aynı durumlarımız. 3 yıldır creative ep 630 kullanıyordum. Sayısız kazaları atlattı ama en sonunda sol kulaklık pert oldu. Ben de tamirle filan uğraşmayıp yenisine bakayım dedim ve bu 3 model arasında kaldım. İçimden yine creative ep 630 almak geçiyor ama çok kararsızım. Bu arada gm discovery kullanıyorum ve discovery'nin kulaklığı creative ep 630'un yanında çöp. Ses kalitesini geçtim o kulaklık acayip büyük ve yatarken filan kulağı çok rahatsız ediyor.

Eyvallah hocam o zaman sony nin yanında da çöptür discoverynin kulaklığı.Ep630 çok övülüyo ama genelde hep bass kısmından övüyolar ve özellikle baya dayanıklı sanırım.Bana o kadar bass lazım değil olsun tabiki ama kaliteli bass olsun dengeli olsun yeter.Kaliteliden kastım böyle derinden derinden gelsin
    Sony nin tipi çok hoşuma gitti alıcaktım bizim burdaki alışveriş merkezine baktımda yokmuş başka bir mağazadan bulurum artık.
    Ses kalitesi bakımından pek farkı olmaz ama creative nin son sesi daha yüksek olur diyolar genelde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Return of the jedi

quote:

Eyvallah hocam o zaman sony nin yanında da çöptür discoverynin kulaklığı.Ep630 çok övülüyo ama genelde hep bass kısmından övüyolar ve özellikle baya dayanıklı sanırım.Bana o kadar bass lazım değil olsun tabiki ama kaliteli bass olsun dengeli olsun yeter.Kaliteliden kastım böyle derinden derinden gelsin
    Sony nin tipi çok hoşuma gitti alıcaktım bizim burdaki alışveriş merkezine baktımda yokmuş başka bir mağazadan bulurum artık.
    Ses kalitesi bakımından pek farkı olmaz ama creative nin son sesi daha yüksek olur diyolar genelde.

Alıntıları Göster
    Parasına göre harika bir kulaklık.yurt dışında 80 dolara getirttiğim kenwood pioner kulaklıklarımla aynı kalitede diyebilirim.benim gibi aşırı doygun bass sevmeyenler için çok ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremalp

Parasına göre harika bir kulaklık.yurt dışında 80 dolara getirttiğim kenwood pioner kulaklıklarımla aynı kalitede diyebilirim.benim gibi aşırı doygun bass sevmeyenler için çok ideal.

Alıntıları Göster
    Ben de bu kulaklıktan almıştım baya zaman geçti, telefon alınca bunu kullanmadım fakat şimdi kullanayım dedim ve sol kulaklık ile sağ kulaklık arasında denge sorunu vardı. Sol kulaklık daha az ve ince ses veriyor (cılız). Kulaklığı fazla kullanmadığım için yıpranma da yok bu neden olur anlamadım. Kulaklarımda bir problem de yok daha iki ay önce kulak testine girdim Çok rahatsız edici bir dengesizlik. Kuluklık başlıkları çok sert ve 10 dk. sonra rahatsız (ağrı) ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 24 Kasım 2014; 19:05:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

Ben de bu kulaklıktan almıştım baya zaman geçti, telefon alınca bunu kullanmadım fakat şimdi kullanayım dedim ve sol kulaklık ile sağ kulaklık arasında denge sorunu vardı. Sol kulaklık daha az ve ince ses veriyor (cılız). Kulaklığı fazla kullanmadığım için yıpranma da yok bu neden olur anlamadım. Kulaklarımda bir problem de yok daha iki ay önce kulak testine girdim Çok rahatsız edici bir dengesizlik. Kuluklık başlıkları çok sert ve 10 dk. sonra rahatsız (ağrı) ediyor.

Alıntıları Göster
    bu kulaklığı en uygun fiyata nerden alabilirim

• Mair kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kulaklık ile MH750 arasındaki farkları söylermisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert535

Hocam günlük olarak kullandığım kulaklık ex50. Ayrıca Xperia Z2 kutusundan çıkmış bir mh750 var evde. Bence ex50 bariz daha iyi. Basları güçlü, yalıtımı iyi, kulak içinde çok rahat ve dış sesleri güzel azaltıyor. Ayrıca ses düşüklüğü gibi bir sorun yaşamadım, tam tersine sesi yüksek geldi bana. iPhone ve MacBook cihazlarda yarıdan yukarıya çıkarma gereği duymadım şimdiye kadar. 1 seneden fazla oldu alalı ve titiz de kullanmadım, hala sorunsuz. mh750 ise basları zayıf bir kulaklık. Tizleri var ama sanki yankılı, boş gibi acayip bir ses geliyor. Kipa'da 10 liraya satılan ultimate ears 100 daha başarılı bir kulaklık mesela. mh750'nin tek artısının mikrofonu olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ikisi arasında ex50 tercih edilmeli. Ama yukarıda arkadaşlar ep630 için güzel yorumlarda bulunmuşlar, ex50 ve ep630 arasında bir kıyaslama/tercih yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halacoglu

quote:

Orijinalden alıntı: mert535

Hocam günlük olarak kullandığım kulaklık ex50. Ayrıca Xperia Z2 kutusundan çıkmış bir mh750 var evde. Bence ex50 bariz daha iyi. Basları güçlü, yalıtımı iyi, kulak içinde çok rahat ve dış sesleri güzel azaltıyor. Ayrıca ses düşüklüğü gibi bir sorun yaşamadım, tam tersine sesi yüksek geldi bana. iPhone ve MacBook cihazlarda yarıdan yukarıya çıkarma gereği duymadım şimdiye kadar. 1 seneden fazla oldu alalı ve titiz de kullanmadım, hala sorunsuz. mh750 ise basları zayıf bir kulaklık. Tizleri var ama sanki yankılı, boş gibi acayip bir ses geliyor. Kipa'da 10 liraya satılan ultimate ears 100 daha başarılı bir kulaklık mesela. mh750'nin tek artısının mikrofonu olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ikisi arasında ex50 tercih edilmeli. Ama yukarıda arkadaşlar ep630 için güzel yorumlarda bulunmuşlar, ex50 ve ep630 arasında bir kıyaslama/tercih yapabilirsiniz.

Hocam siz Xperia Z2'de mi kullanıyorsunuz. Ben de z2 de kullanacağım uyumlu değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rockfatal

Hocam siz Xperia Z2'de mi kullanıyorsunuz. Ben de z2 de kullanacağım uyumlu değil mi?

Hocam şöyle cevap vereyim; EX50 günlük olarak kullandığım kulaklık. iPhone 5s, MacBook, M-Audio mikrofondaki 3,5 mm giriş, Xperia Z2 gibi cihazların tümüyle uyumlu. Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve hiçbir cihazla uyum sorunu yaşamadım. MH750'yi az önce tekrar denedim sizin için. Diğer cihazlarda tizden ibaret vasat bir performans sergilerken Xperia Z2'de biraz daha dengeli ses veriyor. İki kulaklığı da Xperia Z2 için kıyaslamak gerekirse, MH750 biraz daha yüksek ses ve flat, EX50 biraz daha düşük ses ve daha derin baslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halacoglu

quote:

Orijinalden alıntı: rockfatal

Hocam şöyle cevap vereyim; EX50 günlük olarak kullandığım kulaklık. iPhone 5s, MacBook, M-Audio mikrofondaki 3,5 mm giriş, Xperia Z2 gibi cihazların tümüyle uyumlu. Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve hiçbir cihazla uyum sorunu yaşamadım. MH750'yi az önce tekrar denedim sizin için. Diğer cihazlarda tizden ibaret vasat bir performans sergilerken Xperia Z2'de biraz daha dengeli ses veriyor. İki kulaklığı da Xperia Z2 için kıyaslamak gerekirse, MH750 biraz daha yüksek ses ve flat, EX50 biraz daha düşük ses ve daha derin baslı.

Teşekkür ederim. Dışarıdan getirtmek istiyorumdum daha iyi bişey ama gereksiz para vermek istemedim, ya bunu alırım ya da daha ucuz bir şey sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.