Şimdi Ara

>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.350
Cevap
51
Favori
930.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buda sharpın meşhur MONSTER serisinden habide eski sistem sonylerde volume yerine dB vardı şimdilerde volume var aralarındaki fark nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

sizce neden pioneer performans ve bas olarak müzik setinde sony ile yarışamıyor????
    bunlar gerçi normal bir pioneere ait
    http://img354.imageshack.us/my.php?image=p1ap.jpg
    http://img388.imageshack.us/my.php?image=p29nd.jpg
    http://img388.imageshack.us/img388/5584/p35em.jpg

evet yavkaysaw kardeş doğru söylüyorsun güzel bir soru bu soruyu bende çok merak ediyorum müzik setinde sony gibi değil

• arkadaşlar bence bu topik yavaş yavaş istenilen noktaya doğru gidiyor yani gerçek bilgilerin en ayrıntılı gizlerin ortaya çıkması

fotolarla bizi aydınlatan arkadaş çok teşekkürler

wx 555 in eski modeli aslında aynısı vx 55 i bende kullandım ve aynen katılıyorum

ben sony müzik setlerinin çoğunda tiz yetersizliği ile ilgili görüşlerimde ısrarcıyım
    sony kullanıcıları katıldıkça bu konu daha da ayrıntılı olarak aydınlığa kavuşacaktır?

herkese saygılar
  • bugüne kadar dinlediğim sonylerin hepside süper ses kalitesi ve tizler ve inanmak imkansız olan müthiş basslar veriyordu.Öyleki ben o bassı hiç bir 5+1 de alamadım ve gittiğim her yerde dinlediğim 5+1 ler onun performansını veremiyo ayrıca sony le müzik dinlerken anlatılmaz yaşanır diyorum seslerin her biri ayrı ayrı tane tane tınılar müthiş bir sıra ile geliyor tizler midler ve basslar hiç ama hiç bozulmuyor bunu kesin söylüyorum basslar ise 5+1 deki gibi dum dum diye çıkmıyor çok doğal sert ve güçlü çıkıyor tek hayalim sony nin en üst model bi setini almak gerçi bi seti varama eski model kesmiyo artık

• arkadaşlar ben bu zamana kadar mini sistemler içinde Pioneer in beni tatmin eden bir sistemine denk gelmedim

çok gelişmiş üst düzey modelleri belki iyi olabilir ama ev için tasarlanmış müzik setlerinde pioner bence sony kadar iyi değil

herkese saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

arkadaşlar bence bu topik yavaş yavaş istenilen noktaya doğru gidiyor yani gerçek bilgilerin en ayrıntılı gizlerin ortaya çıkması

fotolarla bizi aydınlatan arkadaş çok teşekkürler

wx 555 in eski modeli aslında aynısı vx 55 i bende kullandım ve aynen katılıyorum

ben sony müzik setlerinin çoğunda tiz yetersizliği ile ilgili görüşlerimde ısrarcıyım
    sony kullanıcıları katıldıkça bu konu daha da ayrıntılı olarak aydınlığa kavuşacaktır?

herkese saygılar

buna her zaman devam ederim sendeki vx55 in resmini atsana merak ettim
  • görüşlerini bildiren bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim benimde dinlemediğim modeller var elbette ve bunların nasıl olduklarını sizden öğreniyorum
    bu arada @jethoca dostum söylediğin setleri en kısa sürede dinlemeye çalışacağım dediğin doğru olabilir tabiki ama benim o modellerin sesini bir daha dinlemem lazım

@yavkaysaw dostum pioneer ın resimlerini koyduğun modellerin hepsini dinledim özellikle iki kolon ve bir subwoofer dan oluşan model bir zamanlar benim hayalimdeki sistemdi diyebilirim evimizin hemen yanındaki dükkanda devamlı dinlerdim dükkanın sahibi komşumuzdu aynı zamanda benide çok severdi devamlı dinletirdi o modeli ve arkadaşlar pioneer müzik setlerinin sony kadar başarılı olmadığı görüşüne ben katılmıyorum. benim sony e rakip olabilir diyeceğim belkide tek müzik seti pioneer dı hatırlayan vardır kesin pioneer ın bass-blaster adlı groove benzeri bass efektini duyanlar sony müzik setlerinde yaşadıkları şaşkınlığın aynısını yaşamışlardır büyük ihtimalle 6.1/2" lik bir bass sürücüsünden o bass ın nasıl çıktığını hala çözemedim doğrusu ama maalesef artık pioneer ı müzik seti piyasasında göremiyoruz buna gerçekten çok üzülüyorum keşke böyle olmasaydı. gerçi diğer markalarda da pek bir şey yok ama.. sharp ın çok iyi modelleri vardı bir ara ve türkiye'ye de geliyordu bütün ürünleri ayrıca kenwood unda bütün modellerini bulabiliyorduk ama şimdi bunları görmek mümkün değil en azından türkiye'de.. inşallah sony ayarında veya ona yakın başka markaların modelleri türkiye'ye de gelir. birkaç sene öncesine kadar panasonic leride görebiliyorduk ama şimdi oda kayboldu nerede bu markalar yaa

• arkadaşlar verdiğim linkte yeni model pioneer marka mini sistem müzik setleri var ben açıkcası pek beğenmedim ama önyargılı olmak da istemem açıkcası. dinlemeden hiçbir şey diyemem bu modelleri için belkide tahmin ettiğimden çok daha iyilerdir. ama pioneer nedense eskiden beri kullandığı küçük denilebilecek sürücüleri hiç geliştirmemiş görünüyor. yine 16cm (6.4") lik bass sürücüleri kullanıyor ve hoparlörlerdeki güç dağılımlarıda bana pek iyi gibi gelmedi açıkcası. ev1000dvdx modelindeki hopralör sayısı 6 yani set 5.1 güç dağılımı ise şöyle: önler 100*2 arkalar ve merkez 100*3 subwoofer 100 watt r.m.s garip bir güç dağılımı gibi. her kolon aynı güçte bu sürücülerin küçük olma durumu panasonic içinde geçerli yıllardır hep 6" lik bass sürücüleri ile donatılmış müzik setlerini gördük şimdi yeni modelleri çıktı ama hala aynı çaptaki sürücüleri kullanıyorlar anlamak mümkün değil ya. sony yakında neredeyse bass sürücülerini 10" yapacak diğerleri hala 6" lik woofer da ısrarlı nedense.

neyse ben linkleri vereyimde inceleyin pioneer ve panasonic in yeni model minilerini dostlar
    pioneer:
    http://www.pioneer.com.sg/storefront/productList/default.asp?CatalogId=15&Page=1
    panasonic:

bu modeller hakkındaki yorumlarınızı da belirtirseniz sevinirim arkadaşlar

• quote:

Orjinalden alıntı: venom800

arkadaşlar verdiğim linkte yeni model pioneer marka mini sistem müzik setleri var ben açıkcası pek beğenmedim ama önyargılı olmak da istemem açıkcası. dinlemeden hiçbir şey diyemem bu modelleri için belkide tahmin ettiğimden çok daha iyilerdir. ama pioneer nedense eskiden beri kullandığı küçük denilebilecek sürücüleri hiç geliştirmemiş görünüyor. yine 16cm (6.4") lik bass sürücüleri kullanıyor ve hoparlörlerdeki güç dağılımlarıda bana pek iyi gibi gelmedi açıkcası. ev1000dvdx modelindeki hopralör sayısı 6 yani set 5.1 güç dağılımı ise şöyle: önler 100*2 arkalar ve merkez 100*3 subwoofer 100 watt r.m.s garip bir güç dağılımı gibi. her kolon aynı güçte bu sürücülerin küçük olma durumu panasonic içinde geçerli yıllardır hep 6" lik bass sürücüleri ile donatılmış müzik setlerini gördük şimdi yeni modelleri çıktı ama hala aynı çaptaki sürücüleri kullanıyorlar anlamak mümkün değil ya. sony yakında neredeyse bass sürücülerini 10" yapacak diğerleri hala 6" lik woofer da ısrarlı nedense.

neyse ben linkleri vereyimde inceleyin pioneer ve panasonic in yeni model minilerini dostlar
    pioneer:
    http://www.pioneer.com.sg/storefront/productList/default.asp?CatalogId=15&Page=1
    panasonic:

bu modeller hakkındaki yorumlarınızı da belirtirseniz sevinirim arkadaşlar

yaşım 30 ve 16 yaşından beri en büyük tutkum iyi bir ses sistemi yada müzik seti almaktı hala öyle
    tek maaş ile ailemi geçindirdiğim için ( bu bir haftadır böyle yani artık eşim çalışmıyor ) ve yeni evli olduğum için bu konuda şimdilik her istediğimi yapamıyorum

peki jet hoca bu kadar set ile ilgili yorumları neye göre yapıyorsun diyecek olursanız ben müzik ve elektronik eşya ile yakından ilgilendiğim için çevrem bu konularda bana güveniyor

yani sizin anlayacağınız evlenen ve eşya alan arkadaşların alışverişlerini bizzat kendim yapıyorum önce kalitelisini araştırıyor sonra iyi fiyata bulmaya çalışıyor ve en sonunda pazarlığını da yapıp alıyorum

bu sitede bilgi ve tecrübe olarak çok zayıf olabilirim ama çevremdeki ailemdeki ve okuldaki arkadşlarıma göre en bilgilisi benim bu sorumlulukla yanlış yapmamak için elimden geleni yapıyorum

her neyse gelelim konumuza

• arkadaşlar ilk aldığımız setlerde bundan 20 yıl kadar önce temel hedefimiz güçlü sesti ozamanlar bu kadar ayrıntılı bakmıyorduk

sonra yıkıcı baslara önem verir olduk şimdi artık dengeli ses diyoruz

arkadaşlar müzik bamabaşka birşey
    bir tv alırsın iyi kötü idare eder ama müzikte doyum noktası yok hep daha iyisi diyor insan

yine gelelim daha asıl konuya müzik setlerini dükkanda dinleyerek karar vermek bana göre doğru değil evinde yada arkadaşında ve hemde yüksek seste çok uzun dinlemek lazım

ben arkadaşlarıma her seti aldığımda o alınan müzik seti dışında en az 10 tane set dinliyouz spotçularda ve aradaki farkları kıyaslamaya çalışıyoruz

başta dediğimgibi insan önceleri güçlü bas arıyor neyse öyle güçlü yıkıcı etkili bası olan bir set alıyorsun sonra onu kullandıkça ya bunun bası iyide tizi zayıf diyorsun artık tek derdin tiz oluyor yeni alacağın sette artık tiz derdin oluyor sonra başka problemeler çıkıyor

ben ismini verdiğim setlerde yorumlarımı buna göre yaptım

şimdi deniyorki sonylerde cırtlak tiz yok bu daha iyi yada tizin çoğuna gerek yok vb. ben bunlara katılmıyorum
    tama sonuçta mini bir sistem ama arkadaşlar hıfı dinleyenler onlarda neden yüksek tiz denge bozmuyor
    billurgibi berrak ses küt küt bas ve şıngır şıngır tizler

demekkki tizlerin yüksek olması bir sorun değil yeterki kaliteli tiz olsun bunu zaten lbt lerin tepe tiz ( Üst kısmında sivri burunlu tiz kısmı) olyıyla yaşıyoruz hem yüksek ve hemde temiz tiz.

vx 55 imin remini istemişti arkadaş ama o set şu anda elimde yok ve vx 555 in ondan farkı yan tarafında küçük tiz hoparlörü olması

aslında tizlerde ( ozellikle orta sınıf sistemleri için geçerli ) yetersizlik sony nin karakteristik özelliği ve o kitleye hitap ediyor

sonylerin tizlerini yetersiz bulmayanlara bu anlamada ben hak veriyorum eskliler başta olmak üzere sony müzk setlerinde tveter yer almaz altta kocaman bas hoparlörü ve üstte orta ses çııkaran çevresel hoparlör yer alır

arkadaşlar daha devam edeceğim ama şu anda işim çok sonra görüşmek üzere
    herkese saygılar

• arkadaşlar başta 20 yıl önce yazmışım o 10 yıl önce olacak
    herkese saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

arkadaşlar başta 20 yıl önce yazmışım o 10 yıl önce olacak
    herkese saygılar

Sol üst köşedeki değiştir butonuna basarak mesajındaki hataları düzenleyebilirsin böylece mesaj kalabalığıda olmaz
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerbaris -- 9 Mayıs 2006; 0:24:18 >
  • @jethoca yorumlarına sonsuz saygım var bende eskiden sadece ses gücüne bakardım sonra yıkıcı bass özelliği arar oldum şimdide en dengeli sesi arıyorum (aslında buldum ama kendisi henüz buraya teşrüf etmedi:) yani ne tizi diğer seslerin yanında ezilsin ne orta ses kaybolsun nede bass hepsini bastırsın. hiçbirini istemiyorum hepsinin dengeli bir şekilde dağılımını istiyorum ve bu istediğim sony nin midi sistemlerinde mevcut bir kaç tane hi-fi de gözüme kestirdim ama henüz istediğim sistemi tam olarak dinleyemedim inşalla bir kaç gün sonra onuda dinleyecem. neyse gelelim şu tiz meselesine açıkcası ben tizlerin fazla olmasından dolayı hiçbir zaman rahatsızlık duymam az olmasından da duymam ammaa cırtlak şekilde çıkan tiz seslerine ve kalitesiz tweeter lara sinir olurum. sony nin çoğu minisinde (horn tweeter olmayan modellerin çoğunda) tizler çoğu kişiye göre az gelebilir belki ama sony nin bunu bilerek yaptığından da eminim. nedeni ise o tizin kapasitesi belli yani şimdi daha çok tiz sesleri verecek diye tizleri abartsa o zaman ya tiz seslerinde hissedilir derecede distorsiyon yaşanacak yada tizlerden cırtlak bir ses duyacağız. büyük ihtimalle kullanıcılara bunu yaşatmamak için sınırlıyorlar tizleri. ama bu sınır midilerde tamamen ortadan kalkıyor ve mükemmel netlikte ve asla distorsiyona girmeyen net tizler duyabiliyorsunuz ben aynı anda sony mhc gn 100d (eski mini setlerin en üst modellerinden) ile 720watt r.m.s değeri olan lbt serisi bir midi yi yan yana dinledim hemde uzun bir süre ve en çok fakettiğim şey tizlerdeki netlik ve mhc gn 100d nin tizlerindeki distorsiyon oranının ses çok yükseldiği zaman rahatsız etmesiydi. ama midi de asla böyle bir durumla karşılaşmadım ne bass larda (minininde basslarında hiçbir bozulma yoktu gerçi) ne de tiz ve orta seste hiçbir bozulma hissedilmiyordu yani sonuç olarak sony çoğu mini sisteminde fiyatı abartmamak için olsa gerek tizleri midilerdeki gibi yapmıyor orası kesin. amaa bu yeni model minileri eğer dinleme imkanınız olursa bana kesin hak vereceksiniz diye düşünüyorum çünkü geçen cumartesi dinlediğim yeni mini deki tizler epeyce geliştirilmiş ve midilerdekine çok yakın olan horn tweeter kullanıyordu ve tizler çok başarılıydı. son olarak şunuda söyliyim bu tamamen kendi düşüncemdir bir ses sisteminde kullanılan tizler eğer sırf yetersiz gibi görünmesin bu nedenle yüksek olsun diye arttırılacaksa ve bunun sonucunda tizlerde kesilme veya distorsiyon veya cırtlak bir tiz ses oluşacaksa o tizler düşük kalsın bence daha iyi. en azından kapasitesi belli olan bir tizin üstüne çıkılmamış olur haa bazılarına yetersiz gelebilir ama en azından seste fazlaca bozulma veya kesilme meydana gelmez görüşmek üzere arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 9 Mayıs 2006; 11:00:22 >

• quote:

@jethoca yorumlarına sonsuz saygım var bende eskiden sadece ses gücüne bakardım sonra yıkıcı bass özelliği arar oldum şimdide en dengeli sesi arıyorum (aslında buldum ama kendisi henüz buraya teşrüf etmedi:) yani ne tizi diğer seslerin yanında ezilsin ne orta ses kaybolsun nede bass hepsini bastırsın. hiçbirini istemiyorum hepsinin dengeli bir şekilde dağılımını istiyorum ve bu istediğim sony nin midi sistemlerinde mevcut bir kaç tane hi-fi de gözüme kestirdim ama henüz istediğim sistemi tam olarak dinleyemedim inşalla bir kaç gün sonra onuda dinleyecem. neyse gelelim şu tiz meselesine açıkcası ben tizlerin fazla olmasından dolayı hiçbir zaman rahatsızlık duymam az olmasından da duymam ammaa cırtlak şekilde çıkan tiz seslerine ve kalitesiz tweeter lara sinir olurum. sony nin çoğu minisinde (horn tweeter olmayan modellerin çoğunda) tizler çoğu kişiye göre az gelebilir belki ama sony nin bunu bilerek yaptığından da eminim. nedeni ise o tizin kapasitesi belli yani şimdi daha çok tiz sesleri verecek diye tizleri abartsa o zaman ya tiz seslerinde hissedilir derecede distorsiyon yaşanacak yada tizlerden cırtlak bir ses duyacağız. büyük ihtimalle kullanıcılara bunu yaşatmamak için sınırlıyorlar tizleri. ama bu sınır midilerde tamamen ortadan kalkıyor ve mükemmel netlikte ve asla distorsiyona girmeyen net tizler duyabiliyorsunuz ben aynı anda sony mhc gn 100d (eski mini setlerin en üst modellerinden) ile 720watt r.m.s değeri olan lbt serisi bir midi yi yan yana dinledim hemde uzun bir süre ve en çok fakettiğim şey tizlerdeki netlik ve mhc gn 100d nin tizlerindeki distorsiyon oranının ses çok yükseldiği zaman rahatsız etmesiydi. ama midi de asla böyle bir durumla karşılaşmadım ne bass larda (minininde basslarında hiçbir bozulma yoktu gerçi) ne de tiz ve orta seste hiçbir bozulma hissedilmiyordu yani sonuç olarak sony çoğu mini sisteminde fiyatı abartmamak için olsa gerek tizleri midilerdeki gibi yapmıyor orası kesin. amaa bu yeni model minileri eğer dinleme imkanınız olursa bana kesin hak vereceksiniz diye düşünüyorum çünkü geçen cumartesi dinlediğim yeni mini deki tizler epeyce geliştirilmiş ve midilerdekine çok yakın olan horn tweeter kullanıyordu ve tizler çok başarılıydı. son olarak şunuda söyliyim bu tamamen kendi düşüncemdir bir ses sisteminde kullanılan tizler eğer sırf yetersiz gibi görünmesin bu nedenle yüksek olsun diye arttırılacaksa ve bunun sonucunda tizlerde kesilme veya distorsiyon veya cırtlak bir tiz ses oluşacaksa o tizler düşük kalsın bence daha iyi. en azından kapasitesi belli olan bir tizin üstüne çıkılmamış olur haa bazılarına yetersiz gelebilir ama en azından seste fazlaca bozulma veya kesilme meydana gelmez görüşmek üzere arkadaşlar

jethoca kardeş yorumun için teşekkürler ve saygılar venom800 dostum kesinlikle +1 beynimi okuyosun

• @BL@DE kardeş sanırım zevklerimiz birbirine çok benziyor
  • quote:

@BL@DE kardeş sanırım zevklerimiz birbirine çok benziyor

evet dostum bende soruyorum kendi kendime bu kadar benzeme olurmu diye

• quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Philips'in pasif radyatör kullanan 1-2 modelini ses kalitesi olarak ben şahsen beğenmiştim...

Bu arada geçen cumartesi beni teybi DVD'ye bağlayıp sesi maximum yapıp telefonumla video kayıdı yaptım ama bluetooth hala oğlunda.Dongle ı aldığım anda videoyu buraya upload edicem.Geçen cumartesi 1 saat boyunca nirvana'ya ulaştım.Teybin arkasındaki fanın bu kadar hızlı döndüğünü hiç hatırlamıyorum

SAğlam midi zamanında rx99 lar da vardı sony 'yi severim o günden beri.

• s.a.w ve d.s.w arasındaki farkı bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

s.a.w ve d.s.w arasındaki farkı bilen var mı?

şu an ona cevap veremeyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.