Arkadaşlar benim Sony NEC DVD Writer'ım var. Arada bazı DVDleri yazmama(Güç ayarlama hatası) bazen okumama gibi sorunlar var.
Modelim Sony NEC DVD RW AD-7173A Firmware sürümüm 1.01 Ek nitelik Label Flash
Aradım tarattım çoğu yerde firmware güncellemesi gerekli yazıyor.Bi tane indirdim.Ama riskli falan dediler.Nasıl yapacağımı bilemediğim için size sormak istedim. Sony NEC DVD RW AD-7173A 'da firmware update nasıl yapılır?Update'i nerden indirmeliyim? BU indirdiğim update klasöründen çıkan read me.İngizilcem yeterli olmadığı için bunu da koydum.
quote:
How to flash the firmware for a Sony NEC Optiarc drive : ATTENTION: You have to watch out that your drive is not an OEM product. OEM product means part of a full PC package or external USB or Firewire (IEEE1394) variant of the writer. For OEM products contact the dealer, distributor or manufacturer of PC- or USB/Firewire-package for service/support and firmware updates. To check the current status of the drive, you can use the NERO InfoTool:http://www.nero.com. After checking the firmware, download the appropriate softwarepackage and store it somewhere onto the computer. You will find the firmware versions for Sony NEC Optiarc drives at our website. Now unpack the ZIP file, and execute the flashing tool (EXE file). But before flashing, read the below mentioned points.
1. Connect drive to the secondary IDE channel as master or slave 2. Disconnect all slave hardware from IDE secondary channel (optional) 3. Use standard UDMA-2 IDE cable 4. Under Windows 2000 & Windows XP - login as administrator 5. If you are owner of an AD-7170A or an AD-5170A, please update without DMA mode (under WinXP & Win 2K in the device manager - "IDE ATA/ ATAPI controllers", you can switch from DMA to PIO mode) 6. Deactivate virusscanners, active desktop programs and packetwriting agents, 7. Do not turn off power during the updating process.
Note: Warranty will be lost during false updating procedure, especially unofficial modified firmwarepackages were used before. In such cases we could not offer you a solution any more. You have to repair it by yourself and pay the costs then.
INSTALLATION: After unzipping, pleases double click on the "*.exe" file and follow the instructions. The flashing process will take approx. 30 seconds. After that procedure, you have to reboot your system.
Troubleshooting: If you have problems after updating your drive use following steps: 1. Deinstall all your burning software, cleanup the registry (e.g. registry cleaner can be found herehttp://www.nero.com) 2. Update your mainboard driver(s). Contact manufacturer of your mainboard/PC package for the latest driver. 3. Reinstall and update your burning software. For further informations about our products, please visit our website at http://www.sonynec-optiarc.eu
Hocam güç ayarlama hatası genelde optik cihaz cd yazmadan önce boş medyaya göre lazer gücünü ayarlarken yaşanır.Bunun nedeni de kalitesiz boş medya veya optik cihazın lazer ömrünün dolmasından kaynaklanır.Ayrıca lazer güç potunun fabrikasyon olarak yanlış ayarlanmış olması da buna neden olabilir.
Açıkçası firmware ile bitecek bir iş gibi gelmiyor bana,garantisi varsa yollamayı tavsiye ediyorum.
DVD RW alalı 1 sene ya oldu ya da az bi şey geçti.2 sene garantili demişlerdi. Bu sorunla sürekli karşılaşmıyorum.Hatta benim kanım bazı marka DVDlerde böyle sorunlar yaşıyorum.2 hafta öncesinde 5,6 tane DVD yazdım.Hiçbir sorun olmadı.Şimdi arkadaş DVD getirdi.Yazmak istedik böyle bi sorun çıktı.
quote:
Orjinalden alıntı: alemufuk
DVD RW alalı 1 sene ya oldu ya da az bi şey geçti.2 sene garantili demişlerdi. Bu sorunla sürekli karşılaşmıyorum.Hatta benim kanım bazı marka DVDlerde böyle sorunlar yaşıyorum.2 hafta öncesinde 5,6 tane DVD yazdım.Hiçbir sorun olmadı.Şimdi arkadaş DVD getirdi.Yazmak istedik böyle bi sorun çıktı.
Evet genellikle marka farkeder,dediğim gibi her marka DVDnin lazer güç ayarlaması farklıdır genelde,bazı marka dvdleri yazmak için gerekli en iyi lazer gücünü kalibre ederken sorun yaşıyordur sizin cihazınız. Benzer problemler CD-RW cihazımda başıma gelmişti,pek de kurtulamamıştım bu dertten.
Eğer kalite dvdlerde felan sorun çıkarmıyorsa o ürünlere yönelin,ama genel anlamda sıkıntı yaşatıyorsa dediğim gibi teknik servis ellerinizden öper...
İlgilendiğin için sağol. İyi marka DVD olarak önerilerin var mı?Çünkü genelde DVD yazmayı yedekleme olarak kullanıyorum da.
Bende bu yazıcıdan kullanıyorum bazı dvdlerde arıza çıkarınca(performans kaybı) bende firmware yaptım kendime..,şu an sorun çıkartmıyor..
Bu linke gidip senin dvd-rw'nin orjinal firmware'ini bul, yazıcının içinde medya yokken güncelleştir. Ayrıca yazıcının pata veya sata olmasına göre, firmware seçimine dikkat et..
Orada benzer şekillerde firmware yazılımları var, onları deneyeceğin gibi kendi firmware'nide yazabilirsin,
Yalnız dvd rotasyon hızları değiştirildiğinden modifiye firmwareler risklidir.
quote:
Orjinalden alıntı: e_equal_mc2 Ayrıca yazıcının pata veya sata olmasına göre, firmware seçimine dikkat et..
Orjinalden alıntı: e_equal_mc2 Ayrıca yazıcının pata veya sata olmasına göre, firmware seçimine dikkat et..
Pata / Sata olduğunu nerden anlayabilirim?
sen daha pata sata işlerini bilmiyorsan firmware işlerine hiç girme bozarsan garanti dışı bırakırsın anlayan birine yaptır
Öğrenmesi zormu bunun?nerden olduğunu söyleseniz.Zaten firmware riskli olsa da basit bi işlemmiş..
Dvd writer ın kablosu nası bişey onu söylersen anlaşılır.Verdiğin modele göre ide olması lazım.Anakarta taktığın kablo 3 parmak genişliğinde bişeyse ide dir zaten.
Mesela şunu indirip deneyebilirsin.Exe dosyasını çalıştırıp yapacaksın sadece.Kolay bişey zaten yaparsın.İşlem bittikten sonra mutlaka restart yapman lazım.Risksiz bi işlem değil ama öyle abartacak kadar da değil.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme