Şimdi Ara

sony nex 3 uyumlu makro lens ve adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim elimde şuan maalesef acemi hatası olarak aldığım sony alfa serisi nex3 var.
    Ben bu makine ile nikah şekeri, biblo vs gibi minik ürünlerin fotoları cekmeye çalısıyorum fakat 18 55 ile bu haliyle imkansız,
    Bir adaptör ve makro lens ile ürün fotoları çekmek istiyorum.
    Sizce 1-hangi adaptör
    2-hangi lens?
    Teşekkür ederim şimdiden

• Aman tanrım n'apmissin sen! :)
    Lae1 dönüştürucu ile Sony Alpha uyumlu her makro lensi kullanabilirsin. Ben Sony 30mm f2.8 makro öneririm. Elle odak yapacaksınız, bu durumda "focus peaking" özelliği çok isinize yarayacak. İyi bir de ucayak bulmaya bakın.
    Nex3'un 14 MP'lik algilayicili ve doner ekranı size çok yarayacak, merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Aman tanrım n'apmissin sen! :)
    Lae1 dönüştürucu ile Sony Alpha uyumlu her makro lensi kullanabilirsin. Ben Sony 30mm f2.8 makro öneririm. Elle odak yapacaksınız, bu durumda "focus peaking" özelliği çok isinize yarayacak. İyi bir de ucayak bulmaya bakın.
    Nex3'un 14 MP'lik algilayicili ve doner ekranı size çok yarayacak, merak etmeyin.

Bu Lae1 donusturucuyu nerden temin edebiliriz bi link falan vermeniz mumkunmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DangerTuRK

quote:

LA-EA1 dönüştürücüyü Sony bayilerine ısmarlatarak alabilirsin. Onun dışında hiçbir dükkanda görmedim ben.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DangerTuRK

quote:

LA-EA1 dönüştürücüyü Sony bayilerine ısmarlatarak alabilirsin. Onun dışında hiçbir dükkanda görmedim ben.

Ben buldum ama en ucuzu 383 tl biraz pahali geldi bana.

• Evet ucuz değil alet.
  • Ben de Nex 3 için makro lens almak istiyorum. Dönüştürücü olmadan sanırım sadece 30mm f3.5 lens var. Dönüştürücü neden bu kadar pahalı? Amerikadan almak istiyorum Nex 3 ile makro fotoğraf çekmenin en ucuz yolu nedir? acil tavsiyelerinize ihtiyacım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canon ve Nikon lenslerini kullanmak için ebay'den 20-30 USD'ye dönüştürücü aparat temin edebilirsiniz. Ama otofokus kullanılamıyor haliyle. Birde bildiğim kadarıyla bu şekilde kullanırsanız ve lensin üzerinde manuel diafram ayarı yoksa makina'dan diaframı da değiştiremiyorsunuz ama her model de böyle mi emin değilim. Lensi orjinal (ör: Canon lensse Canon) makinaya takıp diafram ayarını değiştirip sonra tekrar nex'e takmanız gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponderous

Canon ve Nikon lenslerini kullanmak için ebay'den 20-30 USD'ye dönüştürücü aparat temin edebilirsiniz. Ama otofokus kullanılamıyor haliyle. Birde bildiğim kadarıyla bu şekilde kullanırsanız ve lensin üzerinde manuel diafram ayarı yoksa makina'dan diaframı da değiştiremiyorsunuz ama her model de böyle mi emin değilim. Lensi orjinal (ör: Canon lensse Canon) makinaya takıp diafram ayarını değiştirip sonra tekrar nex'e takmanız gerekecek.

O 20-30 dolar olan dönüştürücünün bir linki var mı? Ayrıca ben Canon, Nikon lens yerine çok daha ucuz olan Minolta lenslerden birini almayı düşünüyorum. Biliyosunuz Minolta lensler Sony gövdelerle kullanılabiliyor.

Mesela bahsettiğiniz 20-30 usd dönüştürücü ile aşağıdaki lensi Nex 3 e takabilir miyim?

http://www.ebay.com/itm/Minolta-Maxxum-35-80mm-f4-5-6-Macro-AF-Zoom-Lens-Sony-Alpha-Dynax-NEX-/320862011952?pt=Camera_Lenses&hash=item4ab4ddc230#ht_311wt_692

Ya da siz hangi makro lensi tavsiye edersiniz. Oto fokus olup olmaması sorun değil.

• Ebay'den, Sony nex adaptor diye aratinca bir sure model icin sonuclar cikiyor. Inceleyip istediginizi secebilirsiniz. Genelde her model lens icin adaptor var.

Asagida canon icin bir ornek....

http://www.ebay.com/itm/Canon-FD-Lens-to-SONY-NEX-E-Mount-Adapter-NEX-7-NEX-5-NEX-3-NEX-VG10-/250921935922?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6c1ce432#ht_3153wt_917

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponderous -- 31 Mart 2012; 22:03:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponderous

Ebay'den, Sony nex adaptor diye aratinca bir sure model icin sonuclar cikiyor. Inceleyip istediginizi secebilirsiniz. Genelde her model lens icin adaptor var.

Asagida canon icin bir ornek....

http://www.ebay.com/itm/Canon-FD-Lens-to-SONY-NEX-E-Mount-Adapter-NEX-7-NEX-5-NEX-3-NEX-VG10-/250921935922?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6c1ce432#ht_3153wt_917

Bu adaptörü aldım diyelim. Daha sonra makro fotoğraf çekebilmem için ya Canon fd uyumlu makro bir lens bulmam gerek ya da 50mm f1.8 gibi bir lens bulup ters bağlamam gerekecek. Ayrıca ters bağlama aparatına da ihtiyacım olacak mı yani bunun için?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.