Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimde çok hoşuma gidiyor nex serisi ama çok kararsızım . tercihlerim arasında olympus epl-1 de var . fiyatları hemen hemen aynı tr garantili . bu iki makinadan hangisi tercih edilmeli sizce ? yardımcı olursanız çok sevinirim . bu iki makinayıda inceleyen kulanan varsa yorumlarını esirgemesinler . max 1000tl civarı bir bütçe ayırmak istiyorum , başka önerilerinizde varsa değerlendirmek isterim .
  • Örnek resimlere de baktıktan sonra bir Olympus Pen E-PL1 kullanıcısı olarak görüntü kalitesi olarak aralarında pek bir fark olduğunu söyleyemem doğrusu. Diğer yandan Nex-5'in LCD ekranının sabit olmaması ve çözünürlüğünün 920,000 pixel olması, Max shutter 1/4000 , Full HD video, desteklediği hafıza kartları SD/ SDHC/SDXC, Memory Stick Pro Duo/ Pro-HG Duo olması gibi epeyce hatrı sayılacak üstün özellikleri var Olympus Pen E-PL1'den.
    -
    @ uyarserdar
    Her ikisini de kullanma ve inceleme şansım olmadı ama Olympus Pen E-PL1 kullanıcısıyım. Yukarıda saydığım + özelliklerinden dolayı fiyat farkı önemsenmeyecek kadar ise benim size önerim NEX-5 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 13 Kasım 2010; 12:21:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyarserdar

benimde çok hoşuma gidiyor nex serisi ama çok kararsızım . tercihlerim arasında olympus epl-1 de var . fiyatları hemen hemen aynı tr garantili . bu iki makinadan hangisi tercih edilmeli sizce ? yardımcı olursanız çok sevinirim . bu iki makinayıda inceleyen kulanan varsa yorumlarını esirgemesinler . max 1000tl civarı bir bütçe ayırmak istiyorum , başka önerilerinizde varsa değerlendirmek isterim .

Bence NEX Serisi düşünmeyin.
    Eğer NEX'i düşünüyorsanız Panasonic LX-5'i de düşünün.
  • bende senin gibi düşünüyorum jiddi . sony daha kaliteli duruyor + daha fazla bana göre . biraz önce epl-1 ve ep-2 inceleme şansım oldu . ep-2 çok kaliteli duruyor ama çook pahalı . epl-1 hiç hoşuma gitmedi . bir kaç fotoğraf çektim , fotoğraflar gayet güzel , odaklanma bana çok yavaş gelmedi gayet iyiydi . ama nex serisi daha çok etkiledi beni .
  • tamda bu konuya daha önceden yazdığım gibi oldu Sony nex serisine PAnasonic gf2 ile cvp verdi Sony nex serisinden çok daha üstün özellikleri var görünüyor üstelik Full hd de var.Video ya önem verenler Nex serisi yerine Pananın bu modeline yönelseler daha iyi.Foto makinesinde Video çekimine en çok önem veren marka PAnadır.Zaten video nun foto makinlerinde standart olmasında ,foto makinelerinde video çekim sırasında optik zoom un konmasına ve Hd video nun bugün artık en dandik foto makinesinde bile neredeyse standart olmasında Pana katkısı en büyük olandır.Taşınabilirlik olarak da çok büyük bir atak yapmış pana.
    Yukarda yazan bir çok arkadaş video çekimdeki sıkıntıdan bahsetmiş bazıları geri vermekten bahsetmiş zaten video ya göre foto mak.almak bir hatadır ispatı da yukarda yazan kullanıcılar.
    Ama işin garibi bazı arkadaşlarda efendim .....lensle AF yapabiliyor,yeni modelde Af olacak falan filan.İyide arkadaşların hala algılayamadığı şey şu hatta bazı acemiler kavramları da karıştıroyor AF yapsa bile ....... lens veya adaptör her ne ise sen kompakt lardaki gibi zoom u denklanşör halkasının ucundaki bir kolu sağa sola iterek basitçe yapmayacaksın.Makina yada lens AF yapsa bile sen zoom u lensteki halkayı sürekli çevirerek yapacaksın değişen pek de bir şey olmuyor aslında işte bu durumuda çoğu acemi arkadaş AF ile karıştırıyor sanırım.

• Sony Nex serisi ile ilgili kısa bir özet yaprsak

Öne çıkan özellikleri
    -full hd video
    -büyük sensör
    -küçük yapı
    -Hızlı Af (foto da)
    -Hareketli ekran
    -görece iyi foto kalitesi

Olumsuz yönleri
    -Göreceli olmakla beraber tipi kötü
    -Video da çözünürlülk ve AF kalite için yetmiyor yine bu başlık altında Faruk 2007 adlı nex sahibi arkadaşın video konusunda anlatımlarını herkes bir daha dikkatle okumalı
    -Sınırlı video kayıt süresi
    -D-Slr gibi bir kullanım kolaylığı bekleyen arkadaşlar cihazların fotolarına bir kez daha baksınlar D-SLR makinalarda menü dışında da tuşlara konumlandırılan WB, ISO ayarları gibi en temel ayarlar için menüye girmek zorundasınız.Hiç pratik değil uzun hikaye yani.
    -benzer 4/3 makinalara ve giriş seviyesi D_SLR lere göre pahalı body ve lens fiyatları.Örneğin sırf Nex için yapılmış ve sadece bu modelde kullanılabilen 18-200 lens in fiyatı 1800 lira ki makinanın kit lensli fiyatından bile pahalı.
    -Lens çeşitliliği çok az Sony nin diğer lenslerini ve Alfa lensleri ancak adaptörle ve AF özelliğini kaybederek kullanabiliyorsunuz.
    -Son teknoloji bir makina olmasına rağmen gün ışığında zor görülebilen ekran.Ki vizörsüz olduğu düşünülürse önemli bir dezavantaj.
    -Son teknoloji olmasına rağmen her ne hikmetse çekmden çekime sürenin uzun olması ki işlemcide de çeşitli sıkıntılar olduğunu gösteriyor.

Son sözüm :bu topic i okuyan ve hatta yazan bir çok insanın farkında bile olmasada bu makinaya ilgi duymalarına neden olan full hd video nun kısıtlı süre ile ,çeşitli AF ve kullanım dezavantajlarıyla dolu ve zoom işleminin sıkıntılı olduğunu kısaca en sıradan bir video kameranın bile yanına yaklaşamadığını düşünürsek geriye ne kalıyor hiç bir şey.Geriye kalan foto özellikleri ve foto da kalite ise ki bu Nex modellerinde o da biraz sıkıntılı,çok daha uygun fiyata ve lens çeşitliliği bol K-x,3100,PEN ve GF serisi gibi foto kalitesinde de kendini ispatlamış rakipleri yanında bence hiç de tercih edilesi modeller değil bu nex serisi.

• sony nex 5 ve 3 için pentax lenslerini kullanmak için adaptör çıkmış.
    http://www.amazon.com/Pentax-PK-EM-mount-lens-adapter/dp/B0046BUWUM/ref=sr_1_66?s=photo&ie=UTF8&qid=1290509341&sr=1-66
     << SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 23 Kasım 2010; 12:59:43 >

• demek Sony sonunda yelkenleri suya indirdi.Sanırım bu başlangıç ama hayırlı bi başlangıç.
    Paşa paşa olacağıda buydu böylece insanlar pahalı sony lensler yerine daha ekonomik Pentax lensler alabilecekler.Sony D-SLR piyasaında kendi marka ve lensleri ile dikiş tutturamayacağını anlayınca yavaş yavaş bazı inatlarından vazgeçiyor tıpkı memory stick inadından vazgeçip S.S. kuralı gereiği yeni model video kamera ve foto makinelerinde SD kart desteği vermesi gibi.

Bu sayede belkide bazı insanlar için alım listesine girebilecek bir ürün haline gelmi şoluyor Nex serisi.
  • Bahsi geçen adaptör Sony üretimi değil ama : )

quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

demek Sony sonunda yelkenleri suya indirdi.Sanırım bu başlangıç ama hayırlı bi başlangıç.
    Paşa paşa olacağıda buydu böylece insanlar pahalı sony lensler yerine daha ekonomik Pentax lensler alabilecekler.Sony D-SLR piyasaında kendi marka ve lensleri ile dikiş tutturamayacağını anlayınca yavaş yavaş bazı inatlarından vazgeçiyor tıpkı memory stick inadından vazgeçip S.S. kuralı gereiği yeni model video kamera ve foto makinelerinde SD kart desteği vermesi gibi.

Bu sayede belkide bazı insanlar için alım listesine girebilecek bir ürün haline gelmi şoluyor Nex serisi.
  • Sony üretimi olmaması bir şey değiştirmez patent hakları diye bir şey var sony ses çıkarmıyorsa bu aynı anlama gelir siz isterseniz bu konuda Sigma İle Canikon gibi firmalar arasında 20 yıllık patent sürelerince bekleyiş kazanılan kaybedilen davalar bunları bi araştırın derim forumda da kimi başlıklar altında yer yer değinilmiş durumda
  • adaptörü pentax çıkarmış kendi lenslerini pazarlamak için sony anlaşmış olabilir.
    şu nexler'de gövdede af olsaydı iyi olurdu yeni modellerinde belki bu eksiği giderirler.

http://www.amazon.com/s/ref=bl_sr_photo?_encoding=UTF8&node=172282&field-brandtextbin=Pentax#/ref=sr_pg_8?rh=n%3A172282%2Cp_4%3APentax&page=8&ie=UTF8&qid=1290528723

• Size gelecekten bir haber vereyim

Görüntüyü merceğin arkasından matematiksel bir kod olarak kaydediyoruz.
    Olay Optik mercekler ve elektronik devrede yani.
    Dolayısıyla profesyonel omuz kameraları - DSLR - ve bu NEX-5 gibi cihazlar arasında mantıksal bir fark yok.

Fark ÖNYARGILARIMIZ!

Optik merceklerin arkasına takılan kutunun büyüklüğü değil matematiksel işlem başarısı.
    Gelecekte Objektiflerin arkasında sadece kibrit kutusu büyüklüğünde bir cihaz olursa şaşırmayın!
    Çünkü bu olacak! Ama objektif mercek sistemleri ufak değişikliklerle aynen devam.

Sonuç: Teknoloji NEX-5 tarzında küçülerek ilerlese de, DSLR ve Omuz Kameracıları bunu kabul etmeyecek!

Ama kazananlar, kibrit kutusunun başarısını görenler gibi bizler olacağız! NEX-5 NEX-7 NEX-9.

• Geleceği şekillendiren fotoğraf makinası;

• İmaj hiç bir şeydir,
    Önemli olan objektif!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz Otoyolu -- 24 Kasım 2010; 17:13:11 >
  • bayramda dubaiye gittim gelirken aldım bu cihazdan çok başarılı yapmışlar almamın nedeni ise nikon d200ümün gezilerimde çok buyuk gelımesı ve tasıması derdi olmasıydı gündüz çekimlerinde porf makınaları aratmıyor :)
  • Video çekimi için PAL / NTSC ayarı var mı?

Yoksa PAL ve NTSC olanlar ayrı ayrı mı üretiliyor?
  • yurt disindan gectigimiz ay nex-5k getirtdim.baya yeniyim gerci ama bi inceleme konusu acabilirim ayrintili.
  • akdenizatakan şu soruya bi cevap versene;

Video çekimi için PAL / NTSC ayarı var mı?

Yoksa PAL ve NTSC olanlar ayrı ayrı mı üretiliyor?
  • Fotograf makinesi almayi dusundugum anda bu model cikti .alip kullanan arkadaslar iyisiyle kotusuyle yorum yaparlarsa iyi olur.teknik ozellikleri zaten belli AMA kullanilisligi da onemli o paraya degiyor mu makine?
  • Ben de merak ediyorum bu kamerayı. Sizler ne düşünüyorsunuz? Üzerinden zaman geçti, şuanki fiyatlar neler? Kamerayı satın alan çok kişi olmuştur, sizce kullanışlı mı? Sony mi yoksa Canon mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.