Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam teşekkürler. peki siz şu anda hangisinden daha çok memnunsunuz? manuel netleme dert olmaz, zaten kendisi m42 lenslerini de kullanmayı düşünüyor. nex deki 1.5x çarpan faktörü çok büyük bir artı değil midir, e-pl1 de yanlış hatırlamıyosam 2x .
  • Ikisinin de artilari farkli. NEX'e gelen yeni yazilim ile kullanim daha kolaylasti, ama hala DSLR kadar degil.
    E-PL1'de 2x kesme carpani var. Elle netlemenin zorlugu tutustan dolayi. DSLRlarda optik bakaca gozunuzu dayayinca makineyi iki el ve yuzunuz ile dengeleyebiliyorsunuz, bu makinelerde o is daha zor. LCD'ye biraz uzaktan bakmak gerekiyor, sol elle netleme yaparken sag elle makineyi tutmak garip oluyor. Ben alistim gibi ama dedigim gibi, herkese gore degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

hayirli olsun. hangi modelini aldin?
    ben nex3 almistim. lens secenegi olmadigindan geri verdim.
    quote:

Orijinalden alıntı: _ceby_

makinayı dün aldım ama ayarlarını yapamıyorum daha yeniyim :) zamanla makinaya alıştıkça çekilmiş örnek resimler koymaya çalışırım

tşkler :) ben nex5 aldım makina ile pek çekim yapma fırsatım olmadı (bütünleme sınavlarım nedeniyle :P ) şunu diyebilirim belki bu fiyata daha iyi bi makina alınabilir ama sony nex ler gerçekten küçük resimlerinde gördüğünüzden bile ufakmış hissi uyandırıyor bence (taşıma sıkıntısı çekenler için birebir ben bu yüzden nex aldım ) şimdi 16 mm lik objektif almayı düşünüyorum ama 260 lira edermi sizce başka markaları anca dönüştürücüler ile takabiliyomuşuz ama o zaman da af olmuyomuş ... 18mm lik objektif şimdilik işimi görürmü acaba ? bir de yakın makro çekimleri için nasıl bir objektif almalıyım : )

• Benim bir sorum olucak nex-3 aldim gayet guzel cok memnunum yanliz soyle bir durum war manuel focus tam olarak nasil yapiliyor cozemedem biraz karisik slr gibi degil yardim edecek biri warmi? Pancake ve 18-55mm Lens ikisiylede bir turlu sonuc alamiyorum.Net bir bilgisi olan varmi bu konu hakkinda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost_168

Benim bir sorum olucak nex-3 aldim gayet guzel cok memnunum yanliz soyle bir durum war manuel focus tam olarak nasil yapiliyor cozemedem biraz karisik slr gibi degil yardim edecek biri warmi? Pancake ve 18-55mm Lens ikisiylede bir turlu sonuc alamiyorum.Net bir bilgisi olan varmi bu konu hakkinda

ana menüde kamera seçeneğine giriceksiniz ordan focus ayarı var ister manuel ister otomatik ister yarı otomatik (otomatik odaktan sora elle müdahale) seçenekleri var
  • Arkadaslar selamlar.

Bende gecen hafta itibariyle aranıza katıldım.
    Amerikadan bir adet NEX 5 aldım. 16mm 2.8 lensle birlikte tercih ettim 18-55 yerine.

Daha once hiç tecrübem olmadıgı icin su an makinenin icinde kayboldum :) O yüzden pek kullanamadım. Nasıl ogrenicem bilemiyorum da cok karısık geldi şu an.
    Umarım bi şekilde çözebilirim :)
    İlk işim fırsat buldukça forumu okuyyacagım bakalım...
  •  << SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>

fena durmuyor.. ergonomik olarak daha iyi bir nex yapsalar muhteşem olur bu lenslerle..
  • tesekkurler cevabin icin _ceby_ bir sorum daha olacak canon 50mm f1/4 ile kullanan veya herhangi bir canon lensle kullanan varmi bu makinayi mf de sknti yasniyormu ?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghost_168

Benim bir sorum olucak nex-3 aldim gayet guzel cok memnunum yanliz soyle bir durum war manuel focus tam olarak nasil yapiliyor cozemedem biraz karisik slr gibi degil yardim edecek biri warmi? Pancake ve 18-55mm Lens ikisiylede bir turlu sonuc alamiyorum.Net bir bilgisi olan varmi bu konu hakkinda

ana menüde kamera seçeneğine giriceksiniz ordan focus ayarı var ister manuel ister otomatik ister yarı otomatik (otomatik odaktan sora elle müdahale) seçenekleri var

0

• arkadaşlar güncel nex5 fiyatları nedir şu anda en ucuz nerden bulabilirim yakın bi zamanda almayı düşünüyorum da
  • Arkadaşlar bende yıllarca kullandığım Sony DSC R1 makinamı satıp Alpha NEX-5 aldım. Harika bir makina diyebilirim. Ben çok beğendim. Görüntü kalitesi gerçekten harika. 18-55 lens kullanıyorum.
  • Sony has officially confirmed it will be sharing 'basic specifications' of its E-mount for free to manufacturers of lenses and mount adaptors starting April 1, 2011. A company statement says 'this move will open the way for manufacturers of various lenses and mount adaptors to develop products conforming to 'E-mount' specifications, allowing users of the NEX-3, NEX-5, NEX-VG10 and other 'E-mount' compatible Sony digital imaging products to be launched in the future to be able to use interchangeable lenses from both Sony and other manufacturers.' The company has not specified whether these 'basic specifications' will extend to the AF protocols or just the physical construction of the mount.

kaynak:dpreview.com

sanırım bir işbirliği söz konusu, nex lerde diğer üreticilerin yapmış olduğu lensleri kullanabilme imkanı sunuyor. af olup olmayacağı ile ilgili bir şey belirtmemişler..
  • http://www.dpreview.com/news/1102/11020830makersbackemount.asp

sigma, tamron, carl zeiss ve cosina e-mount lens üreteceklerini açıkladılar.

Carl Zeiss AG
    As an independent lens provider, Carl Zeiss welcomes the disclosure of the “E-mount” specifications by Sony. It helps manufacturer’s product development, benefits customers and therefore assists in establishing “E-mount” as a new, healthy and strong system on the market.

Cosina Co., Ltd.
    Cosina Co., Ltd is excited by the potential of Sony’s “E-mount” which enables to a large-size image sensor to be incorporated in a compact, interchangeable lens camera. We have high expectations for the “E-mount” with its aims to create a new photography culture, and express its assent to Sony’s decision to provide information related to “E-mount”.

Sigma Corporation
    Sigma Corporation fully supports Sony’s decision to disclose basic “E-mount” specifications. We believe this move will spur the further growth and diversification of camera system across the industry, provide photo enthusiasts with a wealth of choice and enrich in their photographic lifestyles.

Tamron Co., Ltd.
    Tamron Co., Ltd endorses Sony’s decision to disclose basic “E-mount” specifications.
    We aim to offer our customers new solutions and unprecedented photo-shooting enjoyment through the manufacture and sale of “E-mount” lenses.

bu kısım dikkatimi çekti:
    Unlike the Micro Four Thirds announcements, Sony's move appears to have the support of the two biggest makers of third-party autofocusing lenses.

şimdi micro four thirds lens üreticileri manuel lens mi üretecek? sadece sony in lens tedarikçileri mi af lens üretecek?

• Ben amerikadan 650 dolar civarına aldım
  • Nex sahipleri için güzel haber.. Yeni Çıkacak Bir Apart İle Canon Nikon Sigma Tamron vs. vs bir çok lensleri kullanabileceğiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratalagoz

Nex sahipleri için güzel haber.. Yeni Çıkacak Bir Apart İle Canon Nikon Sigma Tamron vs. vs bir çok lensleri kullanabileceğiz..

aparat değil, direk e-mount lens üretecekler. aparat zaten var, sony uyumlu sigma-tamron-tokina vs.. nexlerde kullanılabiliyor. bu arada sony in canon, nikon lenslerini kullanabilcek adaptör üreteceklerini sanmıyorum ama yan sanayi üreticiler bu tür adaptörleri üretir. lensle sensör arası mesafe buna izin verir sanırım, a to e mount adaptör çok küçük durmuyordu..
  • arkadaşlar nex-5 için kılıflar türkiyeye geldimi bilen varmı? Ben mor fare ve hepsisony'e baktım şimdilik sadece nex-3 e göre olan kılıfı var.. nex-5 için nerden temin edebilirim orjinal deri kılıfını almak istiyorum .. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>

fena durmuyor.. ergonomik olarak daha iyi bir nex yapsalar muhteşem olur bu lenslerle..

bu lenslerin hepsi nex serisi için mi olacak ya da piyasaya çıktı mı
  • quote:

arkadaşlar nex-5 için kılıflar türkiyeye geldimi bilen varmı? Ben mor fare ve hepsisony'e baktım şimdilik sadece nex-3 e göre olan kılıfı var.. nex-5 için nerden temin edebilirim orjinal deri kılıfını almak istiyorum .. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Merhaba,ben ebayden 25 ocakta linkteki kiliflardan kahverengi olani siparis verdim ve 10 gun icinde elime gecti.Oldukca kullanisli bir kilif.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=250757806957&si=pbymkQhoUU%252FeIgEx%252BWBTL1rmDmk%253D&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT#ht_3836wt_785

• bugün media markt da nex5 i inceledim.

beni hakikaten şaşırttı. böylesine sıkı bir ekipmanı son ekonomik krizde fabrika kapatan sony den değil canondan beklerdim.

öncelikle kocaman ele oturan SLR hiç pragmatik değil. küçük gövde büyük işlem esastır. nex5 de bu var.

sağlam objektif sağlam gövde kadar önemlidir. bunu magnezyum gövdeye bakalit objektif taktıran şu ünlü markalar da duysunlar: nex5 de bu var.

SLRye heves veren, fotoda kristal net objeler ve arkada bulanık dekorlar ve ışık beneklerinden oluşan bokehlerdir. nex5 de bu var.

SLRye yeni ufuk açan, değiştirilebilir objektifle film çekme özelliğidir. sürekli AF problemini aşıp yakın uzak farketmeden netlikten kaybetmeden çekim sırasında sürekli netleme yapmayı bu cihaz başarmış. nex5 de bu var...

eski ustaların onlarca tuş arasından değer ayarlayana kadar genç nesil ekrandan istediği değere çabuk ulaşıyor. bu yazılımsal desteğin daha büyük olması demetir. nex5 de bu var....

18-200 objektife bayıldım. tam bir tak gez lensi. ister geniş açı yapıp koca mekanları kareye sığdır istersen uzaktaki detayı yakala...

uzaktan kumanda, polarize filtre çeşitleri ve makro özelliğini çok merak ediyorum.

yeni alanların burada çok bilgi ve belge paylaşması gerekiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 17 Şubat 2011; 0:40:20 >

• özelliklerini de buraya ekleyelim tamam olsun :

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.