Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

doğru söze ne denir! katılıyorum...

+1 neden nex serisi 2.0mm değilde 1.8mm kullanıyor anlamıyorum ,özellikle 0.2 mm büyük yapmıyorlarki MFT standardına girmesin objektifler uymasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

doğru söze ne denir! katılıyorum...

+1 neden nex serisi 2.0mm değilde 1.8mm kullanıyor anlamıyorum ,özellikle 0.2 mm büyük yapmıyorlarki MFT standardına girmesin objektifler uymasın

2.0-1.8mm nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Sony NEX Serisi makinelerde tek sorun SONY logosunu taşıması...

Sony öyle bir firma ki en iyisini yapabilmek için çalışır. Yalnız bu çalışmaları sırasında hırsına engel olamaz ve geliştirdiği standardın tek kullanıcısı olur.
    Biraz tarihten konuşursak: Sony, 1975'te VHS video kasetlere karşı Betamax'ı çıkardı; ne oldu Betamax tutmadı. Sony, 1993'te CD'ye karşı MiniDisc'i çıkardı; ne oldu MiniDisc tutmadı. Sony, 1993'te MP3'e karşı ATRAC'ı çıkardı; ne oldu ATRAC tutmadı. Sony, 1998'de SD'ye karşı Memory Stick'i çıkardı; ne oldu Memory Stick de tutmadı...
    İşte tam olarak bu nedenden ötürü SONY logosu sorun oluyor.

"Umarım Sony NEX Serisi'nin ömrü uzun olur." diyorum. Ama bir yandan da Micro Four Thirds standardının iyice yayıldığı gerçeği söz konusu. Hele ki son gelişmelerle, çoğu firmanın da Micro Four Thirds için üretim yapabileceği haberi varken içimden görünen köy kılavuz istemez diyorum.

Hocam Betamax pazarlama sorunu, Minidisc CD'lerin yaygınlığı yüzünden pek tutmamıştı. Memory Stick tutmadı demişsiniz ama Sony zaten onu storage alanında kendi ürününde kendi tekelini yaratmak için çıkarmıştı ve kendi ürünlerinde bunu fazlasıyla kullandırdı. SD kartı ürünleri yanında Memory Stick kullanan ürünleri de fazlasıyla mevcut. Ayrıca bu 1-2 örnek dışında Sony'nin ürettiği her şey de tutmuş ve piyasayı abluka altına almıştır. En son HD platformunda çıkardığı Blueray ve oyun platformunda klasikleşen Playstation bunun en tipik örnekleri.

Ben de Nex3 ya da Nex5 alacağım, henüz karar veremedim. Ama almamın en büyük sebebi de üstünde Canon ya da Nikon yerine Sony yazması olacak.

• bugün mediamarktta nex3 + 18-55 lensle beraber 1345 liraydı , nakit olsa hemen alıcaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: odéon

quote:

Orijinalden alıntı: ozzlegrand

Hocam Betamax pazarlama sorunu, Minidisc CD'lerin yaygınlığı yüzünden pek tutmamıştı. Memory Stick tutmadı demişsiniz ama Sony zaten onu storage alanında kendi ürününde kendi tekelini yaratmak için çıkarmıştı ve kendi ürünlerinde bunu fazlasıyla kullandırdı. SD kartı ürünleri yanında Memory Stick kullanan ürünleri de fazlasıyla mevcut. Ayrıca bu 1-2 örnek dışında Sony'nin ürettiği her şey de tutmuş ve piyasayı abluka altına almıştır. En son HD platformunda çıkardığı Blueray ve oyun platformunda klasikleşen Playstation bunun en tipik örnekleri.

Ben de Nex3 ya da Nex5 alacağım, henüz karar veremedim. Ama almamın en büyük sebebi de üstünde Canon ya da Nikon yerine Sony yazması olacak.

Blu-Ray'in tutması için Sony'nin ne kadar uğraştığını anlatmaya gerek yok sanırım. Hatırlarsanız Walmart sayesinde bu zaferi kazanmışlardı.
    Neyse konumuz Sony'nin eline yüzüne bulaştırdığı teknolojiler değil. Size tavsiyem Olympus ya da Panasonic düşünmeniz.

Walmart sayesinde olmasının Sony'nin Blu-Ray'i tutturmasında ne gibi bir sakıncası var acaba? VHS'de JVC'nin pazarlama stratejisi ile tutmuştu, başka nasıl bir yolu olabilir ki?

Sony'nin eline yüzüne bulaştırdığı(!) teknolojilerin kat kat fazlası Sony sayesinde zirveye çıkan ve yıllarca tutan teknolojilerdir.

DSLR olarak Leica, kompakt olarak Nikon kullanıyorum. Elimde bunlar varken Olympus ya da Panasonic asla düşünmem, siz kullanırsanız da karışmam. Ama Nex serisini bizzat denedim ve almaya karar verdim. DSLR'de Leica ile devam ederken kompakt olarak Nex-3 kullanacağım. Size de bu ikisini öneririm.

• Ha evet Olympus'tan sadece PEN olabilir, o da kategorisinde güzel bir cihaz. Ancak kompakt olarak NEX ve Micro Four Thirds arasındayım. Yanyana koyunca NEX ağır basıyor benim için...
  • arkadaslar nex 3 + 18-55 lensle birlikte ankara optimumda mediamarktta 1099TL ye satılıyor , bugün baktım son 1 kapalı kutu kalmış ilgilenen arkadas varsa hemen alsın

vala nakitim olsa o dakika parayı basıp alıcaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 6 Nisan 2011; 0:25:07 >
  • Flickr verilerine göre NEX5 artık popülerlikde hakettiği yeri kaptı.

kaynak

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>
  • quote:

Flickr verilerine göre NEX5 artık popülerlikde hakettiği yeri kaptı.

kaynak

sağlam makine vala , hem küçük hem dslr hem diğer micro four thirdsler gibi kötü ekran kullanmıyor ve onlardan daha ufak
  • Dün İçerenköy Carrefour Sony' den, 1300 / 10 taksit aldım.Nex-5 16mm Silver

Evdeki diğer cihazlarım Sony R1, Leica D-Lux 4

Yazılım güncelledim ve evde resimler çekmeye başladım.Ama resimler hep bulanık veya resim net gözüküyor ama yakınlaştırınca gene bulanık.Bu cihazda çok önemli bir ayar mı var yoksa bu lens böyle deyip geçmelimiyiz.

Oturdum kara kara acaba gidip iade alırlar mı diye düşünmeye başladım...
  • Ben de benim Olympus pen e-pl1'i alıp da çektiğim fotoğraflar ile test edilen sitelerdekileri görünce kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüş gibi hissetmiştim. 1000 - 1300 lira para vereceksen bence gidip adamakıllı D-SLR alacaksın... Giriş seviyesi bir Canon alsaydım misal 1000D , hiç olmaz ise lens alırken pek sorun yaşamazdım, ki ileride daha iyi bir gövdeye terfi ettiğimde lenslerle aramızda hiçbir sorun olmazdı da... Şimdi buna lens alsan buna iyice mahkum da olursun... :) Ne bileyim acayip bir ortada kalmış hali var bunların :)
    -
    Birkaç resim ekleyin de ortalık şenlensin biraz...
    -
    Eğer 1 haftadan evvel iade ederseniz aynen iade almaları gerek diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rottice
    Dün İçerenköy Carrefour Sony' den, 1300 / 10 taksit aldım.Nex-5 16mm Silver
    Yazılım güncelledim ve evde resimler çekmeye başladım.Ama resimler hep bulanık veya resim net gözüküyor ama yakınlaştırınca gene bulanık.Bu cihazda çok önemli bir ayar mı var yoksa bu lens böyle deyip geçmelimiyiz.

Enstantane süresine bakın, tahminen eliniz titremiştir.
  • Bence o işte bir yanlışlık var... Bi ayarları filan iyice incele bence...
    quote:

Orijinalden alıntı: rottice

Dün İçerenköy Carrefour Sony' den, 1300 / 10 taksit aldım.Nex-5 16mm Silver

• Perde sesini duymadan ben rahat edemiyorum arkadaş
  • Benim çektiğim birkaç fotoğrafı altta bulabilirsiniz. Flaşsız çekilmiştir... Profosyonel çekimler değildir :)) Fotografları en ufak hafıza kartımı yanıma aldığım için düşük çözünürlükte çektim malesef...

• Resmi çekiyorum iA modunda AF durumunda masanın üstüne koyuyorum 2 saniyeye ayarlıyorum ve çekiyor.Titreme şansı yok...Resmi Nex5 ekranında büyütüyorum büyüdükçe resim bulanıklaşıyor.Bugün Sony bayisine götürdüm kontrol ettirdim, bir sorunu yok dediler.
    Birazdan elime W120 serisi geçicek aynı resmi onunla çekicem.Bakalım ne farkı olacak..
  • Örnek fotoğraf koyarsanız sorunu söyleyebiliriz.
  • Benim dediğim gibi bir durum olmasın ? Beklentinin yüksek olması ve LCD ekranda epey yakınlaşınca da keskin görülmemesi fotoğrafların... Ben de aynı şeyleri yaşamıştım e-pl1 ile de... Hani compact üstü hele hele de sınıfında çok iyi bir makina alınca insanın beklentileri de yüksek oluyor (benim için öyle idi). Fakat bu makinalar bir D-SLR değil !..
  • Şu arkaplan defokus ayarı devamlı defokus durumunda kalıyor, her defasında bunu keskine mi almak zorundayız heryeri net çekmek istersek...Bunu bi default ayar olarak hep keskin modda kalmasını sağlayamıyor muyuz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.