Çekilmiş Fotoğrafları inceledim bulunaklık bir nevze tamam da hiç keskinlik yok fotolarda... Bence bu sistemler için daha erken diye düşünüyorum. Alanlara saygım sonsuz yalnış anlaşılmasın.
Yeri belli zaten sistemlerin compact sınıfı olmadıkları gibi d-slr da değiller, arasındalar işte :) ona göre de fotoğraflar çekiyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: hasskabal
Çekilmiş Fotoğrafları inceledim bulunaklık bir nevze tamam da hiç keskinlik yok fotolarda... Bence bu sistemler için daha erken diye düşünüyorum. Alanlara saygım sonsuz yalnış anlaşılmasın.
NEX3 + 85mm f2.8 ile ISO800'de elle netleme yaparak (arada dönüştürücü kullanarak) çektiğim bazı fotoğraflar aşağıdaki linkte:
Bunları Prizren'de 18Mart gösterisinde oturduğum yerden çektim. Lens AF yapmadığı için elle netleme yapmak zorundaydım. NEX serisinde 14MP'lik APS-C algılayıcı var, tahminimce aynı algılayıcı Nikon D3100 ve A33'te de var. Durum böyle olunca keskinlik lense ve çekim tekniğinize kalıyor. Kasa farklı ama algılayıcı DSLR algılayıcısı.
Kanımca (çok iyi bilgim olmadan konuşuyorum) dediğiniz sensör var ise (ki ben de öyle okudum, doğru diyorsunuz) 800 iso'da hayli noise var fotoğraflarda. Baya ufak boyutta olmalarına rağmen noise kendini belli ediyor. Bu durumda sensör mü yada makina mı bilmem ama başarısız sayılmaz mı ? Netlikte sorun yok tabi bence...
bi bulanıklık sorunu olduğunu bende farkettim ,
şu incelemeleri incelerseniz sizde anlayacaksınız ..
Orijinalden alıntı: jiddi Kanımca (çok iyi bilgim olmadan konuşuyorum) dediğiniz sensör var ise (ki ben de öyle okudum, doğru diyorsunuz) 800 iso'da hayli noise var fotoğraflarda. Baya ufak boyutta olmalarına rağmen noise kendini belli ediyor. Bu durumda sensör mü yada makina mı bilmem ama başarısız sayılmaz mı ? Netlikte sorun yok tabi bence...
Sayılmaz çünkü sahnede aydınlık-karanlık noktalar çok, dinamik aralığı zorlayan sahnelerde her zaman daha fazla gürültü oluşur. Herhangi bir APS-C algılayıcılı model de benzer sonuç verirdi. Örneğin 4 veledin kafasının olduğu pozda öndekilerin arkasında kalanlar gölgede kalıyor, o durumda D700 de 5DMarkII de biraz gren gösterir ama gözü çok rahatsız etmiyor. Biraz daha PS dokunuşuyla çok iyi sonuçlar çıkabilir. (Verdiğim örneklerde NR yok). Bir de o sahneler f2.8 ile çekildi. Netlenen insanların arkaları net alan derinliği dışında kalıyor, dolayısıyla gren sorunu artıyor.
16mm f2.8'i çok beğenmedim. NEX ile hakkaten ufacık oluyorlar ama çok iyi bir lens değil. Olympus m4/3 9-18mm çok daha iyi. Ayrıca NEX'in JPEG motoru da iyi değil, RAWlarını işleyince fotoğraflar bambaşka oluyor. Bu yüzden E-PL1'de JPEG, NEX3'te RAW çekiyorum.
stevehuff'ın sitesindeki Ricoh fotoğrafları aynı Nikon gibi çıkmış: Göze çok hoş geliyor ama renkler cart ve doğal halinden uzak. Örneğin kırmızılar hayatta o kadar kırmızı olmaz, nitekim alltaki yorumlarda da o bölgede oturanlar SONY'nin renkleri daha iyi verdiğini söylemişler. 16mm'lik lens de Ricon'un 18mm'sinden bariz daha kötü. NEX5'in fotoğraflarının büyük haline bakarsanız lens ortada iyiyken kenarlarda çok fazla bozuluyor. Leica karşılaştırmasına da birşey diyemiyorum, zaten NEX5 + 18-55 daha iyi çıksaydı düşüp bayılırdım
Bir arkadaştan 7D'sini ödünç alıyorum bu aralar, NEX5'le ve 5DMarkII ile geniş bir karşılaştırma yapmayı planlıyorum.
Kanımca (çok iyi bilgim olmadan konuşuyorum) dediğiniz sensör var ise (ki ben de öyle okudum, doğru diyorsunuz) 800 iso'da hayli noise var fotoğraflarda. Baya ufak boyutta olmalarına rağmen noise kendini belli ediyor. Bu durumda sensör mü yada makina mı bilmem ama başarısız sayılmaz mı ? Netlikte sorun yok tabi bence...
Aynı sahnede 10 Kasım'da D700 ile çektiğim bir poz aşağıda (tam fotoğrafın ortasından kesme aldım). 80-200 f2.8 ile ISO1600 f4 1/320'de çekmişim. Göreceğin gibi net alan dışındaki balonlarda bariz gren var ama bu doğal ve baskılarda gözü çok yormaz: http://i56.tinypic.com/2e3cvt3.jpg http://imageupload.org/?d=4DA045F41
@ozturert Evet güzel bir inceleme adresi paylaşmışsınız, teşekkürler. Ayrıca mesajımı alıntılıyarak yazdığınız cevabınızda elbette haklısınız, mevcut gren göze batar halde değil. Benim ve belki benim gibi 1/2.3" , "/2.5" , 1/1.7 sensörlü makinaları kullanıp da sonra micro 4/3 olsun hele hele aps-c sensörlü bir makinayı edinince beklentiler hayli yüksek oluyor. Sonra fotoğrafları çekip de bakınca şoka giriyor insan bir süre :) Ödül de almış, baş tacı etmeyen fotoğraf sitesi yok gibi mesela pen e-pl1'i de ama benim için lensi değişebilen bir kompakt makina gibi bir şey açıkcası. Bir Canon s95 olsun G12 olsun çok daha kullanışlılardır diye düşünüyorum, fotoğraf sonuçları olarak da çok fark edilecek bir durum yoktur diye de düşünüyorum :) Tabi detaya girilir ise, lens değiştirilebilmesi bu makinalara s95 ve/veya G12'nin asla sahip olamayacağı imkanlar sağlıyor o da ayrı (hatta apayrı bir masraf kapısı) :)
Hem de ne masraf...Makineyi iade edeyim mi diye düşündüğüm 24 saat zarfında önce arka koruyucu LCD kapağını sonra Fish Eye Lensini ve deminde 18-55 Lens siparişi geçtim. Ben bunula iyi bir makro çekmek istesem hangi adaptör ve lens tercih edeyim.En uygun fiyatlı olursa sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
@ozturert Evet güzel bir inceleme adresi paylaşmışsınız, teşekkürler. Ayrıca mesajımı alıntılıyarak yazdığınız cevabınızda elbette haklısınız, mevcut gren göze batar halde değil. Benim ve belki benim gibi 1/2.3" , "/2.5" , 1/1.7 sensörlü makinaları kullanıp da sonra micro 4/3 olsun hele hele aps-c sensörlü bir makinayı edinince beklentiler hayli yüksek oluyor. Sonra fotoğrafları çekip de bakınca şoka giriyor insan bir süre :) Ödül de almış, baş tacı etmeyen fotoğraf sitesi yok gibi mesela pen e-pl1'i de ama benim için lensi değişebilen bir kompakt makina gibi bir şey açıkcası. Bir Canon s95 olsun G12 olsun çok daha kullanışlılardır diye düşünüyorum, fotoğraf sonuçları olarak da çok fark edilecek bir durum yoktur diye de düşünüyorum :) Tabi detaya girilir ise, lens değiştirilebilmesi bu makinalara s95 ve/veya G12'nin asla sahip olamayacağı imkanlar sağlıyor o da ayrı (hatta apayrı bir masraf kapısı) :)
Tabii ki, G12 çok başarılı. Zaten G11'i kaybetmeseydim E-PL1 ve NEX-3 almazdım. Hatta G12 birçok giriş seviyesi DSLR'a göre daha kolay kontrol edilebiliyor: Çift ayar tekerleği, ISO ve pozlama telafisi tekerlekleri, tonla düğme vs..
Yazılım güncelledim ve evde resimler çekmeye başladım.Ama resimler hep bulanık veya resim net gözüküyor ama yakınlaştırınca gene bulanık.Bu cihazda çok önemli bir ayar mı var yoksa bu lens böyle deyip geçmelimiyiz.
Oturdum kara kara acaba gidip iade alırlar mı diye düşünmeye başladım...
16mm olan lensinde steadyshot özelliği yok ondan sarsıntılar daha fazla hissedilebilir sanırım :)
peki çok fazla bilgisi olmayan ben hala nex3 almalı mı almamalı mı anlamadım :((
bence nex 3 alın bnde yeni aldım muhteşem bir makine bulanık çekiyor denilmiş ewet ayar doğru yapılmazsa çeker her makine gibi ama ayarı bilince muhteşem çekiyorrrr ilk aldiğim gün dedim iade etcem fln sonra biraz öğrenince inanılmaz net resimler çekiyor ....
Doğru ayarla Nex3 ve Nex5'le mükemmel sonuç alacağınıza eminim.
Mükemmel sonuçları biz de görelim, bizi mahrum etmeyin ve birkaç fotoğraf paylaşın lütfen. Sonuçta bizi bilgilendirmiş olacaksınız, almak isteyenleri, ve ne alacağını henüz bilmeyenleri de aydınlatacaktır paylaşacağınız fotoğraflar.
Bugün-yarın geliyor inceleme...
objektif değişimi ve RAW foto çekebilme kabiliyeti bir cihazda varsa bu SLR grubuna girmesini sağlar. eğer Ayna bakaç sistemi yoksa o zaman o dar gövde ile bu cihaz mikro 4/3 SLR adını alır. mikro 4/3 SLR kategorisinin bence en başarılı örneği olan NEX5 gerçekten doğru ayarla güzel örnekler verebilir. pek çok forumda canon nikon ve pentax örnekler görüyorum. bu fotolar RAW formatta çekilip RAW işleyen programlarla keskinleştirilip ışık ayarları tekrar yapılıyor. eğer portre çekimi ise RETOUCH yapılıyor. sonra sunuluyor. hakikaten görünce insanın gözü kalıyor ama o karedeki gerçeklikten başka bir şey oluyor. oysa ham ve işlenmeden karşılaştırma yapıldığında SLR diğerlerine göre zaten üstün, bir de "mikro 4/3" teknolojisinin kattığı üstünlükle bu makina ile güzel işler çıkarılabilir.
NEX serisi m4/3 değil. 4/3 sistemi şu anda Panasonic ve Olympus kullanıyor. NEX serisinde Nikon-Pentax DSLRlarında kullanılan APS-C boyutlu algılayıcı var, m4/3 sistemlerdeki algılayıcı biraz daha ufak.
Profesyonel fotoğrafçılık çalışmalarını bulabileceğiniz onlarca site var. Burada bizzat Nex sahibi olan oldukça az insan varken paylaşım beklemek anlamsız. Nette biraz araştırırsanız sonuçları bulabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Mükemmel sonuçları biz de görelim, bizi mahrum etmeyin ve birkaç fotoğraf paylaşın lütfen. Sonuçta bizi bilgilendirmiş olacaksınız, almak isteyenleri, ve ne alacağını henüz bilmeyenleri de aydınlatacaktır paylaşacağınız fotoğraflar.