Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır. Yön tuşlarının ortasındaki tuşa 3 adet alt menü atanıyor. Örneğin ben Picture Style, ISO ve (hatırlayamadığım) başka bir fonksiyon atamıştım. NEX-3/5'i kontrol etmek çoook zor birşey değil, hele alışınca.
  • Peki shutter speed ve diyafram da atanabiliyor mu seçenek olarak ?

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Hayır. Yön tuşlarının ortasındaki tuşa 3 adet alt menü atanıyor. Örneğin ben Picture Style, ISO ve (hatırlayamadığım) başka bir fonksiyon atamıştım. NEX-3/5'i kontrol etmek çoook zor birşey değil, hele alışınca.
  • tam dslr ye geçmek üzereyken sayenizde güzel şeyler öğrendim. markadan ziyade model tavsiyelerinize (marka fetişistliğine kaçmadan) peşinen teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzooml

Peki shutter speed ve diyafram da atanabiliyor mu seçenek olarak ?

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Hayır. Yön tuşlarının ortasındaki tuşa 3 adet alt menü atanıyor. Örneğin ben Picture Style, ISO ve (hatırlayamadığım) başka bir fonksiyon atamıştım. NEX-3/5'i kontrol etmek çoook zor birşey değil, hele alışınca.

Akıllı mod'da bile yön tuşlarının ortası ile "background defocus" özelliği ile diyafram çok kolay bir şekilde ayarlanabiliyor. Diğer diyafram öncelikli veya tam manuel modlarda ise yine yön tuşları ile standart olarak (yani firmware 03 ile gelen tuş atama özelliği olmadan bile) diyafram ayarı yapılıyor. Shutter speed öncelikli ve tam manuel modlarda ise shutter speed yine yön tuşları ile kolayca ayarlanabiliyor.

Ayrıca, el altında tuş olması hoş birşey ama, menü ağırlıklı olması kimseyi korkutmasın, menüye çok kolay alışıyorsunuz. Ayrıca menü'de değiştirdiğiniz bir ayardan sonra çekim yapar ve tekrar menüye döndüğünüzde bir önce yaptığınız ayar sekmesine gelebiliyorsunuz. Böylece sık sık değiştirilen bir ayar için menüde çok hızlı değişiklik yapılabiliyor.

• 20 Haziran 2011 tarihinde Sony NEX serisi için yeni firmware (04) yayınlanacakmış.

Yeni firmware ile geleceği belirtilen özellikler:
    1- Profesyonel anlamda önemsiz ama yine de eğlenceli "Picture Effect" özelliği
    2- Manual fokus için "Peaking" özelliği. Bu net alan derinliğini doğrudan sahne üzerinde görmek açısından çok yararlı olur gerçekten de...

Peaking özelliği için http://vimeo.com/24821210 adresine bakabilirsiniz.
  • NEX-5 18/55 için orjinal sony kılıf bulamıyorum sony destek hattı bile bulamadı ....herhangi bi mağzada gören alan varmı acaba yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs875

NEX-5 18/55 için orjinal sony kılıf bulamıyorum sony destek hattı bile bulamadı ....herhangi bi mağzada gören alan varmı acaba yardımcı olursa sevinirim

ben almıştım hepsisony den .. listede yoktu sitenin müşteri hizmetleri ile görüşmüştüm sonra listeye eklemişlerdi
    http://www.hepsisony.com/?urun-2937-Sony-LCS-EML2A---LCS-EMB1A-Canta-Kiti.html burdaki model bi bak istersen :)

• Değerli arkadaşlar,

elinde nex-3 ya da nex-5 makinalarına ait türkçe kullanım kılavuzu olan var mı acaba? İnternet'te bulamadım. Yurt dışından gelen makinam var ve ne yazık ki türkçe kullanım kılavuzunu bulamadım. Elinde olan ve paylaşan varsa çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

Sony NEX serisi için yeni firmware (04) yayınlandı.
    http://support.sony-europe.com/dime/downloads/downloads.aspx?site=odw_tr_TR&f=FW_NEX5_V04_WIN&m=NEX-5

yeni firmware ile yeni bi özellik eklenmiş arkadaşlar çekim yaparken renk ayarları yapılıyo, yani fotoyu çektikten sonra foto üzerinde oynama programlarıyla yapılan filtreler gibi çekimler yapılıyor.. nex kullanıcıları mutlaka güncelleme yapmalı yeni güncelleme sayesinde bence daha orjinal fotolar çekme imkanı da sunuyo bize :))

• Nex3a 18.55mm İle bazı denemelerim. Hepsi manuel ayarlada çekildi.

Nex3a Gece Çekimi

Nex3a Manzara Çekimi

Nex3a Portre Çekimi

Nex3a Makro Çekimi

Nex3a hareketli nesne çekimi

• tebrikler birbirinden güzel örnekler paylaşmışsınız...
  • yaklaşık 4 aydır nex-3 kullanıyorum ve son güncellemeyle cihaz dahada hoşuma gitmeye başladı.acemice çektiğim fotoğrafları eklemek isterdim fakat fotoğraf boyutları çok büyük yardım ederseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyns -- 29 Temmuz 2011; 14:51:27 >
  • easy thumbnails kullanıyorum. settings den foto en boy ayarı yapıyorsun. ister klasördeki 15 20 fotoyu işaretliyorsun ister tümünü tek tıkla küçültüp a_IMGxxx olarak otomatik isimlendirmek mümkün oluyor. sonra onu YFROG yada benzeri host programlarına atıp linki burada cevap kısmına yazıyorsun :

[simage]http://a.yfrog.com/img611/3712/3f83.jpg[/simage]

ortaya çıkan :

ebatları biraz büyük tutuyorum ki beğenen alıp wallpaper olarak da kullanabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 29 Temmuz 2011; 17:39:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

easy thumbnails kullanıyorum. settings den foto en boy ayarı yapıyorsun. ister klasördeki 15 20 fotoyu işaretliyorsun ister tümünü tek tıkla küçültüp a_IMGxxx olarak otomatik isimlendirmek mümkün oluyor. sonra onu YFROG yada benzeri host programlarına atıp linki burada cevap kısmına yazıyorsun :

[simage]http://a.yfrog.com/img611/3712/3f83.jpg[/simage]

ortaya çıkan :

ebatları biraz büyük tutuyorum ki beğenen alıp wallpaper olarak da kullanabilsin.

teşekkür ettim :)

• umarım olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyns -- 30 Temmuz 2011; 2:37:15 >
  • ...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyns -- 30 Temmuz 2011; 2:58:56 >

• arkadaşlar bu NEX-3 için görüşleriniz nelerdir ?
    nikon canon serisini aratırmı ?
    s1800'ü yeni sattım ilk defa pro makin alacağım orjinal lensinin düşük oldugunu söylüyorlar lens'i değişirmi ?
  • Arkadaşlar 16mm lens kullanıyorum.Macro çekimlerde netlik istediğim gibi olmuyor 18-55 lensmi almam gerek yoksa hangi ayarları kullanmalıyım.
  • nex- 3 ünü satmak isteyen olursa pm atabilir
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.