Şimdi Ara

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >> (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.806
Cevap
75
Favori
556.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende 4. sürüm var Peaking fonksiyonunu bulamadım da
  • Peaking fonksiyonu manual focus destek fonksiyonudur. Manual focus kullanırken, makina fokuslanan hatları seçtiğiniz renkle aydınlatır. Mesela karşınızdaki modelin gözünü odakladığınızda, göz bebeği etrafında dijital bir çerçeve görürsünüz. Kontrast farkı olan noktalar aydınlanır. Özelliği menüdeki "Adjustment" bölümünden aktive edebilirsiniz.

Bu özellik sayesinde Nex serisi makinalar manual focus için en iyi makinalar olarak kabul görüyor dünyada. İnsanlar eski manual lensleri bu makinayla çok kolay kullanabiliyor. Aşağıda bu konuyu çok rahat anlayabileceğiniz videolar var. Umarım yardımı dokunur.

Nex Peaking - YouTube

Çok daha güzel bir örnek - YouTube

• Merhaba arkadaslar...
    Artık bende Nex-3 (18-55) sahibi olarak aranıza katıldım.
    Ver. 4 indirdim onu yukleyecem.Bu arada makinam ingilizce menu turkceye cevirebiliyomuyuz guncellemeyle falan ?
  • Hoş geldin
    menüyü türkçeye çevirmek için güncellemeye gerek yok direk dil seçiminden yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DangerTuRK

Merhaba arkadaslar...
    Artık bende Nex-3 (18-55) sahibi olarak aranıza katıldım.
    Ver. 4 indirdim onu yukleyecem.Bu arada makinam ingilizce menu turkceye cevirebiliyomuyuz guncellemeyle falan ?

Avrupa'dan alınmışsa Türkçe seçeneği vardır.Yoksa güncellemeyle büyük ihtimalle Türkçe gelecektir.Fotoğraf örnekleri bekliyoruz.

<< SONY NEX SERİSİ ANA BAŞLIK >>

• Guncellemesini yaptim yani versiyon 4 u yukledim ama gelmedi turkce.
    Bu aradapeaking ozelligi geldi guncelleme yapinca ama pasif duruyo.calistigi belirli modlar falanmi var?
  • quote:

Guncellemesini yaptim yani versiyon 4 u yukledim ama gelmedi turkce.
    Bu aradapeaking ozelligi geldi guncelleme yapinca ama pasif duruyo.calistigi belirli modlar falanmi var?

Uzak doğu üretimi gelmiyor demekki.Sony avrupa sitesinden mi indirdiniz firmware i
  • bende de sürüm 4 ama peaking özlliği yok yada bulamama ihtimalim var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyavmiii

bende de sürüm 4 ama peaking özlliği yok yada bulamama ihtimalim var mı ?

odaklamayı otomatik odaklamadan çıkartınca devreye giriyor peaking özelliği... sonra ayar kısmından rengini ayarlayabiliyosunuz ben kırmızı yaptım manuel bi de yarı manuel odaklama da odak halkasını çevirdikçe keskinleşen yerlerde beliriyor...
  • Sony Nex-5 / 18-55 Lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REISKARTAL -- 18 Ağustos 2011; 16:46:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Guncellemesini yaptim yani versiyon 4 u yukledim ama gelmedi turkce.

Uzak doğu üretimi gelmiyor demekki.Sony avrupa sitesinden mi indirdiniz firmware i

Aslinda turkiye sitesi sanirim turkceydi site.baska biyerden indirsem farkedermiki?
  • Nex serisi çok başarılıymış, çekilen fotoğraflar çok başarılı. :) Ama nex serisinde hiç hazzetmediğim bir olay var ki, boyutuyla lensin oranı.

Cihaz çok başarılı fakat görsel bakımdan bu biraz sıkıcı bir durum, makinayı değilde lensi tutmak gerek büyük lenslerde. :)
  • ii de zaten profesyonel cihazlarda da zaten böle değil midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: _ceby_

quote:

Orijinalden alıntı: miyavmiii

bende de sürüm 4 ama peaking özlliği yok yada bulamama ihtimalim var mı ?

odaklamayı otomatik odaklamadan çıkartınca devreye giriyor peaking özelliği... sonra ayar kısmından rengini ayarlayabiliyosunuz ben kırmızı yaptım manuel bi de yarı manuel odaklama da odak halkasını çevirdikçe keskinleşen yerlerde beliriyor...

teşekkür ettim çok sağol
    artık benimde peaking özelliğim var
    sabah deneme çekimlerine başlarım umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: odéon

Sony NEX Serisi makinelerde tek sorun SONY logosunu taşıması...

Sony öyle bir firma ki en iyisini yapabilmek için çalışır. Yalnız bu çalışmaları sırasında hırsına engel olamaz ve geliştirdiği standardın tek kullanıcısı olur.
    Biraz tarihten konuşursak: Sony, 1975'te VHS video kasetlere karşı Betamax'ı çıkardı; ne oldu Betamax tutmadı. Sony, 1993'te CD'ye karşı MiniDisc'i çıkardı; ne oldu MiniDisc tutmadı. Sony, 1993'te MP3'e karşı ATRAC'ı çıkardı; ne oldu ATRAC tutmadı. Sony, 1998'de SD'ye karşı Memory Stick'i çıkardı; ne oldu Memory Stick de tutmadı...
    İşte tam olarak bu nedenden ötürü SONY logosu sorun oluyor.

"Umarım Sony NEX Serisi'nin ömrü uzun olur." diyorum. Ama bir yandan da Micro Four Thirds standardının iyice yayıldığı gerçeği söz konusu. Hele ki son gelişmelerle, çoğu firmanın da Micro Four Thirds için üretim yapabileceği haberi varken içimden görünen köy kılavuz istemez diyorum.

Napoleon'a sormuşlar başarının sırrı nedir? Kaybetsen bile kazanana kadar yılmadan devam etmektir.

Senin yukarıda saydığın kayıpların sonunu, yani kazancını saymıyorsun ama?! BluRay formatı şu an Sony'nin patentindedir. Bundan sonrada büyük ihtimalle artık çoğu formatları Sony belirler

NEX serisinin yeni bir video kamerası çıktı. Kardeşime tavsiye ettim aldı. Video çekim kalitesi müthiş. Geri planın flu kalması, ön planın netliği, velhasılı resim ayarı yapıyorsunuz ve o ayarda yüksek kalitede film çekiyorsunuz. Hele ses kalitesi kulaklarıma inanamadım.

Bu NEX serisi ortalığı kasıp kavuracağa benziyor. Fiyat performans ilişkisi olarak Canon'un XL-H1S inden sonra gözümde en kaliteli kamera budur.

NEX-VG10E

• Birde Nex-7 geliyor ki çok daha iyi olacak. Nex-7 birlikte Carl Zeiss lenslerde gelecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: REISKARTAL

Birde Nex-7 geliyor ki çok daha iyi olacak. Nex-7 birlikte Carl Zeiss lenslerde gelecek..

Yeni modellerin gelmesi çok iyi lens fiyatları düşecek çeşitlilik artacaktır.Bu arada ben amatör biriyim fakat profesyonel fotoğrafcı bir arkadaşım nex-3 ü çok beğendi.Özellikle 16mm lens ile cebinizde slr makina taşımak çok büyük pratiklik.Teşekkürler sony
  • Turkce dil destegi konusunda bilgisi ola yok sanirim.guncellemeyle gelmedi farkli bi guncelleme falan varmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatoon

özelliklerini de buraya ekleyelim tamam olsun :

eksikleri yok değil ama ben beğendim

• quote:

Turkce dil destegi konusunda bilgisi ola yok sanirim.guncellemeyle gelmedi farkli bi guncelleme falan varmi acaba

Türkçe dil desteği kendin de var.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.