Bence bu fotoğraf makinası gayet iyi. Yabancı bir dergide Olympus pen e-pl1'e resim kalitesi olarak 17 puan verilmişti, Sony Nex-5 ve 3'e ,se 19 verilmişti. Bazıları tipini garipsiyor fakar bu tip zevk meselesi bence. Misal UFO'lar da kütahya porselen gibi geliyor bize , bizim için uçan cisimler kuş, uçak gibi şekle sahip olmalı ya !.. Yenilikçi, değişik, fantastik şeyler hep insanlara ilk başta soğuk gelmiştir.
Ben ilk ciktiginda nex 3 almistim. Lens secenegi fazla yok. Adaptorle diger lens ler kullaniliyor. Ama AF yok. Ayar dugmeleri yok. Bu yuzden geri iade etdim. Bunlari saymazsak gercekten cok guzel.
:) bu felsefeye göre ufolara zamanla alışırız yani ilginç gelmez
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
Bence bu fotoğraf makinası gayet iyi. Yabancı bir dergide Olympus pen e-pl1'e resim kalitesi olarak 17 puan verilmişti, Sony Nex-5 ve 3'e ,se 19 verilmişti. Bazıları tipini garipsiyor fakar bu tip zevk meselesi bence. Misal UFO'lar da kütahya porselen gibi geliyor bize , bizim için uçan cisimler kuş, uçak gibi şekle sahip olmalı ya !.. Yenilikçi, değişik, fantastik şeyler hep insanlara ilk başta soğuk gelmiştir.
@ jamboree Yanlış anlamışsınız efendim. Ufolara alışıp alışmamak meselesi değil ufo örneğinde vermek istediğim. Biz uçaklarla uçarken çakıladuruyoruz, şuncacık mesafelerde ! Alienler o tipsiz dediğimiz Nex5(a pardon) UFO'lar ile gezegenler arası gidip geliyorlar (E onlar da arada bir çakılıyorlar) ! Fakat bizimkilerden iyi oldukları yine de derçek. Çünkü kat edilen mesafe, hız ve hareket yeteneklerini düşünürsen... Bu durumda örneğimin anafikri tipini beğenmeyenlerin alışması değil, yaptığı işi ne kadar iyi yapıp yapmadığını düşünenler için tipin sorun olmaması gerektiği. - Diğer yandan sizin dediğiniz de o bakış açısından bakıldığında doğru. İnsanın doğasında var, gizemli, bilinmedik, acayip şeyler ilgisini çeker taa ki ne olduğunu öğrenene kadar. Forumda fotoğraf başlığı altında bazı arkadaşların mesajlarına denk geldim zaman içinde, şuna benzer :) "Makina mercimek sensörlü belki ama eline alıp objektifi tutup manual ayar yaptın mı çevredekiler sana bakıyor" :) Yani amaç iyi fotoğraf çekmekten (ve makinanın özelliklerinin iyi olması değilmiş) ziyade cihazı elime aldım mı bana bakıyorlar mı ! olayı imiş :) Yani bu tip insanlar varken elbette UFO'da garip gelecektir onlara hep Nex5 ve 3'de...
:)
bu makinelerin tipinden daha önemli sorunları var.Onlarda 'zevk meselesi' denip geçiştirilecek türden değil.
Makinenin son teknoloji ve yeni çıkan bir model olmasına rağmen ISO performansından,odaklamasına,ekranın dan kullanıcı arayüzüne kadar eleştirilmedik yönü kalmamış.
Madara edilip iki paralık duruma düşürülmüş durumda bu nex3-5.
Parayı verenin istediği sonucu aldığı,istediğini yazdırdığı sitelerden ziyade girin youtube 'a oradan sıradan insanların,yada kendince site oluşturmuş 5 kuruşda kazanmayan insanların inceleme ve değerlendirmelerine ne dediğimi anlayacaksınız.
Yahu kendi çapında makine incelemesi yapan kızlar bile evet yanlış duymadınız ''KIZLAR'' bile madara etmiş durumda.Neredeyse yarı fiyatına satılan ve foto konusunda hala acemi ve emekleme döneminde olan Samsungun NX 100 modeli ile bile arasında dağlar kadar fark var.
Bir ISO ayarını diyelim 200 den 800 e çıkaracaksınız Mod kadranı ve ISO,WB,AE gibi düğmeler olmadığından menüde oradan oraya girip 8-9 adımda bu işlemi gerçekleştiriyorsunuz millet oturmuş dalga geçiyor Sony ile.Bilmem kaç dolara satılan aksesuarlarını bile alıp inceleyip madara etmişler.Örneğin nex için satılan çooook çook pahalı harici flaşın rehber değeri 7.Sıradan kompak makinelerin bir çoğunda zaten bu hatta daha güçlü flaş var.En yakın rakiplerinin 12-13 den başlayıp çoook daha yukarılara kadar giden dahili ve harici flaşları varken üstelik düşünün.
Yavvv arkadaş video herşey değil.Full hd kamera fiyatları ülkemizde resmi garantili bile 800 lira seviyesine düştü.Yani bu modelleri alacağına hem D_SLR bi makina alırsın hemde Full HD video kamera her ikisinden de maksimum sonucu alırsın.Açın gözlerinizi artık be yahuu.
İnanmayan youtube da biraz baksın görsün makinelerin halini.
@ doroşenko Öyle diyorsan haklısın tabi... Ben sitede değil de bir dergide gördüm bu puanlamayı. YouTube da pek baz alınacak bir yer değildir bence. Youtube'a bakarsak bütün doğru bildiklerimizin yanlış olduklarını gösteren videolar da izleyebiliriz :) Fakat menüler v.s. konusunda hayli uğraştırıcı olabileceğini tahmin ediyorum. Genelde tipten konuşulmuş da ondan dedim ben... Tipse dert hani... Bence de bu full HD herşey değilin de ötesinde hiçbir şey değil. 10 dakikalık bir HD çektiğimde bile devasa yer kaplıyor. Acaba bunu Full HD çeken ne yapar, nerede arşivler, nerede izler :) ne diye gerek duyar anlamıyorum.
Nex serisi için yeni bellenim (firmware) çıktı. 2 düğmenin fonksiyonlarını yeniden atayabiliyorsunuz. Ortadaki (OK) düğmesine 3 fonksiyon atarsanız (Örneğin ISO, Renk profili, WB) makinenin kullanımı kısmen hızlanıyor. 16mm'lik lensin AF sesi hiç çıkmıyor, Canon USMlerde biraz "tık-fıs" diye ses var, bu lenste ses sıfır. Olympus E-PL1'e göre ISO ve dinamik alan olarak 1 stop kadar avantajlı. "Sweep Panorama" da çok iyiymiş (ben ilk defa kullandım). En büyük mesele şu: Algılayıcı APS-C olduğu için lenslerin boyutunu azaltmak çok olası değil, o yüzden SONY'nin sabit odaklı lens sayısını arttırması lazım. Şimdi bir adaptör (A-bayonetli lensleri kullanmak için) ve 85mm f2.8 ısmarladım. 30mm f2.8 makro veya 35mm f1.8 de bayağı ufak. E-PL1 ve Nex3'ten birini satacaktım ama vazgeçtim, bir cepte NEX3 + 16mm diğerinde E-PL1 + 14-42 taşımak zevkli geldi
arkadaslar bende nex5 aldim ve cok memnunum, fotograflar bence cok guzel cekiyor gerci eski fotograf makinam iyi birsey degildi..simdi sirada 16gb sdhc karti almam lazim..
kafamı karıştıran konu video çekimlerinde af var mı yoksa biz mi yapıyoruz? kimisi yok demiş kimisi otomatik ayarlanıyo kafam karıştı.. boyutları ve çekim kalitesi yüzünden bu modellere kancayı taktım sizce fiyat açısından çok mu pahalı ?
TR de Olympus Pen-e pl1'in durumu ne ? Fiyatı düştü de, hani ona da bakabilirsiniz... Yada yeni modeli çıktı ama yurtdışında 600 dolar.
arkadaşlar ingilterede gelen nex serisi makinalarda turkçe dil desteği varmı bilen arkadaşımız varsa cevap yazarsa sevinirim
Ingiltere'dekileri bilmiyorum ama ben Fransa'dan aldim, Turkce destegi var
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
Ingiltere'dekileri bilmiyorum ama ben Fransa'dan aldim, Turkce destegi var
avrupa ülkerinde satılanlarda evet tr dil destegi var onu billiyorum ama İngilteredeki ürünlerde var mı bilmiyorum
makinayı dün aldım ama ayarlarını yapamıyorum daha yeniyim :) zamanla makinaya alıştıkça çekilmiş örnek resimler koymaya çalışırım
Hangisini aldin? Nex aldiysan son yazilimi yukle, menuleri ve kullanimi cok gelisiyor.
hayirli olsun. hangi modelini aldin? ben nex3 almistim. lens secenegi olmadigindan geri verdim.
quote:
Orijinalden alıntı: _ceby_
makinayı dün aldım ama ayarlarını yapamıyorum daha yeniyim :) zamanla makinaya alıştıkça çekilmiş örnek resimler koymaya çalışırım
quote:
Nex serisi için yeni bellenim (firmware) çıktı. 2 düğmenin fonksiyonlarını yeniden atayabiliyorsunuz. Ortadaki (OK) düğmesine 3 fonksiyon atarsanız (Örneğin ISO, Renk profili, WB) makinenin kullanımı kısmen hızlanıyor. 16mm'lik lensin AF sesi hiç çıkmıyor, Canon USMlerde biraz "tık-fıs" diye ses var, bu lenste ses sıfır. Olympus E-PL1'e göre ISO ve dinamik alan olarak 1 stop kadar avantajlı. "Sweep Panorama" da çok iyiymiş (ben ilk defa kullandım). En büyük mesele şu: Algılayıcı APS-C olduğu için lenslerin boyutunu azaltmak çok olası değil, o yüzden SONY'nin sabit odaklı lens sayısını arttırması lazım. Şimdi bir adaptör (A-bayonetli lensleri kullanmak için) ve 85mm f2.8 ısmarladım. 30mm f2.8 makro veya 35mm f1.8 de bayağı ufak. E-PL1 ve Nex3'ten birini satacaktım ama vazgeçtim, bir cepte NEX3 + 16mm diğerinde E-PL1 + 14-42 taşımak zevkli geldi
hocam iyi günler. bir arkadaşım için tavsiye istiyorum.
bahsettiğiniz lensleri temin ettiniz mi, nex ile kullanımda neler yaşıyorsunuz, mf olması nex gibi bir kamerada sorun yaratabiliyor mu, performansından memnun musunuz?
şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: M@rvelous
quote:
hocam iyi günler. bir arkadaşım için tavsiye istiyorum.
bahsettiğiniz lensleri temin ettiniz mi, nex ile kullanımda neler yaşıyorsunuz, mf olması nex gibi bir kamerada sorun yaratabiliyor mu, performansından memnun musunuz?
şimdiden teşekkürler.
E-PL1'e 9-18m ve donusturucu+40-150mm aldim, SONY'ye 85mm f2.8 aldim. Olympus 9-18 ciddi ufak bir lens, ve optik olarak basarili. Cok karanlikta netlemede zorlaniyor, aynen 40-150mm gibi. Bir de eski 50mm f1.4 OM odunc aldim arkadasimdan, onu da begendim. SONY 85mm f2.8'i cok begendim. Manuel netleme yapmak gerekiyor cunku SONY donusturucu SAM lenslerle AF yapmiyor, ama manuel netlemeye de alistim gibi. Lens f2.8'de bile harika. Bu makinelerle 50mm'nin uzeri manuel lens onermem cunku optik bakac olmadigi icin elle netleme zor oluyor (tutustan dolayi).