Şimdi Ara

Sony'nin yeni oyun konsolu PS Vita'yı inceledik (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
1
Favori
55.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CPU:

ARM® CortexTM-A9 çekirdek (4 çekirdekli)

GPU:

SGX543MP4+

Harici Boyutları:

Yaklaşık 182,0 x 18,6 x 83,5 mm (genişlik x yükseklik x derinlik) (taslak, en çıkıntılı bölüm hariç)

Ekranlar (Dokunmatik Ekran):

5 inç (16:9), 960 x 544, yaklaşık. 16 milyon renk, OLED çoklu dokunmatik ekran, kapasitif tür

Arka dokunmatik ekran:

Çoklu dokunmatik yüzey, kapasitif tür

Kameralar:

- Ön kamera

- arka kamera

Ses:

- Yerleşik stereo hoparlörler

- yerleşik mikrofon

Sensörler:

- Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop, üç eksenli ivme ölçer)

- üç eksenli elektronik pusula

- Yerleşik GPS

- Kablosuz konum hizmet desteği

Tuşlar / Düğmeler:

- PS butonu

- Güç butonu

- Yön butonları (Yukarı/Aşağı/Sağ/Sol)

- Eylem butonları (Üçgen, Daire, Çarpı, Kare)

- Omuz butonları (Sağ/Sol)

- Sağ çubuk

- Sol çubuk

- START butonu

- SELECT butonu

- Ses düzeyi butonları (+/-)

Kablosuz iletişim:

- Mobil ağ bağlantısı (3G)

- IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1) (Kablosuz) (Infrastructure (Altyapı) Modu/Ad Hoc Modu)

- Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Arkadaşlar rica etsem 00:35 - 01:18 arasında gösterilen akıllı telefon oyunlarının isimlerini yazar mısınız?

Sol alt kısmında gözüküyor ordan bakabilirsin

Fark etmemiştim. Teşekkür ederim.
  • Her kafasi calisan insanin;
    5 inch qhd dokunmatik AMOLED ekran,
    4 cekirdek islemci (el konsolu icin okuzumsu bir islem kapasitesi),
    512 mb ram (psp 1000 32, psp 2000+ 64 mb ps3 256 (256+256) xbox 512 mb)
    Arkada ve onde kamera, arkada dokunmatik panel

ile bu cihazla sony nin zararina satis yaptigini herkesin bilmesi gerekir.
    eskimis galaxy s bile tek cekirdekle 1000 TL civarindayken bu cihaza pahali demekk ya bilgisizlik yada xbox fan boylugunun portableye sicramis halidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Her kafasi calisan insanin;
    5 inch qhd dokunmatik AMOLED ekran,
    4 cekirdek islemci (el konsolu icin okuzumsu bir islem kapasitesi),
    512 mb ram (psp 1000 32, psp 2000+ 64 mb ps3 256 (256+256) xbox 512 mb)
    Arkada ve onde kamera, arkada dokunmatik panel

ile bu cihazla sony nin zararina satis yaptigini herkesin bilmesi gerekir.
    eskimis galaxy s bile tek cekirdekle 1000 TL civarindayken bu cihaza pahali demekk ya bilgisizlik yada xbox fan boylugunun portableye sicramis halidir.

+1000000
    çok ucuz çıktı diyorum(türkiye için yinede pahalı),androidli bir telefona koysalar bu donanımı 1500-2000 fiyat koyarlardı kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Eylül 2011; 0:51:58 >
  • Piyasada kaç tane el konsolu var, kaç tane akıllı telefon var? Akıllı telefonlar ile el konsollarını karşılaştıranlara söylüyorum, konsol mimarisi, tasarımı farklıdır ve zordur. iOS'un geleceği ile Vita kıyaslanamaz, Vita'nın önü daha açık. Adamlar vita'da oyunu 40$'den satıyor, o piyasa daha iyi, o piyasaya sağlam oyun yapılabilir mantığı.
  • Ucuzlamasını bekleyecez artık.
  • Bu consol da diablo III oynanırsa harika olur online. Bence sony ve blizzard usutnde calismali
  • Merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

Bu consol da diablo III oynanırsa harika olur online. Bence sony ve blizzard usutnde calismali

diablo 3 vitaya gelir, hemen değil belki ama bence anlaşma sağlanır ileride ve gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 12 Eylül 2011; 13:04:12 >
  • Kullanılan GPU seneye Smart Phone larda kullanılmaya başlayınca bunun bir artısı kalmaz ki ben o cihazın oynattığı oyunları SGS II nin de oynatabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Kullanılan GPU seneye Smart Phone larda kullanılmaya başlayınca bunun bir artısı kalmaz ki ben o cihazın oynattığı oyunları SGS II nin de oynatabileceğini düşünüyorum.

hadi oynattı diyelim batarya faktörü ne olacak? adaptörü baglayıp oyunmu oynayacaksın. sgs 2 veya x bir akıllı telefonda uncharted benzeri bir oyun oynarsan yarım saat sonra pilin yarıya düşer, ayrıca deli gibi ısınır o telefon.
    aklımıza mukayyet olup oyunu oyun için yapılan makinalarda oynamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 12 Eylül 2011; 14:21:32 >
  • quote:

Kullanılan GPU seneye Smart Phone larda kullanılmaya başlayınca bunun bir artısı kalmaz ki ben o cihazın oynattığı oyunları SGS II nin de oynatabileceğini düşünüyorum.

Kullanılan gpu işlemci... O kadar kolay değil böyle işler. Burada bir konsoldan bahsediyoruz, mimarisi farklı. El konsolların önü daha açıktır.

Tabii ki vita'yı geçecekler, ama grafikte. Zaten önemli olan bu değil, oyunların kalitesi. Bir yanda oyununu 40$'den satmak varken çoğu firma akıllı telefonlara oyun yapmayacaktır. Adı üstünde "telefon oyunu." Kısadır, özdür.
  • quote:

Kuullanılan GPU seneye Smart Phone larda kullanılmaya başlayınca bunun bir artısı kalmaz ki ben o cihazın oynattığı oyunları SGS II nin de oynatabileceğini düşünüyorum.

Sony'nin yeni oyun konsolu PS Vita'yı inceledik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 12 Eylül 2011; 15:15:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

quote:

Kuullanılan GPU seneye Smart Phone larda kullanılmaya başlayınca bunun bir artısı kalmaz ki ben o cihazın oynattığı oyunları SGS II nin de oynatabileceğini düşünüyorum.

Sony'nin yeni oyun konsolu PS Vita'yı inceledik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 12 Eylül 2011; 15:20:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

şu akıllı telefon saçmalığından kurtulun artık. akıllı telefonlarda ne böyle oyun olur nede el konsolları kadar rahat kontrol olur. hiçbir akıllı telefon bu cihazın rahatlığını ve gücünü veremez.

Kardeşim haklısın ama akıllı telefonlar da iletişimin yanında temel oyun ihtiyacını karşılamak isteyenler için iyi bir alternatif...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BedirhanArpaci

quote:

Orijinalden alıntı: alito

şu akıllı telefon saçmalığından kurtulun artık. akıllı telefonlarda ne böyle oyun olur nede el konsolları kadar rahat kontrol olur. hiçbir akıllı telefon bu cihazın rahatlığını ve gücünü veremez.

Kardeşim haklısın ama akıllı telefonlar da iletişimin yanında temel oyun ihtiyacını karşılamak isteyenler için iyi bir alternatif...

Sırf oyun oynamak için bunları alan zekiler da var
  • quote:

hı hı evet oynarsınız gerçekten. oyunu oynarken 2 analog, x, kare, yuvarlak, üçgen + r1, r2 tuşlarını da nerenizle kullanırsınız bilmiyorum

mesele oynatması değil bunu hala anlayamıyosunuz. mesela kontrol rahatlığı, mesele pil ömrü, mesele cihazın sadece bu iş işçin tasarlanmış olması...

artık cidden baymaya başladı bu smart phone muhabbeti. smart phone ile hardcore oyun oynanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

hı hı evet oynarsınız gerçekten. oyunu oynarken 2 analog, x, kare, yuvarlak, üçgen + r1, r2 tuşlarını da nerenizle kullanırsınız bilmiyorum

mesele oynatması değil bunu hala anlayamıyosunuz. mesela kontrol rahatlığı, mesele pil ömrü, mesele cihazın sadece bu iş işçin tasarlanmış olması...

artık cidden baymaya başladı bu smart phone muhabbeti. smart phone ile hardcore oyun oynanmaz.

Aslında o konuda benim bazı endişelerim de var. Mesela Onlive, motorola Xoom için bir bluetooth analog hazırlıyormuş. Bu sayede nete bağlı olarak onlive ile oyun oynayabileceklermiş. Hani, kontrol olayının bir iki seneye çaresi bulunur. Ama en önemlisi şu, hardcore oyunlar akıllı telefon sektörüne el konsolları varken gelmez. Düşünün, 40$'den satacak oyunlarını adam psv'de, kar da bir o kadar büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 12 Eylül 2011; 18:54:13 >

• durumu şöyle açıklamak lazım aslında

kendi atari salonumuz vardı bgu yüzden oyunla büyüyen biriyim

psone çıktı aldım sattım
    ps2 çıktı aldım sattım
    ps3 almak yeni nasip oldu
    fat zamanında psp aldım sattım
    psp go aldım sattım
    iphone kullanıyorum

her birinde de oyun oynuyorum oynadım

yalnız sınıflandırmak lazım

iphone benim için basit zaman doldurucu oyunlardan ibaret fruit ninja ve angry birds gibi yok 9mm vb kasıntı oyunların cihazı değil

ps3 emek ve zaman isteyen oyunların cihazı oturup kurula kurula gow 3, killzone3 gibi oyunlar gibi ya da gt5 gibi simülasyon tadında grafiklere doyabileceğimiz oyunlar gibi.

ps vita dan da beklediğim kendine has vakit ayrılmasını isteyen oyunlar içermesi

telefon özelliği olmuş olmamış farketmez benim için. çok basit cihazlarla bile facebook twitter hatta forum takip edebiliyoruz.

çıkarsa bütçem de uygun olursa alırım.

sonuçta oyunla büyüdüm oyunla yaşıyorum oyunla ölürüm gibime geliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

quote:

Orijinalden alıntı: trulli

quote:

Aslında o konuda benim bazı endişelerim de var. Mesela Onlive, motorola Xoom için bir bluetooth analog hazırlıyormuş. Bu sayede nete bağlı olarak onlive ile oyun oynayabileceklermiş. Hani, kontrol olayının bir iki seneye çaresi bulunur. Ama en önemlisi şu, hardcore oyunlar akıllı telefon sektörüne el konsolları varken gelmez. Düşünün, 40$'den satacak oyunlarını adam psv'de, kar da bir o kadar büyük.

orasını bilemem ama şu an için konuşursak durum bundan ibaret. hem öyle bir analog olsa bile onu da yanlarıdna taşımaları gerekecek vs.

bir de dediğin gibi oyun firmaları için para demek konsol demek. meslela rage in vita ya çıkma durumu olursa çok açıkca görücez. iphone 4 deki rage i görüyoruz, tama grafik olarak gayet tatmin edici ama oynamak 5-10 dakka sonra eziyet halini almaya başlıyo, cihaz deli gibi ısınıyo ve şarj hızla azalıyo. üstüne üstlük kısa

bu oyun vitaya çıksa emin olun bir solukta oyun bitirseniz bile ne şarjınız bitmiş ne de ellerinizde yorgunluk olur.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.