Şimdi Ara

PlayStation Portal [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
45
Favori
18.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony tarafından tanıtılan PlayStation Portal (Project Q) bizlere neler sunuyor?

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5'inizde yüklü olan oyunları oynamak için “Project Q" adlı cihazı resmi olarak geçtiğimiz günlerde tanıttı. Wi-Fi üzerinden PlayStation 5 oyunlarını oynamaya olanak sağlayan cihazın yanı sıra PlayStation 5 ve PC'de kayıpsız ses sunan ilk resmi PlayStation kablosuz kulaklık da duyuruldu.

Project Q uzaktan oynamaya olanak sağlayan bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor

8 inçlik HD bir ekran yapısına olan Project Q ile PS5 konsolu üzerinde yer alan oyunları Wi-fi aracılığıyla uzaktan oynayabileceğiz. Play remote özelliğine sahip cihaz için şu anda pek fazla detay açıklanmamış durumda. İlerleyen zamanda Sony daha fazla bilginin kullanıcılara sunulacağını belirtti.

Öte yandan Project Q dışında bir de resmi olarak cihaza uygun kulaklıklar geliyor. Bu kulaklıklar kulak içi şeklinde karşımıza çıkıyor ve şu anda PS5 ve PC üzerinde çalışacağını biliyoruz. 

Cihazın tasarımına baktığımızda ise sağda ve solda klasik tuş atamalarının ve joystick yapılandırmasının olduğunu görebiliyoruz. Bunun yanı sıra arka kısımda ise tetikleyiciler yer alıyor. Cihazın tanıtım fragmanına aşağıdan bakabilirsiniz.

Project Q tanıtım fragmanı

PlayStation Portal [ANA KONU]PlayStationyoutube
    Take a sneak peak at new accessories revealed at today’s Showcase — the Project Q device for playing games installed on your PS5 and streamed over WiFi, plus our first official wireless earbuds offering lossless audio on PS5 and PC. More details to come in the months ahead. #ps5 #playstationshowcase #playstation
    https://www.youtube.com/watch?v=9PkeVRJBkIE

https://bolumsonucanavari.com/Haberler-Sony_tarafindan_tanitilan_Project_Q_bizlere_neler_sunuyor-117750.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 24 Aralık 2023; 16:22:49 >

• Yorum yapmayacaktim lakin dayanamadım.

Cihaz tam anlamıyla fiyasko. Local cloud dediğimiz nane. Yani evinizin içerisinde ki ana makine (PS5/PC) üzerindeki görüntüyü ev ağı üzerinden vermeye yarıyor.
    Bu kötü mü? Hayır, lakin bu zaten mobil uygulama üzerinden hali hazırda yapılıyor. Buradan bir eksi.
    Tasarım rezalet. Bunu tasarlamak için gerçekten üzerinde çalıştıklarını gösteriyorlar (!)
    Bu ürünün fiyatının da uygun olmayacağını düşünüyorum.

Kısaca, ABD/Avrupa pazarında. Sony ürünlerine sempati duyan. Yanında şunu da ayrı bir cihazdan stream ederek oynayayım diyen, niş bir kitleye hitap eden ürün olmuş.

Sony tarafından:, dahili donanım barındıran, ergonomik tasarımı olan. PlayStation oyunlarını oynayabilen bir cihaz çıkarmasını bekliyorduk. Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım/ık.
    En azından, mobil cihazlara takılan gamepad aparatı yapsalardı daha hoş olurdu.
    playstation.blog
    The PlayStation Portal remote player experience to evolve with new system update
    https://blog.playstation.com/2024/11/19/the-playstation-portal-remote-player-experience-to-evolve-with-new-system-update

Beta kalici hale gelirse ps portal'da olaylar degisir. Bazi oyunlari konsol olmadan oynama imkani saglayacak bir update!

• DF Direct Weekly #113: Sony Showcase Special, Project Q Handheld Reaction

PlayStation Portal [ANA KONU]Digital Foundryyoutube
    With the first of the summer games events done and dusted, it's down to Rich, Oliver and John to shift through the games of the Sony showcase, bemoan trailergeddon, regale Marvel's Spider-Man 2 with praise then to discuss the merits of the Project Q streaming handheld. Meanwhile, the lack of a physical release for Alan Wake 2 upsets John. Find DF Direct Weekly as a podcast on your favourite podcast streaming service. Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies or pullovers? Check out our store: https://bit.ly/2BqRTt0 00:00:00 Introduction 00:01:15 News 01: Sony showcase recap! 00:40:02 News 02: Alan Wake 2 impresses, but why is it digital-only? 00:52:06 News 03: “Project Q” streaming handheld revealed 01:05:45 Supporter Q1: Nvidia’s server GPUs seem in heavy demand, so might the company shift resources away from gaming? 01:14:09 Supporter Q2: What’s the best way to measure and communicate the concept of frame-time stability? 01:23:44 Supporter Q3: Isn’t the 4060 Ti a lot more impressive when you bring DLSS 3 into the picture? 01:27:10 Supporter Q4: Could John make a video on running modern games on consumer grade CRT displays?
    https://www.youtube.com/watch?v=rI3MG3knI5Y
  • Konu HO ... PlayStation Portal [ANA KONU] 

Benim icin supriz tanitimlardan birisi ... Switch ve Decki yatarak oynamanin rahatligi sonrasi Ps5 oyunlarini da hep boyle oynamak istiyordum ilac gibi çözümle geldiler ...

Dualsense edge almamistim ama bunu Trye geldigi zaman mutlaka alirim ... Haberleri bekliyoruz ...

• Fiyatı makul olursa kesin alırım gibi. Belli yaştan sonra bazen tv karşısında oturmak bile yoruyor. Yatakta yada başka odada oynamak bile iyi olur
  • Yorum yapmayacaktim lakin dayanamadım.

Cihaz tam anlamıyla fiyasko. Local cloud dediğimiz nane. Yani evinizin içerisinde ki ana makine (PS5/PC) üzerindeki görüntüyü ev ağı üzerinden vermeye yarıyor.
    Bu kötü mü? Hayır, lakin bu zaten mobil uygulama üzerinden hali hazırda yapılıyor. Buradan bir eksi.
    Tasarım rezalet. Bunu tasarlamak için gerçekten üzerinde çalıştıklarını gösteriyorlar (!)
    Bu ürünün fiyatının da uygun olmayacağını düşünüyorum.

Kısaca, ABD/Avrupa pazarında. Sony ürünlerine sempati duyan. Yanında şunu da ayrı bir cihazdan stream ederek oynayayım diyen, niş bir kitleye hitap eden ürün olmuş.

Sony tarafından:, dahili donanım barındıran, ergonomik tasarımı olan. PlayStation oyunlarını oynayabilen bir cihaz çıkarmasını bekliyorduk. Tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım/ık.
    En azından, mobil cihazlara takılan gamepad aparatı yapsalardı daha hoş olurdu.

• aschil kullanıcısına yanıt

şunu merak ediyorum ben, örneğin a şehrinde ps5 konsolumuz var, b şehrine gittik, wifi üzerinden oynayabilecek miyiz? eğer oynayabiliyorsak mantıklı bir cihaz çünkü çok seyahat eden insanlar yanında koca konsolu götürmek yerine çantaya atıverir cihazı. konsolu taşımak da yetmiyor gittiğiniz yerde tv-monitör de olması lazım. çok fazla kalite kaybı olmazsa ve 150-200 dolar civarında çıkarsa güzel olur bence. tabii switch tarzı bir cihaz mükemmel olurdu orası ayrı.

• Hell-Riegel kullanıcısına yanıt
    Yerel internet ağı üzerinden yapılıyor. Görüntüyü aldığımız cihaz açık duruyor. Dediğiniz senaryoda bile ürüne artı yazamıyorum nereden bakarsam bakayım hayal kırıklığı. Cloud cihazı tamamen. Bilmiyorum artık, 100 dolar olsa bile (çok düşük ihtimal) bu ürün için dahi gereksiz kalıyor bana kalırsa. Aynı işlevi gören telefon varken üstelik.

Yani, bunu almak yerine aynı paraya ikincil telefon almak daha mantıklı kalıyor, yanına gamepad veya razerin takılan aksesuarı var. Bu daha işlevsel oluyor. Üstelik de elinizde dahili bir cihaz olmuş oluyor.

Keşke dahili bir ürün çıkarsalardı. Nintendo tarafına alternatif halen yok. Steam Deck ve Rog Ally farklı bir konumda.
  • aschil kullanıcısına yanıt

Bence donanımlı bir PS Portable çıkacak. SteamDeck ile AMD RDNA mimarili bir gpu çıkardı, bir kaç yıl sonra daha gelişmiş bir RDNA gpu da çıkarır, bu gpu ile de SONY bir PSP yapabilir. Aynı işletim sistemi ve altyapıda PS5 ile uyumlu şekilde RDNA donanım olacak, çözünürlüğü de dinamik yada 720p 900p arası bir şey olur PS5 e çıkan aynı oyunları düşük çözünürlük veya düşük grafik ayarları ile oynatabilir gayet.

Burada ki esas önemli kısım AMD nin RDNA gpu yu portable a getirebilmiş olması. 5-6Tflops gücünde yeni bir RDNA mobil gpu çıkartırsa SONY bu gpu yu kullanarak PSP yapabilir.

Şuan ki steamdeck RDNA gpu'su 1.6tflops, bir kaç yıl sonra gelişerek 3-4tflops luk gpu yu da yapabilirler. 5-6tflops a yaklaştığı an mis gibi tüm oyunları düşük çöz ve ayarda çalıştırır.

• SOLID SNAKE kullanıcısına yanıt
    Öyle olmasını umut ediyoruz aslında. Taşınabilir konsol tarafını Valve tekrardan canlandırdı ve üstelik bilgisayar dünyasına Linux oyunculuğunu kazandırdı. Valve bu konuda büyük bir alkışı hak ediyor.

Asus Rog Ally cihazı yakın zamanda duyurdu. 8+ tflops gücünde. Yani şuan tam kıvamına geldiler. Gereken altyapı hali hazırda AMD tarafında var. Sony tarafının bu alana çok geç olmadan tekrardan girmesi gerekiyor.
  • Düşünüyorum taşınıyorum her açıdan bakmaya çalışıyorum ama yok arkadaş bu aleti bir mantığa oturtamıyorum. 200 dolar olursa bir alıcı kitlesi bulur. Hadi taş çatlasın 250 ama o bile çok bence buna. Hele 300’e falan satmaya kalkarlarsa bir tarafıyla güler millet.
  • SONY hep boş işler peşinde.

• İşlemci ve ram'de koysaydınız bari. En azından el konsolu olurdu.

• Hell-Riegel kullanıcısına yanıt

konsol açık ve internete bağlı olduğu sürece dünyanın herhangi bir yerinden internete bağlayıp oynayabilirsiniz

• Ben bu Olayı Tab S7 FE ile Yapabiliyorum Zaten Bunun Ne tür Bir Espirisi olacak acaba Zaten Evdeki Ağ üzerinden yapılabiliniyor bu cihaz harici birşey sunarsa iyi mesela ps5 ile yerlerşik bağlantı sağlayıp evdeki makine ile ben dışarda isteğim herhangibir yerde oynayacaksam iyi

• Bunu yapacaklarına arge ve bütçeyi vita 2'ye kaydırıp switch'e alternatif bir ürün çıkarabilirlerdi.

• Evet vita tarzı bir cihaz olaydı daha iyidi hem o tarafta düşük kalite oyunları oynardık hem vitada olduğu gibi ps5i yine vita2 üzerinden oynardık sony burda switch gibi çok taşınabilir bir cihaz çıkartsa iyiydi steam deck gibi steam oyunlarını nasıl o tarafta oynatabilir hale getirebiliyorsa sony market oyunlarını en azından ps4 oyunlarını tam anlamıyla oynatabilen ps5 tarafını düşük ayarlarda oynatabilir bir altyapı oluşturabilirdi bu sony başarısını üst seviyelere taşıyabilirdi zaten bu cihaz elimizdeki telefonun yapabildiği birşeyi yapacak daha başka ne yapabilir acaba

• vita 2 ya da psp 3 olaydı daha iyiydi

• MrChame kullanıcısına yanıt

Vita almak istediğim bir cihaz, devamı gelirse çok sevinirim. El konsolları popülaritesi bitmeyecek ürünler, sony bu işi sağlam yapıyor.

• Demir1357 kullanıcısına yanıt

İsin icine VR girdigi icin hem Ps5, hem VR, hem el console'una oyun yaptirmak imkansiz artik ... Vita oyun destegi alamadigi icin patladi gitti tekrar risk almazdi Sony ...

Bu cihaz tam full vakti evde geciren amerikanlar icin cikiyor, ac Ps5'i yataginda yata yata oyna ... Sahsen Switch kullandiktan sonra ben bu hissi yasadim buyuk aliskanliga dönüyor ...

• DrUckmann kullanıcısına yanıt

oled model swich te var hocam tadı ayrı dediklerinize katılırım

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.