Şimdi Ara

sony raw çekimleri için program?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sony a6000 raw çekimlerinin uzantısı .arw, adobe photoshop lightroom 5 yükledim fakat dosyayı eklediğimde hata veriyor. acaba güncellemelerini mi yapmam gerekiyor? adobe photoshop raw mı kullanmalıyım yoksa lightrom'da sorunu halledip devam mı etmeliyim.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: cagl.ar.u

arkadaşlar sony a6000 raw çekimlerinin uzantısı .arw, adobe photoshop lightroom 5 yükledim fakat dosyayı eklediğimde hata veriyor. acaba güncellemelerini mi yapmam gerekiyor? adobe photoshop raw mı kullanmalıyım yoksa lightrom'da sorunu halledip devam mı etmeliyim.

teşekkürler

programın desteği olup olmadığını bilmiyorum ama
    http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=106&platform=Windows bunu indirip arw yi çevirirsen sorun kalmayacak

• denizhoca kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam hızır gibisiniz (:

raw+jpeg çekimi yaptığım zaman iki sonucu karşılaştırdığımda fark gözükmüyor. raw dosyasını Lightroom'a atıp oradan oynama yapmadan jpeg'e çevirdiğim zaman renklerde bozulma oluyor. ben forumda raw jpeg'den daha kaliteli sonuç veriyor diye okumuştum ama sanırım raw dosyasını foto üzerinde oynama yapmak için kullanmak gerekiyor sadece? fotoları ekliyorum hocam soldaki jpeg&raw, sağdaki raw'ın Lightroom'da jpeg yapılmış hali. sanırım raw'ı hiç karıştırmadan jpeg sonucu ile devam etmem gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: cagl.ar.u

eyvallah hocam hızır gibisiniz (:

raw+jpeg çekimi yaptığım zaman iki sonucu karşılaştırdığımda fark gözükmüyor. raw dosyasını Lightroom'a atıp oradan oynama yapmadan jpeg'e çevirdiğim zaman renklerde bozulma oluyor. ben forumda raw jpeg'den daha kaliteli sonuç veriyor diye okumuştum ama sanırım raw dosyasını foto üzerinde oynama yapmak için kullanmak gerekiyor sadece? fotoları ekliyorum hocam soldaki jpeg&raw, sağdaki raw'ın Lightroom'da jpeg yapılmış hali. sanırım raw'ı hiç karıştırmadan jpeg sonucu ile devam etmem gerekiyor?

raw fotolar ham fotolardır, sensörden çıktığı gibi gelir önünüze, wb sini, pozlamasını, renk sıcaklığını ve bunun gibi bir çok şeyi sen ayarlarsın, jpg çıktılar ise makinenin işlemcisinin kendi yazılımına göre ve senin yaptığın ayarlara göre rawı alıp yorumlamasının sonucudur

http://forum.alphaturk.com/viewtopic.php?f=23&t=2338 Haşim Şahin arkadaşımızın çektiği ve işlediği fotolara bakmanı tavsiye ederim

• denizhoca kullanıcısına yanıt
    anladım hocam. bu şekilde oynama yapabilecek seviyeye gelsem de yapmak istemem. sanırım jpeg ile bir süre devam etmem en mantıklısı. aklımdaki soru cevaplanmış oldu çok teşekkür ederim. son olarak alet usb ile laptop bağlantısı kurulduğunda şarj olmuyor. hatta bağlı kaldığında bile şarjdan yiyor. sadece elektrik ile mi şarj oluyor?
  • cagl.ar.u C kullanıcısına yanıt
    sorunu hallettim hocam. b.sayara takılınca makinenin kapalı olması gerekiyormuş. makine de açık olursa şarj olmuyor.
  • Hocam Adobe Photoshop CS6 Extended De A55 in RAW ını direk açıyor. a6000 De açar büyük ihtimalle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.